úterý 27. března 2012

Podobenství: Vítězný život

Podobenství: Vítězný život v Ježíši
Napsal uživatel Reinhard Bonnke   
Rád bych vám dnes řekl podobenství.

Týká se člověka jménem Honza. Honza měl dvoupodlažní dům s pěti pokoji v přízemí a dalšími pěti v patře. Jednoho dne zaslechl, jak někdo jemně klepe na vchodové dveře. Když Honza otevřel, zjistil, že je to Pán Ježíš. “Prosím, vstup dál,” řekl Honza s nadšením z nečekané návštěvy. “Dám Ti svůj nejlepší pokoj z celého domu – je v horním patře.” Ježíš jako gentleman Honzovi poděkoval a s vděčností přijal pozvání.

Druhého dne ráno někdo silně buší na vstupní dveře od domu. Když Honza otevřel, zjistil, že za nimi stojí ďábel. “Ne!”, zakřičel Honza, “já Tě tady nechci.” Ďábel se ale zašklebil a řekl: “Už jsem uvnitř” – a odsunul Honzu stranou. Vypukl obrovský boj. Satan na Honzu zaútočil všemi druhy pokušení a negativními myšlenkami. Bylo to příšerné. K večeru Honza nakonec získal převahu a ďábla vyhodil z domu ven a zavřel za ním dveře. Když se stále ještě snažil popadnout dech, řekl si: “Moment, vždyť jsem dal Ježíši nejlepší místnost z celého domu. Proč mi tedy nepřišel na pomoc?”
Když se ho na to Honza zeptal, Ježíš mu odpověděl: “Dal jsi mi jen jeden z deseti svých pokojů.” Honza pochopil, v čem je problém, padl na kolena a řekl: “Pane Ježíši, už vidím svou chybu. Prosím odpusť mi. Pojďme to změnit na 50/50.” Ježíš jeho nabídku s díky přijal.

Příštího dne se stalo totéž co v předchozím dni. Ďábel pronikl do domu a znovu propukl zápas. K večeru už byl Honza úplně vyčerpán a znovu si kladl stejnou otázku: “Proč mi dnes Ježíš nepřišel na pomoc? Budu za ním muset zajít a zeptat se ho.”
Pán mu řekl: “Můj synu, proč jsi mi nedal celý svůj dům a tím mi nedal volné ruce, namísto toho, abych byl jen Tvým hostem?” Honza kapituloval. Vytáhl z kapsy klíč od celého svého domu a předal ho Ježíši. “Prosím, buď Pánem celého mého života,” řekl. Nyní dal Ježíši všechno.

Příští ráno, ještě před rozbřeskem, někdo tloukl na dveře tak silně, že se otřásal celý dům. Honza se strachem vyskočil z postele. “Už je tu zase ďábel!”, zakřičel vyděšeně. Náhle uslyšel v domě kroky. Ježíš majestátně kráčel ke dveřím oděn svou mocí. Klíč od domu teď byl v jeho rukou. Teď už byla jeho práce otevírat dveře příchozím. Honza byl zvědavý, co se bude dít a tak šel ke dveřím také. Když Pán otevřel dveře, Honza stál hned za Ježíšem. Kdo byl za dveřmi? Samozřejmě, že to byl ďábel. Když však spatřil ve dveřích Ježíše, hluboce se poklonil a řekl: “Promiňte, Pane, musel jsem zatlouct na špatné dveře!” A pak utekl tak rychle, jak jen mohl.

Nebo je Pánem jen v některých místnostech Vašeho života? Někteří lidé dali Ježíši devět místností svého domu, ale na desáté visí nápis: “Soukomé – nevstupovat”. Je to komnata skrytých hříchů, lží, podvodů a nečistých věcí, o nichž vědí, že se Ježíši nelíbí. V této místnosti žijí lidé dvojím životem. Právě tyto věci opravňují ďábla k tomu, aby stál u vchodových dveří domu a tlačil se dovnitř.

Učinil jsi Ježíše Pánem každé oblasti svého života?

Ježíše neoklameme. Ví o nás úplně všechno. Ví přesně, co se děje v každé místnosti Vašeho života, dokonce i v těch oblastech, které se před ním snažíme ukrývat.

Dejte mu celý dům svého života. Úplně všechno. Každou jednotlivou část. Chce odstranit každou špínu, vše očistit a uklidit, vše dát na své místo a otevřít všechna okna, aby dovnitř mohl zavanout čerstvý vzduch a světlo.

On touží po tom, aby mohl s lehkostí přebývat v každé oblasti Vašeho života.
Pozvěte ho z celého svého srdce, aby se stal Pánem každé jednotlivé drobounké součásti Vašeho života. Řekněte svými vlastními slovy něco takového:
“Drahý Pane Ježíši Kriste,
dávám Ti každou komnatu svého života, každý jeho kout i skulinku. Vědomě Ti jako svému Pánu a Spasiteli předávám úplně VŠECHNO!
Víš všechno o mých hříších, o mé situaci a mých návicích. Synu živého Boha, svou důvěru vkládám plně jen v Tebe.

Očisti mě a učiň můj život takovým, abys v něm mohl s lehkostí přebývat, a abych Ti svým životem vzdával slávu.
Otevírám se Tvému Svatému Duchu, chci Tě následovat po všechny dny svého života.
Důvěřuji Ti a Tvému vedení.
Prosím, buď Pánem mého života!”

To je moje doporučení pro Vás, jak žít vítězný život!

Ale díky Bohu, který nám dává vítězství skrze našeho Pána Ježíše Krista!
1. Korintským 15:57

Již tedy nejste cizinci a přistěhovalci, ale spoluobčané svatých a členové Boží rodiny.
Efezským 2:19

43 komentářů:

  1. "Již tedy nejste cizinci a přistěhovalci, ale spoluobčané svatých a členové Boží rodiny.
    Efezským 2:19"
    Koukám, že z Nebe děláte dokonce občanskou republiku - no to je tedy něco! Smím-li se ptát - odkud jste vyštrachalo ty Vaše spoluobčany? Zas už neumíte číst? To jsou zase klíny do hlavy! A výmluva, že to napsal Reinhard Bonnke neplatí. Vy to zveřejňujete.
    Ekumenický překlad:
    19 Nejste již tedy cizinci a přistěhovalci, máte právo Božího lidu a patříte k Boží rodině.
    http://www.bibleserver.com/text/CEP/Efezsk%C3%BDm2
    A dostat se do Boží rodiny, to není jen tak "hej-hop" nebo "hej-počkej"…

    OdpovědětVymazat
  2. add) Tomáš PavelMar 29, 2012 04:38 AM

    "Již tedy nejste cizinci a přistěhovalci, ale spoluobčané svatých a členové Boží rodiny.
    Efezským 2:19"
    Koukám, že z Nebe děláte dokonce občanskou republiku - no to je tedy něco! Smím-li se ptát - odkud jste vyštrachalo ty Vaše spoluobčany? Zas už neumíte číst? To jsou zase klíny do hlavy! A výmluva, že to napsal Reinhard Bonnke neplatí. Vy to zveřejňujete.
    Ekumenický překlad:
    19 Nejste již tedy cizinci a přistěhovalci, máte právo Božího lidu a patříte k Boží rodině.
    http://www.bibleserver.com/text/CEP/Efezsk%C3%BDm2
    A dostat se do Boží rodiny, to není jen tak "hej-hop" nebo "hej-počkej"…
    ----------------------
    Jan 1,12-13 "Těm pak, kteří ho přijali a věří v jeho jméno, dal moc stát se Božími dětmi. Ti se nenarodili, jen jako se rodí lidé, jako děti pozemských otců, nýbrž narodili se z Boha."

    Římanům 10,9-13
    "Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen. Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení, neboť Písmo praví: ‚Kdo v něho věří, nebude zahanben.‘ Není rozdílu mezi Židem a Řekem: Vždyť je jeden a týž Pán všech, štědrý ke všem, kdo ho vzývají, neboť ‚každý, kdo vzývá jméno Páně, bude spasen‘."

    Efezským 2,19 EP "Nejste již tedy cizinci a přistěhovalci, máte právo Božího lidu a patříte k Boží rodině. "
    KMS "Proto již nejste cizinci a přistěhovalci, nýbrž spoluobčané svatých a patříte do Boží rodiny;"
    AJ-King James ""Již tedy nejste cizinci a přistěhovalci, ale spoluobčané svatých a členové Boží rodiny."
    Vše stejný význam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petr nebo Pavel, rohlík nebo chleba - všecko jedno. No comment.

      Vymazat
  3. dd) Tomáš PavelMar 29, 2012 11:51 AM

    Petr nebo Pavel, rohlík nebo chleba - všecko jedno. No comment.
    ---------------
    Pane Tomáši, možná jste si nevšiml o čem ten článek je, jde o to, abychom odevzdali celý svůj život do rukou Božího Syna Ježíše, a On bude jednat k oslavě Otce v nebesích skrze Ducha svatého.

    A ti co mu odevzdají vládu nad svým životem jsou spoluobčané všech svatých (každého následovníka Ježíše Krista) a jsou členové Boží rodiny. Mohu směle říci, jsem Božím milovaným dítětem v Ježíši Kristu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych si toho nevšiml, tak bych nereagoval na "nebeskou občanskou republiku". Stojím si za tím, že dostat se do Boží rodiny není tak snadné, jak je zde vylíčeno.

      Vymazat
    2. Tomáš PavelMar 31, 2012 04:32 AM

      Kdybych si toho nevšiml, tak bych nereagoval na "nebeskou občanskou republiku". Stojím si za tím, že dostat se do Boží rodiny není tak snadné, jak je zde vylíčeno.

      ---------------------------------------
      Dobře,tak mi řekněte,jak se do Boží rodiny dostanu,když pominu návod,který mi dává Bíble:
      Řím 10,8-11 "Co však praví? ‚Blízko tebe je slovo, v tvých ústech a ve tvém srdci‘; je to slovo víry, které zvěstujeme.
      Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen.
      Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení,
      neboť Písmo praví: ‚Kdo v něho věří, nebude zahanben.‘"

      Jan 1,12 "Těm pak, kteří ho přijali a věří v jeho jméno, dal moc stát se Božími dětmi. "

      Opakuji,jak se tedy dostanu do Boží rodiny?

      Vymazat
    3. add) Tomáš PavelMar 31, 2012 04:32 AM

      Kdybych si toho nevšiml, tak bych nereagoval na "nebeskou občanskou republiku". Stojím si za tím, že dostat se do Boží rodiny není tak snadné, jak je zde vylíčeno.
      -----------
      VeriasinBiblia má pravdu, Božím dítětem se stává ten, kdo vyznal Ježíše za svého Pána a ustanovil Ho, jak je v podobenství v článku viz výše, Pánem celého svého života, slouží mu, zachovává Jeho Slovo, věří Božímu Slovu a následuje Ho, proto se může hlásit do Boží rodiny - KMS "Proto již nejste cizinci a přistěhovalci, nýbrž spoluobčané svatých a patříte do Boží rodiny;"

      Ježíš je totiž jedinou cestou....

      Vymazat
    4. "Opakuji,jak se tedy dostanu do Boží rodiny?"
      @Skrze Kristovu Církev, přesně v duchu této myšlenky "Ježíš je totiž jedinou cestou....". A neobstojí to Vaše věčné a ničím nepodložené tvrzení, že vznikla z vůle lidí a nikoli Boží a že římský katolík není svobodným křesťanem a poslouchá lidi. Tento blog je plný lidského doporučování, ba i vnucování. Ledaže byste ani jedno ani druhé nebylo člověk. Ale andělé rozhodně nebudete. Nemá smysl kopírovat, co mám konkr. na mysli. To bych do komentářů kopíroval téměř kompletní články tohoto blogu. Motáte se na jednom místě, drazí odloučení bratři a sestry. Přeji Vám, abyste konečně po tomto dlouhém bloudění a blouznění dokázali říci Bohu:
      Tu jsem, Pane, veď mé kroky do Tvé Církve, ať se mohu plným právem nazývat Tvým učedníkem a Božím dítětem - amen.

      Vymazat
  4. 1 Kor 1, 22-24
    Židé si přejí zázraky, Řekové zase hledají moudrost, ale my kážeme Krista ukřižovaného. Židy to uráží a pohané to pokládají za hloupost. Ale pro ty, kdo jsou povoláni, ať to jsou židé nebo pohané, je Kristus Boží moc a Boží moudrost.

    OdpovědětVymazat
  5. add) Tomáš PavelApr 1, 2012 06:52 AM

    "Opakuji,jak se tedy dostanu do Boží rodiny?"
    @Skrze Kristovu Církev, přesně v duchu této myšlenky "Ježíš je totiž jedinou cestou....". A neobstojí to Vaše věčné a ničím nepodložené tvrzení, že vznikla z vůle lidí a nikoli Boží a že římský katolík není svobodným křesťanem a poslouchá lidi. Tento blog je plný lidského doporučování, ba i vnucování. Ledaže byste ani jedno ani druhé nebylo člověk. Ale andělé rozhodně nebudete. Nemá smysl kopírovat, co mám konkr. na mysli. To bych do komentářů kopíroval téměř kompletní články tohoto blogu. Motáte se na jednom místě, drazí odloučení bratři a sestry. Přeji Vám, abyste konečně po tomto dlouhém bloudění a blouznění dokázali říci Bohu:
    Tu jsem, Pane, veď mé kroky do Tvé Církve, ať se mohu plným právem nazývat Tvým učedníkem a Božím dítětem - amen.
    ---------------
    Doporučuji jedině Ježíše asi jste si nevšimnul, žde neohajuji žádnou denominaci, žádnou církve, kromě círve Boží ..... nic lidského na tom není. Je to Boží Slovo, které tvrdí, že jedině v JEžíši je spása (ne v církvi samotné), že On je ta jediná cesta (žádné liturgie, tradice, symboly a jiné) a jen On je ta pravda (Boží Slovo je pravda) Co je na tom lidksého?
    Bůh ssi povolává členy své rodiny - Ježíš řekl: "Každý, koho mi Otec dává, přijde ke mně, a kdo ke mně přichází, jistě nevyženu ven." (Jan 6,37 KMS) "Nikdo nemůže přijít ke mně, jestliže ho nepřitáhne Otec, který mne poslal; a já ho vzkřísím v poslední den."(Jan 6,44 KMS)

    Jedině kam chci skutečně vést své kroky je přímo k poznání živého Boha Otce a Božího Syna Ježíše Krista, ať mohu smale prohlásit jako apoštol Pavel "Nežiji už já, ale žije ve mně Kristus. Život, který nyní žiji v těle, žiji ve víře Syna Božího, který si mne zamiloval a vydal sebe samého za mne." (Galatským 2,20 KMS)
    toto je má víra, toto je církev Boží, všichni ti, kteří touží a směřují k tomu, aby již nežili oni, ale žil v nich Ježíš Kristus sám.

    K tomu mi stačí skutečně jen autorita Božího slova, společenství Božího lidu se stejným cílem, sloužit a žít jen skrze a pro Ježíše k oslavě Boha Otce a v plnosti Božího Ducha, bez tradic, rituálů, nebiblických věí kolem.... vždyť život v Ježíši je osobní, živý, tady a teď, není nic nádhernějšího, než žít v blízkosti Boží.... nemyslíte? Bůh je úžasný, svoji všemohoucnoust a lásku prokázal skrze svého Syna Ježíše, nechci přijít o ten nádherný vztah s Ním, kvůli tradicím, naukám a dogmatům, když je Bůh v mém sdrci, vzdálen odemn na jedno jediné slovo.... dýchám pro Něj a chci pro Něj i zemřít.... a těším se domů, kde mi Ježíš přichystal příbytek....ale dokud jsem zde na zemi, budu hlásat jen o spáse skrez Božího Syna Ježíše, to je co mají členové Boží círve činit.....
    TAK HLASITĚ ZVOLÁVÁM, ANO JEŽÍŠ KRISTUS JE BOŽÍ MOC A BOŽÍ MOUDROST..... (nezůstal ani batoletem, ale ani nevisí stále na kříži, není tak ubohý jak je lidem představován, je silný, je Král, je Vítěz, je Bůh, takový je Ježíš) Chvála na výsostech Bohu Otci a Jeho Synu Ježíši .... Přijď Pane Ježíši, my voláme přijď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Vás chápu, ale už jsme se shodnuli na tom, že je třeba plně respektovat i Kristem ustanovenou Církev. A protože i Písmo (Kristovo Slovo) mluví jasně o jednom křtu v Jeho Církvi, není, o čem dál diskutovat. Člověk může akorát sklapnout podpatky a pokorně říct Bohu - tu jsem, přijmi mne do své Církve. Neřešte tady různá selhání lidí, tím, že jsou na silnici smrtelné autonehody, nepřestávají platit dopravní předpisy. Stejně tak nepřestávají platit církevní předpisy postavené na Božích základech jen proto, že některý duchovní ujel mimo. Tyhle Vaše pojednání jsou poměrně dost absurdní rebelování. Jak říkám - já Vás chápu, ale je to prostě celé špatně. Prakticky žádná skládanka veršů Vám nesedí s kontextem Písma. Tohle vážně není cesta.

      Vymazat
  6. add) Tomáš PavelApr 3, 2012 11:49 PM

    Já Vás chápu, ale už jsme se shodnuli na tom, že je třeba plně respektovat i Kristem ustanovenou Církev. A protože i Písmo (Kristovo Slovo) mluví jasně o jednom křtu v Jeho Církvi, není, o čem dál diskutovat. Člověk může akorát sklapnout podpatky a pokorně říct Bohu - tu jsem, přijmi mne do své Církve. Neřešte tady různá selhání lidí, tím, že jsou na silnici smrtelné autonehody, nepřestávají platit dopravní předpisy. Stejně tak nepřestávají platit církevní předpisy postavené na Božích základech jen proto, že některý duchovní ujel mimo. Tyhle Vaše pojednání jsou poměrně dost absurdní rebelování. Jak říkám - já Vás chápu, ale je to prostě celé špatně. Prakticky žádná skládanka veršů Vám nesedí s kontextem Písma. Tohle vážně není cesta.
    ------------
    Ano křest v církvi ve jméno Ježíš, ale tak jak je to v Bibli tzn. až ty, kteří uvěřili, přijali Ježíše, vyznali své hříchy a nechali se pokřtít na zanmení vyznání hříchů a znovuzrození do nového člověka....

    Nelze skládkami z Písma popřít Písmo, ale jen Ho potrvdit, takže si stojím za tím, co Písmo mluví, v Něm pravda...

    Stavíte také život jen na jediné skále a to na Ježíši Kristu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Ano křest v církvi ve jméno Ježíš, ale tak jak je to v Bibli tzn. až ty, kteří uvěřili, přijali Ježíše, vyznali své hříchy a nechali se pokřtít na zanmení vyznání hříchů a znovuzrození do nového člověka...."
      @ LŽETE! Tohle Ježíš nikdy neřekl!
      "Mt 28,19 Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého" (Ekumenická Bible)
      Vy že máte za zrcadlo Ježíše? Jak směšné. Já na rozdíl od Vás stavím na pevném základě Boží Trojice.

      Vymazat
    2. Tomáš PavelApr 4, 2012 11:08 PM
      @ LŽETE! Tohle Ježíš nikdy neřekl!
      "Mt 28,19 Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého" (Ekumenická Bible)
      Vy že máte za zrcadlo Ježíše? Jak směšné. Já na rozdíl od Vás stavím na pevném základě Boží Trojice.
      -----------------------------------------------
      Jan 2:23 " Když byl v Jeruzalémě o velikonočních svátcích, mnozí uvěřili v jeho jméno, protože viděli znamení, která činil."-Takže jméno Boha je Otec,Syn a Duch svatý,nebo-li Boží Trojice,že?Chápu to správně?Jsou ta jména i v kalendářích?:o)

      1. Korintským 3:10 "Podle milosti Boží, která mi byla dána, jako rozumný stavitel jsem položil základ a druhý na něm staví. Každý ať dává pozor, jak na něm staví."
      1. Korintským 3:11 "Nikdo totiž nemůže položit jiný základ než ten, který už je položen, a to je Ježíš Kristus.
      2. Korintským 1:21 "Ten, kdo nás spolu s vámi staví na pevný základ v Kristu a kdo si nás posvětil, je Bůh."
      2. Timoteovi 2:19 "Ovšem pevný Boží základ trvá a nese nápis ‚Pán zná ty, kdo jsou jeho‘ a ‚ať se odvrátí od nespravedlnosti každý, kdo vyznává jméno Páně‘. "
      Vy zřejmě stavíte na jiném základě..já na Ježíši Kristu..pak je jasné,že se nemůžeme shodnout,to prostě není možné..

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. A pak že na tomhle blogu nikdo nestaví verše Písma proti sobě. A ještě navíc vytrhává kontext mé odpovědi.

      Vymazat
    5. add)
      Tomáš PavelApr 4, 2012 11:08 PM

      "Ano křest v církvi ve jméno Ježíš, ale tak jak je to v Bibli tzn. až ty, kteří uvěřili, přijali Ježíše, vyznali své hříchy a nechali se pokřtít na zanmení vyznání hříchů a znovuzrození do nového člověka...."
      @ LŽETE! Tohle Ježíš nikdy neřekl!
      "Mt 28,19 Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého" (Ekumenická Bible)
      Vy že máte za zrcadlo Ježíše? Jak směšné. Já na rozdíl od Vás stavím na pevném základě Boží Trojice.
      ------------
      Ne přímou otázku, žádná odpověď jako vždy pane Tomáši, stydíte se za Ježíše? Má otázka zněla: Stavíte také život jen na jediné skále a to na Ježíši Kristu?

      Ano máte pravdu, máme získávat učedníky a křít je ve jméno Ježíš (či když víme z naprostou jistotou kdo je Bůh Otec, Syn Boží - a jmenujeme Ho, a Duch svatý, není problém křest i ve jménech těchtot tříBožských osob) ale Ježíš také řekl, že se má křtít až když uvěříme, ne miminka :"A řekl jim: „Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu stvoření. Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen." Marek 16,15-16

      Apoštol Pavel křtil jen ve jméno Ježíš, dělal to špatně?
      "Když to uslyšeli, dali se pokřtít ve jméno Pána Ježíše.
      Skutky 19,5

      A apoštol Petr to kázal také špatně?: "Petr jim odpověděl: „Obraťte se a každý z vás ať přijme křest ve jménu Ježíše Krista na odpuštění svých hříchů, a dostanete dar Ducha svatého." Skutky 2,38

      TAKŽE KDO TADY LŽE? Nikde nebylo tvrzení že to řekl Ježíš, ale v Písmu je jak to dělali apoštolové. Dělali to podle Vás špatně a všichni takto pokřtění jsou neprávoplatně pokřtěni? To mi tím chcete říci? To je ta Vaše víra?
      -----------------------------------------
      add Tomáš PavelApr 6, 2012 03:29 AM

      A pak že na tomhle blogu nikdo nestaví verše Písma proti sobě. A ještě navíc vytrhává kontext mé odpovědi
      -----------------------------
      Ani jeden verš co zde je nepopírá verš druhý, ale doplňuje. Co je vtrženo z kontextu a jakého jste neuvedl, protože to tak není, máme zde coitovat celé pasáže, nebo si otevřete Písmo a přečte si ho sám? Pokud je něco vytrženo uveďte co a jak, ale KŘIVĚ NEOBVIŇUJTE, TO JE HŘÍCH .... v odpovědi VeritasinBiblia je jen coitováno Písmo, a není to z kontextu JMÉNO NAŠEHO BOHA JE JEŽÍŠ KRISTUS NAZARETSKÝ

      Vymazat
    6. Ale jděte. Zase moc fantazírujete - nepijte tolik! Chtělo jste po mně citace z Písma jako důkaz, že lžete a když důkaz přinesu zase vymýšlíte, že neodpovídám. A tomuhle říkáte svobodná diskuze? Pěkný paskvil a ne diskuze. To mi řekněte, o co jste lepší než ti, po kterých plivete?

      Vymazat
    7. add) Tomáš PavelApr 7, 2012 05:33 PM

      Ale jděte. Zase moc fantazírujete - nepijte tolik! Chtělo jste po mně citace z Písma jako důkaz, že lžete a když důkaz přinesu zase vymýšlíte, že neodpovídám. A tomuhle říkáte svobodná diskuze? Pěkný paskvil a ne diskuze. To mi řekněte, o co jste lepší než ti, po kterých plivete?
      ----------------
      Pane Tomáši, "podle sebe soudím tebe" asi často pijete, já jsem abstinent....Pokud by zde nebyla svobodná diskuze Vaše komentáře končí tam, kde ty moje na blogu P.Jaroslava....

      Bez důkazu jste jen lhář....

      Pokud se Vám zde nelíbí, nechoďte sem a nečtěte mé články, já Vás nenutím, to že se Vám tyto články nelíbí a nesouhlasíte s něma, Vám nedává právo urážet kohokoliv na tomto či jiném blogu, je to neslušné a vulgární, to jak sám tvrdíte nejste, kde je Vaše křesťanská láska?

      Vymazat
    8. "Pokud se Vám zde nelíbí, nechoďte sem a nečtěte mé články, já Vás nenutím, to že se Vám tyto články nelíbí a nesouhlasíte s něma, Vám nedává právo urážet kohokoliv na tomto či jiném blogu, je to neslušné a vulgární, to jak sám tvrdíte nejste, kde je Vaše křesťanská láska?"

      No vidíte - a když jsme Vám to stejné s taktem a slušností psali s P. Jaroslavem, tak jste na nás plivalo jedy, že se bojíme diskutovat a já nevím co ještě. Doteď plivete jed na žímskokatolickou církev - kde je Vaše křesťanská láska? Kdo Vám dává právo urážet římské katolíky a plivat jedy na blog P. Jaroslava Jana?
      Navíc jste mne na tento blog pozvalo k diskuzi a já pozvání přijal. Pokud se Vám moje argumenty nezamlouvají, nemusíte je číst. Já se chovám přesně v souladu sVašimi stanovami diskuze. Již poněkolikáté cituji:
      "Zde je možno svobodně vyjádřit svůj názor i když se liší od mého, jen prosím o slušnost, držte se pravidla, jak chcete, aby se druzí chovali k vám, tak vy se chovejte k nim."
      Přečtěte si nejprve po sobě komentáře na blogu P. Jaroslava Jana a potom teprve mluvte o křesťanské lásce a přivádění "zbloudilých" na správnou cestu. A nerozčilujte se, není to ovoce Ducha Svatého.

      Vymazat
    9. Můžete přesně a srozumitelně definovat tento pojem?
      "Zde je možno svobodně vyjádřit svůj názor i když se liší od mého"

      Vymazat
    10. add) Tomáš PavelApr 10, 2012 02:12 AM

      "Pokud se Vám zde nelíbí, nechoďte sem a nečtěte mé články, já Vás nenutím, to že se Vám tyto články nelíbí a nesouhlasíte s něma, Vám nedává právo urážet kohokoliv na tomto či jiném blogu, je to neslušné a vulgární, to jak sám tvrdíte nejste, kde je Vaše křesťanská láska?"

      No vidíte - a když jsme Vám to stejné s taktem a slušností psali s P. Jaroslavem, tak jste na nás plivalo jedy, že se bojíme diskutovat a já nevím co ještě. Doteď plivete jed na žímskokatolickou církev - kde je Vaše křesťanská láska? Kdo Vám dává právo urážet římské katolíky a plivat jedy na blog P. Jaroslava Jana?
      Navíc jste mne na tento blog pozvalo k diskuzi a já pozvání přijal. Pokud se Vám moje argumenty nezamlouvají, nemusíte je číst. Já se chovám přesně v souladu sVašimi stanovami diskuze. Již poněkolikáté cituji:
      "Zde je možno svobodně vyjádřit svůj názor i když se liší od mého, jen prosím o slušnost, držte se pravidla, jak chcete, aby se druzí chovali k vám, tak vy se chovejte k nim."
      Přečtěte si nejprve po sobě komentáře na blogu P. Jaroslava Jana a potom teprve mluvte o křesťanské lásce a přivádění "zbloudilých" na správnou cestu. A nerozčilujte se, není to ovoce Ducha Svatého.
      ----------------
      Mě tam bylo zapovězeno komentáře vkládat, u mne máte svobodu, můžete se vyjídřit, jen vždy očekávejte svobodu těch, kteří komentují Váš komentář.... není zde cenzura (schvalování komentářů) Proto můžete skutečně svobodně vyjádřit svůj názor, i když Vy neodpovídáte na otázky, přesto nejste zde nevítaný, jako já na webech Vašich římskokatolických přátel....

      Na základě Písma mi nebylo odpovídáno, ale odkazováno na dogmata a tradice, které popírají toto Písmo a jelikož jste to neuměli vysvětlit, proč to nesedí s Písmem, tak jste mi raději zakázali komentovat články, které často citují Písmo velice překroucené (citace jsou velmi nepřesné) nebo dokonce v Písmu jsou verše, které popírají co v článku je...

      "Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až na rozhraní duše a ducha, kostí a morku, a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce. Není tvora, který by se před ním mohl skrýt. Nahé a odhalené je všechno před očima toho, jemuž se budeme ze všeho odpovídat." Židům 4,12-13

      Vymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. pro kdohledanalezne (servus Jesus):
    Nabízím mírové řešení - smažete a do budoucna zrušíte nejen na blogu, ale i v životě veškerou nenávist proti římským katolíkům a případně k dalším, kteří mají na víru a Písmo odlišný pohled, než Vy a začnete vůči nim oplývat křesťanskou láskou. Přestanete ze sebe dělat vládce křesťanů a vezmete mi tak důvod reagovat. Souhlasíte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš PavelApr 11, 2012 06:09 AM

      pro kdohledanalezne (servus Jesus):
      Nabízím mírové řešení - smažete a do budoucna zrušíte nejen na blogu, ale i v životě veškerou nenávist proti římským katolíkům a případně k dalším, kteří mají na víru a Písmo odlišný pohled, než Vy a začnete vůči nim oplývat křesťanskou láskou. Přestanete ze sebe dělat vládce křesťanů a vezmete mi tak důvod reagovat. Souhlasíte?
      ------------------
      Já miluji římskokatolíky, svědkem je mi samotný Bůh, já jen nenávidím učení, která popírají Písmo(pokud tam nacházíte učení své církve, není to mým záměrem, tím je zvěstovat Slovo Boží), proto nemohu zrušit blog, ale budu dále zvěstovat Pána Ježíše, takový jaký skutečně je a to živý, sedíci po pravici Boží jako Vítěz a Král, který nezůstal viset na kříži, to je již dokonáno a Jeho smrtí a krví nás obmývá od našich hříchů a my můžeme směle přicházet před Boží tvář, A ti kdo ho milují, tak se svým Otcem On sám Ježíš, skrze Ducha svatého má příbytek v lidském srdci.

      Nedělám se vládcem křesťanů, to by zde bylo mé jméno, má fotka, aby veškerá sláva šla mě, ale není, protože tento web patří Ježíši a zvěstování Jeho Slova a rozsuzování učení a zejvení, které nejsou od Boha či jsou od Boha...

      Mám návrh, odpovídejte na mé otázky, reagujte Písmem a určitě najdeme společnou řeč skrze Boží Slovo, je možné, že Vaše argumenty z Písma mi otevřou oči a já to uvidím jinak. Co Vy na to? Souhlasíte?

      Vymazat
    2. "Mám návrh, odpovídejte na mé otázky, reagujte Písmem a určitě najdeme společnou řeč skrze Boží Slovo, je možné, že Vaše argumenty z Písma mi otevřou oči a já to uvidím jinak. Co Vy na to? Souhlasíte?"

      @ *ROFL* díky za dávku vtipů pro dnešní den - potřeboval jsem je jak sůl!

      Vymazat
    3. Tomáš PavelApr 13, 2012 04:56 AM

      "PROBLÉMEM JE, ŽE VY BOŽÍ SLOVO NEBERETE VÁŽNĚ A NEMÁ PRO VÁS TU AUTORITU JAKO JE PRO JINÉ."
      Zase kecáte blbosti.
      -----------------
      Takže je pro Vás vtipem to, že budete argumentovat Písmem? Vtip je to že budeme oba v Písmu hledat pravdu, aby se mi otevřely oči?
      Fakt je Písmo pro Vás jen mrtvou literou? Je mi Vás líto

      Vymazat
  9. add)Tomáš PavelApr 10, 2012 10:06 PM

    Můžete přesně a srozumitelně definovat tento pojem?
    "Zde je možno svobodně vyjádřit svůj názor i když se liší od mého"
    -------------------
    Ano můžete svobodně vyjádřit svůj názor, a v této svobodě můžeme my říci svůj názor, i když se liší od Vašeho, nebo má raději mazat vše s čím nesouhlasím, jak se to děje na stránkách Vašich římskokatolickývh přátel? To svoboda není.

    Dokonce na Vaše názory reaguji, aby jste viděl, že si vážím toho, že jste se vyjádřil, ale to neznamená, že musím souhlasit, pokud to nesedí s Písmem.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Ano můžete svobodně vyjádřit svůj názor, a v této svobodě můžeme my říci svůj názor, i když se liší od Vašeho, nebo má raději mazat vše s čím nesouhlasím, jak se to děje na stránkách Vašich římskokatolickývh přátel? To svoboda není."

      Ten blog je psán jako učebnice pro římské katolíky k prohloubení víry včetně komentářů. Už slovo "komentář" je rozdílné od slova "diskuze". Vy máte z komentářů diskuzi, P. Jaroslav ne. Nikdo neříká, že Vaše pojetí komentářů je špatné a stejně tak nemáte právo soudit použití komentářů jinde. Pokud to takto děláte a vidíte, nemáte křesťanskou lásku a svobodné jednání, protože upíráte svobodu použití komentářů jinému blogerovi.

      Vymazat
    2. "Dokonce na Vaše názory reaguji, aby jste viděl, že si vážím toho, že jste se vyjádřil, ale to neznamená, že musím souhlasit, pokud to nesedí s Písmem....."

      S Písmem nemůže "sedět" hodně událostí a není to znamení špatného křesťanství. To je stejné, jako kdyby Vaši rodiče o Vás psali deníček do doby než opustíte dům. Vystudovalo byste třeba na chirurga a někdo Vám v padesáti řekl: "Ale ty přece neoperuješ v nemocnici! Dokaž mi to z tohoto deníčku!" a ukázal Vám zápisy Vašeho dětství, teenagerství a dospívání. Bible byla dopsána v nějakém roce a po dobu dalších 2000 let do ní nikdo nic nedopisoval. Popírat vše za dobu 2000 let svědčí o Vaší velké nechytrosti.

      Znáte přísloví "Když máš křivou hubu, nemůžeš obviňovat zrcadlo, že ti ji ukazuje"? Nemůžete vinit římskokatolickou církev ze špatnosti jen proto, že věrně ukazuje jednání lidí a je věrnou nositelkou Božích pravd a Božího půssobení od sepsání Bible až po dnešek. Tedy - můžete - ale o sobe dáváte najevo, že nemáte zdravý rozum, úsudek a logiku vpořádku.

      Vymazat
    3. add) Tomáš PavelApr 11, 2012 10:54 PM

      "Dokonce na Vaše názory reaguji, aby jste viděl, že si vážím toho, že jste se vyjádřil, ale to neznamená, že musím souhlasit, pokud to nesedí s Písmem....."

      S Písmem nemůže "sedět" hodně událostí a není to znamení špatného křesťanství. To je stejné, jako kdyby Vaši rodiče o Vás psali deníček do doby než opustíte dům. Vystudovalo byste třeba na chirurga a někdo Vám v padesáti řekl: "Ale ty přece neoperuješ v nemocnici! Dokaž mi to z tohoto deníčku!" a ukázal Vám zápisy Vašeho dětství, teenagerství a dospívání. Bible byla dopsána v nějakém roce a po dobu dalších 2000 let do ní nikdo nic nedopisoval. Popírat vše za dobu 2000 let svědčí o Vaší velké nechytrosti.

      Znáte přísloví "Když máš křivou hubu, nemůžeš obviňovat zrcadlo, že ti ji ukazuje"? Nemůžete vinit římskokatolickou církev ze špatnosti jen proto, že věrně ukazuje jednání lidí a je věrnou nositelkou Božích pravd a Božího půssobení od sepsání Bible až po dnešek. Tedy - můžete - ale o sobe dáváte najevo, že nemáte zdravý rozum, úsudek a logiku vpořádku.
      --------------------------

      Boží slovo vždy potvrdí nebo vyvrátí vše co se děje, proto máme vše posuzovat na základě Písma, protože Boží Slov je Ježíš:

      "Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží.
      Na plášti a na boku má napsáno jméno: Král králů a Pán pánů."
      Zjevení 19,13 a 16

      PROBLÉMEM JE, ŽE VY BOŽÍ SLOVO NEBERETE VÁŽNĚ A NEMÁ PRO VÁS TU AUTORITU JAKO JE PRO JINÉ.

      Opakuji neviním římskokatolickou ani jinou církev ze špatností, jen poukazuji na špatné dogmata, učení či zjevení, které jasně Boží Slovo popírá....

      Ježíš nám zde zanechal své Slovo, zjevil vše co přijdeš, proto je poslední knihou Bible kniha zjevení (není to nic skrytého) a také dodal:
      "Já dosvědčuji každému, kdo slyší slova proroctví této knihy: Kdo k nim něco přidá, tomu přidá Bůh ran popsaných v této knize.
      A jestliže kdo ubere ze slov knihy tohoto proroctví, tomu Bůh odejme podíl na stromu života a místo ve svatém městě, jak se o nich píše v této knize. Ten, od něhož je to svědectví, praví: „Ano, přijdu brzo.“ Amen, přijď, Pane Ježíši! Zjevení 22,18-20

      Proto beru Bibli jako Boží úplné slovo a veškerá zjevení, která naplňují Písmo přijímám a veškerá co popírají co v Písmu je odmítám, ať je to učení, dogma či zjevení nějakého ducha....

      Nevím, ale raději nebudu mít zdravý rozum ani úsudek a logiku věřit lidským bájím, učením, dogmatům a falešným zjevením ale raději budu bláznem a věřit Božímu Slovu. Protože Boží Slovo je: "Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až na rozhraní duše a ducha, kostí a morku, a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce.Není tvora, který by se před ním mohl skrýt. Nahé a odhalené je všechno před očima toho, jemuž se budeme ze všeho odpovídat."
      Židmům 4,12-13

      "Neboť bláznovství Boží je moudřejší než lidé a slabost Boží je silnější než lidé." 1Kor 1,25

      Vymazat
    4. "PROBLÉMEM JE, ŽE VY BOŽÍ SLOVO NEBERETE VÁŽNĚ A NEMÁ PRO VÁS TU AUTORITU JAKO JE PRO JINÉ."
      Zase kecáte blbosti.

      Vymazat
    5. add) Tomáš PavelApr 13, 2012 04:56 AM

      "PROBLÉMEM JE, ŽE VY BOŽÍ SLOVO NEBERETE VÁŽNĚ A NEMÁ PRO VÁS TU AUTORITU JAKO JE PRO JINÉ."
      Zase kecáte blbosti.
      .-----------------
      Pokud by jste stavěl na Bibli a bral Boží SLovo vážně, nebrojil by jste proti Němu, ale Vaše vlastní slova Vás usvědčují, že to děláte

      Vymazat
  10. add) Tomáš PavelApr 11, 2012 10:46 PM

    "Ano můžete svobodně vyjádřit svůj názor, a v této svobodě můžeme my říci svůj názor, i když se liší od Vašeho, nebo má raději mazat vše s čím nesouhlasím, jak se to děje na stránkách Vašich římskokatolickývh přátel? To svoboda není."

    Ten blog je psán jako učebnice pro římské katolíky k prohloubení víry včetně komentářů. Už slovo "komentář" je rozdílné od slova "diskuze". Vy máte z komentářů diskuzi, P. Jaroslav ne. Nikdo neříká, že Vaše pojetí komentářů je špatné a stejně tak nemáte právo soudit použití komentářů jinde. Pokud to takto děláte a vidíte, nemáte křesťanskou lásku a svobodné jednání, protože upíráte svobodu použití komentářů jinému blogerovi.
    --------------------
    Nemohu za to, že zde nacházíte tak mnoho věcí so nesedí s Písmem, však Vás nikdo nenutí to číst....
    Když někdo brání svobodně se vyjádřit, tak tam chybí láska, nemyslíte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Když někdo brání svobodně se vyjádřit, tak tam chybí láska, nemyslíte?"

      @ Když někdo nemůže napsat svobodně názor na web kvantové fyziky či informatiky, který slouží výhradně pro studenty k prohloubení znalostí, tak tam chybí láska, nemyslíte?

      Vymazat
    2. add) Tomáš PavelApr 13, 2012 11:06 AM

      "Když někdo brání svobodně se vyjádřit, tak tam chybí láska, nemyslíte?"

      @ Když někdo nemůže napsat svobodně názor na web kvantové fyziky či informatiky, který slouží výhradně pro studenty k prohloubení znalostí, tak tam chybí láska, nemyslíte?
      -------------------
      Bavím-li se s knězem o Bibli a on brání svobodné diskuzi tak v tom skutečně chybí láska, právě on kněz by měl být příkladem svobody a lásky a trpělivě vysvětlovat na Písmu, které nám Bůh dal, nemyslíte?

      Vymazat
  11. "Nemohu za to, že zde nacházíte tak mnoho věcí so nesedí s Písmem,"
    Ale??? No to jsou mi novoty!!! A že Vám tak vadí Církevní Tradice, která také údajně nesedí s Písmem?!??? Nikdo Vás nenutil číst a chodit útočit na blog P. Jaroslava a přesto tam klidně lezete a ještě ho špiníte na tomto blogu! A KDO tedy může za to, že Váš blog nesedí s Písmem, když ne tan, kdo blog píše, hm?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš PavelApr 13, 2012 04:55 AM

      "Nemohu za to, že zde nacházíte tak mnoho věcí so nesedí s Písmem,"
      Ale??? No to jsou mi novoty!!! A že Vám tak vadí Církevní Tradice, která také údajně nesedí s Písmem?!??? Nikdo Vás nenutil číst a chodit útočit na blog P. Jaroslava a přesto tam klidně lezete a ještě ho špiníte na tomto blogu! A KDO tedy může za to, že Váš blog nesedí s Písmem, když ne tan, kdo blog píše, hm?
      --------------
      Ale to se Vy durdíte, že útočíme Písmem proti římskokatolické církvi .......

      Usvědčit nepravdu Písmem ať už z blogu kněze či někoho jiného je poukázání, že Boží Slovo mluví jasně a něco jiného.... vadí Vám-li to nechoďte už zde, nikdo Vás nenutí

      Můj blog je citování Písma, nechápu jak nemůže sedět s Písmem? Pane Tomáši, zase nevíte co říkáte.

      Vymazat
    2. Mnohokrát jsem podal důkazy. Váš problém, že je nechcete vidět.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. add) Tomáš PavelApr 15, 2012 08:50 AM

      Mnohokrát jsem podal důkazy. Váš problém, že je nechcete vidět.
      ------------------
      Ani jednou pane Tomáši, a Vy to víte je přece tak jednoduché vzít vytržený verš z kontextu a kontext přidáte a usvědčite mne ze lži, neprovedl jste to ani 1x. Nikde není citováno Písmo jinak než v Písmu skutečně je, což se na blogu Vašich přátel děje často (spoléháte, že lidé nevezmou Bibli do rukou a nezkontrolují to, proč by přece kněz nelže....)

      Vymazat
  12. Smazal jsem to, protože mne už tahle diskuze, která nikam nevede, nebaví a navíc - pozvalo jste mne a teď mne vyhazujete. Budiž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš PavelApr 15, 2012 08:56 AM

      Smazal jsem to, protože mne už tahle diskuze, která nikam nevede, nebaví a navíc - pozvalo jste mne a teď mne vyhazujete. Budiž.
      ------------------------
      Nikdo Vás nevyhání, jen nechápe, proč tak útočíte na boží Slovo a pokud vám to tu vadí nikdo Vás přece nenutí zde chodit, ale vítaný jste tu vždy, my Vás máme rádi a vážíme si Vašeho názoru i když se neshodujeme, to poznáte také i tak, že trpělivě odpovídám na Vaše komentáře a žádný nemažu :o)

      Vymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)