pondělí 5. března 2012

DESATERO




JE PSÁNO:  Ježíš řekl "Nedomnívejte se, že jsem přišel zrušit Zákon nebo Proroky; nepřišel jsem zrušit, nýbrž naplnit. Amen, pravím vám: Dokud nepomine nebe a země, nepomine jediné písmenko ani jediná čárka ze Zákona, dokud se všechno nestane. Kdo by tedy zrušil jediné z těchto nejmenších přikázání a tak učil lidi, bude v království nebeském vyhlášen za nejmenšího; kdo by je však zachovával a učil, ten bude v království nebeském vyhlášen velkým." 
MATOUŠ 20,17-19

Paragraf  Katechismu 2064 říká: Církevní tradice věrná Písmu a v souladu s Ježíšovým příkladem uznala, že Desatero má základní důležitost a význam.                
JA TEK VĚRNÁ PÍSMU, ŽE RADĚJI VYPUSTILA TO, CO SE JI NEHODILO.


Skutky 4,19 (ČSP)
"Petr a Jan jim odpověděli: „Posuďte, zda je před Bohem správné, abychom poslouchali vás více než Boha."


Skutyk 5,29 (ČSP)
"Petr a apoštolové odpověděli: „Boha je třeba poslouchat více než lidi."

Marek 7,6-9
"Řekl jim: „Dobře prorokoval Izaiáš o vás pokrytcích, jak je psáno: ‚Tento lid ctí mě rty, ale srdce jejich je daleko ode mne; marná je zbožnost, kterou mne ctí, učíce naukám, jež jsou jen příkazy lidskými.‘ Opustili jste přikázání Boží a držíte se lidské tradice.“ A ještě řekl: „Jak dovedně rušíte Boží přikázání, abyste zachovali svou tradici" 

Přísloví 19,16
"Kdo zachovává přikázání, střeží svůj život, zemře, kdo jeho cestami zhrdá"

Izajáš 48,18
"Jen kdybys dal pozor na má přikázání, byl by tvůj pokoj jako řeka a tvá spravedlnost jako mořské vlny"

Jan 12,50
"A vím, že jeho přikázání je věčný život. Co tedy mluvím, mluvím tak, jak mi pověděl Otec.“"

Jan 14,15
"Milujete-li mne, budete zachovávat přikázání;"

Jan 14,24
"Kdo přijalpřikázání a zachovává je, ten mě miluje. A toho, kdo mě miluje, bude milovat můj Otec; i já ho budu milovat a dám se mu poznat.“ "

Jan 15,10
" Zachováte-lipřikázání, zůstanete v mé lásce, jako já zachovávám přikázání svého Otce a zůstávám v jeho lásce."

Jan 15,12
"„To je mé přikázání, abyste se milovali navzájem, jako jsem já miloval vás."

Římanům 13,9
"Vždyť přikázání ‚nezcizoložíš, nezabiješ, nepokradeš, nepožádáš‘ a kterákoli jiná jsou shrnuta v tomto slovu: ‚Milovati budeš bližního svého jako sebe samého.‘ "

1.Korintským 7,19
" Nezáleží na tom, zda je někdo obřezán nebo není, ale na tom, zda zachovává Boží přikázání."

Jakub 2,10
"Kdo by totiž zachoval celý zákon, a jen v jednom přikázání klopýtl, provinil se proti všem."

2.Petr 2,21
" Bylo by pro ně lépe, kdyby vůbec nebyli poznali cestu spravedlnosti, než aby se po jejím poznání odvrátili od svatého přikázání, které jim bylo svěřeno."

1.Jan 2,3-4
"Podle toho víme, že jsme ho poznali, jestliže zachováváme jeho přikázání. Kdo říká: ‚Poznal jsem ho,‘ a jeho přikázání nezachovává, je lhář a není v něm pravdy"

1.Jan 3,24
"Kdo zachovává jeho přikázání, zůstává v Bohu a Bůh v něm; že v nás zůstává, poznáváme podle toho, že nám dal svého Ducha." 

1.Jan 5,2-3
"Podle toho poznáváme, že milujeme Boží děti, když milujeme Boha a jeho přikázání zachováváme. V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká"

2.Jan 1,6
"A to je láska: žít podle Božích přikázání; to je to přikázání, o kterém jste od počátku slyšeli, že máte podle ní žít."

Skutky 5,29 „Boha je třeba poslouchat více než lidi." 
 
  




 

65 komentářů:

  1. Až bude po mně příště chtít někdo odpověď, tak ať se laskavě nejprve zamyslí, jestli je vůbec schopen rozumného uvažování nad odpovědí, která přesahuje jeho přirozený intelekt. Opět se jedná o polopravdu čili LEŽ. Ač je Desatero komplet zkopírováno z římskokatolického webu (http://katechismus.cz/desatero.php tudíž je součástí římskokatolické věrouky), stále tu je tvrzeno, že římskokatolická církev neuznává II. Boží přikázání - nechcete těch hloupostí, vymyšlených pitomostí a trapných útoků už konečně nechat? Hádejte 3x, komu tímto sloužíte. Mně stále zajímá, jestli tady někomu říká něco pojem "náboženská nesnášenlivost". Tento článek stejně, jako řada dalších, jasně dokazuje, že NE. Plést si pojem "katolická věrouka" a "katechetická formule" je na úrovni ročního až tříletého dítěte, ale nikoli na úrovni dospělého "služebníka Ježíše Božího Syna".
    Děkuji za konečné svědectví o Vaší nenávisti, které jste proti sobě přinesli. Zařídím se podle příkladu P. Jaroslava Jana, který na tento blog nechodí. Dělá velice dobře. Je to totální ztráta času.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ADD) Tomáš PavelMar 5, 2012 02:44 PM

      Až bude po mně příště chtít někdo odpověď, tak ať se laskavě nejprve zamyslí, jestli je vůbec schopen rozumného uvažování nad odpovědí, která přesahuje jeho přirozený intelekt. Opět se jedná o polopravdu čili LEŽ. Ač je Desatero komplet zkopírováno z římskokatolického webu (http://katechismus.cz/desatero.php tudíž je součástí římskokatolické věrouky), stále tu je tvrzeno, že římskokatolická církev neuznává II. Boží přikázání - nechcete těch hloupostí, vymyšlených pitomostí a trapných útoků už konečně nechat? Hádejte 3x, komu tímto sloužíte. Mně stále zajímá, jestli tady někomu říká něco pojem "náboženská nesnášenlivost". Tento článek stejně, jako řada dalších, jasně dokazuje, že NE. Plést si pojem "katolická věrouka" a "katechetická formule" je na úrovni ročního až tříletého dítěte, ale nikoli na úrovni dospělého "služebníka Ježíše Božího Syna".
      Děkuji za konečné svědectví o Vaší nenávisti, které jste proti sobě přinesli. Zařídím se podle příkladu P. Jaroslava Jana, který na tento blog nechodí. Dělá velice dobře. Je to totální ztráta času.
      --------------------

      ODE MNE JE TAM JEN JEDNA VĚTA, VŠE JE Z PÍSMA.

      POKUD JE TO LEŽ,JAK TVRDÍTE, PROČ JE ZOBRAZOVÁN JEŽÍŠ? PROČ JSOU KOSTELY PLNÉ OBRAZŮ, SOCH A KALNÍ SE SVATOSTÁNKU? PROČ SE V NAUCE ŘK NEUČÍÉ DRUHÉ PŘIKÁZÁNÍ JAK JE V BIBLI?

      MŮŽETE MI TO PROSÍM VYSVĚTLIT?

      Vymazat
    2. To jsme Vám už mnohokrát vysvětlovali na blogu P. Jaroslava. Laskavě si to tam znova přečtěte a můžete ještě 100x dokola, abyste to konečně v té své hlavě pochopilo! A konečně si taktéž pořádně prostudujte celou římskokatolickou nauku, potom si to tak rok srovnávejte v hlavě a teprve potom zkuste opatrně něco říkat a neplácejte něco o vypouštění přikázání a já nevím o čem ještě! HOWGH - domluvil jsem.

      Vymazat
    3. add) Tomáš PavelMar 5, 2012 11:49 PM

      To jsme Vám už mnohokrát vysvětlovali na blogu P. Jaroslava. Laskavě si to tam znova přečtěte a můžete ještě 100x dokola, abyste to konečně v té své hlavě pochopilo! A konečně si taktéž pořádně prostudujte celou římskokatolickou nauku, potom si to tak rok srovnávejte v hlavě a teprve potom zkuste opatrně něco říkat a neplácejte něco o vypouštění přikázání a já nevím o čem ještě! HOWGH - domluvil jsem.
      ------------------------

      Vysvětlete mi teď a to tady na tomto webu, proč tradice ruší Boží přikázání? Nebo to neumíte vysvětlit? Jen slepě posloucháte nauku, která není v souladu s Písmem? Písmo tradici nevylučuje, ale tradice nesmí vylučovat Písmo.

      Vymazat
  2. A aby bylo jasno, jak vzniklo slovo "protestant" a že nejde o zkomoleninu "pro testament", jak se tu ráčilo čepýřit a rozčilovat kdohledanalezne:

    Označení protestanté bylo původně politické a vztahovalo se na luteránská knížata a města, která na říšském sněmu ve Špýru roku 1529 protestovala proti zákazu reformace ve Svaté říši římské. Počínaje vestfálským mírem r. 1648[1] se označení rozšířilo na všechny křesťany vyznávající reformační a podobné nauky. Jiné označení pro protestanty je evangelíci, což odkazuje k jejich důrazu na bibli, evangelium.
    K snadnému dohledání zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Protestantismus

    OdpovědětVymazat
  3. add) Tomáš PavelMar 6, 2012 02:12 AM

    A aby bylo jasno, jak vzniklo slovo "protestant" a že nejde o zkomoleninu "pro testament", jak se tu ráčilo čepýřit a rozčilovat kdohledanalezne:

    Označení protestanté bylo původně politické a vztahovalo se na luteránská knížata a města, která na říšském sněmu ve Špýru roku 1529 protestovala proti zákazu reformace ve Svaté říši římské. Počínaje vestfálským mírem r. 1648[1] se označení rozšířilo na všechny křesťany vyznávající reformační a podobné nauky. Jiné označení pro protestanty je evangelíci, což odkazuje k jejich důrazu na bibli, evangelium.
    K snadnému dohledání zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Protestantismus
    ----------------
    Jsem katolík, ne ten podlehájicí Římu,a jsem pro Testament a patřím svému Pánu Ježíši Kristu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne za mne si buďte třeba machometánem - nikdo Vás nenutí nebýt - ale nemáte právo na žádné útoky na kněze P. Jaroslava. A když už si kopírujete kompletní Desatero z webu římskokatolíků a děláte si z toho svoje vlastní barevné tabulky, tak se laskavě napřed zeptejte majitele webu, jestli to TAKTO vůbec můžete používat dále, vy jedno katolíko! Pořádný katolík by nic takového neudělal. A že se samolibě nazvete "katolíkem" ještě zdaleka nic neznamená!

      Vymazat
    2. add) Tomáš PavelMar 6, 2012 12:03 PM

      Pro mne za mne si buďte třeba machometánem - nikdo Vás nenutí nebýt - ale nemáte právo na žádné útoky na kněze P. Jaroslava. A když už si kopírujete kompletní Desatero z webu římskokatolíků a děláte si z toho svoje vlastní barevné tabulky, tak se laskavě napřed zeptejte majitele webu, jestli to TAKTO vůbec můžete používat dále, vy jedno katolíko! Pořádný katolík by nic takového neudělal. A že se samolibě nazvete "katolíkem" ještě zdaleka nic neznamená!
      ----------------

      Neútočím na P.Jaroslava, toto je desatero s Katechismu a ten může používat každý, kor když ho vlastním i v tištěné podobě, jak ukazuje odkaz pod tabulkou. Tabulka je můj vlastní výtvor - Bůh je mi svědkem.

      Opakuji nejsem římskokatolík, nepatřím Římu, ale jen katolík, všeobecný věřící přesněji kristovec patřící Ježíši Kristu

      Vymazat
  4. Zkopírovat si kompletní Desatero z římskokatolického webu a 100x tvrdit, že ho řkc nemá v nauce značí o čem? O předávkování marjánkou? Asi.

    Bože, odpusť jim, vždyť nevědí, co činí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš PavelMar 6, 2012 09:45 PM

      Zkopírovat si kompletní Desatero z římskokatolického webu a 100x tvrdit, že ho řkc nemá v nauce značí o čem? O předávkování marjánkou? Asi.

      Bože, odpusť jim, vždyť nevědí, co činí.
      --------------

      Srovnat Desatero jak to nařídil Bůh s desaterem jak to učí tradice římskokatolické církve je jen poukázání na manipulaci s Božím slovem.

      Vysvětlete mi teď a to tady na tomto webu, proč tradice ruší Boží přikázání? Nebo to neumíte vysvětlit? Jen slepě posloucháte nauku, která není v souladu s Písmem? Písmo tradici nevylučuje, ale tradice nesmí vylučovat Písmo.

      Vymazat
    2. Já jsem už 2x vysvětlil (teď potřetí), že máte zkopírované obě verze Desatera z římskokatolického webu a obě verze jsou samozřejmou součástí římskokatolické věrouky, ale Vy dokola tvrdíte, že naše církev první verzi nevyučuje - kdo tedy manipuluje a lže, jste jedině Vy a nikdo jiný.

      Moje Předešlé vysvětlení:
      "Ač je Desatero komplet zkopírováno z římskokatolického webu (http://katechismus.cz/desatero.php tudíž je součástí římskokatolické věrouky), stále tu je tvrzeno, že římskokatolická církev neuznává II. Boží přikázání…"

      "Zkopírovat si kompletní Desatero z římskokatolického webu a 100x tvrdit, že ho řkc nemá v nauce značí o čem?…"

      Pokud Vám to nedošlo ani po této jasné odpovědi, jděte se konečně nechat vyšetřit odborným lékařem na poruchu vnímání. Stačí? Doufám, že konečně ANO. Nebo kolikrát ještě potřebujete číst, že jste si tabulku vyplnilo obsahem římskokatolické věrouky? 100x? Tak si to někem zpokírujte, vytiskněte a čtětě třeba 1001x - kvůli Vaší paranoidě nebudu ničit svoji klávesnici. TEČKA.

      Vymazat
    3. add) Tomáš PavelMar 7, 2012 11:05 AM

      Já jsem už 2x vysvětlil (teď potřetí), že máte zkopírované obě verze Desatera z římskokatolického webu a obě verze jsou samozřejmou součástí římskokatolické věrouky, ale Vy dokola tvrdíte, že naše církev první verzi nevyučuje - kdo tedy manipuluje a lže, jste jedině Vy a nikdo jiný.

      Pokud Vám to nedošlo ani po této jasné odpovědi, jděte se konečně nechat vyšetřit odborným lékařem na poruchu vnímání. Stačí? Doufám, že konečně ANO. Nebo kolikrát ještě potřebujete číst, že jste si tabulku vyplnilo obsahem římskokatolické věrouky? 100x? Tak si to někem zpokírujte, vytiskněte a čtětě třeba 1001x - kvůli Vaší paranoidě nebudu ničit svoji klávesnici. TEČKA.
      ----------------------------
      ZDE JE DESATEROP PODLE P.JAROSLAVA JANA JAK TO MÁ NA SVÉM WEBU, JAK TO UČÍ ŘK (http://liturgickeotazky.blogspot.com/search/label/Desatero)

      Sv. Jan Bosko nám radí: „Dodržujte Boží Desatero a církevní patero a získáte poklad v nebi(spásu)“.
      Desatero Božích přikázání:
      1.V jednoho Boha věřiti budeš.
      2. Nevezmeš jména Božího nadarmo. 3. Pomni, abys den sváteční světil.
      4. Cti otce svého i matku svou,abys dlouho živ byl a dobře ti bylo na zemi.
      5. Nezabiješ. 6. Nesesmilníš. 7. Nepokradeš.
      8. Nepromluvíš křivého svědectví proti bližnímu svému.
      9. Nepožádáš manželky bližního svého,
      10. Aniž požádáš statků jeho.

      Patero přikázání církevních:
      1.Svěť zasvěcené svátky
      2.Buď v neděle a zasvěcené svátky na celé mši svaté
      3.Zachovávej ustanovené posty
      4.Zpovídej se aspoň jednou za rok
      5.Přijmi svátost oltářní aspoň jednou za rok

      KDE JE DRUHÉ PŘIKÁZÁNÍ O NEZOBRAZENÍ SI BOHA?

      JE ROZDÍL MEZI NEBRÁNÍ BOŽÍHO JMÉNA NADARMO A ZNEUŽITÍ JEHO JMÉNA ....

      Vymazat
    4. Takhle to učí římskokatolická církev:
      http://katechismus.cz/desatero.php
      Přesně tak, jak si to sem kopírujete a vyrábíte z toho barevnou tabulku - nevím, kdo Vám tlačí do hlavy takové nesmysly, každopádně ho ode mne pozdravujte a řekněte mu, že je zločinec. A přečtěte si laskavě pořádně, co P. Jaroslav k té verzi píše a přestaňte už konečně opakovat tyhle nesmysly, které ve Vás vzbuzují akorát zatvrzelý odpor,ale rozhodně ne lásku k římským katolíkům

      Vymazat
  5. A tady máte další důkaz o římskokatolické výuce Desatera:
    http://www.vira.cz/Texty/Glosar/Desatero-prikazani-Bozich.html

    Doufám, že nemusím special pro Vás objasňovat tyto jasné pojmy:
    "Pokus o přeložení desatera Božích přikázání do dnešního jazyka, myšlení a prostředí" (doufám, že víte, co znamená slovo pokus),
    "Desatero Božích přikázání formulované pro děti" (doufám, že víte, že děti nemají myšlení dospělých) a
    "Srovnávací tabulka znění desatera" (= srovnání naučeného z dětství s tím, co je třeba znát v dospělosti).

    To jsou pouze snadno prokazatelná fakta o tom, že římskokatolická církev správně vyučuje plné znění Desatera. Máte snad ještě nějaký dotaz ohledně správné, plnohodnotné a zbožné římskokatolické výuky Desatera "na základě Písma"?

    OdpovědětVymazat
  6. kdohledanalezne služebník Ježíše Božího SynaMar 8, 2012 10:27 AM

    ADD) A tady máte další důkaz o římskokatolické výuce Desatera:
    http://www.vira.cz/Texty/Glosar/Desatero-prikazani-Bozich.html
    -----------------
    ZDE PŘESNĚ CO TAM JE:
    Pokus o přeložení desatera
    Božích přikázání do dnešního jazyka, myšlení a prostředí


    Desatero ukazatelů lidských cest:

    Já jsem Pán, tvůj Bůh!

    1. Nebudeš mít jiné bohy!
    Nemusíš se bát moci hvězd, ani kouzel člověka, ani strašidel, ani osudu. Já chci být tvým pomocníkem: drž se mne a budeš svobodný.
    Nebudeš si mne zpodobňovat! Nemusíš si o mně dát nic namlouvat od těch, kdo o mně moc mluví a předstírají, že vědí, jaký jsem. Já chci být tvým učitelem ve svém Synu: drž se jeho slov a budeš žít v pravdě.

    AŤ SE ZEPTÁM KTERÉHOKOLIV ŘÍMSKOKATOLÍKA, NIKDO NWVÍ, ŽE NEBUDEŠ MÍT BOY MIMO MNE ZNAMENÁ NEBUDU SE NIČEMU KLANĚT, A PROTO SE STÁLE KLANÍ, TO JE JEN FABULACE

    ASI ŠPATNĚ VIDÍM, KDE SPRÁVNĚ VYUČUJETE DRUHÉ PŘIKÁZÁNÍ, A NENÍ VYNECHÁNO VE VYJMENOVÁNÍ DESATERA, JAK TO NAŘÍDIL BŮH, JINAK BY SE NIKDO NEKLEKAL PŘED OBRAZEM, SOCHOU, SVATOSTÁNKEM, PŘED PAPEŽEM....

    EXODUS 20,4-6
    "Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí. Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, Bůh žárlivě milující . Stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí,ale prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch, kteří mě milují a má přikázání zachovávají."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co je mi do toho, že máte oční vadu? Tak koukejte utíkat na oční! To je Vaše věc! Chtělo jste fakta? Máte fakta!

      Vymazat
  7. ADD) Tomáš PavelMar 8, 2012 04:40 AM

    To jsou pouze snadno prokazatelná fakta o tom, že římskokatolická církev správně vyučuje plné znění Desatera. Máte snad ještě nějaký dotaz ohledně správné, plnohodnotné a zbožné římskokatolické výuky Desatera "na základě Písma"?
    ---------------

    POKUD TO TAK JE, PROČ SE KLANÍTE SVATOSTÁNKU, SOCHÁM, OBRAZŮM, LIDÉ KNĚŽÍM, PAPEŽI....

    PROČ TEDY PŘESTUPUJETE TOTO PŘIKÁZÁNÍ?

    EXODUS 20,4-6 "...Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, Bůh žárlivě milující . Stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch,...."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to se nedá odpovědět, protože jste dostalo tuto odpověď už mnohokrát s tím, že nikdo nedělá obrazy jiných "bohů", takže se s tím musíte prostě spokojit. Vaše věc, že nevidíte a nečtete fakta. Co je mi do toho?

      Vymazat
  8. A tuhle znáte?
    Šel jsem takhle jednou po mostě a naa zábradlí balancoval chlápek, který se zjevně chystal ukonči svůj život skokem do údolí. Přiběhl jsem k němu a říkám:
    "Hej, stůjte, nedělejte to!"
    "A proč ne?"
    "Je spousta věcí, kvůli kterým stojí za to žít!"
    "Co třeba?"
    "Třeba… jste věřící nebo ateista?"
    "Věřící."
    "Já taky! Jste křesťan nebo Žid?"
    "Křesťan."
    "Já taky! Jste katolík nebo protestant?"
    "Protestant."
    "Já taky! Jste episkopál nebo baptista?"
    "Baptista."
    "Já taky! Jste z Baptistické Církve Páně nebo z Baptistické Církve Hospodina?"
    "Z Církve Páně."
    "Bezva! Já taky! Jste z původní Církve Páně nebo z Reformované Církve Páně?"
    "Z Reformované Církve Páně."
    "Bezva! Já taky! Jste z Reformovaé Církve Páně reformou v roce 1879 nebo z Reformovaé Církve Páně reformou v roce 1915?"
    "Z Reformované Církve Páně reformou v roce 1915!"
    Na to jsem řekl:
    "Chcípni, ty kacířský bezbožníku!" a strčil ho dolů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o)
      1.P 1,22 "Když jste poslušností pravdy skrze Ducha očistili své duše k bratrské lásce bez přetvářky, vroucně se navzájem milujte z čistého srdce."

      Kdo má Ježíše za svého Pána, ten to neudělá, nehájím žádnou církev ani denominaci, jen Boží Slovo ....

      Vymazat
  9. A tenhle je taky dobrý - přímo k tématu:
    Mojžíš sešel z hory na blbé straně. No, a nikde nikdo, tak se vydal jedním směrem a po několika týdnech konečně došel k osadě, kde na poli jeden muž pracoval, a ten Mojžíšovi vysvětlil, že je ve Španělsku. Mojžíš s sebou samozřejmě pořád měl ty kamenné desky s deseti přikázáními a docela se těšil, až se jich zbaví. Tak se zeptal, jestli by ten Španěl o nějaká nestál, a dává příklad:
    "Tak třeba, nepožádáš manželky bližního svého."
    "Néé, tak to nepůjde," říká ten farmář, "vždyť já každou chvíli obšťastňuju pekařovu ženu, moje manželka si to občas rozdá s řezníkem a moje vdaná dcera, ta skoro s každým hostem, co se tu objeví. Víte, my Španělé jsme trošku moc horkokrevní na taková přikázání."
    No, tak se Mojžíš zeptal na směr a vydal se zpátky do Palestiny. Po pár stech kilometrech už ho moc bolely ruce, tak se pokoušel udat nějaké to přikázání v Itálii:
    "Tady jedno třeba: Nepokradeš!"
    "Néé, vy snad nevíte, kde jste!" diví se italský rolník, "vždyť já nemám snad jedinou věc, kterou bych neukradl, a neznám nikoho, kdo by si věci opatřoval jakkoliv jinak. Radši se spakujte a zmizte!"
    Po dalších pár stech kilometrů natrefil Mojžíš na židovského pastevce a nabízel mu, jestli nechce nějaká přikázání. Žid se ptá:
    "A co to stojí, takové přikázání?"
    "Nic, je to úplně zadarmo!"
    "Tak to je dobré. Tak já si jich vezmu deset!"

    OdpovědětVymazat
  10. A dotřetice - říká Mojžíš Bohu: "Tvá přikázání jsou geniální, Pane. Doufám jen, že jsi je nestáhl někde z internetu!"

    OdpovědětVymazat
  11. Pane Tomáši Pavle, jak zní prosím Vás evangelium z Vašich úst, co je podstatou spásy?
    Přijmout Ježíše za svého Pána?
    Číst Bibli a věřit Božímu Slovu?
    Milovat Ježíše, abychom byli milování Bohem Otcem?
    Dodržovet přikázání, jak učil Ježíš?
    Nebo je to v něčem jiném???????????????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje římskokatolické postoje se plně slučují s posvátným učením římskokatolické církve a apoštolským vyznáním víry - teoreticky byste to mohlo slyšet při nedělní mši i z mých úst, kdybych Vám řekl, kam chodím. To Vám ale oznamovat nehodlám.

      Vymazat
    2. add) Tomáš PavelMar 10, 2012 01:39 PM

      Moje římskokatolické postoje se plně slučují s posvátným učením římskokatolické církve a apoštolským vyznáním víry - teoreticky byste to mohlo slyšet při nedělní mši i z mých úst, kdybych Vám řekl, kam chodím. To Vám ale oznamovat nehodlám.
      --------------------
      To mě těší pane Tomáši nyní znám jméno Vašeho boha, protože spása podle Vás je právě v té nauce....je mi líto, že neznáte Boha, a tak nemůžete být právoplatným dědicem, protože Božími dětmi mohou být jen ti, kteří vyznali Ježíše za svého Pána jak je psáno Jan 1,12

      Ježíš není nauka, Ježíš je živý Bůh a je stejný jako tehdy, tak i dnes a navěky. Těším se na Jeho příchod, kdy Ho uzřím v tváří tvář a budu smět přebývat v Božím království, protože sloužím a žiju pro Ježíše, zachovávám Jeho přikázání, a věřím Božímu slovu. Je nádherné mít s Ním osobní vztah právě teď již na zemi....

      Vymazat
    3. Jste jedno prachsprosté pokrytectví, protože tohle víte 3 měsíce.

      Mt 23,28 Tak i vy se navenek zdáte lidem spravedliví, ale uvnitř jste samé pokrytectví a nepravost.
      L 12,1 Mezitím se shromáždily nespočetné zástupy, že se lidé div neušlapali. Ježíš začal mluvit nejprve ke svým učedníkům: „Mějte se na pozoru před kvasem farizeů, to jest před pokrytectvím.
      Ga 2,13 A spolu s ním se takto pokrytecky chovali i ostatní Židé, takže jejich pokrytectvím se dal strhnout i Barnabáš.
      2Mak 6,25 Ty bych pro své pokrytectví a okamžik prchavého života hanebně oklamal a na své stáří tak přivodil potupnou skvrnu.
      Sír 32,15 Kdo bádá v Zákoně, bude jím prostoupen, ale pokrytec na něm klopýtne.
      Sír 33,2 Moudrý muž nebude mít odpor k Zákonu, kdo se však má k němu pokrytecky, je jako loď v bouři.

      Vymazat
    4. P.S. Deo gratias, že toho Vašeho "boha" nebo co to je, opravdu neznám.
      A tuhle znáte?
      Šlo jedno kdohledanalezne služebník Ježíše Božího Syna jednou po mostě a na zábradlí balancoval chlápek, který se zjevně chystal ukonči svůj život skokem do údolí. Kdohledanalezne služebník Ježíše Božího Syna přiběhlo k němu a říká:
      "Hej, stůjte, nedělejte to!"
      "A proč ne?"
      "Je spousta věcí, kvůli kterým stojí za to žít!"
      "Co třeba?"
      "Třeba… jste věřící nebo ateista?"
      "Věřící."
      "Já taky! Jste křesťan nebo Žid?"
      "Křesťan."
      "Já taky! Jste katolík nebo protestant?"
      "katolík."
      "Já taky! Jste římský katolík nebo jen katolík?"
      "Římský katolík."
      Na to kdohledanalezne služebník Ježíše Božího Syna řeklo:
      "Chcípni, ty kacířský bezbožníku!" a strčilo ho dolů.

      Vymazat
    5. Ještě jednou děkuji za celou ukázku toho, co opravdu dovedete, jsem velice rád, že měl P. Jaroslav pravdu ve svém úsudku o mazání Vašich ohavných komentářů předstírajících zájem o naši věrouku, sám jsem ho přemlouval, aby to nedělal a vidím, že měl pravdu on a ne já. Inu - jak se někdy může obyčejný římský katolík mýlit oproti posvěcenému, hluboce vzdělanému, hluboce věřícímu a Boha hluboce milujícímu knězi. To je jen důkaz o správnosti toho, že ne pro každého je to a ono. Každá ze 7 svátostí nese svoje charizma, které se velice různí. Deo gratias za Církev, kterou ani brány Pekel nepřemohou. A také jsem rád, že až sem přijde po mně někdo z římských katolíků a uvidí tu špínu, co se tady proti nim pere, velice rádi utečou a doufám, že to odradí i další a další. Nenávist totiž nikdy nemůže nést dobré ovoce.
      Sír 27,6 Na ovoci se pozná, kdo pěstoval strom; na slovech se projeví smýšlení lidského srdce.

      Vymazat
    6. Jenom pro pořádek, aby někdo nemohl říct, že jsem nepodepřel tvrzení o stavění Vaší existence na domnělé špatnosti římskokatolického učení a o Vaši proradnosti a úkočnosti:

      Apoštolské vyznání víry

      Věřím v Boha,
      Otce všemohoucího,
      Stvořitele nebe i země.

      I v Ježíše Krista,
      Syna jeho jediného,
      Pána našeho;

      jenž se počal z Ducha svatého,
      narodil se z Marie Panny,
      trpěl pod Pontiem Pilátem,
      ukřižován umřel i pohřben jest;
      sestoupil do pekel,
      třetího dne vstal z mrtvých;
      vstoupil na nebesa,
      sedí po pravici Boha,
      Otce všemohoucího,
      odtud přijde soudit
      živé i mrtvé.

      Věřím v Ducha svatého,
      svatou církev obecnou,
      společenství svatých,
      odpuštění hříchů,
      vzkříšení těla
      a život věčný. Amen.
      Symbolum Apostolicum

      Credo in Deum,
      Patrem omnipotentem,
      Creatorem caeli et terrae.

      Et in Iesum Christum,
      Filium eius unicum,
      Dominum nostrum;

      qui conceptus est de Spiritu Sancto,
      natus ex Maria Virgine,
      passus sub Pontio Pilato,
      crucifixus, mortuus, et sepultus;
      descendit ad inferos,
      tertia die resurrexit a mortuis;
      ascendit ad caelos,
      sedet ad dexteram Dei,
      Patris omnipotentis,
      inde venturus est iudicare
      vivos et mortuos.

      Credo in Spiritum Sanctum,
      sanctam Ecclesiam catholicam,
      sanctorum communionem,
      remissionem peccatorum,
      carnis resurrectionem
      et vitam aeternam. Amen.
      Nicejsko-konstantinopolské

      Věřím v jednoho Boha,
      Otce všemohoucího,
      Stvořitele nebe i země,
      všeho viditelného i neviditelného.

      Věřím v jednoho Pána
      Ježíše Krista,
      jednorozeného Syna Božího,
      který se zrodil z Otce
      přede všemi věky:

      Bůh z Boha, Světlo ze Světla,
      Pravý Bůh z Pravého Boha,
      zrozený, nestvořený,
      jedné podstaty s Otcem,
      skrze něhož všechno je stvořeno.

      On pro nás lidi
      a pro naši spásu
      sestoupil z nebe,
      skrze Ducha svatého
      přijal tělo z Marie Panny
      a stal se člověkem.

      Byl za nás ukřižován,
      za dnů Pontia Piláta,
      byl umučen a pohřben.
      Třetího dne vstal z mrtvých
      podle Písma.
      Vstoupil do nebe,
      sedí po pravici Otce.

      A znovu přijde, ve slávě,
      soudit živé i mrtvé
      a jeho království bude bez konce.

      Věřím v Ducha svatého,
      Pána a Dárce života,
      který z Otce i Syna vychází,
      s Otcem i Synem je zároveň
      uctíván a oslavován
      a mluvil ústy proroků.

      Věřím v jednu svatou,
      všobecnou apoštolskou Církev.

      Vyznávám jeden křest
      na odpuštění hříchů,
      očekávám vzkříšení mrtvých
      a život budoucího věku. Amen.
      Nicaeno-Constantinopolitanum

      Credo in unum Deum,
      Patrem omnipotentem,
      factorem cæli et terræ,
      visibilium omnium et invisibilium.

      Et in unum Dominum
      Iesum Christum,
      Filium Dei unigenitum,
      et ex Patre natum
      ante omnia sæcula.

      Deum de Deo, Lumen de Lumine,
      Deum verum de Deo vero,
      genitum non factum,
      consubstantialem Patri,
      per quem omnia facta sunt.

      Qui propter nos homines
      et propter nostram salutem
      descendit de cælis.
      Et incarnatus est de Spiritu Sancto
      ex Maria Virgine,
      et homo factus est.

      Crucifixus etiam pro nobis
      sub Pontio Pilato,
      passus et sepultus est,
      et resurrexit tertia die,
      secundum Scripturas,
      et ascendit in cælum,
      sedet ad dexteram Patris.

      Et iterum venturus est cum gloria,
      iudicare vivos et mortuos,
      cuius regni non erit finis.

      Et in Spiritum Sanctum,
      Dominum et vivificantem,
      qui ex Patre filioque procedit.
      Qui cum Patre et Filio simul
      adoratur et conglorificatur
      qui locutus est per prophetas.

      Et unam, sanctam,
      catholicam et apostolicam Ecclesiam.

      Confiteor unum baptisma
      in remissionem peccatorum.
      Et expecto resurrectionem mortuorum,
      et vitam venturi sæculi. Amen.

      Vymazat
    7. To jste se nám rozepsal pane Tomáši :o)

      add)Tomáš PavelMar 11, 2012 10:37 AM

      Jste jedno prachsprosté pokrytectví, protože tohle víte 3 měsíce.

      Mt 23,28 Tak i vy se navenek zdáte lidem spravedliví, ale uvnitř jste samé pokrytectví a nepravost.
      L 12,1 Mezitím se shromáždily nespočetné zástupy, že se lidé div neušlapali. Ježíš začal mluvit nejprve ke svým učedníkům: „Mějte se na pozoru před kvasem farizeů, to jest před pokrytectvím.
      Ga 2,13 A spolu s ním se takto pokrytecky chovali i ostatní Židé, takže jejich pokrytectvím se dal strhnout i Barnabáš.
      2Mak 6,25 Ty bych pro své pokrytectví a okamžik prchavého života hanebně oklamal a na své stáří tak přivodil potupnou skvrnu.
      Sír 32,15 Kdo bádá v Zákoně, bude jím prostoupen, ale pokrytec na něm klopýtne.
      Sír 33,2 Moudrý muž nebude mít odpor k Zákonu, kdo se však má k němu pokrytecky, je jako loď v bouři.
      --------------------------
      Já zde jen bojuji za Boží Slovo, a pokud Ježíš přišel zákon naplnit a ne ho zrušit, tak ani nauka ať je jakékoliv céírkve ji nesmí zrušit.

      Matouš 5,17-20
      "Nedomnívejte se, že jsem přišel zrušit Zákon nebo Proroky; nepřišel jsem zrušit, nýbrž naplnit. Amen, pravím vám: Dokud nepomine nebe a země, nepomine jediné písmenko ani jediná čárka ze Zákona, dokud se všechno nestane. Kdo by tedy zrušil jediné z těchto nejmenších přikázání a tak učil lidi, bude v království nebeském vyhlášen za nejmenšího; kdo by je však zachovával a učil, ten bude v království nebeském vyhlášen velkým. Neboť vám pravím: Nebude-li vaše spravedlnost o mnoho přesahovat spravedlnost zákoníků a farizeů, jistě nevejdete do království nebeského."

      Nehájím žádnou církev ani denominaci, jen Boží Slovo ....Jen Vás prosím, čiňte co chce Ježíš Boží Syn a ne nějaká tradice:

      1J 2,4-6 "Podle toho víme, že jsme ho poznali, jestliže zachováváme jeho přikázání. Kdo říká: ‚Poznal jsem ho,‘ a jeho přikázání nezachovává, je lhář a není v něm pravdy.Kdo však zachovává jeho slovo, vpravdě v něm láska Boží dosáhla svého cíle. Podle toho poznáváme, že v něm jsme. Kdo říká, že v něm zůstává, musí žít tak, jak žil on."

      Jen v Ježíši je Pravda, jen v Něm je spása, jen v Něm je život pane Tomáši, proto se obraťte přímo na N2j na nikoho jiného....

      Vymazat
    8. add) P.S. Deo gratias, že toho Vašeho "boha" nebo co to je, opravdu neznám.
      --------------

      Vašim bohem je nauka, tradice a "pravá církev" a už ne Ježíš, jinak by jste zachovával vše co řekl

      1J 2,4-6 "Podle toho víme, že jsme ho poznali, jestliže zachováváme jeho přikázání. Kdo říká: ‚Poznal jsem ho,‘ a jeho přikázání nezachovává, je lhář a není v něm pravdy.Kdo však zachovává jeho slovo, vpravdě v něm láska Boží dosáhla svého cíle. Podle toho poznáváme, že v něm jsme. Kdo říká, že v něm zůstává, musí žít tak, jak žil on."

      Vymazat
    9. add) Tomáš PavelMar 11, 2012 10:43 PM

      Jenom pro pořádek, aby někdo nemohl říct, že jsem nepodepřel tvrzení o stavění Vaší existence na domnělé špatnosti římskokatolického učení a o Vaši proradnosti a úkočnosti:

      Apoštolské vyznání víry
      ------------
      Je krásné číst vyznání víry apoštolů, které bylo založeno jen na jediném Bohu a to Božím Synu Ježíši, zachovávání Jeho příkazů a očekávání na Jeho příchod, důležité je však to žít a mít Ježíše za svého jediného Pána, kterého máme poslouchat .... a to už problematické, když je těžké věřit Božímu Slovu a nemít ji jen jako mrtvou literu, jak jste sám poznamenal... pro nás (pro testament) Boží Slovo je živé, stejně jako vztah s Ježíšem Božím Synem, který se neskrývá v oplatce, ale žije v nás, tak jak je psáno v Janovi 14,23

      Vymazat
    10. "Je krásné číst vyznání víry apoštolů, které bylo založeno jen na jediném Bohu a to Božím Synu Ježíši,"

      Děkuji za důkaz, že nevěříte v křesťanského Boha, který je jeden ve třech osobách (Bůh Otec, Bůh Syn a Bůh Duch Svatý), jak praví právě Apoštolské vyznání.
      http://kdohledanalezne.blogspot.com/2011/12/me-vyznani.html

      Vymazat
    11. add) Tomáš PavelMar 14, 2012 12:22 AM

      "Je krásné číst vyznání víry apoštolů, které bylo založeno jen na jediném Bohu a to Božím Synu Ježíši,"

      Děkuji za důkaz, že nevěříte v křesťanského Boha, který je jeden ve třech osobách (Bůh Otec, Bůh Syn a Bůh Duch Svatý), jak praví právě Apoštolské vyznání.
      http://kdohledanalezne.blogspot.com/2011/12/me-vyznani.html
      --------------
      Ježíš je ta pravda, jediná cesta k Otci a promlouvá k nám skrze Ducha svatého. Pokud toto není pro Vás křesťanský Bůh, tak už nevím.
      Stále tvrdím, že jedině skrze Ježíše (on je hlavou církve, tedy skála) je cesta k Bohu Otci, po Jehož pravici nyní po vzkříšení Ježíš sedí, a na zemi je Ducha svatý, kterým nás naplnil, tak nevím nevím asi nečtete mé články ani pořádně odpovědi, co se týká Ježíše mluvím o Ježíši, co Boha Otce (Jsem který jsem) tak píši o Něm a co o Duchu svatém tak o Něm, ale neexistuje jméno Boha ve třech osobách, to není jméno, to je popis Boha.
      Bůh Otec je JHVH, neboli Já Jsem (Elohim, Addonai, Imanuel ....)
      Jméno Božího Syna je Ježíš (Imanuel)
      jedno z jmen Ducha svatého je Pravda, Utěšitel

      Tak co je to za Boha v kterého věřím, když podle Vás to není ten biblický?

      Vymazat
  12. Včerejší první čtení čtené ve všech římskokatolických kostelech:

    3. neděle postní

    1. ČTENÍ Ex 20, 1-17
    Zákon byl dán skrze Mojžíše.

    Čtení z druhé knihy Mojžíšovy.
    Bůh vyhlásil všechna tato přikázání: "Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, já jsem tě vyvedl z egyptské země, z domu otroctví. Nebudeš mít jiné bohy mimo mě.
    Neuděláš si modlu, totiž žádnou podobu toho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí. Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit.
    Já Hospodin, tvůj Bůh, jsem Bůh žárlivý. Stihám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kdo mě nenávidí, ale prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch, kdo mě milují a zachovávají mé příkazy.
    Nezneužiješ jména Hospodina, svého Boha. Hospodin nenechá bez trestu toho, kdo by jeho jména zneužíval. Pamatuj na den sobotní, že ti má být svatý. Šest dní budeš pracovat a dělat všechnu svou práci. Ale sedmý den je den odpočinutí Hospodina, tvé-ho Boha.
    Nebudeš dělat žádnou práci, ani ty, ani tvůj syn a tvá dcera, ani tvůj otrok a tvá otrokyně, ani tvůj dobytek, ani přistěhovalec, kterého jsi přijal k sobě. V šesti dnech totiž učinil Hospodin nebe i zemi, moře a všechno, co je v nich, a sedmého dne odpočinul. Proto Hospodin dni sobotnímu požehnal a oddělil ho jako svatý.
    Cti svého otce i svou matku, abys dlouho žil na zemi, kterou ti dává Hospodin, tvůj Bůh.
    Nezabiješ. Nezcizoložíš. Nepokradeš. Nevydáš křivé svědectví proti svému bližnímu.
    Nebudeš dychtit po domu svého bližního. Nebudeš dychtit po ženě svého bližního, ani po jeho otroku, ani po jeho otrokyni, ani po jeho býku, ani po jeho oslu, vůbec po ničem, co patří tvému bližnímu."

    ==========================
    "Neuděláš si modlu, totiž žádnou podobu toho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí. Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit."
    Klanět se před křížem není totéž jako klanět se kříži. A stejně tak to je se vším ostatním.
    Takže se můžete se svými výplody a výkaly házenými na římskokatolickou církev jít opravdu schovat - neznáte její nauku ani z rychlíku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve Vašem případě bych měl hlavu plnou obav:
      "Nezneužiješ jména Hospodina, svého Boha. Hospodin nenechá bez trestu toho, kdo by jeho jména zneužíval." Váš blog je plný tohoto zneužívání, které úmyslně zaměňujete za "vyznání".

      Vymazat
    2. add) Tomáš PavelMar 12, 2012 06:49 AM

      Včerejší první čtení čtené ve všech římskokatolických kostelech:

      3. neděle postní

      1. ČTENÍ Ex 20, 1-17
      .................
      To je krásné, když se to čte, ale je velmi smutné, že se to ignoruje, proto je tolik věřících, co se klamí všemu místo jedinému pravému Bohu a hlavně Jeho jménu, takže před žádným zpodobněním si Boha

      A ještě jste mi neodpověděl, jak se můžete modlit k Bohu s tím, ať vám požehná půst, který nikdo nedrží? Neni to pokrytecké? Držel jste někdy 40ti denní půst?

      Vymazat
    3. "To je krásné, když se to čte, ale je velmi smutné, že se to ignoruje, proto je tolik věřících, co se klamí všemu místo jedinému pravému Bohu a hlavně Jeho jménu, takže před žádným zpodobněním si Boha

      A ještě jste mi neodpověděl, jak se můžete modlit k Bohu s tím, ať vám požehná půst, který nikdo nedrží? Neni to pokrytecké? Držel jste někdy 40ti denní půst?"

      Doložte tohle lživé tlachání důkazem!

      Vymazat
    4. add) Tomáš PavelMar 12, 2012 12:30 PM

      "To je krásné, když se to čte, ale je velmi smutné, že se to ignoruje, proto je tolik věřících, co se klamí všemu místo jedinému pravému Bohu a hlavně Jeho jménu, takže před žádným zpodobněním si Boha

      A ještě jste mi neodpověděl, jak se můžete modlit k Bohu s tím, ať vám požehná půst, který nikdo nedrží? Neni to pokrytecké? Držel jste někdy 40ti denní půst?"

      Doložte tohle lživé tlachání důkazem!
      ----------------
      Chcete teď před Bohem prohlásit, že Váš kněz, Vy i všichni ve Vašem kostelel drží 40ti denní půst, tak jak se za něj přimlouváte, aby Bůh tomu půstu požehnal?

      Já vím, co je to držet 40ti denní půst, ale to vždy když mě k tomu Bůh vedl, nikdy ne řízeně.

      Vymazat
  13. Student (při náboženství): „Věřím pouze tomu, čemu rozumím.“ Profesor teologie: „Pak je ovšem pochopitelné, že nevěříte ničemu.“

    OdpovědětVymazat
  14. Komu a jak dlouho ještě chcete vzdorovat pod tíhou těchto jasných faktů, že celý článek máte postavený na lži a celý blog záměrné útočnosti na nauku římskokatolické církve?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš PavelMar 12, 2012 07:27 AM

      Komu a jak dlouho ještě chcete vzdorovat pod tíhou těchto jasných faktů, že celý článek máte postavený na lži a celý blog záměrné útočnosti na nauku římskokatolické církve?
      -----------------
      Pokud Boží slovo nazýváte lží, tak je to postaveno na pravdě Božího Slovo, kterou nauka římskokatolické církve nazývá lží. Bojuji jen za pravdu Božího Slova, mě bude soudit Bůh,mým advokátem bude Ježíš, nebojím se soudů Vaší církve, raději budu poslouchat Boha, než lidi, nezlobte se....

      "„Boha je třeba víc poslouchat než lidi." Skutky 5,29

      Vymazat
    2. NE - Boží Slovo NE! Vás ANO! Důkazy jsem předložil.

      Vymazat
    3. add) Tomáš PavelMar 12, 2012 12:27 PM

      NE - Boží Slovo NE! Vás ANO! Důkazy jsem předložil.
      ----------
      Takže je možné zrušit Boží Slovo, jak ho nauka zrušila, a proto se kleká před obrazy, sochami a lidmi?

      Ježíš to neudělal, církev ano?

      "nepomine jediné písmenko ani jediná čárka ze Zákona, dokud se všechno nestane."

      Matouš 5,17-20
      "Nedomnívejte se, že jsem přišel zrušit Zákon nebo Proroky; nepřišel jsem zrušit, nýbrž naplnit. Amen, pravím vám: Dokud nepomine nebe a země, nepomine jediné písmenko ani jediná čárka ze Zákona, dokud se všechno nestane. Kdo by tedy zrušil jediné z těchto nejmenších přikázání a tak učil lidi, bude v království nebeském vyhlášen za nejmenšího; kdo by je však zachovával a učil, ten bude v království nebeském vyhlášen velkým. Neboť vám pravím: Nebude-li vaše spravedlnost o mnoho přesahovat spravedlnost zákoníků a farizeů, jistě nevejdete do království nebeského."

      Vymazat
  15. add) Tomáš PavelMar 12, 2012 06:54 AM

    Student (při náboženství): „Věřím pouze tomu, čemu rozumím.“ Profesor teologie: „Pak je ovšem pochopitelné, že nevěříte ničemu.“
    -------------------------------------
    Trochu jiné znění:
    Student (při náboženství): „Věřím pouze tomu, co čtu v Božím Slově.“ Profesor teologie: „Pak je ovšem pochopitelné, že nevěříte naukám naší círve.“

    Věřím Božímu slovu, protože "Na počátku bylo Slovo a to Slovo bylo u Boha a to Slovo bylo Bůh." Jan 1,1

    OdpovědětVymazat
  16. add) Tomáš PavelMar 11, 2012 10:58 AM

    Ještě jednou děkuji za celou ukázku toho, co opravdu dovedete, jsem velice rád, že měl P. Jaroslav pravdu ve svém úsudku o mazání Vašich ohavných komentářů předstírajících zájem o naši věrouku, sám jsem ho přemlouval, aby to nedělal a vidím, že měl pravdu on a ne já. Inu - jak se někdy může obyčejný římský katolík mýlit oproti posvěcenému, hluboce vzdělanému, hluboce věřícímu a Boha hluboce milujícímu knězi. To je jen důkaz o správnosti toho, že ne pro každého je to a ono. Každá ze 7 svátostí nese svoje charizma, které se velice různí. Deo gratias za Církev, kterou ani brány Pekel nepřemohou. A také jsem rád, že až sem přijde po mně někdo z římských katolíků a uvidí tu špínu, co se tady proti nim pere, velice rádi utečou a doufám, že to odradí i další a další. Nenávist totiž nikdy nemůže nést dobré ovoce.
    Sír 27,6 Na ovoci se pozná, kdo pěstoval strom; na slovech se projeví smýšlení lidského srdce.
    -------------------------
    Já tu Bojuji za Boží Slovo, pokud tomu říkáte nenávist vůči Vám, tak asi máte problém s Božím Slovem, opravdu Vás mám v lásce,a všechny římskokatolíky, jako je Bůh a Jeho Boží Syn Ježíš, který za nás umíral a vstal z mrtvých a nyní sedí po pravici Boží, tak já o tomto vůbec nelžu, bázeň mi to nedovolí,a proto se za ně pravidelně modlím ve jménu Ježíše....

    Matouš 12,34b "Čím srdce přetéká, to ústa mluví. "

    Má ústa mluví jen o Božím Slově a Božím Synu Ježíši, v kterém jediném je spása.... vy mluvíte o svaté nauce římskokatlocké církve ... čí chleba jíte toho píseň zpíváte ... sám jste to napsal
    Sír 27,6 Na ovoci se pozná, kdo pěstoval strom; na slovech se projeví smýšlení lidského srdce.

    V mým slovech je Boží Syn Ježíš, Jeho láska k Božímu Slovu a jeho dodržování, protože 1J 2,4-6 "Podle toho víme, že jsme ho poznali, jestliže zachováváme jeho přikázání. Kdo říká: ‚Poznal jsem ho,‘ a jeho přikázání nezachovává, je lhář a není v něm pravdy.Kdo však zachovává jeho slovo, vpravdě v něm láska Boží dosáhla svého cíle. Podle toho poznáváme, že v něm jsme. Kdo říká, že v něm zůstává, musí žít tak, jak žil on."

    Jen v Ježíši je Spása, jen v Něm je věčný život, jen On je ta cesta, žádná jiná neexistuje!!!

    OdpovědětVymazat
  17. add) Tomáš PavelMar 12, 2012 06:52 AM

    Ve Vašem případě bych měl hlavu plnou obav:
    "Nezneužiješ jména Hospodina, svého Boha. Hospodin nenechá bez trestu toho, kdo by jeho jména zneužíval." Váš blog je plný tohoto zneužívání, které úmyslně zaměňujete za "vyznání".
    --------------
    To že mluvím o Bohu a o Ježíši, to že zvěstuji v čem je spása, jak zní Boží zákon, to že poukazuji na jedinného Boha Ježíši Bohu dík, že není zneužívání Jeho jména, když citujeme Písmo, ten kdo má zde být oslaven je Ježíš

    Fp 2,10-14
    "aby se před jménem Ježíšovým sklonilo každé koleno – na nebi, na zemi i pod zemí – a k slávě Boha Otce každý jazyk aby vyznával: Ježíš Kristus jest Pán. A tak, moji milí, jako jste vždycky byli poslušní – nikoli jen v mé přítomnosti, ale nyní mnohem více v mé nepřítomnosti – s bázní a chvěním uvádějte ve skutek své spasení. Neboť je to Bůh, který ve vás působí, že chcete i činíte, co se mu líbí."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady jenom tlacháte a lžete! Důkazy jsem předložil! Vy si myslíte, že na mne můžete kálet špínu jen tak beztrestně? Tak to jste na osudném omylu!

      Vymazat
    2. add) Tomáš PavelMar 12, 2012 12:34 PM

      Tady jenom tlacháte a lžete! Důkazy jsem předložil! Vy si myslíte, že na mne můžete kálet špínu jen tak beztrestně? Tak to jste na osudném omylu!
      -----------
      Pokud je pro Vás Boží SLovo lež, tak nevím na čem stojíte, Ježíš nepřišel zrušit zákon, ale naplnit, ale nauka ho krásně zrušila a tak se kleká před obrazy, sochami a lidmi....
      Já na Vás neháži špínu, jen nesouhlasím s tím, že se porušuje Boží SLovo...

      Vymazat
  18. "Já tu Bojuji za Boží Slovo, pokud tomu říkáte nenávist vůči Vám, tak asi máte problém s Božím Slovem,"

    Jenže Bůh tyhle Vaše šarvátky, které jsou podepřeny lží, nepotřebuje! Záměrně lžete veřejně o nauce římskokatolické církve, kterou si navíc klidně ukradnete z katolického webu a vůbec Vám to nevadí! Takže být Vámi, dělám si velké starosti se zneužíváním Božího Slova! Já s Božím Slovem problé=m nemám, ale Vy se lží ano - a dost těžký!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš PavelMar 12, 2012 12:25 PM

      "Já tu Bojuji za Boží Slovo, pokud tomu říkáte nenávist vůči Vám, tak asi máte problém s Božím Slovem,"

      Jenže Bůh tyhle Vaše šarvátky, které jsou podepřeny lží, nepotřebuje! Záměrně lžete veřejně o nauce římskokatolické církve, kterou si navíc klidně ukradnete z katolického webu a vůbec Vám to nevadí! Takže být Vámi, dělám si velké starosti se zneužíváním Božího Slova! Já s Božím Slovem problé=m nemám, ale Vy se lží ano - a dost těžký!
      ---------------
      Boží Slovo nelže, já konfrontuji nauky s tím, co říká Boží Slovo. Zde není nic jiného, než pravda Božího Slova.

      Vymazat
  19. "To jste se nám rozepsal pane Tomáši :o)"

    To víte, že ano! Na takové nactiutrhačné zloděje textů, tlučhuby a tlachaly, jako Vy, to já rád!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš PavelMar 12, 2012 12:42 PM

      "To jste se nám rozepsal pane Tomáši :o)"

      To víte, že ano! Na takové nactiutrhačné zloděje textů, tlučhuby a tlachaly, jako Vy, to já rád!
      ----------------
      1J 2,4-6 "Podle toho víme, že jsme ho poznali, jestliže zachováváme jeho přikázání. Kdo říká: ‚Poznal jsem ho,‘ a jeho přikázání nezachovává, je lhář a není v něm pravdy.Kdo však zachovává jeho slovo, vpravdě v něm láska Boží dosáhla svého cíle. Podle toho poznáváme, že v něm jsme. Kdo říká, že v něm zůstává, musí žít tak, jak žil on."

      Jen v Ježíši je Spása, jen v Něm je věčný život, jen On je ta cesta, žádná jiná neexistuje!!!

      Vymazat
    2. "Jen v Ježíši je Spása, jen v Něm je věčný život, jen On je ta cesta, žádná jiná neexistuje!!!"
      Ještěže víme od copy-zlodějského autoro "kdohledanalezne služebník Ježíše Božího Syna", že v jeho blogu spása není - to se mi vážně hodně ulevilo…!

      Vymazat
    3. Deo gratias - Soli Deo Gloria! Ave Maria!
      (Protože je postní doba, nutno omezit děkování a úplně vynechat Alleluja - to se bude volat až o Kristově Vzkříšení.)

      Vymazat
    4. add) Tomáš PavelMar 13, 2012 02:19 PM

      "Jen v Ježíši je Spása, jen v Něm je věčný život, jen On je ta cesta, žádná jiná neexistuje!!!"
      Ještěže víme od copy-zlodějského autoro "kdohledanalezne služebník Ježíše Božího Syna", že v jeho blogu spása není - to se mi vážně hodně ulevilo…!
      ---------------------
      Netvrdím a nidky tvrdit nebudu, že v mém blogu je spása, tak jao spása není v žádné církvi. Spása je jen a pouze v Ježíši.

      Vymazat
    5. add) Tomáš PavelMar 13, 2012 02:28 PM

      Deo gratias - Soli Deo Gloria! Ave Maria!
      (Protože je postní doba, nutno omezit děkování a úplně vynechat Alleluja - to se bude volat až o Kristově Vzkříšení.)
      ------------
      Vaším bohem je Maria!? Proto nemůžete věřit Božímu slovu. Protože Ježíš žije!

      Alelujah můžeme zvolat již nyní protože JEžíš (a to Vám možná zapomněli říci) JE VZKŘÍSENÝ (a to třetího dne), není třeba čekat na Jeho vzkříšení, ale na Jeho druhý příchod jako Král. JEŽÍŠ ŽIJE!!!

      Matouš 28,6-7
      "Není zde; byl vzkříšen, jak řekl. Pojďte se podívat na místo, kde ležel. Jděte rychle povědět jeho učedníkům, že byl vzkříšen z mrtvých; jde před nimi do Galileje, tam ho spatří. Hle, řekl jsem vám to.“

      Skutky 1,3
      "jim také po svém umučení mnoha způsoby prokázal, že žije, po čtyřicet dní se jim dával spatřit a učil je o království Božím."

      Skutky 1,9-11
      "Po těch slovech byl před jejich zraky vzat vzhůru a oblak jim ho zastřel. A když upřeně hleděli k nebi za ním, jak odchází, hle, stáli vedle nich dva muži v bílém rouchu a řekli: „Muži z Galileje, co tu stojíte a hledíte k nebi? Tento Ježíš, který byl od vás vzat do nebe, znovu přijde právě tak, jak jste ho viděli odcházet.“

      Vymazat
    6. Ano - v Ježíši a Jím ustanovené Církvi.

      Vymazat
    7. "Alelujah můžeme zvolat již nyní protože JEžíš (a to Vám možná zapomněli říci) JE VZKŘÍSENÝ (a to třetího dne), není třeba čekat na Jeho vzkříšení, ale na Jeho druhý příchod jako Král. JEŽÍŠ ŽIJE!!!"

      My ctíme památku všeho, co Kristus žil na zemi. Postní doba vede člověka právě k tomu, aby se více zamýšlel nad Božím Slovem, vlastním životem i svojí cestou, kterou Kristus označil slovy: "Mt 16,24 Tehdy řekl Ježíš svým učedníkům: „Kdo chce jít za mnou, zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mne." Nevidím rozpor mezi učením Krista a postní dobou v Církvi, ba naopak v tom vidím úzké propojení s Boží vůlí. Život křesťana není o nějakém bláznění v jakési euforii, ale o prožívání všeho, co prožíval Kristus. Ale děkuji za Váš souhlas s mým vyjádřením, že Ve Vašem učení, prezentovaném na tomto blogu, spása rozhodně není. Váš blog je jedno neustálé sebeobhajování spojeným s bezpředmětným a nepřátelským poukazováním na "špatnost" římskokatolické nauky. Těžko tvrdit, že v takové pavědě postavené na nenávisti je spása. Základ totality? Velmi pravděpodobně ano. Nenávist nemůže vyplodit lásku ani k lidem, natož k Bohu. Ještě Vám to nedošlo? Vaše škoda. Nikoli moje nebo římskokatolické Církve, kterou "ani brány pekel nepřemohou", jen a jen Vaše. Je mi Vás hodně líto, ale "komu není rady, tomu není pomoci".

      Vymazat
    8. add) Tomáš PavelMar 15, 2012 05:06 AM

      Ano - v Ježíši a Jím ustanovené Církvi.
      ------------
      Ano Váš bůh je Marie, jak jste právě odpověděl, je víc než Ježíš, proto máte problém uznávat Boží SLovo, teď už to chápu, proč Písmo nepoužíváte

      Vymazat
  20. add) Tomáš PavelMar 15, 2012 09:23 AM

    "Alelujah můžeme zvolat již nyní protože JEžíš (a to Vám možná zapomněli říci) JE VZKŘÍSENÝ (a to třetího dne), není třeba čekat na Jeho vzkříšení, ale na Jeho druhý příchod jako Král. JEŽÍŠ ŽIJE!!!"

    My ctíme památku všeho, co Kristus žil na zemi. Postní doba vede člověka právě k tomu, aby se více zamýšlel nad Božím Slovem, vlastním životem i svojí cestou, kterou Kristus označil slovy: "Mt 16,24 Tehdy řekl Ježíš svým učedníkům: „Kdo chce jít za mnou, zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mne." Nevidím rozpor mezi učením Krista a postní dobou v Církvi, ba naopak v tom vidím úzké propojení s Boží vůlí. Život křesťana není o nějakém bláznění v jakési euforii, ale o prožívání všeho, co prožíval Kristus. Ale děkuji za Váš souhlas s mým vyjádřením, že Ve Vašem učení, prezentovaném na tomto blogu, spása rozhodně není. Váš blog je jedno neustálé sebeobhajování spojeným s bezpředmětným a nepřátelským poukazováním na "špatnost" římskokatolické nauky. Těžko tvrdit, že v takové pavědě postavené na nenávisti je spása. Základ totality? Velmi pravděpodobně ano. Nenávist nemůže vyplodit lásku ani k lidem, natož k Bohu. Ještě Vám to nedošlo? Vaše škoda. Nikoli moje nebo římskokatolické Církve, kterou "ani brány pekel nepřemohou", jen a jen Vaše. Je mi Vás hodně líto, ale "komu není rady, tomu není pomoci".
    ------------------------------------
    Takže poctivě držíte 40ti denní půst? Nebo je to jen klišé?

    „Neboj se. Já jsem první i poslední, ten živý; byl jsem mrtev – a hle, živ jsem na věky věků. Mám klíče od smrti i hrobu." Zjevení 1,17-18

    Lukáš 6,37 "„Nesuďte, a zajisté nebudete souzeni. Neodsuzujte, a zajisté nebudete odsouzeni. Promíjejte, a bude vám prominuto."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Takže poctivě držíte 40ti denní půst? Nebo je to jen klišé?"
      Jediné klišé širokodaleko jste tady akorát Vy. (Na chytrou otázku chytrá odpověď.)

      Vymazat
    2. add) Tomáš PavelMar 15, 2012 02:59 PM

      "Takže poctivě držíte 40ti denní půst? Nebo je to jen klišé?"
      Jediné klišé širokodaleko jste tady akorát Vy. (Na chytrou otázku chytrá odpověď.)
      --------------------

      Matouš 12,31 "Proto vám pravím: Každý hřích i rouhání bude lidem odpuštěno, ale rouhání proti Duchu odpuštěno nebude."

      Vymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)