pondělí 26. března 2012

Modlitba je rozhovor s Bohem

Když se modlíš otvíráš tím dveře Bohu, aby mohl konat.

A když se nemodlíš, tak se ty dveře neotevřou ........... a Bůh nemůže činit.

Čím více se modlíme, tím více vidíme vyslyšení modliteb a tím méně jsme zklamaní, když nám něco nevyjde, jak jsme si představovali. Když se modlíme za všechny věci, tak věnujeme méně času tomu, jak ty věci vyřešit a konání tělesných skutků.

Modlitba by měla být jednoduchá, mělo by to pro nás křesťany fungovat jako dýchání.  Je však potřebné, abychom si na modlitbu také vymezili svůj čas. Během celého dne bychom se měli za věci průběžně modlit. Hlavně to nesmí být náboženská modlitba, to není na nic dobré. Neudělej z modlitby jen nějký projekt, nebo jako náboženskou povinnost, protože potom se z ní nebudeš radovat. MODLITBA JE ROZHOVOR S BOHEM. Je to blízký vztah, je to uvědomění si toho, že máš ve svém týmu někoho, pro koho NENÍ NIC NEMOŽNÉ. Proto už nidky více neříkej tu nerozumnou větu: "Už jsem vyzkoušel všechno, ale zdá se, že to vůbec nefunguje, a už mi zbývá jen jediné, modlitba." Asi jsme to už každý někdy řekli.

MODLITBA NEMÁ BÝT NAŠE POSLEDNÍ LINIE OBRANY! 

ALE V KAŽDÉ SITUACI BY TO MĚLO BÝT TO PRVNÍ, CO BUDEME DĚLAT! AMEN


Když se modlíš otvíráš tím dveře Bohu, aby mohl konat. Ale to nezanmená, že by Bůh nechtěl, abychom někdy něco dělali i my. Ale On ví, že si děláme vlastní plány a chceme, aby jim Bůh požehnal. Máme to však dělat naopak! Nejdříve se modlit, a potom vykonat Boží plán. Když se snažíš řídit "svět" nebudeš mít z toho radost, to je Boží práce. 

Když se modlíš otvíráš tím dveře Bohu, aby mohl konat.

Není to úžasné, že nám bylo dáno to přednáherné jméno Ježíš? A když se v tomto jménu modlíme, dějou se mocné věci!

Když na Boha čekáme a nevidíme jaké budou výsledky, máme tendence býti NEGATIVNÍ, tzn. PROPADÁME POCHYBNOSTEM A NEVÍŘE. Jsme negativní, tzn. že máme tendenci mluvit negativně a myslet negativně, ale tokovým to způsobem Bůh nezačně činit v našich životech.

V Janově evnageliu v 11 kapotile píše se tam jak Lazar zemřel, a víte jeho sestry byly z toho rozrušené a naštvané, zdálo se jim to neřešitelné, Jedna řekla, "Ježíši, kdyby jsi tu byl, bratr by nezemřel." Někdy i my v našich životech prožíváme situace, kdy se nám zdá, že není východisko. Nehledaly toho, který by něco mohl udělat teď, ale řekl  "kdyby jsi tu Ježíši byl, nestalo by se to" To je stejné jako by řekly: "Když už se to stalo, nedá se s tím nic udělat." V Bibli se píše, že Bůh čekal záměrně, On věděl, že Lazar byl velmi nemocný. Měl svůj záměr a nechal ho zemřít, přestože ho miloval, protože věděl, že do této situace přinese vzkřísení.

Někdy i my nerozumíme tomu, proč Bůh nenapraví to, co bychom chtěli, aby napravil. My víme, že pro Něj by to bylo tak lehké.

BOŽÍ NAČASOVÁNÍ JE JINÉ NEŽ NAŠE NAČASOVÁNÍ A JE VŽDY SPRÁVNÉ.

Bůh nikdy nemá zpoždění, i když se nám zdá, že má a to proto, že nepřijde v tom našem načasování.

Ježíš jim říká, co je velice jednoduché a důležité: JAN 11,40
                                   "Ježíš jí odpověděl: „Neřekl jsem ti, že uvidíš slávu Boží, budeš-li věřit?“
Myslím si že toto Slovo je opravdu úžasné.
Jen věř a uvidíš Boží slávu! 
To je něco, co dokážeme, nemusíme to nijak řešit, nemusíme to vysvětlovat, nemusíme všem našim přátelům vysvětlovat, proč ještě nemáme průlom.
Druhá věc, na co se musíme zaměřit, nebo přemýšlet nad tím, co nevidíme.Pavel říká v 2.Korintským ve 4 kapitole, že se nenechal znechutit všemi zkouškami, kterými procházel, aby se vzdal, protože více hleděl na to neviditelné, jako ne to viditelné

Povzbuzením pro nás je, že Bůh v našich životech koná každý den. Povzbuji vás, abychom to i nahlas vyznávali, že věříme tomu, že to co v časech těžkostí a problémů vyznáváme a říkáme, je velmi důležité


"Věřit Bohu znamená spolehnout se na to, v co doufáme, a být si jist tím, co nevidíme" Židům 11,1

Proto vyznávejme: Věřím, že právě teď Bůh činí vše v můj prospěch a já uvidím výsledky. Bible nám říká Marek 11,24 "Věřte, že jste všecko, za cokoliv se modlíte a oč žádáte, přijali, a budete to mít."

Nejdříve vírou musíme uvěřit, že jsme to přijali, potom musíme udělat velký krok víry, věřit v to, že je neviditelná duchovní oblast, neviditelnou oblast nevidíme, ale existuje. Mnozí andělé pracují v náš prospěch a taktéž jsou tu démonické síly, které se snaží zabránit Božímu plánu v našem životě,. 
A proto je to na nás, zda budeme spolupracovat s Bohem, aby mohl konat. Nespolupracujme s nepřítelem tím,  že mu přenecháme svoje ústa. Když ti chce ďábel vnutit myšlenky pochybností a nevíry, tak s ním nespolupracuj, nebuď s ním v jednotě. Buď v jednotě s Bohem a uvidíš průloh o hodně dříve. JEN VĚŘ BOHU A UVIDÍŠ BOŽÍ SLÁVU.

                                                                                                                                                                 čerpáno od Joyce Mayer

39 komentářů:

  1. JEN VĚŘ BOHU A UVIDÍŠ BOŽÍ SLÁVU.

    @ Mt 7,21 Ne každý, kdo mi říká ‚Pane, Pane‘, vejde do království nebeského; ale ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích.

    OdpovědětVymazat
  2. add) Tomáš PavelMar 29, 2012 04:25 AM

    JEN VĚŘ BOHU A UVIDÍŠ BOŽÍ SLÁVU.

    @ Mt 7,21 Ne každý, kdo mi říká ‚Pane, Pane‘, vejde do království nebeského; ale ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích.
    ---------------------------
    Jan 1,12-13 "Těm pak, kteří ho přijali a věří v jeho jméno, dal moc stát se Božími dětmi. Ti se nenarodili, jen jako se rodí lidé, jako děti pozemských otců, nýbrž narodili se z Boha."

    Římanům 10,9-13
    "Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen. Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení, neboť Písmo praví: ‚Kdo v něho věří, nebude zahanben.‘ Není rozdílu mezi Židem a Řekem: Vždyť je jeden a týž Pán všech, štědrý ke všem, kdo ho vzývají, neboť ‚každý, kdo vzývá jméno Páně, bude spasen‘."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stále nerespektujete u svých výkladů Bible, že se v ní verše vzájemně nevyvrací.

      Vymazat
  3. add) Tomáš PavelMar 29, 2012 11:50 AM

    Stále nerespektujete u svých výkladů Bible, že se v ní verše vzájemně nevyvrací.
    ................
    Úžasné sdělení, takže víme, že Bible mluví pravdu a proto je skutečně spása jen v Ježíši v Božím Synu, který je tou cestou, pravdou a životem (viz Jan 14,6) a jen skrze Něj můžeme dojít k Bohu Otci.

    Jan 1,12-13 nám říká, že Ti co přijali Ježíše za svého Pána dle Římanům 10,9-13 jsou Božími dětmi, proto to nejsou Ti co mu říkají Pane, Pane, a On jim řekne, že, je nezná, ale jsou to Jeho následovníci. Ti budou spaseni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistěže Bible mluví pravdu - ale Vy ji nevidíte a nerespektujete. Stále stavíte verše z ní proti sobě do rozporu. Zkuste taky někdy Bibli vzít tak, jak leží a běží a neskládejte z ní verše do nemožných kontextů. Římskokatolická církev to opravdu nedělá.

      Vymazat
    2. add) Tomáš PavelApr 1, 2012 05:15 PM

      Jistěže Bible mluví pravdu - ale Vy ji nevidíte a nerespektujete. Stále stavíte verše z ní proti sobě do rozporu. Zkuste taky někdy Bibli vzít tak, jak leží a běží a neskládejte z ní verše do nemožných kontextů. Římskokatolická církev to opravdu nedělá.
      ---------------
      Tvrdím, že BIBLE SE NIKDY NEPOPÍRÁ, proto nemohu stavět verše proti sobě do rozporu, takové neexistují. A protože ji beru tak jak leží a běží a neskládám nic do nemožných kontextů, tak Vás to vytáčí, protože Vaše učení je v rozporu s těmito verši. Římskokatolická církev svou víru nestaví na Písmu ... ale na všem co řekl kdejaký svatý nebo papež.... Zkuste pro změnu Vy vzít Boha a Boží Slovo vážně a věřte jenom tomuto Slovu.

      "Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až na rozhraní duše a ducha, kostí a morku, a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce. Není tvora, který by se před ním mohl skrýt. Nahé a odhalené je všechno před očima toho, jemuž se budeme ze všeho odpovídat." (Židům 4,12-13)

      "a Písmo musí platit" (Jan 10,35b)

      "Posvěť je svou pravdou; tvé slovo je pravda." (Jan 17:17)

      "Všechna Boží řeč je protříbená, on je štítem těch, kteří se k němu utíkají. K jeho slovům nic nepřidávej, jinak tě potrestá a budeš shledán lhářem." (Přísloví 30,5-6)

      Vymazat
    3. "Tvrdím, že BIBLE SE NIKDY NEPOPÍRÁ, proto nemohu stavět verše proti sobě do rozporu, takové neexistují."
      @ Tak proč to stále dokola děláte? já vím proč - ale Vy to nevidíte.

      "A protože ji beru tak jak leží a běží a neskládám nic do nemožných kontextů, tak Vás to vytáčí, protože Vaše učení je v rozporu s těmito verši."
      A tuhle větu jste si vypůjčilo odkud? Pokud dobře vidím, vytočené jste akorát Vy kvůli skutečnosti, že Ježíš Kristus ustanovil organizovanou a systematickou Církev. Nebo se pletu? Proč tedy píšete tento blog, kdyby tomu tak nebylo?

      Vymazat
    4. add) Tomáš PavelApr 3, 2012 02:41 AM

      "Tvrdím, že BIBLE SE NIKDY NEPOPÍRÁ, proto nemohu stavět verše proti sobě do rozporu, takové neexistují."
      @ Tak proč to stále dokola děláte? já vím proč - ale Vy to nevidíte.

      "A protože ji beru tak jak leží a běží a neskládám nic do nemožných kontextů, tak Vás to vytáčí, protože Vaše učení je v rozporu s těmito verši."
      A tuhle větu jste si vypůjčilo odkud? Pokud dobře vidím, vytočené jste akorát Vy kvůli skutečnosti, že Ježíš Kristus ustanovil organizovanou a systematickou Církev. Nebo se pletu? Proč tedy píšete tento blog, kdyby tomu tak nebylo?
      --------------
      Neustanovil římskokatolickou církev, ale Kristovu církev, Hlavou této církve není nikdo jiný než Ježíš.

      Píši blog o Ježíši, o Bohu Otci jak Ho poznat a o víře v Boží Slovo, a pokud v zde nacházíte něco, co Vás nesedí s Vaší naukou, tak je něco u Vás špatně, protože já vycházím z jedinné autority a to Božího Slova, bez lidksých tradic, filozofií a vesmírných mocností...

      Koloským 2,6-9
      "Žijte v Kristu Ježíši, když jste ho přijali jako Pána. V něm zapusťte kořeny, na něm postavte základy, pevně se držte víry, jak jste v ní byli vyučeni, znovu a znovu vzdávejte díky. Dejte si pozor, aby vás někdo nesvedl prázdným a klamným filozofováním, založeným na lidských bájích, na vesmírných mocnostech, a ne na Kristu. V něm je přece vtělena všechna plnost božství;"

      Nemáte jediný důkaz, že popírám jeden verš druhým, není to totiž možné, Boží Slovo se Božím Slovem popřít nedá, to by jste měl vědět.

      Vymazat
    5. Jenže je tak stavíte.

      Vymazat
    6. add) Tomáš PavelApr 3, 2012 11:49 PM

      Jenže je tak stavíte.
      ------------
      Dokažte mi jediným příkladem, kterým veršem byl popřen jiný verš a já Vám uvěřím, ale stále tvrdím, Písmo nelze Písmem popřít, Boží Slovo se nepopírá, ale doplňuje a potvrzuje....

      Vymazat
    7. To si laskavě přečtěte v mých komentářích. Já jsem už řekl vše podstatné a několikrát opakoval. Váš problém, že neumíte a nechcete číst.

      Vymazat
    8. add) Tomáš PavelApr 4, 2012 11:10 PM

      To si laskavě přečtěte v mých komentářích. Já jsem už řekl vše podstatné a několikrát opakoval. Váš problém, že neumíte a nechcete číst.
      -----------------
      Jelikož jste nikdy nic Písmem nedokázal a ani teď to neumíte, tak jsme Vás usvědčili ze lži...stačil jediný příklad, kde jeden verš popírá druhý (pro Bibli nemožné)....

      Vymazat
    9. "Jelikož jste nikdy nic Písmem nedokázal a ani teď to neumíte, tak jsme Vás usvědčili ze lži...stačil jediný příklad, kde jeden verš popírá druhý (pro Bibli nemožné)...."
      LŽETE. Písmem jsem tu dokazoval mnohokrát. Vy ale neumíte nic jiného, než rebelovat proti zdravému rozumu a plivat na diskutující. A téhle žumpě říkáte "svobodná diskuze"? Nebo dokonce "křesťanský blog"? Pozoruhodné.

      Vymazat
    10. Tady máte důkaz o Vaší prolhanosti a unfair jednání v diskuzi:

      Tomáš PavelApr 4, 2012 11:08 PM
      "Ano křest v církvi ve jméno Ježíš, ale tak jak je to v Bibli tzn. až ty, kteří uvěřili, přijali Ježíše, vyznali své hříchy a nechali se pokřtít na zanmení vyznání hříchů a znovuzrození do nového člověka...."
      @ LŽETE! Tohle Ježíš nikdy neřekl!
      "Mt 28,19 Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého" (Ekumenická Bible)
      Vy že máte za zrcadlo Ježíše? Jak směšné. Já na rozdíl od Vás stavím na pevném základě Boží Trojice.

      Vymazat
    11. A TEĎ mi tvrďte:
      "Jelikož jste nikdy nic Písmem nedokázal a ani teď to neumíte, tak jsme Vás usvědčili ze lži..."

      "stačil jediný příklad, kde jeden verš popírá druhý (pro Bibli nemožné)...."
      Že se nestydíte takhle hanět Boží Slovo a zase překrucovat a vytrhávat kontext. A protože překrucujete, rebelujete a NIC jiného pořádně nedovedete, tak se tu mějte hezky a lžete si, jak libo. Máte na to celý pozemský život. Před Božím soudem bude potom hůř. Ale to je vcelku Vaše starost. Já mám na starosti mnohem lepší a hlavně radostnější záležitosti.

      Vymazat
    12. add) Tomáš PavelApr 7, 2012 05:46 PM

      Tady máte důkaz o Vaší prolhanosti a unfair jednání v diskuzi:

      Tomáš PavelApr 4, 2012 11:08 PM
      "Ano křest v církvi ve jméno Ježíš, ale tak jak je to v Bibli tzn. až ty, kteří uvěřili, přijali Ježíše, vyznali své hříchy a nechali se pokřtít na zanmení vyznání hříchů a znovuzrození do nového člověka...."
      @ LŽETE! Tohle Ježíš nikdy neřekl!
      "Mt 28,19 Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého" (Ekumenická Bible)
      Vy že máte za zrcadlo Ježíše? Jak směšné. Já na rozdíl od Vás stavím na pevném základě Boží Trojice.
      -----------------------
      Jan 14,23-24 "Ježíš mu odpověděl: „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo, a můj Otec ho bude milovat; přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek. Kdo mě nemiluje, nezachovává má slova. A slovo, které slyšíte, není moje, ale mého Otce, který mě poslal."

      Ježíš je základem a halvou církve, nelze stavět na ničem jiném

      "Podle milosti Boží, která mi byla dána, jako rozumný stavitel jsem položil základ a druhý na něm staví. Každý ať dává pozor, jak na něm staví. Nikdo totiž nemůže položit jiný základ než ten, který už je položen, a to je Ježíš Kristus. " 1. Korintským 3,10-11

      "Mluvil tak o tom ve všech svých listech. Některá místa jsou v nich těžko srozumitelná a neučení a neutvrzení lidé je překrucují, jako i ostatní Písmo, k vlastní záhubě. Ale vy, milovaní, protože to víte předem, střezte se, abyste nebyli oklamáni svodem těch neodpovědných lidí a neodpadli od vlastního pevného základu. Kéž rostete v milosti a v poznání našeho Pána a Spasitele Ježíše Krista. Jemu buď sláva nyní a až do dne věčnosti." 2Petrova 3,16-18
      ----------------------------------
      "Ano křest v církvi ve jméno Ježíš, ale tak jak je to v Bibli tzn. až ty, kteří uvěřili, přijali Ježíše, vyznali své hříchy a nechali se pokřtít na zanmení vyznání hříchů a znovuzrození do nového člověka...."
      @ LŽETE! Tohle Ježíš nikdy neřekl!
      "Mt 28,19 Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého" (Ekumenická Bible)
      ----------------------------
      Už jednou má odpověď zněla, Ježíš to neřekl, ale apoštolové to dělali, takže to podle Vás dělali špatně, a všechny jejich křty jsou neprávoplatné, je to tak?
      Apoštol Pavel křtil: "Když to uslyšeli, dali se pokřtít ve jméno Pána Ježíše." Skutky 19,5

      "A to jste někteří byli. Dali jste se však obmýt, byli jste posvěceni, byli jste ospravedlněni ve jménu Pána Ježíše Krista a Duchem našeho Boha." 1.Korintským 6,11

      Apoštol Petr také křtil ve jméno Ježíše:
      "A dal pokyn, aby byli pokřtěni ve jméno Ježíše Krista. Potom jej pozvali, aby u nich zůstal několik dní." Skutky 10,48

      Nikdo z nich nekřtil ve jméno Boží Trojice!!!

      Vymazat
    13. add) Tomáš PavelApr 7, 2012 05:52 PM

      A TEĎ mi tvrďte:
      "Jelikož jste nikdy nic Písmem nedokázal a ani teď to neumíte, tak jsme Vás usvědčili ze lži..."

      "stačil jediný příklad, kde jeden verš popírá druhý (pro Bibli nemožné)...."
      Že se nestydíte takhle hanět Boží Slovo a zase překrucovat a vytrhávat kontext. A protože překrucujete, rebelujete a NIC jiného pořádně nedovedete, tak se tu mějte hezky a lžete si, jak libo. Máte na to celý pozemský život. Před Božím soudem bude potom hůř. Ale to je vcelku Vaše starost. Já mám na starosti mnohem lepší a hlavně radostnější záležitosti.
      ------------------
      Bez důkazu jen plácáte a křivě jste mne nařknul, proto musím říci že lžete...

      Moje Ano je zde Ano, mé Ne je zde Ne....

      Vymazat
    14. Já nemám potřebu Vás z čehokoli osočovat. Písmo hovoří jasně proti Vašim teoriím:
      "Mt 28,19 Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého" (Ekumenická Bible)

      Vymazat
    15. add) Tomáš PavelApr 10, 2012 06:31 AM

      Já nemám potřebu Vás z čehokoli osočovat. Písmo hovoří jasně proti Vašim teoriím:
      "Mt 28,19 Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého" (Ekumenická Bible)
      ----------------------------
      KŘEST TEDY APOŠTOLOVÉ DĚLALI ŠPATNĚ A UŽ OD POČÁTKU JSOU NEPRÁVOPLATNÉ!!!!
      TO NEMŮŽETE POPŘÍT

      JE PSÁNO:Apoštol Pavel křtil: "Když to uslyšeli, dali se pokřtít ve jméno Pána Ježíše." Skutky 19,5

      "A to jste někteří byli. Dali jste se však obmýt, byli jste posvěceni, byli jste ospravedlněni ve jménu Pána Ježíše Krista a Duchem našeho Boha." 1.Korintským 6,11

      Apoštol Petr také křtil ve jméno Ježíše:
      "A dal pokyn, aby byli pokřtěni ve jméno Ježíše Krista. Potom jej pozvali, aby u nich zůstal několik dní." Skutky 10,48

      Nikdo z nich nekřtil ve jméno Boží Trojice!!!

      Vymazat
    16. "Nikdo z nich nekřtil ve jméno Boží Trojice!!!"

      Takže konečně přiznáváte, že popíráte slovo Ježíšovo "Mt 28,19 Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého". Super. Stavět na Písmu způsobem popírání Slova samotného Boha - tomu říkám úspěch! Takže - už není mezi námi o čem dále diskutovat. Věřte si klidně na tyhle svoje nesmysly, je to Vaše věc.

      Vymazat
    17. add) Tomáš PavelApr 13, 2012 03:57 PM

      "Nikdo z nich nekřtil ve jméno Boží Trojice!!!"

      Takže konečně přiznáváte, že popíráte slovo Ježíšovo "Mt 28,19 Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého". Super. Stavět na Písmu způsobem popírání Slova samotného Boha - tomu říkám úspěch! Takže - už není mezi námi o čem dále diskutovat. Věřte si klidně na tyhle svoje nesmysly, je to Vaše věc.
      --------
      Nepopírám, křít ve jméno znamená to jméno i říci a každá z trojice má své jméno, a apoštolové křtili ve jméno Ježíš.
      To Vy popíráte Písmo, když tvrdíte, že křest ve jméno Ježíš je neprávoplatný, přestože to činili apoštolové, oni znali jméno svého Boha.
      Je-li Ježíš Bůh tak jméno Boha je Ježíš.

      Vymazat
    18. Apoštolové těžko porušovali Boží Slovo - na rozdíl od Vás.

      Vymazat
    19. Všeobecná apoštolská církev dělá vše správně, jak je třeba. Nemusíte s tím souhlasit, ale nic víc s tím neuděláte.

      Vymazat
    20. add) Tomáš PavelApr 15, 2012 08:58 AM

      Apoštolové těžko porušovali Boží Slovo - na rozdíl od Vás.
      ------------------
      Takže po vzoru apoštolů je správné křít ve jméno Ježíš, teď jste tento křest uznal za právoplatný. Konečně jedna shoda s Písmem.

      Vymazat
    21. add) Tomáš PavelApr 15, 2012 08:59 AM

      Všeobecná apoštolská církev dělá vše správně, jak je třeba. Nemusíte s tím souhlasit, ale nic víc s tím neuděláte.
      ---------------
      Úžasné, protože nidko z apoštolů nekřtil ve jménu svaté trojice, ale jne ve jméno Ježíš, takže církve, které činí stejně po vzoru apoštolů činí správně a jejich křty nově uvěřivších jsou právoplatné a nikdo nemá právo je z neprávoplatnit, protože je to biblické a jak jste uznal i Vy pane Tomáši dělali to správně.... Halelujah

      Vymazat
  4. A tento článek je o modlitbě:
    MODLITBA JE ROZHOVOR S BOHEM. Je to blízký vztah, je to uvědomění si toho, že máš ve svém týmu někoho, pro koho NENÍ NIC NEMOŽNÉ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dobře vím, o čem je tento blog. Ono to je dobře poznat hlavně z toho, jak silnou máte potřebu to v komentářích opakovat neustále dokola. Víte - ono by stačilo málo - psát od Boha poznanou pravdu a nemělo byste tuhle potřebu.

      Vymazat
    2. add) Tomáš PavelApr 7, 2012 05:37 PM

      Já dobře vím, o čem je tento blog. Ono to je dobře poznat hlavně z toho, jak silnou máte potřebu to v komentářích opakovat neustále dokola. Víte - ono by stačilo málo - psát od Boha poznanou pravdu a nemělo byste tuhle potřebu.
      ---------------
      Úžasné, pochopil jste, blog i komentáře jsou o Ježíši, o Jeho Slovu a o Jeho pravdě....to Vás tolik irituje. Já zvěstuji na svém blogu Ježíše, jaký skutečně je i v této době (narozdíl od blogů P.Jaroslava, kde o Ježíši a cestě skrze Něho k Bohu není vůbec nic, ale najdeme tam každou myšlenku kdejakého člověka, kterého církev prohlásila za svatého)....Ježíšův příkaz zní...."A řekl jim: „Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu stvoření. Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen. Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém budou vyhánět démony a mluvit novými jazyky; budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je.“ Marek 16,15-18

      Vymazat
    3. "Úžasné, pochopil jste, blog i komentáře jsou o Ježíši, o Jeho Slovu a o Jeho pravdě....to Vás tolik irituje."

      Pochopil jsem celý blog jako zbytečné plýtvání slovy a braní Božího jména nadarmo, což je v přímém rozporu s Božím Desaterem. Jinak mne neirituje na Vašem blogu téměř nic - a to plivání jedů na římskokatolickou církev a blog P. Jaroslava? Kde je Vaše křesťanská láska, se kterou šermujete jako s dřevěným mečem?

      Vymazat
    4. add) Tomáš PavelApr 10, 2012 02:17 AM

      "Úžasné, pochopil jste, blog i komentáře jsou o Ježíši, o Jeho Slovu a o Jeho pravdě....to Vás tolik irituje."

      Pochopil jsem celý blog jako zbytečné plýtvání slovy a braní Božího jména nadarmo, což je v přímém rozporu s Božím Desaterem. Jinak mne neirituje na Vašem blogu téměř nic - a to plivání jedů na římskokatolickou církev a blog P. Jaroslava? Kde je Vaše křesťanská láska, se kterou šermujete jako s dřevěným mečem?
      ---------------------------
      Brání Božího jména nadarmo...jak zvěstovat Ježíše, aniž bychom o Něm mluvili?
      "Ale někteří z nich, původem z Kypru a z Kyrény, začali po svém příchodu do Antiochie zvěstovat Pána Ježíše také pohanům." Skutky 11,20
      Dělali to apoštolové, budu to dělat i já....je to příkaz našeho Pána Ježíše "A řekl jim: „Jděte do celého světa a kažte evangelium vše" Marek 16,15 „radostné zvěsti o Ježíši“.

      Neplivám na římskokatolickou církev, ale na učení, které je v rozporu s Písmem a pokud ho má i římskokatolocká církev, tak je to asi problém, protože je důležité držet se Božího Slova, nemyslíte?

      Vymazat
    5. Podle Vás je učení ř-k Církve v rozporu s Písmem. Přestože jsem předložil průhledné důkazy, Vás to ani v nejmenším nepohnulo k zamyšlení a bez přemýšlení kálíte znova a znova dále. Kde je Vaše křesťanská láska? Kdo Vám dal právo posuzovat nauku ř-k církve, když ji nemáte ani z dálky prostudovanou? Článek o Desateru jasně ukazuje, že jste vedle, protože jste samo uvedlo důkaz v podobě internetového odkazu, že ř-k církev Desatero vyučuje v plné podobě s tím, že je výuka odstupňovaná podle věku. Popírání těchto důkazů z Vaší strany nepopírá skutečnost, že učení ř-k církve je v souladu s Písmem.

      Vymazat
    6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    7. add) Tomáš PavelApr 12, 2012 06:49 AM

      Podle Vás je učení ř-k Církve v rozporu s Písmem. Přestože jsem předložil průhledné důkazy, Vás to ani v nejmenším nepohnulo k zamyšlení a bez přemýšlení kálíte znova a znova dále. Kde je Vaše křesťanská láska? Kdo Vám dal právo posuzovat nauku ř-k církve, když ji nemáte ani z dálky prostudovanou? Článek o Desateru jasně ukazuje, že jste vedle, protože jste samo uvedlo důkaz v podobě internetového odkazu, že ř-k církev Desatero vyučuje v plné podobě s tím, že je výuka odstupňovaná podle věku. Popírání těchto důkazů z Vaší strany nepopírá skutečnost, že učení ř-k církve je v souladu s Písmem.
      ---------------
      Pokud jste zde něco našel, že učení ŘK církve je v rozporu s Písmem, tak to asi je, ale já nezbrojím proti ŘK já jen stavím na Božím Slově.... Opakuji znova a znova, bojuji ne proti jakékoliv církvi, ale proti tradici, která ruší Boží Slovo (pokud se v tom nacházíte, asi není něco v pořádku), tak jak to říkal Ježíš.... "Řekl jim: „Dobře prorokoval Izaiáš o vás pokrytcích, jak je psáno: ‚Tento lid ctí mě rty, ale srdce jejich je daleko ode mne; marná je zbožnost, kterou mne ctí, učíce naukám, jež jsou jen příkazy lidskými.‘ Opustili jste přikázání Boží a držíte se lidské tradice.“ A ještě řekl: „Jak dovedně rušíte Boží přikázání, abyste zachovali svou tradici!" Marek 7,6-9

      Souhlasím se vším co je v souladu s Písmem ať to hlásá ŘK nebo jiná církev .... já stavím svou víru na Ježíši a Božím Slově skrze Ducha svatého k oslavě Boha Otce

      Desatero se učí v řk tak, že lidé klekají před obrazy, sochami, kříži, knězi i když je nám to 2 příkázáním zakázáno ....

      Vymazat
    8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    9. Zase kecáte blbiny. Argumenty jednou napsané nebudu opakovat stokrát dokola jen kvůli Vaší nechytrosti.

      Vymazat
    10. add) Tomáš PavelApr 13, 2012 05:00 AM

      Zase kecáte blbiny. Argumenty jednou napsané nebudu opakovat stokrát dokola jen kvůli Vaší nechytrosti.
      -----------------------

      Takže klekání před obrazy, sochami, svatostánkem, knězi není Bohu ohavností? Je to opravdu Jeho vůle? Kde to v Písmu stojí?

      Vymazat
    11. A kde v Písmu stojí, že to ohavnost je?

      Vymazat
    12. add) Tomáš PavelApr 15, 2012 08:57 AM

      A kde v Písmu stojí, že to ohavnost je?
      ---------------
      Prokletí padne na ty co to dělají, to je míněno, že je mu ohavností, jinak by prokletí nebylo třeba:

      "Nebudeš mít jiného boha mimo mne. Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí. Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, Bůh žárlivě milující . STÍHÁM VINU otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí" 2.Moj 20,3-5

      Ale i v Písmu je jasně řečeno, že je to Hospodinu ohavností

      "„Buď proklet muž, který zhotoví tesanou nebo litou sochu, OHAVNOST PŘED HOSPODINEM, výrobek rukou řemeslníka," 5.Moj 27,15

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)