pondělí 13. května 2013

Porovnání učení Církve adventistů sedmého dne a křesťanské víry doložené historií



Adventismus
Ježíšovi následovníci
SPISY
Bible; její parafráze nazvaná The Clear Word Bible; přes 600 titulů obsahujících zjevení a rady od prorokyně E. G. Whiteové (1827 - 1915) - nejznámější: Touha věků a Vítězství lásky Boží.
Bible (Starý a Nový zákon)
BŮH
Bůh je jednota tří koexistujících osob - Otce, Syna a Ducha Svatého - které jsou zajedno ve svých motivech a účelu, ale ne podstatě. Bůh Otec je (v prorockých spisech EGW) obvykle chápán jako bytost mající fyzické tělo. EGW popisuje Boha jako „nebeské trio“.
Trojjediný Bůh: jeden Bůh ve třech osobách - Otec, Syn a Duch Svatý. Bůh je Duch.
JEŽÍŠ
Není všudypřítomný. EGW říká, že Bůh Otec vyvýšil Ježíše, aby se stal jeho Synem, a tak vzbudil žárlivost Lucifera a vznikl konflikt v nebesích. Ježíš je náš příklad, který slouží jako důkaz, že lze žít bezhříšným životem. Jeho oběť na kříži nepřinesla plné smíření; od r. 1844 nabízí svoji krev v nebi ve stále probíhajícím „vyšetřovacím soudu“ po jehož skončení se vrátí. Je také identifikován jako archanděl Michael (podovné učení mají Jehovisté); většina zakladatelů adventismu popírala jeho božství.
Druhá osoba Trojice. Jako Bůh Syn nemá počátek a nebyl stvořen. Je roven Bohu Otci i Duchu Svatému a je plně Bůh i plně člověk. Zemřel na kříži jako oběť a plně tak smířil naše hříchy. Vstal z mrtvých třetího dne. Je naším zástupcem - přebírá naši vinu, trest a smrt za náš hřích.
DUCH SVATÝ
Ačkoli je nazýván třetí Boží osobou, v církvi není obvykle vnímán jako osoba, ale jako „to“. Mnozí o něm smýšlí jako o síle či moci (podobnost zase s Jehovisty).
Třetí osoba Trojice.
SPASENÍ
Spasení milostí skrze víru, avšak udržované zachováváním přikázání a pokáním. Zachovávání sedmého dne (soboty) je znamením Boží pečeti; bohoslužba v neděli je znamením šelmy.
Spasení je z Boží milosti, nezávisí na dobrých skutcích člověka. Spasení je udržované Boží milostí a Jeho životem, pokud jsou věřící znovuzrozeni jeho Duchem.
SOUD
Učení o „vyšetřovací soudu“ nacházíme pouze v adventismu. Nazývá se také „předadventní soud“ či „učení o svatyni“. Je odvozeno z detailů dne smíření, který je popsán v knize Leviticus. Začal v r. 1844, kdy Kristus vešel do svatyně svatých v nebeské svatyni. Zde nyní prošetřuje záznamy všech věřících lidí. Všechny hříchy, které člověk vyznal, mu budou nakonec odpuštěny; ty které byly opomenuty či jinak nevyznány jsou přeneseny zpět na člověka, který je spáchal.
Ježíšova krev vnáší tyto hříchy zachráněných lidí do svatyně svatých, kde jsou umístěny až do konce vyšetřovacího soudu. Všechny vyznané hříchy budou z nebes odstraněny až Kristus dokončí svoje vyšetřování a vloží je na satana, který je zde místo obětního zvířete.
Doba mezi r. 1844 a závěrem soudu, která bude kulminovat v čase soužení, je „antitypickým dnem smíření“ - v této době nyní žijeme. Spasení není potvrzeno, dokud neskončí vyšetřovací soud.
Ti, kteří věří v Ježíšovu smrt za naše hříchy a v jeho zmrtvýchvstání, nepřijdou na žádný soud, ale již přešli ze smrti do života (J 5,24). Ti, kteří věří v Ježíše nejsou souzeni, protože On vzal Boží soud nad hříchy na sebe. Ti, kteří nevěří jsou již odsouzeni (J 3,18).
PODSTATA ČLOVĚKA
Lidé jsou neviditelnou jednotou těla a dechu života (či životního principu). „Duší“ se rozumí žijící tělo, které celé přestává existovat, když dech tělo opouští. Hřích je fyzický problém přenášený geneticky na další generace. Duchovní věci jsou rozpoznávány kognitivně a Duch Svatý dává člověku sílu potřebnou k poslušnosti.
Lidé jsou tvořeni fyzickým tělem a nemateriální duchovní složkou, která je stvořena k obrazu Božímu (Bůh je Duch). Duše(duch) člověka přežívá smrt fyzického těla: ty, kteří nebyli znovuzrozeni z Božího Ducha, čeká věčnost v pekle; znovuzrozené čeká věčnost s Pánem.
OBĚTNÍ BERÁNEK
Satan, který vynese hříchy zachráněných z nebe ven a tak bude očištěna svatyně. Bude potrestán za to, že byl odpovědný za hříchy zachráněných.
Pán Ježíš Nazaretský, Boží Syn, Mesiáš
SMRT
Stejně jako Kristus ani lidé nemají nehmotnou složku, proto jde po smrti tělo do hrobu a dech odchází k Bohu. Z člověka nic nezůstává, existuje pouze v Boží paměti. Po soudu dojde ke zničení (anihilaci) bezbožných v ohnivém jezeře. Vzkříšení je v podstatě znovu-vytvoření člověka na základě záznamu v Boží paměti.
Nemateriální složka člověka odchází po smrti do přítomnosti Ježíše. Jak zachránění tak ztracení lidé budou vzkříšeni. Ti, kteří jsou zachráněni, budou žít s Ježíšem v nebi. Ti, kteří jsou ztraceni, budou trpět věčným oddělením od Boha (peklo). Ježíšovo vzkříšení je slibem pro věřící, že i oni obdrží oslavená vzkříšená těla.
Eschatologie
V závěru vyšetřovacího soudu nastane doba soužení. Boží Duch bude odebrán ze země a Boží lid bude muset v této době dosáhnout dokonalosti, jinak nebude schopen v tomto čase obstát bez prostředníka a přímluvce. Ti, kteří zachovávají neděli, budou pronásledovat a zabíjet ty, kteří světí sobotu, tj. pravé věřící. Tisíciletí se bude odehrávat v nebi a satan v té době bude „svázán řetězem okolností“ na neobydlené zemi. Během tisíciletí Bůh vysvětlí všem lidem svoji spravedlnost a odpoví na všechny otázky. Zachránění obhájí Boží charakter před jinými bezhříšnými bytostmi, kteří žijí ve vesmíru a pozorují toto naše kosmické drama.
I když ve specifických detailech týkajících se načasování druhého příchodu a vytržení věřících se názory liší, je křesťanství jednotné ve víře, že finálním testem mezi zachráněnými a ztracenými bude víra v Ježíše Krista. Bůh je svrchovaný a nedluží nikomu žádné vysvětlení ohledně své spravedlnosti či svého milosrdenství. Kristus žije nyní navěky jako prostředník pro věřící, kteří již nikdy nebudou muset žít bez něho pouze na základě své vlastní dokonalosti. Lidé nikdy nebudou obhajovat před vesmírem Boží spravedlnost; Boží spravedlnost pro celou věčnost plně demonstroval kříž (Ř 3,26).
OSTATNÍ
Církev Adventistů (CASD) se pokládá za Boží jedinou, zvláštní církev ostatků vyvolenou pro poslední dobu. Zachovává starozákonní dělení masa na čisté a nečisté. „Zdravotní reforma“, kterou CASD propaguje, zahrnuje abstinenci od alkoholu, tabákových výrobků, kofeinu a podporuje vegetariánství. Tradiční adventisté také věří, že nošení šperků je hříšné jednání. Pořádají masivní misijní programy zaměřené jak na nevěřící, tak na věřící z jiných křesťanských denominací, např. semináře na téma výkladu knihy Zjevení či zdravotní přednášky. E. G. Whiteové bylo dokázáno značné neautorizované opisování v jejích prorockých spisech z cizích literárních děl.
Existuje pouze jediná církev, která je tvořena znovuzrozenými křesťany ode dne letnic (k 2. kap) až do současnosti. Stravovací návyky a zdravotní principy nehrají v otázce spasení a svatosti žádnou roli. Ježíš je Božím konečným slovem lidstvu (žd 1,1-3).Zdroj

42 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. V pořádku je to také názor, jen říci proč a včem nesouhlasíš? Dokonce Adventisté znesvěcují "sobotu" více než ti co mají den odpočinku v neděli, měli by totiž dodržovat přesně jak je to v talmudu, což znamená, nevařit, neudělat více jak 100 kroků, jíst z jiného nádobí než přes týden apodobně, nejze si vybrat jen něco azbytek nedodržovat..... a nejen sobotu, ale veškeré zákony starého zákona, pokud odpočinutí není v Ježíši a den odpočinku se skutečně jmenuje "sobota"

      Vymazat
    2. Sobotu adventisti nesvětí podle Talmudu (a v něm obsažených pravidel), ale na základě Desatera. Správně tedy říkáte, že nelze vybrat jen něco a zbytek nedodržovat...(z Desatera) jako to je u ostatních církví

      Vymazat
    3. A právě v tom je chyba, pokud chci světit den odpočinku přesně v den jaký má Izraelský národ, a soudit ostatní, že světí den odpočinku v den, kdy byl Ježíš vzkříšen a kdy se mesiánští židé scházeli, protože v šestý den chodili do synagógy, tak se musím držet celého zákona, protože Ježíš není dostatečný pro to, abychom v Něm nalezli odpočinutí, Desatero je o Něm!

      Vymazat
    4. Nemohu souhlasit a dost mě mrzí, že křesťané, kteří vzývají jednoho Boha a jejichž měřítkem je Boží slovo, se stále štvou proti sobě. Takže vy si myslíte, že jen vy budete spaseni???? Je mi z toho smutno, jak si každý hraje na toho jediného, kdo je nejlepší. Církev adventistů (ač do jejich sboru nechodím) je jedna z těch "lepších", protože se nevyvyšuje, neukazuje se jako "jen my jsme ti praví"... ano, také se mi nelíbí, že z Ellen Whiteové dělají prorokyni. Možná udělala hodně pto věřícího člověka, když sepsala tolik dobrého materiálu, ale proroky má každý, ne? nebo velké kazatele atd... a také s tím nemohu suhlasit, že jen ten a ten je nejlepší. Sebechvála a sebepovyšování smrdí!!!! Takové to hraní si na křesťánky. Zamyslete se nad sebou vy, kdo neustále trávíte čas nad tím, jak napadat druhé. O tom, kdo bude spasen rozhodne Bůh a to na základě měřítka své smlouvy s člověkem. Nikdo se nebude moci obhajovat....proč se nesnažit o vlastní čistotu? O to, abychom byli opravdovými následovníky Ježíše? A ne si hrát na spasitelné křesťany. Znám jednoho takového, "velkého" kazatele, který mi moc ublížil. Ale má spoustu následovníků a ač dělá spoustu špatných věcí, všichni za nim běží jako pes za svým páníčkem. Manipuluje s mojí dcerou, kterou si už rok a půl vychovává podle svého pro svého synáčka. Je to ubohá uřvaná troska, ten křesťanský kazatel, který by se možná dal srovnat s vaším seznamem co dělá adventista a co křesťan. Je to tajtrlík, který se neskloní před Pánem Bohem, je to člověk, kterému je lhostejno, že se máma trápí pro svou dceru, kterou sprostě "ukradl" a nikde není odvolání. Tak jaképak ještě srovnávání? Bůh sám jednou bude tříbit pšenici od plevele a ač bych si moc přála být pšenicí, kdo ví, jak mě Pán Bůh ohodnotí? A proto by měl každý usilovat o svatost, bez níž nespatří Pána a ne se neustále srovnávat s druhými věřícími a svou víru brát jako tu nejlepší. Bacha na to, abyste nepadli!!!! A sobota? Možná na ni dávají adventisté větší důraz, než je zdrávo, ale ruku na srdce. Budete poslouchat člověka nebo Boha? Sobota byla stvořena při stvoření, jako sedmý den, ve kterém Bůh odpočinul od své práce a to je příklad i pro nás. Tady se pozná poslušnost křesťana. I Ježíš chodil do sboru každou sobotu. čti: http://bibleazdravi.net/pp.sobota.html a hlavně si to srovnej s Písmem. Zajímavé je, že desátky křesťanský kazatel nebere jako něco překonaného, ale káže dej...dej....v Přísloví je napsáno: Upír má dvě dcery: Dej, Dej..... Tak a tím nechci nikoho napadat ani obhajovat, jen mě štve, jak se chováte, jako ............. Tak si vyndejte trám z vlastního oka, pak prohlédnete a můžete vytáhnout třísku z oka svého bratra.

      Vymazat
    5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    6. Je mi líto, těch co si neprostudují do hloubky učení některých proroků, pak je hájí, a tvrdí že Ti co ukazují pravdu jsou ti špatní. Takto je to i s islámem, který je vlastně "mírumilovný"....
      Možná by se hodilo poslechnout si kázání o desateru, SOBOTA http://kdohledanalezne.blogspot.de/2014/09/ctvrte-prikazani-den-odpocinku.html je to na těchto stránkách také, a možná potom soudit o tom, zda dodržuji den odpočinku či ne. Desátky podle starého zákona nelze dávat, proto ten kdo káže desátky, káže blbost, jde jen o dary a almužny .... ale to je na celý článek, možná si udělám čas a trochu to rozeberu.
      Takže nenapadám adventisty, jsou mezi nimi lidé, kteří ani neznají pravou podstatu jejich učení prorokyně Whitové, a je jen na Bohu, aby jim pravdu ukázal, většinou jsou pak vyloučeni, nebo odejdou sami ... tak je to i u Jehovistů, či katolíků ... Pravda-Ježíš je to co skutečně rozděluje, nemůže existovat jednota tam, kde není stejný Duch, kde nejsme jednotni sami v Ježíši s Bohem Otcem!!!!

      Vymazat
    7. Odešel jsem pro učení od adventistů,ale některé zmiňované body tabulky adventisté neučí.Doporučuji se blíže seznámit s tímto učením a pak se teprve k tomu vyjadřovat.
      Konec tabulky...že existuje pouze jedna církev nemá daleko od pojetí adventistů,jako sama sebe-ostatek.

      Vymazat
    8. Zdravím, může š pčesně definovat, které body neučí? Ať k tomu mohu najít adekvátní učení ve spisech EGW .... možná máš pravdu a proto stojí za to to opravit. Moc děkuji a přeji Boží požehnání a vedení Ježíšem

      Vymazat
  2. http://www.kurzbible.cz/cemu-verime/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se víra staví na učení člověka Elen Whitové, která je malým světlem k velkému světlu, tak i když na povrchu se to jeví křesťansky, tak pod povrchem už se to odlišuje od Bible - nevěří se v peklo, tedy člověk se nemusí bát soudu, přec jen zemře a to podruhé, nemá co ztratit, ale učení Bible je věčné zatracení odloučení od Boží lásky ... Sobota se stává spásonosnou a už se nevidí, co je středem evangelia a to Ježíš a podobně ... máme vše zkoumat tedy i učení církve, i když s ní sympatizuji ... mnohé aktivity církve jsou skryté .... i třeba potratové kliniky apodobně....

      Vymazat
    2. Víra adventistů NESTAVÍ na učení člověka, ale na učení BIBLE. To, že "se" nevěří v peklo neznamená, že se člověk nemusí bát soudu. Ten závěr jste udělal vy. Ale v Bibli se jasně píše, že po smrti člověk nic neví (Kaz 9,5-6 a další verše). Sobota není spásonosnou (nevím, jak jste na to přišli), ale je stejně důležitá jako ostatní přikázání v Desateru. Mám dojem, že nevíte, o čem píšete.

      Vymazat
    3. Kazatel psal o pomívivosti života, ale to nic nemění na faktu, že Ježíš o "pekle" věčném utrpení sám učil

      Vymazat
  3. Nevím, jak někdo mohl přijít na takové nesmysly. Adventisté např. NEUČÍ, že obětní beránek je Satan, kde jste na to přišli? Kde jste vzali, že např. učí, že Duch Svatý je "to"? Pořádně si prostudujte, čemu učí a pak (bez překrucování) to můžete porovnat s Biblí (ne s tím, co je uvedeno ve žlutém sloupci, protože ne vše, co se tam píše je podle Bible např. že duše žije po smrti člověka a ještě že bude s Ježíšem). U žlutého sloupce mi chybí odkaz na Bibli (což adventisté u svého učení mají, ne však na těchto stránkách).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psala to samotná Whitová, možná neznáte jhejí vlastní učení, mnozí z Adventistů neznají do hloubyk věrouku své církve, ale stavět spásu na sobotě, a ne na Ježíši, který sám je tím Odpočinutím, nebo-li Šábesem

      Vymazat
    2. Danielo souhlas !!! Ale myslím si, že Bůh nepotřebuje, abychom jej obhajovali, on se obhájí sám. Je to jako když leje olej do vody - čím víc budete usilovat Pána Boha obhajovat, tím více budou rušitelé útočit. Hlupák prostě zůstane hlupákem!!! Církev adventistů, jak jsem ji sama poznala, je církev, která se drží Božího slova jako měřítka. I když je pravda, že se mi nelíbí, jak moc se ohání Ellen Whiteovou, ale jiné "církve" mají také své: např. Boonke, Hill (to podle mě není Ježíšův služebník, naopak) aj....

      Vymazat
    3. Dodržováním soboty podle starého zákona - církev sama nedodržuje, ale upravila si ho tak, aby mohla nazvat ty co se schází v den vzkříšení Ježíše, tak jak to čínili i první učedníci, heretiky a odpadlíky. Co takhle poslechnout si kázání o sobotě, tedy o dni odpočinku z pohledu Ježíše starého i nového zákona? A pak začít rozebírat, zd ajsme to špatně pochopili, něž jen hloupě papouškovat prorokyni Whitovou?

      Pojďme do diskuze, zde je kázání o hledně Soboty: http://kdohledanalezne.blogspot.de/2014/09/ctvrte-prikazani-den-odpocinku.html má to 5 částí, tak doufám, že si uděláš čas a pořádně nejenom vyslechneš, ale i Bibli najdeš zda to tak skutečně je, či je to blud. Očekávám komentář u tohoto oddílu.

      Bůh Ti žehnej, nechť je to On sám, kdo se obhájí v tom, je psáno o Sobotě.

      Vymazat
  4. Je nesmyslné, abyste rozebírali "pravé/původní" učení Bible x učení této církve, jestliže nemáte dostatek znalostí k hlubšímu zkoumání Bible v kontextu doby. Zajímavější sdělení by dozajista bylo, pokud by tento článek psal člověk, který rozumí původním biblickým jazykům. Poté se lze bez subjektivity vmísené vlastním nedostatečným studiem dobrat k zajímavým výsledkům. Takto je to jenom plácání informací zkopírovaných z internetu x plácání "fakt", která Vám nejspíše řekl někdo, kdo sám nebyl s Biblí v dostatečné míře seznámen. Doporučuji toto vzít jako povzbuzení k dalšímu studiu, hodně štěstí – rád se mrknu na následující a skutečné ovoce vašeho studia. PE

    OdpovědětVymazat
  5. Pavel....
    Co dodat k autoru....... psaní polopravd a lží ničeho v Pánu nedosáhnu, snad jen osobního potěšení nad svou lidskou moudrostí.... k čemu pak to slouží jstliže se svojí neznalostí se předvedu na blogu. Tak snad omluva, že nevíš co činíš a modlidbou k Pánu, ne o moudrost lidskou, ale od Boha pro vedení v tvém životě bude to nej pro tebe.Zdraví tě Pavel a přeje ti život s naším Pánem Ježíšem a v plnosti Ducha Božího a Otce Boha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud učení učí, že Ježíš je archanděl Michael, tak je to již proti biblické učení ... pokud Ježíš učí o věčném zatracení, kde bude pláč a skřípění zubů na, tak je to popírání Jeho Slov ... pokud učení Ehitové tvrdí, že vesmírni Adamové budou soudit Boha, tak je to rouhání ...atd.

      Vymazat
    2. Pavle....díky za tvá slova. Je to tak. Ten zlý nepřináší celé dobré, namíchá dobré se lží......... Kdyby takový rejpal nepsal kraviny a raději se zamyslel nad tím, kolik lidí třeba svým hodnocením odvede od Boha......

      Vymazat
    3. Co z učení, které je uvedeno výše je lež? Pokud jsou to lži, stačilo vzít Písmo a vyvrátit, že toto se u adventistů neučí, ale učí se toto. Ne ano jeden z těch, co tu psal na obranu věrouky adventistů to neudělal, nechápu proč, bylo tak jednoduché mne usvědčit ze lži .... možná proto, že vycházím přímo od těch, kteří většinu svého křesťanského života strávili u Církve adventistů sedmého dne, a oni sami pak vydali svděctví o tom, co jim ukázal Bůh v Písmu, a co učí jeich prorokyně Whitová ....

      Nejsem obhájcem žádné církve, žádné denominace, jde mi čistě jen o učení Ježíše skrze svaté Písmo, proto nemohu tvrdit, že moje církev je ta pravá a ostatní jsou ti co přijali cejch šelmy - jedno s tvrzení CASD ....

      Vymazat
  6. TY JSI NAPROSTO KOLOSÁLNÍ BLB. TY KTERÝ SI ŘÍKÁŠ "Kdohleda Nalezne". MARTIN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martině, už jsi někdy studoval do hloubky učení Jehovistů a Adventistů?
      Blb je ten, kdo to nestuduje a nezkoumá na základě Božího Slova, a má pocit že snědl všechnu moudrost světa a má právo lidi soudit a odsuzovat, a to jsi Ty - je to však Tvoje vizitka
      Mne tato problematika také zajímá, a mohu říci, že není na tom nic nepravdivého, a to jsem musela prostudovat hodně materiálů ....
      A pokud to správně chápu není to namířeno proti lidem, ale proti učení, které není v souladu s Písmem. Fanatismus je slepá víra ač to nesedí s Biblí!
      Pavla

      Vymazat
    2. Ahoj Pavlo,

      přesně jsi to pochopila, není to nic proti lidem, ale proti samotnému učení, které nekoriguje s učením Božího Slova. Myslím, že budu muset napsat více článku a každém oddílu zvlášť, o tom, co říká Písmo a co říká Whitová. Už jen pokud nexistuje Peklo jak tvrdí, tak Ježíš přišel nadarmo, proč by měli lidé v Něho uvěřit, když to nezmění nic na tom, že umřou a už nikdy nic nebude. Jak řekl apoštol Pavel "Jestliže mrtví nevstanou, pak ‚jezme a pijme, neboť zítra zemřeme‘."

      Vymazat
    3. Nejhorší co může člověk udělat je , že převezme informace
      od někoho a považuje je za fundované, aniž má potřebu si je ověřit
      z více zdrojů. Tak nějak se šíří lavinovitě informace o adventistech.

      Vymazat
    4. Jehovisté vyšli z adventistů a mnoho dogmat je skutečně stejných, nemám nic proti adventistům, ale nesouhlasím s učením, které omezují člověka a spásu podmiňují svěcením určitého dne (sobotu) a to je lež

      Vymazat
  7. Pro kdo hleda nalezne - Bravo! Sleduji Vas delsi dobu a udelal jste velky pokrok! Mozna to tady mnozi adventiste stale jeste nepochopili, ale vy jste nasel to co jste hledal. Nasel jste nejvetsi poklad - VIRU!!! Znam adventisty velmi dobre a osobne a mam i mezi ne velmi dobre pratele. Problem ovsem vzdy nastane pokud projevim nesouhlas. Ten neni v zadnem pripade akceptovatelny a to za zadnych okolnosti. Dalsim znakem adventistu je lhani! Nerozumim tomu. Priklad - popreji Stastne a Vesele Vanoce. Zadna reakce, ale na muj dotaz zdali Vanoce slavi odpovi, ze s tim nemaji problem. Skutecnost je samozrejme opacna. To je jen jeden z mnoha prikladu. Dalsim znakem je jakasi snad povysenost nad ostatnimi protoze ( a to je mi trapne za adventisty ), ze se povazuji za ostatek, ktery si Buh na konci casu vyvolil. Dalsi znakem Panna Marie - toto tema zadny adventista nepochopi protoze zde musi pusobit vira - opravdova vira. Pohorsuji se, ze Panna Maria byla uchranena prvotniho hrichu. Zrejme si mysli, ze Buh se vtelil do necisteho a hrisneho tela. Toto tema je na dlouhe povidani, ale uvedomte si, ze panna Marie to je velke tajemstvi a k tomu je potreba opravdova vira. Kdo ji nema, tak radeji at nerika nic. Adventiste maji velke sebevedomi v nabozenskych otazkach a skutecne s v Pismu velmi dobre vyznaji. My, ale vime, ze nejlepší v otazkach Pisma byli Farizeove a ty nedokazali dodrzet jediny zidovsky Zakon. Rikam zidovsky protoze adventisticke desatero je prevzate od desatera, ktery dostal Mojzis. Tento Zakon byl dan jako trest Zidum pro jejich provineni a neveru do doby nez prijde Mesias. Pro nas krestany plati Novy Zakon a ten se jmenuje Kristuv Zakon - je to Zakon Lasky. Pokud chceme znat detaily, tak je Jezis shrnul ve dvou bodech. Pokud chceme byt konkretnejsi, tak v Pismu naleznete doslovne ktere prikazy Jezis sdelil mlademu bohacovi, ktery se nechtel vzdat sveho majetku pro Krista. Sobotu samozrejme nezminil. Zaverem chci rict a to velmi uprimne a vazne, ze jsem Bohu velmi vdecny, ze jsem poznal adventisty protoze prave diky adventistum jsem poznal co vlastne znamena slovo VIRA. Nejvetsim likvidatorem viry pro adventisty je E.G.White, ktera je samozrejme falesna prorokyne a to nerikam, ze ji chci urazet. Je to bohuzel fakt a zasela nenavist vuci cirkvi, kterou zalozil sam Buh - Kristus. Zasela mnoho "komplexu a strachu". Jidlo, obleceni, hudba, literatura, dokonce uzaviraji manzelstvi mezi sebou a tak ji osobne povazuji za sektu ( sekta znamena oddelovat se ) protoze se oddeluji nejen od ostatnich lidi , ale dokonce rikaji, ze z cirkve, kterou si Buh vyvolil v den Letnic vzejde antikrist. My krestane, ale vime co Jezis Petrovi rekl - Ty jsi skala a na teto skale postavim svou cirkev a brany pekel ji nepremohou. E.G. White se rouha a rika, ze ji brany pekel jiz premohli.
    Zaverem chci sdelit, ze CASD je zalozena na jinem zakladu, na jinem evangeliu. Jen sama konspiracni teorie, strach, pycha, hadky, pomluvy, ale to nejpodstatnejsi nemaji VIRU. Vse hledaji v Pismu. Jezis rekl o Farizejich - ctete a studujete Pismo a myslite si, ze v nem naleznete spasu. Nerozumim Biblicke archeologii - Proc???? Proc to musite videt??? Proc to musite prostudovat a nalezt v Pismu. Vy nevite, ze pismo je jen zprava a vira, ze je velike tajemstvi? Blahoslaveni, kteri nevideli a uverili!!! Nevite snad, ze VIRA je verit v to co nevidime. Vy verite jen, pouze a vyhradne v to co vidite! Nestavte se proti cirkvi, kterou Jezis zalozil. Vite prece, ze Petrovi dal klice od Nebeske Brany a take vite, ze cirvi dal take moc ! Moc svazat a rozvazat na zebi i na nebi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Anonymre,

      děkuji za komentář, vážím si ho.
      V jednom však nemohu souhlasit cituji"Vy nevite, ze pismo je jen zprava a vira, ze je velike tajemstvi? Blahoslaveni, kteri nevideli a uverili!!! Nevite snad, ze VIRA je verit v to co nevidime. Vy verite jen, pouze a vyhradne v to co vidite! "
      Písmo je vdechnuté Bohem a je dobré k učení, k růstu, k napomínání a víře. Jsou to odkazy našich otců, kteří s Ježíšem mluvili tváří v tvář a chodili sním, proto vím, že je to čisté a Boží, narozdíl od těch, co již s Ježíšem osobně nebyli, tam mám problém, protože se to mnohdy liší od učení těch nejlepších učitelů z Písma.

      Jméno naše Boha Ježíše je přece "Slovo Boží" :)
      "A viděl jsem nebesa otevřená, a -hle, bílý kůň, a na něm seděl ten, který má jméno Věrný a Pravý, neboť soudí a bojuje spravedlivě.
      Jeho oči plamen ohně a na hlavě množství královských korun; jeho jméno je napsáno a nezná je nikdo než on sám.
      Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží" Zjevení 19,11-13

      Vymazat
    2. Ježíš nám naznačil jak bude vypadat soud:
      "On jim odpoví: ‚Amen, pravím vám, cokoliv jste neučinili jednomu z těchto nepatrných, ani mně jste neučinili.‘
      A půjdou do věčných muk, ale spravedliví do věčného života.“ Matouš 25,45-46 (ale stojí to za to přečíst si celý ten oddílek).

      Pokud náš život bude věčný, tak i muka budou věčná, jinak to neplatí ani pro ten život.

      Vymazat
    3. Opravdu věříte ve věčná muka - "Kdohleda Nalezne10. ledna 2015 21:25"?
      Jak jste k tomu došel?

      Vymazat
    4. Mt 25:46 : A tito půjdou do věčného trápení, ale spravedliví do věčného života. “
      2Te 1:9 : Ti ponesou trest, věčnou zkázu v odloučení od Pánovy tváře a od slávy jeho síly
      Zj 20,10-15
      A Ďábel, který je sváděl, byl uvržen do jezera ohně a síry, kde je šelma a falešný prorok. A BUDOU TRÝZNĚNI DNEM I NOCÍ NA VĚKY VĚKŮ. A uviděl jsem veliký bílý trůn a toho, kdo na něm seděl; před jeho tváří zmizela země i nebe a jejich místo již více nebylo. A uviděl jsem mrtvé, velké i malé, jak stojí před trůnem, a byly otevřeny knihy. Byla otevřena i jiná kniha, to jest kniha života. A mrtví byli souzeni podle svých skutků, zapsaných v těch knihách. A moře vydalo mrtvé, kteří v něm byli, i Smrt a Hádes vydali mrtvé, kteří v nich byli, a každý byl souzen podle svých skutků. A Smrt a Hádes byli uvrženi do ohnivého jezera. To je ta druhá smrt: ohnivé jezero. A kdo nebyl nalezen zapsán v knize života, byl uvržen do ohnivého jezera.

      Vymazat
  8. Dobry den,

    jsem rad, ze jste se ozval. Jen poznamka ( V jednom však nemohu souhlasit cituji"Vy nevite, ze pismo je jen zprava a vira, ze je velike tajemstvi? Blahoslaveni, kteri nevideli a uverili!!! Nevite snad, ze VIRA je verit v to co nevidime. Vy verite jen, pouze a vyhradne v to co vidite! ") - Samozrejme nebyla smerovana na Vas, ale k Adventistum. Hlavni myslekou textu nebylo "zlehcit" nebo posunout Pismo na druhe misto. Tento zaver smeroval k tomu abychom Pismo Svate nechapali doslovne protoze se tim budeme pouze dopoustet zbytecnych chyb a omylu a sam vidite jak Adventiste zradikalizovali krestanstvi. Ja osobne Pismo ctu od sveho detstvi a byl jsem vyucovan knezimi. ( jinak nepochazim z CR ). Na viru tolik poukazuji protoze bez nej Pismo Svate zustane jen nazvem nebo nastrojem k hadkam, pychy a nedororumeni a v horsim pripade k radikalizaci a nenavisti. Kdyz se zasekneme jen na Pismu, tak se nebudeme rozvijet! Viru musime projevovat ve svem zivote, v jednanich atd. Pro me je zde nejlepsim prikladem - Uzdraveni setnikova otroka - Jezis odpovedel, ze tak velikou viru nenalezl ani v Izraeli. Nebo dalsi krasny priklad - Vira kananejske zeny. Ani jeden z vyse uvedenych prikladu nebyl v te dobe uveden v Zidovskem Pismu Stareho Zakona a k tomu nas Pismo ma inspirovat a tak se musime rozvijet a nebyt omezeny pouze na tom co je napsane v Bibli ! To je to co jsem ve svem puvodnim dopise zrejme nedokazal spravne vyjadrit.
    Jinak s vasi odpovedi a clankem samozrejme souhlasim.

    Mejte se hezky a preji Bozi pozehnani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jde vždy o vztah s Ježíšem a to je nejdůležitější ....

      Ale jak je napsáno: ‚Co oko nevidělo a ucho neslyšelo a na lidské srdce nevstoupilo, to Bůh připravil těm, kdo ho milují.‘ ALE Nám to Bůh zjevil skrze svého Ducha; neboť Duch zkoumá všechno, i Boží hlubiny. 1 Kor 2,9-10

      až však přijde on, Duch pravdy, uvede vás do vší pravdy, neboť nebude mluviti sám od sebe, nýbrž bude mluviti, cokoli uslyší, a bude vám zvěstovati budoucí věci. On bude oslavovati mne, protože bude bráti z mého a zvěstovati vám. JAN 16,13-14

      Vymazat
  9. Překrásná snůška lidské hloposti, asi kdyby nějaký všemocný, miljící pánbíček existoval, tak by tomu člvěku, kterého podle věřících stvořil by jasně rěkl co si vlatně přeje a věřící by nemuseli tápat v hlubinách svých nesmyslných představ. Ale škoda slov, náboženského fanatika žádným rozumným způsobem nelze přesvědčit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už to řekl, vše je zapsáno v Bibli .... zkus si ji přečíst a prosit Boha, aby zda existuje ať se Ti dá nalézt, podle toho poznáš, že je skutečný, pokud hledáš pravdu, tak ji nalezneš, nevzdávej se.

      Vymazat
    2. Fanatika opravdu nelze přesvědčit.
      Fanatik se nalezne v každé skupině,
      v oblasti "víry" i ateismu.

      Vymazat
    3. Radikál je ten, kdo se drží poznané pravdy (Pravdy = Ježíše) fanatik, je ten, kdo nezkoumá a všří tomu, co se mu říká, ne co píše Bůh ve svém Slově

      Vymazat
  10. A ateistického fanatika nelze absolutně žádným způsobem přesvědčit a proč taky ? Je psáno neházejte sviním perly. ( Jsem přesvědčen, že ten komu je to určené to nepochopí ). Ono totiž každý ateista je velmi věřící a dokonce až fanaticky. Většina ateistů odpoví podobně jako tento člověk shora uvedený. Když tedy ateista nevěří v Boha proč proti němu bojuje ? Přece podle něho neexistuje. Kde bere, že Bůh neexistuje ? přece jeho víra! To je, ale jiné náboženství. Velký třesk ? to je další náboženství a důkaz ? Zase víra. Nebo si myslíte, že lidé, zvířata, vesmír vznikl sám od sebe ? Jen tak ? Jsme jediný ve vesmíru , i když vědci říkají, že nejsme jediný, ale žádného mimozemského tvora neviděli - To je další víra a takto můžu pokračovat. Bůh se nám zjevil v naprosté a jasné fyzické podobě před více než 2000 lety. Křísil mrtvé, uzdravoval od narození zmrzačené a vstal z mrtvých před tolika svědky a minimálně před 500 svědky vstoupil do Nebe. Tohle jsou fakta a dost jasná. K tomu ani nepotřebujete víru protože to se stalo před očima tisíce lidí. Jinak Bůh jasně a mnohokrát řekl co si vlasně přeje ( např.přes proroky - PRAVÉ PROROKY! ) a věřící křesťané rozhodně netápají. Bohužel a to musím s Vámi souhlasit, že fanatismus v křestanství existuje díky sektám jako jsou např. Jehovisté, Adventisté a je jich mnohem více a kdybych byl já nevěřící a viděl bych tu hrůzu, kterou způsobují různé sekty zejména jejich učení, které s evangeliem nemá nic společného, tak bych si řekl, že to jsou blázni. V tom jediném musím s Vámi souhlasit, ale ať se Vám nebo mě líbí nebo ne, tak kdyby Bůh nebyl, tak by nebyl ani život protože Bůh je život a světlo a musíme si uvědomit, že to vše nás převyšuje. Převyšuje to náš rozum a je to veliké tajemství, které bude jednou každému odhaleno! Než budete komukoliv posílat jakoukoliv odpověď, tak se nejdříve zeptejte sám sebe jesli danému tématu vůbec rozumíte. Je to stejné jakoby jste chtěl poslat svůj názor na spor dvou fyziků z ústavu jaderné fyziky a absolutně by jste nerozuměl dané problematice. Pokud budete spravedlivy / seriozní, tak otevřete Bibli a čtěte a pak se zapojte, ale i když s někým nesouhlasím nebo něčemu nerozumím, tak toho druhého neurážím. To nás přece takto rodiče a prarodiče vychovávali. Ten kdo nemá úctu ke druhému ať je jakéhokoliv názoru není člověk.

    OdpovědětVymazat
  11. Tento poslední komentář
    Anonymní 8. března 2015 22:10 používá text ev. Mat.7.6
    kde je tam napsáno, že je to na ateisty. Je to pro každého kdo se
    chová jako "svině". Nasypte prasatům perly a uvidíte co s nimi
    udělají. Tak je každý člověk "věřící" či nevěřící kdo se takto chová
    ve vztahu k Bohu a zvěsti o spasení v Kristu. Kdo si neváží daru
    spasení je jako ta........ Dar spasení se dá pošlapat v kostele
    a na kterékoli shromáždění věřících, kdekoli a kdykoliv.

    OdpovědětVymazat
  12. Je tu někdo, kdo by pomohl najít, kde je napsáno u adventistů, že Bůh Otec má fyzické
    tělo? Někdo tu tabulku sestavoval, doufám, že nespadla s nebe.
    "Bůh je jednota tří koexistujících osob - Otce, Syna a Ducha Svatého - které jsou zajedno ve svých motivech a účelu, ale ne podstatě. Bůh Otec je (v prorockých spisech EGW) obvykle chápán jako bytost mající fyzické tělo. EGW popisuje Boha jako „nebeské trio".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bůh je jen jeden a jen v jednoho Boha máme věřit a to je JHVH, vtělené Slovo, Ježíš a Bůh je přece Duch Jan 4:24 "Bůh je Duch a ti, kdo ho uctívají, mají tak činit v Duchu a v pravdě.“

      Vymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)