středa 23. května 2012

Příběh potápěče, který umřel a poté vstal z mrtvých

Je to příběh potapěče, který byl smrtelně zraněn medůzami a byl prohlášen za mrtvého. Vstal z mrtvých a nyní nám předává svědectví setkání s Ježíšem, které potvrzuje Božím slovem. Nejdůležitější část je na konci, kde je vše vysvětleno ve světle Božího Slova, proto vydržte až do konce. Ať to každého povzbudí žít zde v Ježíši a pro Ježíše, protože nás čeká vše, co nám zaslíbil


63 komentářů:

  1. Aby mohl člověk dosáhnout zaslíbení Spásy, musí brát nutně a logicky do úvahy i další Kristova slova a celým životem se snažit být dobrým učedníkem a nespílat svým - v tomto konkrétním případě - římskokatolickým bližním a nepoškozovali je:

    — O pravém učedníku
    21 Ne každý, kdo mi říká ‚Pane, Pane‘, vejde do království nebeského; ale ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích. 22 Mnozí mi řeknou v onen den: ‚Pane, Pane, což jsme ve tvém jménu neprorokovali a ve tvém jménu nevymítali zlé duchy a ve tvém jménu neučinili mnoho mocných činů?‘ 23 A tehdy jim prohlásím: ‚Nikdy jsem vás neznal; jděte ode mne, kdo se dopouštíte nepravosti.‘
    Matouš 7, 21-23
    http://www.bibleserver.com/text/CEP/Matou%C5%A17

    — O posledním soudu
    31 Až přijde Syn člověka ve své slávě a všichni andělé s ním, posadí se na trůnu své slávy; 32 a budou před něho shromážděny všechny národy. I oddělí jedny od druhých, jako pastýř odděluje ovce od kozlů, 33 ovce postaví po pravici a kozly po levici. 34 Tehdy řekne král těm po pravici: ‚Pojďte, požehnaní mého Otce, ujměte se království, které je vám připraveno od založení světa. 35 Neboť jsem hladověl, a dali jste mi jíst, žíznil jsem, a dali jste mi pít, byl jsem na cestách, a ujali jste se mne, 36 byl jsem nahý, a oblékli jste mě, byl jsem nemocen, a navštívili jste mě, byl jsem ve vězení, a přišli jste za mnou.‘ 37 Tu mu ti spravedliví odpovědí: ‚Pane, kdy jsme tě viděli hladového, a nasytili jsme tě, nebo žíznivého, a dali jsme ti pít? 38 Kdy jsme tě viděli jako pocestného, a ujali jsme se tě, nebo nahého, a oblékli jsme tě? 39 Kdy jsme tě viděli nemocného nebo ve vězení, a přišli jsme za tebou?‘ 40 Král odpoví a řekne jim: ‚Amen, pravím vám, cokoliv jste učinili jednomu z těchto mých nepatrných bratří, mně jste učinili.‘ 41 Potom řekne těm na levici: ‚Jděte ode mne, prokletí, do věčného ohně, připraveného ďáblu a jeho andělům! 42 Hladověl jsem, a nedali jste mi jíst, žíznil jsem, a nedali jste mi pít, 43 byl jsem na cestách, a neujali jste se mne, byl jsem nahý, a neoblékli jste mě, byl jsem nemocen a ve vězení, a nenavštívili jste mě.‘ 44 Tehdy odpovědí i oni: ,Pane, kdy jsme tě viděli hladového, žíznivého, pocestného, nahého, nemocného nebo ve vězení, a neposloužili jsme ti?‘ 45 On jim odpoví: ‚Amen, pravím vám, cokoliv jste neučinili jednomu z těchto nepatrných, ani mně jste neučinili.‘ 46 A půjdou do věčných muk, ale spravedliví do věčného života.“
    Matouš 25, 31-46
    http://www.bibleserver.com/text/CEP/Matou%C5%A125

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš Pavel23. května 2012 22:15

      Aby mohl člověk dosáhnout zaslíbení Spásy, musí brát nutně a logicky do úvahy i další Kristova slova a celým životem se snažit být dobrým učedníkem a nespílat svým - v tomto konkrétním případě - římskokatolickým bližním a nepoškozovali je:

      — O pravém učedníku
      21 Ne každý, kdo mi říká ‚Pane, Pane‘, vejde do království nebeského; ale ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích. 22 Mnozí mi řeknou v onen den: ‚Pane, Pane, což jsme ve tvém jménu neprorokovali a ve tvém jménu nevymítali zlé duchy a ve tvém jménu neučinili mnoho mocných činů?‘ 23 A tehdy jim prohlásím: ‚Nikdy jsem vás neznal; jděte ode mne, kdo se dopouštíte nepravosti.‘
      Matouš 7, 21-23
      http://www.bibleserver.com/text/CEP/Matou%C5%A17

      — O posledním soudu
      Matouš 25, 31-46
      http://www.bibleserver.com/text/CEP/Matou%C5%A125
      ----------------------

      Doufám pane Tomáši, že si to také uvědomujete, že ne každý kdo říká Ježíši Pana Pane vejde do Božího království, ale jen ton kdo činí Jeho vůli, poslouchá Boží Slovo a nepřidává či neubírá z Něj ani písmenko.... Denně předstupuji před Ježíše, denně mu vyznávám hříchy, denně s Ním prožívám vše, proto vím, že mezi mnou a Ním nemůže stát hřích, že mne od hříchu očisťuje a čím více času s Ním trávím, tím méně hřeším, dokonce i v myšlenkách, když je podřizuji Duchu svatému. Já ví, že můj život je již věčný, protože "A to je to svědectví: Bůh nám dal věčný život, a ten život je v jeho Synu. Kdo má Syna, má život; kdo nemá Syna Božího, nemá život. Toto píšu vám, kteří věříte ve jméno Syna Božího, abyste věděli, že máte věčný život" 1 Janova 5,11-13

      Vymazat
    2. Nevím, zda jsem dobrý křesťan - tu jistotu budu mít až po smrti při setkání s Ježíšem, ale rozhodně se snažím dodržovat Boží zákony včetně 7. přikázání Nepokradeš a žít naplno Evangelium. Proto chodím na mši svatou.

      Vymazat
    3. Apropos - věřit církevním učitelům není jistě nic horšího, než např. věřit příběhu tohoto potápěče, naopak - je to mnohem více. Círekvní učitelé měli velmi hlubokou víru v Boha a byli s Ním díky Svátosti oltářní v tak úzkém spojení, že si to dnes nedovedeme ani zdaleka představit. Verš L 17,6 je jasným svědectvím a tito následovníci měli schopnost tak velké víry:
      Pán jim řekl: „Kdybyste měli víru jako zrnko hořčice, řekli byste této moruši: ‚Vyrvi se i s kořeny a přesaď se do moře,‘ a ona by vás poslechla.“
      „Ale nalezne Syn člověka víru na zemi, až přijde?“ L 18,8
      Pane, dej nám správný sluch a zrak. Amen.

      Vymazat
    4. add) Tomáš Pavel25. května 2012 20:24

      Apropos - věřit církevním učitelům není jistě nic horšího, než např. věřit příběhu tohoto potápěče, naopak - je to mnohem více. Círekvní učitelé měli velmi hlubokou víru v Boha a byli s Ním díky Svátosti oltářní v tak úzkém spojení, že si to dnes nedovedeme ani zdaleka představit. Verš L 17,6 je jasným svědectvím a tito následovníci měli schopnost tak velké víry:
      Pán jim řekl: „Kdybyste měli víru jako zrnko hořčice, řekli byste této moruši: ‚Vyrvi se i s kořeny a přesaď se do moře,‘ a ona by vás poslechla.“
      „Ale nalezne Syn člověka víru na zemi, až přijde?“ L 18,8
      Pane, dej nám správný sluch a zrak. Amen.
      -------------
      A právě takovou víru máme, např. právě naše moruše v zimě zmrla a uschla úplně již nevypučela, chtěli jsem ji vykopat, ale pak jsme s vírou v květnu přikázali na základě Lukáše 17,6 "Pán jim řekl: „Kdybyste měli víru jako zrnko hořčice, řekli byste této moruši: ‚Vyrvi se i s kořeny a přesaď se do moře,‘ a ona by vás poslechla.“ Přikázali ať roste a ona začala před týdnem pučet a nyní má již listy.
      Další příklad, činčile přerostli přední zuby a přestala žrát, a zvíře umíalo hlady, kamarádka se ji snažila krmit stříkačkou, ale moc to nepomáhalo, když jsme u ni byli tak zvíře mlelo z posledního, proto jsme se pomodlily ve jménu Ježíše činčile přikázali, aby začla normálně žrát a aby se její zuby daly do právné velikosti, a odjeli jsme. Po třech měsících znova na návštěvě u této kamarádky, se nás hned ve dveřích ptala, zda jsme se za činčilu modlili? Když jsme přisvědčili, tak jen řekla že hned den po našem odjezdu začala jíst a nyní je úplně zrdavá a zuby jsou ve správné velikosti.
      Další příklady jsou nemoci, od bolesti hlavy, migrény, nachlazení, tupozrakost, borelióza atd.... vše ve jménu Ježíše odchází a je uzdraveno, přesně podle Ježíšových slov.

      "A když šli ráno kolem, uviděli ten fíkovník uschlý od kořenů. Petr se rozpomenul a řekl mu: „Rabbi, hleď, ten fíkovník, který jsi proklel, je uschlý.“ Ježíš jim na to řekl: „Mějte víru Boží. Amen, pravím vám, že kdo by řekl této hoře: ‚Zvedni se a vrhni se do moře‘ a nezapochyboval by ve svém srdci, ale věřil by, že co říká, se děje, bude to mít. Proto vám pravím: Věřte, že jste všechno, za cokoliv se modlíte a oč žádáte, přijali, a budete to mít. A kdykoliv stojíte a modlíte se, odpouštějte, máte-li proti někomu něco, aby vám i váš Otec, který je v nebesích, odpustil vaše přestoupení. Jestliže však vy neodpouštíte, ani váš Otec, ten v nebesích, neodpustí (ta) vaše přestoupení.“ Marek 11,20-26 (Studijní překlad KMS)

      Proto pane Tomáši mějte víru Boží.

      Vymazat
    5. Já ji mám a pevně věřím, že konečně přestanete útočit na bližní, které ani osobně neznáte a přestanete u nich poškozovat licenci a zneužívat ji ke štvavé kampani. Jinak Vám těžko co pomůže, když stavíte vlastní víru na poškozování svých bližních. A to, co popisujete - přidejte link na nějakou seriozní studii a prozkoumání, že to je skutečně tak, jak popisujete. Ani římská církev neuznává zázraky jen tak letmo, ale na základě Písma velmi dobře zkoumá, zda nejde o falešné proroky a duchy.

      Naši církevní učitelé (a další mučedníci a svědkové křesťanství) ještě měli oproti (nepopírám, že úžasným) klinicky mrtvým a jejich svědectví ohromnou výhodu - žili ve stavu blahoslavených (proto je církev také blahořečila), totiž:
      J 20,29 Ježíš mu řekl: „Že jsi mě viděl, věříš. Blahoslavení, kteří neviděli, a uvěřili.“
      A proto má římskokatolická církev blahoslavené i svatořečené přímluvce u Boha. V souladu s Písmem a bez další diskuze.

      Vymazat
    6. add) Tomáš Pavel26. května 2012 14:01

      Já ji mám a pevně věřím, že konečně přestanete útočit na bližní, které ani osobně neznáte a přestanete u nich poškozovat licenci a zneužívat ji ke štvavé kampani. Jinak Vám těžko co pomůže, když stavíte vlastní víru na poškozování svých bližních. A to, co popisujete - přidejte link na nějakou seriozní studii a prozkoumání, že to je skutečně tak, jak popisujete. Ani římská církev neuznává zázraky jen tak letmo, ale na základě Písma velmi dobře zkoumá, zda nejde o falešné proroky a duchy.

      Naši církevní učitelé (a další mučedníci a svědkové křesťanství) ještě měli oproti (nepopírám, že úžasným) klinicky mrtvým a jejich svědectví ohromnou výhodu - žili ve stavu blahoslavených (proto je církev také blahořečila), totiž:
      J 20,29 Ježíš mu řekl: „Že jsi mě viděl, věříš. Blahoslavení, kteří neviděli, a uvěřili.“
      A proto má římskokatolická církev blahoslavené i svatořečené přímluvce u Boha. V souladu s Písmem a bez další diskuze.
      -------------------------
      Milý pane Tomáši, neútočím na bližní, stále a znova opakuji, vyvracím učení, která nesjou v souladu s Písmem svatým, ale bližní i římskokatolíky miluji, jinak by mi bylo ukradeno čemu věří, ale nemohu mlčet, protože apoštol Pavel říkal: "Milost vám a pokoj od Boha Otce našeho i Pána Ježíše Krista, který sám sebe vydal za naše hříchy, aby nás vysvobodil z nynějšího zlého věku podle vůle našeho Boha a Otce. Jemu buď sláva na věky věků. Amen. Divím se, že se od toho, který vás povolal milostí Kristovou, tak rychle odvracíte k jinému evangeliu. Jiné evangelium ovšem není; jsou jen někteří lidé, kteří vás zneklidňují a chtějí evangelium Kristovo obrátit v pravý opak. Ale i kdybychom my nebo sám anděl z nebe přišel hlásat jiné evangelium než to, které jsme vám zvěstovali, budiž proklet! Jak jsem právě řekl, a znovu to opakuji: Jestliže vám někdo hlásá jiné evangelium než to, které jste přijali, budiž proklet!"
      Galatským 1,3-9

      Svědectví jsou mé vlastní a mých přátel, oslavil se na nich Bůh není potřeba je zkoumat, protože se držíme Božího Slova, které je pravda a činí, co říká.
      "A když šli ráno kolem, uviděli ten fíkovník uschlý od kořenů. Petr se rozpomenul a řekl mu: „Rabbi, hleď, ten fíkovník, který jsi proklel, je uschlý.“ Ježíš jim na to řekl: „Mějte víru Boží. Amen, pravím vám, že kdo by řekl této hoře: ‚Zvedni se a vrhni se do moře‘ a nezapochyboval by ve svém srdci, ale věřil by, že co říká, se děje, bude to mít. Proto vám pravím: Věřte, že jste všechno, za cokoliv se modlíte a oč žádáte, přijali, a budete to mít. A kdykoliv stojíte a modlíte se, odpouštějte, máte-li proti někomu něco, aby vám i váš Otec, který je v nebesích, odpustil vaše přestoupení. Jestliže však vy neodpouštíte, ani váš Otec, ten v nebesích, neodpustí (ta) vaše přestoupení.“ Marek 11,20-26 (Studijní překlad KMS) JEHO SLOVO JE ŽIVÉ A PLATÍ I DNES, PROTOŽE BŮH JE PRAVDA

      Všichni, kdo přijali Ježíše jsou svatí již zde na zemi, není potřeba někoho blahoslavit a pak se mu klanět.
      "Jako vyvolení Boží, svatí a milovaní, oblečte milosrdný soucit, dobrotu, skromnost, pokoru a trpělivost." kOLOSKÝM 3,12 to je psáno nám věřícím, následovníkům Ježíše

      A proto to kdo následují Ježíže mají v nebesích svého přímluvce u Otce a To Ježíše Nazaretského Božího Syna taj jak je psáno: "Vždyť Kristus Ježíš, který zemřel a který byl vzkříšen, je na pravici Boží a přimlouvá se za nás!" Římanům 8,34 a to bez další diskuze

      Vymazat
    7. Škoda, že na sebe nevidíte, jak je to Vaše "vyvracení" a "dokazování" nevyvratitelného a nedokazatelného směšné.

      Vymazat
    8. add) Tomáš Pavel28. května 2012 22:05

      Škoda, že na sebe nevidíte, jak je to Vaše "vyvracení" a "dokazování" nevyvratitelného a nedokazatelného směšné.
      ---------------------------
      "Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až na rozhraní duše a ducha, kostí a morku, a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce.
      Není tvora, který by se před ním mohl skrýt. Nahé a odhalené je všechno před očima toho, jemuž se budeme ze všeho odpovídat." Židům 4,12-13

      Vymazat
    9. Tím veršem jste chtělo řící co, prosím?

      Vymazat
    10. Tomáš Pavel29. května 2012 23:03

      Tím veršem jste chtělo řící co, prosím?
      ---------
      že "Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až na rozhraní duše a ducha, kostí a morku, a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce.
      Není tvora, který by se před ním mohl skrýt. Nahé a odhalené je všechno před očima toho, jemuž se budeme ze všeho odpovídat." Židům 4,12-13

      Proto mu věřím. Protože Slovo je Bůh ""Na počátku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo bylo Bůh." JAN 1,1

      Ti co se mu vzpírají ti nemohou snést Jeho pravdu a světlo, protože se před ním nedá skrýt a budemem su mu ze všeho zpovídat.

      Vymazat
    11. Nejen ti, kteří se vzpírají Božímu Slovu, ale i pravému katolickému (=všeobecnému) učení… A jak skončí svévolníci a ti, kteří vádí duše na zcestí, protože si hrají na neomylné hlasatele Božích pravd a staví na polovičatých a tudíž špatných základech, ani raději nedomýšlím…

      Vymazat
    12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    13. add) Tomáš Pavel30. května 2012 22:58

      Nejen ti, kteří se vzpírají Božímu Slovu, ale i pravému katolickému (=všeobecnému) učení… A jak skončí svévolníci a ti, kteří vádí duše na zcestí, protože si hrají na neomylné hlasatele Božích pravd a staví na polovičatých a tudíž špatných základech, ani raději nedomýšlím…
      -----------
      MLUVÍTE SÁM O SOBĚ?

      Já stavím jedině na Božím Slově, Vy se Božímu Slovu vzpíráte
      Já hlásám katolické (všeobecné) učení na základě Bible, Vy se mu vzpíráte a hlásáte římskokatolické.
      Já hlásám jedinou autoritu Božího SLova a Boha samotného, Vy jste hlásatelem jediné neomylné pravdy té jediné pravé římskokatolické církve.
      Já stavím na Božím Slově, tzn jen na Ježíši, jenž je skálou víry a Hlavou své církve a Vy stavíte na polovičatých Božích pravdách, které přecedili a rozmnělnili různi papežové, učenci a vámi prohlášení svatí a tutíž stojíte na špatném základě a proto vím kam taková široká cesta vede. Pokud se neobrátíte, pokud se znova nenarodíte, pokud neodevzdáte Ježíši svůj život, ztratíte ho na věčnost a ta nebude vůbec příjemná. Bůh Vám nabízí zadarmo dar milosti a to spásu v Jeho Synu Ježíši a stači se jen rozhodnout, že již nechcete žít pro sebe, že jste hříšný člověk, který zaslouží smrt, ale v Ježíši nacházíte nejen odpuštění hříchů, ale věčný život, který začíná přijetím Ježíše za svého Pána a Spasitele už zde na zemi. Zachaňte svůj život dokud to jde. Bůh Otec čeká, kdy přijmete Jeho Syna za jedinou cestu k Němu.

      "Neboť v Kristu Bůh usmířil svět se sebou. Nepočítá lidem jejich provinění a nám uložil zvěstovat toto smíření. Jsme tedy posly Kristovými, Bůh vám domlouvá našimi ústy; na místě Kristově vás prosíme: dejte se smířit s Bohem! Toho, který nepoznal hřích, kvůli nám ztotožnil s hříchem, abychom v něm dosáhli Boží spravedlnosti." 2 Korintským 5,19-21

      Modlím se za Vás, nechť Vám Bůh žehná svojí pravdou v Ježíši Kristu. Cítím k Vám velikou lásku a to je nic o proti tomu,jak moc Vás miluje Ježíš, bezmezně a bezpodmínečně.

      Vymazat
    14. kdohledanalezne (servus Jesus)1. června 2012 13:59

      add) Tomáš Pavel30. května 2012 22:58

      Nejen ti, kteří se vzpírají Božímu Slovu, ale i pravému katolickému (=všeobecnému) učení… A jak skončí svévolníci a ti, kteří vádí duše na zcestí, protože si hrají na neomylné hlasatele Božích pravd a staví na polovičatých a tudíž špatných základech, ani raději nedomýšlím…
      -----------
      Nereagujete, jelikož nemáte odpověď? Tak ještě jednou:

      MLUVÍTE SÁM O SOBĚ?

      Já stavím jedině na Božím Slově, Vy se Božímu Slovu vzpíráte
      Já hlásám katolické (všeobecné) učení na základě Bible, Vy se mu vzpíráte a hlásáte římskokatolické.
      Já hlásám jedinou autoritu Božího SLova a Boha samotného, Vy jste hlásatelem jediné neomylné pravdy té jediné pravé římskokatolické církve.
      Já stavím na Božím Slově, tzn jen na Ježíši, jenž je skálou víry a Hlavou své církve a Vy stavíte na polovičatých Božích pravdách, které přecedili a rozmnělnili různi papežové, učenci a vámi prohlášení svatí a tutíž stojíte na špatném základě a proto vím kam taková široká cesta vede. Pokud se neobrátíte, pokud se znova nenarodíte, pokud neodevzdáte Ježíši svůj život, ztratíte ho na věčnost a ta nebude vůbec příjemná. Bůh Vám nabízí zadarmo dar milosti a to spásu v Jeho Synu Ježíši a stači se jen rozhodnout, že již nechcete žít pro sebe, že jste hříšný člověk, který zaslouží smrt, ale v Ježíši nacházíte nejen odpuštění hříchů, ale věčný život, který začíná přijetím Ježíše za svého Pána a Spasitele už zde na zemi. Zachaňte svůj život dokud to jde. Bůh Otec čeká, kdy přijmete Jeho Syna za jedinou cestu k Němu.

      "Neboť v Kristu Bůh usmířil svět se sebou. Nepočítá lidem jejich provinění a nám uložil zvěstovat toto smíření. Jsme tedy posly Kristovými, Bůh vám domlouvá našimi ústy; na místě Kristově vás prosíme: dejte se smířit s Bohem! Toho, který nepoznal hřích, kvůli nám ztotožnil s hříchem, abychom v něm dosáhli Boží spravedlnosti." 2 Korintským 5,19-21

      Modlím se za Vás, nechť Vám Bůh žehná svojí pravdou v Ježíši Kristu. Cítím k Vám velikou lásku a to je nic o proti tomu,jak moc Vás miluje Ježíš, bezmezně a bezpodmínečně.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. kdohledanalezne (servus Jesus)24. května 2012 18:33
    Nezlobte se, ale budu věřit Bohu, ne člověku....
    =================================================
    Milý potápěči, máš velikánskou smůlu - kdohledanalezne (servus Jesus) Ti nevěří. Děkujeme Ti za Tvoji velkou snahu, ale vyzněla naprázdno.

    OdpovědětVymazat
  4. Milý Tomáši, je vidět, že jste si toho potapěče neposlechl do konce, protože jste nenapadl nic, co říkal, verše které mu z Bible dával Bůh, aby pochopil, co vlastně prožil.
    Bůh se zda oslavil a prokázal, že Jeho slov je pravdou a platí pro dnešní dny, tak jako když o tom kázal Ježíš a činil, přesně takto Bůh jedná i dne ale vždy v souladu se svým Slovem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když nevěříte lidem - řeknete nám, proč tedy věříte tomu potápěči? Proč se vyhýbáte odpovědi na tuto otázku?

      Vymazat
    2. A ještě můžete odpovědět na jednu - jak můžete prokázat, že je Bible Božím Slovem, když ji vlastně sepsali lidé, kterým nevěříte?

      Vymazat
    3. add) Tomáš Pavel29. května 2012 22:29

      Když nevěříte lidem - řeknete nám, proč tedy věříte tomu potápěči? Proč se vyhýbáte odpovědi na tuto otázku?
      ----------------
      Protože to co prožil je jen potvrzením, co je v Písmu svatém.Ježíš se za nás modlil k Otci těmito slovy "Posvěť je pravdou; tvoje slovo je pravda." Jan 17,17 a když Ježíš řekl, že JEHO (Boha OTce) SLOVO JE PRAVDA, tak to není lidský výmysl, ale Boží svaté pravdivé slovo

      Vymazat
    4. add) Tomáš Pavel30. května 2012 13:17

      A ještě můžete odpovědět na jednu - jak můžete prokázat, že je Bible Božím Slovem, když ji vlastně sepsali lidé, kterým nevěříte?
      ------------------------
      Prokázat, že Bible je Božím slovem mohu a to Božím Slovem:
      "Veškeré Písmo pochází z Božího Ducha" 2.Timoteova 3,16a
      "nýbrž z popudu Ducha svatého mluvili lidé, posláni od Boha." 1. Petrova 1,21b
      "Posvěť je pravdou; tvoje slovo je pravda." Jan 17,17
      "Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až na rozhraní duše a ducha, kostí a morku, a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce. Není tvora, který by se před ním mohl skrýt. Nahé a odhalené je všechno před očima toho, jemuž se budeme ze všeho odpovídat." Židům 4,12
      "Světlem pro mé nohy je tvé slovo, osvěcuje moji stezku." Žalm 119,105
      "svatá Písma, která ti mohou dát moudrost ke spasení, a to vírou v Krista Ježíše." 2.Timoteova 3,15
      "(Ježíš)Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží." Zjevení 19,13
      "11Toto podobenství znamená: Semenem je Boží slovo.....Semeno v dobré zemi jsou ti, kteří uslyší slovo, zachovávají je v dobrém a upřímném srdci a s vytrvalostí přinášejí úrodu." Lukáš 8,11 a 15
      "Vždyť jste se znovu narodili, nikoli z pomíjitelného semene, nýbrž z nepomíjitelného, skrze živé a věčné slovo Boží." 1. Petrova 1,25
      "Víra tedy ze slyšení zvěsti a zvěst skrze slovo Kristovo." Římanům 10,17 (KMS)
      "Na počátku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo bylo Bůh." JAN 1,1

      Vymazat
    5. Neodpovědělo jste na danou otázku. Já jem se ptal na něco úplně jiného, ok, zýlená neplatí, zeptáme se znova a více to rozvedu, aby tomu rozumělo i malé dítě:

      Na základě Vašeho veřejného prohlášení, že nevěříte lidem, ale Bohu jsem se zeptal:
      "A ještě můžete odpovědět na jednu - jak můžete prokázat, že je Bible Božím Slovem, když ji vlastně sepsali lidé, kterým nevěříte?"

      Abyste tomu lépe rozumělo - jak chcete dokázat, že je Bible Božím Slovem, když NZ sepsali apoštolové, tedy lidé a lidem přece - jak říkáte - nevěříte a věříte jen a jen Bohu?

      Vymazat
    6. add) Tomáš Pavel30. května 2012 22:53

      Neodpovědělo jste na danou otázku. Já jem se ptal na něco úplně jiného, ok, zýlená neplatí, zeptáme se znova a více to rozvedu, aby tomu rozumělo i malé dítě:

      Na základě Vašeho veřejného prohlášení, že nevěříte lidem, ale Bohu jsem se zeptal:
      "A ještě můžete odpovědět na jednu - jak můžete prokázat, že je Bible Božím Slovem, když ji vlastně sepsali lidé, kterým nevěříte?"

      Abyste tomu lépe rozumělo - jak chcete dokázat, že je Bible Božím Slovem, když NZ sepsali apoštolové, tedy lidé a lidem přece - jak říkáte - nevěříte a věříte jen a jen Bohu?
      ---------------
      Opakuji já věřím že Boží SLovo nechal napsat Bůh samotný svými proroky, a nikdo z nich si nedovolil tam napsat lež, polopravdu či cosi jiného, a potvrzuje to celá Bible, kde je psáno a "stalo se slovo Hospodinovo" nesčetněkrát. To že nekdo píše něco, co mu druhý diktuje neznamená, že to nenapsal. Jsou to jenom Boží výroky ne lidské výmysly.

      Samotné Písmo potvrzuje, že je to Slovo Boží, kterému Vy nevěříte:
      "Veškeré Písmo pochází z Božího Ducha" 2.Timoteova 3,16a
      "nýbrž z popudu Ducha svatého mluvili lidé, posláni od Boha." 1. Petrova 1,21b
      "Posvěť je pravdou; tvoje slovo je pravda." Jan 17,17
      "Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až na rozhraní duše a ducha, kostí a morku, a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce. Není tvora, který by se před ním mohl skrýt. Nahé a odhalené je všechno před očima toho, jemuž se budeme ze všeho odpovídat." Židům 4,12
      "Světlem pro mé nohy je tvé slovo, osvěcuje moji stezku." Žalm 119,105
      "svatá Písma, která ti mohou dát moudrost ke spasení, a to vírou v Krista Ježíše." 2.Timoteova 3,15
      "(Ježíš)Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží." Zjevení 19,13
      "Toto podobenství znamená: Semenem je Boží slovo.....Semeno v dobré zemi jsou ti, kteří uslyší slovo, zachovávají je v dobrém a upřímném srdci a s vytrvalostí přinášejí úrodu." Lukáš 8,11 a 15
      "Vždyť jste se znovu narodili, nikoli z pomíjitelného semene, nýbrž z nepomíjitelného, skrze živé a věčné slovo Boží." 1. Petrova 1,25
      "Víra tedy ze slyšení zvěsti a zvěst skrze slovo Kristovo." Římanům 10,17 (KMS)
      "Na počátku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo bylo Bůh." JAN 1,1

      Najděte mi v Písmu opak.

      Ježíš je SLOVO BOŽÍ veřit Písmu znamená veřit Ježíši, věřit Bohu Otci a věřit Duchu svatému

      "Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží." Zjevení 19,13

      Vymazat
    7. "Protože to co prožil je jen potvrzením, co je v Písmu svatém.Ježíš se za nás modlil k Otci těmito slovy "Posvěť je pravdou; tvoje slovo je pravda." Jan 17,17 a když Ježíš řekl, že JEHO (Boha OTce) SLOVO JE PRAVDA, tak to není lidský výmysl, ale Boží svaté pravdivé slovo"

      To je ovšem není důkaz, že věříte lidem. A jak tedy můžete věřit Bibli, když byla sepsána lidmi a před těmi lidmi žádné Písmo, podle kterého byste spolehlivě určilo, že ti lidé píšou skutečně pravdu svěřenou Bohem, neexistovalo? Nevíte? Tak já Vám to řeknu - MUSÍTE nutně věřit lidem a jejich prohlášení psané v Bibli, že to, co píší, je skutečně od Boha a ne od nich samých, ač nemáte jedinou šanci se s těmito lidmi setkat a viditelně si u nich ověřit, ýe Vám v Bibli nelžou. Takže Vaše původní tvrzení, totiž že věříte Bohu a ne lidem, je naprosto nepravdivé. A já věřím církevním učitelům, kteří za svoji víru položili život a jejich život jasně svědčí o spojení s Bohem a Božím Slovem, které vyučovali v ryzí pravdivé podobě bez jakýchkoliv příkras a výmyslů.

      Vymazat
    8. add) Tomáš Pavel2. června 2012 16:24

      "Protože to co prožil je jen potvrzením, co je v Písmu svatém.Ježíš se za nás modlil k Otci těmito slovy "Posvěť je pravdou; tvoje slovo je pravda." Jan 17,17 a když Ježíš řekl, že JEHO (Boha OTce) SLOVO JE PRAVDA, tak to není lidský výmysl, ale Boží svaté pravdivé slovo"

      To je ovšem není důkaz, že věříte lidem. A jak tedy můžete věřit Bibli, když byla sepsána lidmi a před těmi lidmi žádné Písmo, podle kterého byste spolehlivě určilo, že ti lidé píšou skutečně pravdu svěřenou Bohem, neexistovalo? Nevíte? Tak já Vám to řeknu - MUSÍTE nutně věřit lidem a jejich prohlášení psané v Bibli, že to, co píší, je skutečně od Boha a ne od nich samých, ač nemáte jedinou šanci se s těmito lidmi setkat a viditelně si u nich ověřit, ýe Vám v Bibli nelžou. Takže Vaše původní tvrzení, totiž že věříte Bohu a ne lidem, je naprosto nepravdivé. A já věřím církevním učitelům, kteří za svoji víru položili život a jejich život jasně svědčí o spojení s Bohem a Božím Slovem, které vyučovali v ryzí pravdivé podobě bez jakýchkoliv příkras a výmyslů.
      -----------------
      VĚŘÍM BOŽÍMU SLOVU!!!!! Bůh nechla napsat Písmo, nadiktoval to těm lidem skrze svého Ducha svatého, prto tomu věřím. Což Vy nevěříte.

      Vymazat
  5. "pakuji já věřím že Boží SLovo nechal napsat Bůh samotný svými proroky, a nikdo z nich si nedovolil tam napsat lež, polopravdu či cosi jiného, a potvrzuje to celá Bible, kde je psáno a "stalo se slovo Hospodinovo" nesčetněkrát. To že nekdo píše něco, co mu druhý diktuje neznamená, že to nenapsal. Jsou to jenom Boží výroky ne lidské výmysly."

    Konečně jasná odpověď! Proto rozhodně nepřestanu věřit těm "lidem", kteří na těchto Božích pravdách stavěli pevné domy na těchto pevných základech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opr.: "jako na pevných základech".

      Vymazat
    2. add) Tomáš Pavel1. června 2012 15:56

      "pakuji já věřím že Boží SLovo nechal napsat Bůh samotný svými proroky, a nikdo z nich si nedovolil tam napsat lež, polopravdu či cosi jiného, a potvrzuje to celá Bible, kde je psáno a "stalo se slovo Hospodinovo" nesčetněkrát. To že nekdo píše něco, co mu druhý diktuje neznamená, že to nenapsal. Jsou to jenom Boží výroky ne lidské výmysly."

      Konečně jasná odpověď! Proto rozhodně nepřestanu věřit těm "lidem", kteří na těchto Božích pravdách stavěli pevné domy na těchto pevných základech.
      ---------------------
      Není jednodušší a bezpečnější stavět jen na Ježíši?
      Tak jak to popisoval v podobenství?:
      A tak každý, kdo slyší tato má slova a plní je, bude podoben rozvážnému muži, který postavil svůj dům na skále. Tu spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a vrhly se na ten dům; ale nepadl, neboť měl základy na skále. Ale každý, kdo slyší tato má slova a neplní je, bude podoben muži bláznivému, který postavil svůj dům na písku. A spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a obořily se na ten dům; a padl, a jeho pád byl veliký.“ "
      Matouš 7,24-27

      Vymazat
    3. "Není jednodušší a bezpečnější stavět jen na Ježíši?"
      Jistěže je - právě proto na Něm a Jeho učení, které svěřil svým Duchem Svatým své (tedy nové) Církvi, "kterou ani brány pekel nepřemohou", stavím a velice rád chodím na Jeho mše svaté plné Boží přítomnosti a lásky. Doporučuji Vám stavět podobně, ne-li stejně. Je to skutečně velice bezpečná cesta - jiná je naopak velmi nebezpečná.

      Vymazat
    4. add) Tomáš Pavel1. června 2012 23:00

      "Není jednodušší a bezpečnější stavět jen na Ježíši?"
      Jistěže je - právě proto na Něm a Jeho učení, které svěřil svým Duchem Svatým své (tedy nové) Církvi, "kterou ani brány pekel nepřemohou", stavím a velice rád chodím na Jeho mše svaté plné Boží přítomnosti a lásky. Doporučuji Vám stavět podobně, ne-li stejně. Je to skutečně velice bezpečná cesta - jiná je naopak velmi nebezpečná.
      Vymazat
      ---------------
      Stavím na jediné skále a tou je Ježíš, církev je jak Ježíš řekl: "Neboť kde jsou dva nebo tři shromážděni v mé jméno, tam já jsem uprostřed nich.“ Matouš 18,20 (nejmenoval římskokatolickou církev)

      Vymazat
    5. To ne - ale ustanovil řádnou mši svatou a katolickou (=všeobecnou) církev skrze své vyvolené apoštoly a tato církev, která byla později pojmenována jako římskokatolická, je nositelkou této řádné mše svaté dodnes i přes protestantské proudy, které chtějí tuto církev zničit. Ale "Ani brány pekel ji nepřemohou". Nevím proč, ale mám několik týdnů silný pocit, že Vás musí hodně žrát vědomí, že to Vaše "shromáždění" se může beze Mše Svaté rozpadnout velmi snadno, zatímco i přes Vaše protesty bude prostě žít Boží církev dál. Víte, jaký je mezi námi rozdíl? Obrovský - já jsem se včera večer v kostele modlil za všechny, kteří nejsou v kristově církvi (´i za Vás) a Vy nemáte na práci nic jiného, než se zarýt do sebe a stále dokola omílat ty své nepravdy, které lze velice snadno prokázat z Bible, že jsou nepravdami. Nechcete třeba pro změnu zkusit konečně začít žít opravdově a naplno křesťansky? Změna je život… A Duch Svatý je nejlepším odborníkem na životní změny… A co teprve Panna Maria… jak ta byla úžasně spojená s Bohem skrze Ducha Svatého… však jsme ji dnes také řádně oslavovali, jak se o první sobotě, která je v katolické církvi ustanovena k mariánské úctě, sluší a patří. Modlitba růžence, Mše Svatá a další modlitba růžence, při které kněz zpovídal ve zpovědnici - překrásné dopoledne jsme měli… nechcete si nechat říct a prožívat také takové krásy namísto pocitů bezmoci, které Vás ženou do právě takové neradostné činnosti, jakou zde provozujete…? Nechcete opravdu začít bojovat naplno na Boží straně pod vítěznou vlajkou Krista Zmrtvýchvstalého…? Já bych na Vašem místě začal co nejdříve…

      Vymazat
    6. add) Tomáš Pavel2. června 2012 12:28

      To ne - ale ustanovil řádnou mši svatou a katolickou (=všeobecnou) církev skrze své vyvolené apoštoly a tato církev, která byla později pojmenována jako římskokatolická, je nositelkou této řádné mše svaté dodnes i přes protestantské proudy, které chtějí tuto církev zničit. Ale "Ani brány pekel ji nepřemohou". Nevím proč, ale mám několik týdnů silný pocit, že Vás musí hodně žrát vědomí, že to Vaše "shromáždění" se může beze Mše Svaté rozpadnout velmi snadno, zatímco i přes Vaše protesty bude prostě žít Boží církev dál. Víte, jaký je mezi námi rozdíl? Obrovský - já jsem se včera večer v kostele modlil za všechny, kteří nejsou v kristově církvi (´i za Vás) a Vy nemáte na práci nic jiného, než se zarýt do sebe a stále dokola omílat ty své nepravdy, které lze velice snadno prokázat z Bible, že jsou nepravdami. Nechcete třeba pro změnu zkusit konečně začít žít opravdově a naplno křesťansky? Změna je život… A Duch Svatý je nejlepším odborníkem na životní změny… A co teprve Panna Maria… jak ta byla úžasně spojená s Bohem skrze Ducha Svatého… však jsme ji dnes také řádně oslavovali, jak se o první sobotě, která je v katolické církvi ustanovena k mariánské úctě, sluší a patří. Modlitba růžence, Mše Svatá a další modlitba růžence, při které kněz zpovídal ve zpovědnici - překrásné dopoledne jsme měli… nechcete si nechat říct a prožívat také takové krásy namísto pocitů bezmoci, které Vás ženou do právě takové neradostné činnosti, jakou zde provozujete…? Nechcete opravdu začít bojovat naplno na Boží straně pod vítěznou vlajkou Krista Zmrtvýchvstalého…? Já bych na Vašem místě začal co nejdříve…
      ----------------
      Kde v Písmu?

      - apoštolové byli kazatelé, ne kněží ..... nedodržovali mši, zpověď a jen někteří křtili, ustanovovali starší sboru, ale sami ten sbor ani nevedli.
      - Řím si přivlastnil svoji církev, ano římskokatolická círekv patří papeži a Římu, ale nepatří Ježíši
      - kněžství Ježíšovo nelze na nikoho přenést, takže ani Petr Ho nedostal, ani další papež ho nemá, Písmo nelže: "Ježíšovo kněžství však nepřechází na jiného, neboť on zůstává navěky. Proto přináší dokonalé spasení těm, kdo skrze něho přistupují k Bohu; je stále živ a přimlouvá se za ně." Židům 7,24-25
      - církev, kterou zde ani nepropaguji za tu pravou a jedinou, tu kterou navštěvuji roste k chvále a slávě Boží, přijímá ostaní bratry a sestry v Ježíši z jakékoliv denominace, která žije podle Písma a staví svou víru, spásu a lásku na Ježíši a Jeho Slovu, je plná lásky a Boží moci .... v životě jste nebyl jinde než v ŘK, ale soudy o nás dokážete pronášet bez problémů, já katolíky miluji, proto je navštěvuji a dokonce vytrpím i mši, která má daleko od uctívání jediného Boha, protože lidé, kteří tam chodí velice leží na srdci mému Otci v nebesích, jak moc je miluje touží po jejich spáse, kterou jim žádná (ani ta moje) círekv nezaručí, ale jedině odevzdání se JEžíi Kristu, odvrácení se od svých hříchů a začít nový život jako nové stvoření v Ježíši Kristu....
      - Žiji naplno křesťanským živote, miluji Boha, On miluje mne, trávím s Ním v modlitbách hodně času, hodně si povídáme a On vyslýchá modlitby za osvobození, uzdravení, a další,, postím se, když mne k tomu Bůh vede, dávám desátky, věřím Jeho slovu a přijímám Jeho slásu jako nezasloužený dar v Ježíši Kristu, pomáhám potřebným, a žehnám svým nepřátelům, a učím se žít v Ježíši tak jak mi to nařídil apoštol Pavel: "Žijte v Kristu Ježíši, když jste ho přijali jako Pána. V něm zapusťte kořeny, na něm postavte základy, pevně se držte víry, jak jste v ní byli vyučeni,...." Koloským 2,6-15
      - modlím se za Vás pokaždé, když tady odpvídám na Vaše nebiblické tvrzení, a od teď se budu za Vás modlit denně, ať přijmete Boží pravdu a jste skrze Ježíše spasen.

      Vymazat
    7. pokračování

      - žádnou nepravdu z Bible skrze Bibli jste ni ještě nedokázal, protože nelze Božím Slovem vyvrátit Boží Slovo, nevím tedy o čem mluvíte, přece by jste nelhal, nebo ano?
      - pannu Marii nepotřebuji ke svému životu, mě stačí můj Bůh a Pán Ježíš Kristus, ten mne skrze svého Ducha svatého proměňuje ke své slávě a obrazu, Marie tu moc nemá, není bůh. Ten je jen jeden a toho jediného já uznávám.
      - denně oslavuji Ježíše a Boha Otce, tka jakto nařídil, nelíbí se mu a žárlí, pokud veškerou lásku nedáváme jen Jemu, ale to by jste musel věřit, co je v Písmu. "Nebudeš mít jiného boha mimo mne. Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí.Nebudeš se ničemu takovému klanět (uctívat) ani tomu sloužit. Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, Bůh žárlivě milující." Exodus 20,3-5
      - rozhovor s Bohem mi nenahradí odříkávání růžence a neditace, Můj milující tatínek miluje, když si spolu povídáme svými slovy a odříkáním si x zdrávas mu radost skutečně nedělá, to není rozhovor, to je ignorování Boží lásky a Jeho touhy po našem osobním vztahu s ním.
      - Bůh mi milostrdně odpouští mé hříchy, tak že se je nesnažím činit znovu, pokání je totiž zněma myšlení, změna postojů a nenávist k hříchu samotnému, proto je důležité toto dopuštění přijmout o toho, proti komu byl hřích spáchán, a to byl můj Bůh. Jenom Bůh má moc odpouštět hříchy, a proto to činil jen Ježíš v Písmu nenajdete, že by to apoštolové dělali ...
      - Bohuji skutečně na straně Ježíše Krista, nebojuji proti Vám, mé srdce Vás skutečně miluje tou Boží láskou, kterou mi Bůh k Vám dává, já nebojuji proti jakékoliv církvi, bojuji jen proti neboblickým učením, proti lžím, proti systému a organizacím, aby lidé měli možnost poznat jen Boha samotného, Jeho lásku, kterou nám prokázal v Ježíiš, a našli věčný život.... promiňte v římskokatlocké církvi to nenajdu (žádná círekv nezajistí spásu) to najdu jedině v Ježíši Kristu v Božím Synu. Pojďte konečně věřit Jeho slovu, dokud je čas......a toho je skutečně málo...... ať není pozdě, co Vám to udělá, když začněte věřit jen Bohu, Jeho Synu Ježíši Kristu, bez tradic, bez věrouk, jen Jemu? Hledejte Ho, dokud je možnost Ho ještě nalézt!!!!!

      Vymazat
    8. Vašemu zabejčení mám sloužit? Mojí povinností je sloužit především Bohu a řádným křesťanům. Zabejčeným samolibým existencím nemám povinnost sloužit. Důkazy z Písma byly mnou podány mnohokrát, VAŠE svobodná věc, že je neuznáváte a citace o ustanovení katolické církve vymítáte citacemi jinými a tak stavíte Boží Slovo proti sobě = rouhání Bohu. Vaše věc, že tak jednáte. Já se Vám snažil 5 měsíců seriozně pomoci - přečtěte si pořádně po sobě, jak na mne za to akorát štěkáte.

      Vymazat
    9. add) Tomáš Pavel4. června 2012 10:45

      Vašemu zabejčení mám sloužit? Mojí povinností je sloužit především Bohu a řádným křesťanům. Zabejčeným samolibým existencím nemám povinnost sloužit. Důkazy z Písma byly mnou podány mnohokrát, VAŠE svobodná věc, že je neuznáváte a citace o ustanovení katolické církve vymítáte citacemi jinými a tak stavíte Boží Slovo proti sobě = rouhání Bohu. Vaše věc, že tak jednáte. Já se Vám snažil 5 měsíců seriozně pomoci - přečtěte si pořádně po sobě, jak na mne za to akorát štěkáte.
      ------------------
      Jste příkladem římskokatolické křesťanské lásky, miluj jen toho kdo s tebou souhlasí a ostatní ponižuj, urážej a zatracuj, nestojí ti za to a není to pro Vás hřích.

      Vidíte v tom je rozdíl mezi Vámi a mnou, já Vás neurážím, neponižuji, nezatracuji, naopak žehnám Vám, miluji Vás Boží láskou a necítím k Vám pohrdání ani zášť jak to cítíte Vy ke mně a jak to vyznívá ve Vašich komentářích. Stále v trpělivosti a v lásce odpovídám verši z Písma co na to říká Bůh. A pokud to vnímáte jako štěkot, tak Bible štěká.

      Bůh je mi svědkem, že žádný verš z Jeho Slova nebyl zde na tomto webu postaven proti jinému, naopak vždy se potvrzují, kdo tvrdí opak lže. To že nedůvěřujete plně Božímu Slovu a tvrdíte, že nemá pravdu, ale tradice ji má, tak toto je rouhání, jen si dávejte pozor na rouhání proti Duchu svatému, to se neodpouští. A pokud budete tvrdit, že Bible není napsana z Ducha svatého, ale jen lidmi, tak se mu veřejně rouháte, a pro Vás už není záchrana.

      Modlím se za Vás denně k Bohu Otci, aby jste se zamiloval do Ježíe a Jeho Slova, aby jste v Něm nalezl věčný život a spásu. Protože žádná církev Vám spásu nezaručí. Proto smiřte se s Bohem, dokud to ještě jde! On Vás miluje, ale Vy Ho ne, Vaše srdce mu nepatří, neodevzdal jste se plně Jeho Synu v kterém je spása. On je ta jediná cesta i život i pravda. Přijměte a vyznejte Ježíše za Svého Spasitele a Pána, odevzdejte mu svůj život a milujte Ho celým srdcem, celou silou, celou myslí a celou duší, a budete mít věčný život. Bez této lásky k Ježíši není možné vstoupit před Boha Otce, protože on je to vtělené Slovo. Smiřte se s Bohem, opkuji smiřte se s Bohem dokud je čas.

      Vymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Stavím na jediné skále a tou je Ježíš, církev je jak Ježíš řekl: "Neboť kde jsou dva nebo tři shromážděni v mé jméno, tam já jsem uprostřed nich.“ Matouš 18,20 Takže církev je tam, kde se dva nebo tři sejdou v Jeho jménu, nejde o organizaci, jde o společenství, proto zde nepropaguji žádnou církev či denominaci jako organizaci, ale Boží živou církev a ta je, společenství Božího lidu, tam kde se dva nebo tři sejdou ve jménu JEžíš, tam je uprostřed nich a platí pro ně následující: "Amen, pravím vám, cokoli odmítnete na zemi, bude odmítnuto v nebi, a cokoli přijmete na zemi, bude přijato v nebi. Opět vám pravím, shodnou-li se dva z vás na zemi v prosbě o jakoukoli věc, můj nebeský Otec jim to učiní. Neboť kde jsou dva nebo tři shromážděni ve jménu mém, tam jsem já uprostřed nich.“ Matouš 18,18-20

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepá. Skálou byl přece nazván svatý Petr (první papež) Ježíšem.

      Vymazat
    2. Petra je v překladu skála...Petr je oblázek,kamínek..

      2. Samuelova 22:32 Kdo je Bůh krom Hospodina, kdo je skála, ne-li Bůh náš!
      2. Samuelova 22:47 Živ je Hospodin! Buď požehnána moje skála, vyvýšen buď Bůh, má spásná skála!
      2. Samuelova 23:3 Pravil mi Bůh Izraele, skála Izraele ke mně promluvila: Kdo člověku vládne spravedlivě, ten, kdo vládne v Boží bázni.
      Žalmy 18:32 Kdo je Bůh krom Hospodina, kdo je skála, ne-li Bůh náš!
      Žalmy 18:47 Živ je Hospodin! Buď požehnána moje skála, vyvýšen buď Bůh, má spása!
      Žalmy 62:3 Jen on je má skála, má spása, můj nedobytný hrad, mnou nikdy nic neotřese.
      Žalmy 62:7 Jen on je má skála, má spása, můj nedobytný hrad, mnou nic neotřese.
      Žalmy 62:8 Má spása a sláva je v Bohu, on je má mocná skála, v Bohu mám útočiště.
      Izajáš 26:4 Doufejte v Hospodina věčně, neboť Hospodin, jen Hospodin je skála věků.

      Vymazat
    3. Mimochodem,myslím,že by Petra přinejmenším omylo,kdyby věděl,co z něj římskokatolická církev udělala..

      Vymazat
    4. Na akademické bázi "kdyby" si opravdu můžete myslet, co chcete. V tom Vám naprosto nikdo nebrání.

      Vymazat
    5. Jako vždy jste odpověděl ve světle Božího Slova..Tak kdo že je ta Skála?

      Vymazat
    6. add) Tomáš Pavel4. června 2012 22:27

      Kdepá. Skálou byl přece nazván svatý Petr (první papež) Ježíšem.
      ---------------------
      Petr řekl kdo je skálou: "Neboť v Písmu stojí: ‚Hle, kladu na Siónu kámen vyvolený, úhelný, vzácný; kdo v něj věří, nebude zahanben.‘ Vám, kteří věříte, je vzácný, ale nevěřícím je to ‚kámen, který stavitelé zavrhli; ten se stal kamenem úhelným‘, ale i ‚kamenem úrazu a skálou pádu‘. Oni přicházejí k pádu svým vzdorem proti slovu – k tomu také byli určeni." 1 Petrova 2,6-8

      Apoštol Pavel řekl jsaně, kdo je tou skálou: 1. Korintským 10:4 "a pili týž duchovní nápoj; pili totiž z duchovní skály, která je doprovázela, A TOU SKÁLOU BYL KRISTUS."

      Kdo je skálou popisuje celá Bible, zde pár veršů:
      Deuteronomium 32:4 "On je Skála. Jeho dílo je dokonalé, na všech jeho cestách je právo. Bůh je věrný a bez podlosti, je spravedlivý a přímý."
      2. Samuelova 22:32 "Kdo je Bůh krom Hospodina, kdo je skála, ne-li Bůh náš!"
      Žalmy 62:3 "Jen on je má skála, má spása, můj nedobytný hrad, mnou nikdy nic neotřese."
      Žalmy 62:7 "Jen on je má skála, má spása, můj nedobytný hrad, mnou nic neotřese."
      Žalmy 62:8 "Má spása a sláva je v Bohu, on je má mocná skála, v Bohu mám útočiště."
      Izajáš 26:4 "Doufejte v Hospodina věčně, neboť Hospodin, jen Hospodin je skála věků."

      Petr = Kéfa = kámen, oblázek
      Petr (ženský rod) = skála

      Vymazat
  8. Nevíte, proč mi ty Vaše odpovědi připomínají pravidla "Jak diskutovat s nemuslimy a frustrovat je"?

    1. Oblíbenou otázkou je “proč islám vyzývá ke smrti pro kritiky islámu a odpadlíky”. Trvejte na tom, že je to lež. Citujte verš “tobě tvé náboženství, mě zase to mé”.

    2. Odpověď na “islám se šířil mečem” zní, že to je velká lež šířená židy a hinduisty, a že korán jasně říká, “nebudiž žádného donucování v náboženství”.

    3. Pokud někdo cituje násilné verše koránu, obviňte ho z citování mimo kontext a z vybírání si toho, co se mu zrovna hodí.

    4. Pokud cituje celé verše a verše před i následující, pak trvejte na tom, že má chybný překlad.

    5. Pokud si přinese deset různých překladů, pak řekněte, že správnému významu může porozumět jenom když bude číst korán v arabštině.

    6. Pokud náhodou umí dobře arabsky, trvejte na tom, že ty verše neznamenají to, co se zdá, že říkají, ale že mají alegorický význam.

    7. Pokud je neústupný, řekněte, že nemůže tyto verše a jejich kontext pochopit, aniž by si přečetl hadísy a biografie.

    8. Pokud se ukáže s hadísy a biografiemi v ruce a bude citovat kontext násilných veršů s odkazem na hadísy o prorokově znásilňování, loupežích, vraždách a genocidách, trvejte na tom, že všechny hadísy a biografie jsou pohádky a jsou neplatné, a že jediná pravda je v koránu.

    9. Když řekne, že korán byl stvořen lidmi a bude chtít důkaz o jeho božském původu, odkažte ho na vědecké poznatky v koránu a na knihu vydanou RNDr. Vladimírem Sáňkou, která je potvrzuje. Můžete také citovat Mahátmá Gándhího, který četl korán každý den a mluvil o něm pochvalně.

    10. Pokud řekne, že Sáňku platí Muslimské bratrstvo a že Gándhí nikdy nekonvertoval k islámu, a že ty důkazy jsou nesmysly vyvrácené mnoha odborníky, pak ho vyzvěte, aby se ti vaši odborníci pustili do diskuse s doktorem Sáňkou a dalšími učenci.

    11. Pokud ten otrapa stále otravuje, změňte téma a začněte hledat chyby v jiných náboženstvích a jejich knihách.

    12. Pokud se bude vracet k tématu, použijte osobní útoky a nazvěte ho přisluhovačem židů, prasetem nebo psem.

    13. Pokud ho to nerozruší, zeptejte se ho, kolik mu platí židé za to, že hází špínu na islám.

    14. Pokud ho to přesto nezastaví, pusťte se do jeho matky a sestry a použijte velmi neslušný jazyk.

    15. Pokud je velmi tvrdohlavý a chce pokračovat, proklejte ho například takto: “shoř v pekle, v den posledního soudu budeš litovat, Alláh tě dostane v hrobě” a podobně.

    16. Když to vše selže, vyhrožujte mu fyzickým násilím a ukončete diskusi bitím na bubny a prohlášením, že jste jí vyhráli, protože korán je slovem Alláhovým.

    17. Pokud je to možné, pošlete zprávu o diskusi na islamistické stránky a řekněte, že jste jí snadno vyhráli. Takové oznámení dělá divy se čtenáři a s operacemi dawy ve vězeních, které mají přesvědčit další vězně s nízkým IQ o pravdě islámu. A možná, že mu ty jeho špinavé stránky nakonec nějaký bratr hackne.

    URL: http://pravdaoislamu.cz/index.php/2007/10/04/jak-diskutovat-s-nemuslimy-a-frustrovat-je/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Tomáši,nikdo Vás nenutí,abyste tento blog četl..a pokud jste se pasoval na ochránce římskokatolické věrouky...to je jen a jen Váš problém..máte-li potřebu bránit tuto instituci,tak si ji braňte..ale nikdo Vás nenutí,abyste to dělal zde..nebo máte z něčeho strach? Třeba z toho,že se lidem otevřou oči a oni se probudí?Pokud ano,tak jste si na to věru vybral ten správný způsob..

      Vymazat
    2. add) Tomáš Pavel4. června 2012 22:27

      Nevíte, proč mi ty Vaše odpovědi připomínají pravidla "Jak diskutovat s nemuslimy a frustrovat je"?
      URL: http://pravdaoislamu.cz/index.php/2007/10/04/jak-diskutovat-s-nemuslimy-a-frustrovat-je/
      ---------------------------------------
      "Hlásej slovo, přicházej s ním vhod nevhod, usvědčuj, domlouvej, napomínej se vší trpělivostí a vyučováním." 2. Timoteova 4,2

      Vymazat
    3. Dobře vyhýbavá odpověď! I tak se to dá vlastně říct.

      Vymazat
    4. add) Tomáš Pavel5. června 2012 20:54

      Dobře vyhýbavá odpověď! I tak se to dá vlastně říct.
      -------------------
      Já hlásám Boží Slovo, Vy hlásáte organizaci jménem ŘK. A pokud zde mluvíte o sobě, jak se chováte, tak Vám to neberu a není třeba to komentovat.

      Protože Vámi projevovaná katolickokřesťanská láska je plná zloby, urážek, pohrdání, útoků a podobně, takto se Boží služebník nechová, z toho plyne, že nejste křesťan, který se odevzdal Ježíši, následuje Ho, miluje Jeho Slovo a nese ovoce Ducha svatého. Podle ovoce se pozná kdo je křesťan a kdo si na to jen hraje. Ale bez odevzdání se Ježíši nebudete spasen. Učiňte tak, dokud je čas spásy, jinak Vás čeká jen věčné zatracení bez možnosti úniku, protože spolehnutí se na očistec, bude nějvětší zrada na všechny, kteří se spoléhali na své skutky než na Ježíše. Zústanou na věky ve věčném zatracení odloučení od Boží lásky, navždy.

      Vymazat
  9. Klinická smrt J. Boštíka 1987

    http://www.gloria.tv/?media=85545

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. VeritasinBiblia5. června 2012 20:03
      Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Copak je? Já jen, abyste si nemysleli, že jsem nějaký Neználek z Matějic a nevím, co to je klinická smrt - to jsem věděl už před 33 lety… to byly časy… jen čtení o tom, video žádné… a bez internetu… jak my jsme vlastně mohli žít…?

      Vymazat
    3. Pane Tomáši,o co Vám vlastně jde?...já jako bývalý římskokatolík a díky Bohu nyní již jako spasený člověk se nenechám přesvědčit o tom,že řk církev je ta jediná správná a mimo ni není spásy...pro mne je Ježíš spása,žádná organizace,ani instituce mě nespasí..zbytečně se snažíte,já vím,jaká církev římskokatolická je..kolik je v ní lži,jak si protiřečí s Písmem,vymýšlí si dogmata,světce a církevní učitele,příkazy a tradice,jen aby lidem zakryla pohled na Ježíše,v Němž Jediném je spása,žádné jiné jméno nemá tu moc..nechci kráčet po široké cestě,raději si vyberu tu úzkou,byť se to i někomu nemusí líbit..a Vy mi nebudete přikazovat,co se zde smí psát o řk církvi,je zde svobodný prostor..je mi naopak velmi líto lidí,kteří jsou v řk církvi a spí a díky ní nemají ani šanci se probudit a uvidět,kde je pravda..ŽE JE TO JEŽÍŠ!!

      Ježíš mu odpověděl: „Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne.
      Je to na každém z nás,co si vybere..

      Vymazat
    4. Nevím, co máte na mysli svojí otázkou "Pane Tomáši,o co Vám vlastně jde?" nerozumím jí. Můžete ji nějak jinak nebo lépe specifikovat?

      " Vy mi nebudete přikazovat,co se zde smí psát o řk církvi,"
      Jak už jsem psal - tento blog je perfektním svědectvím, že NELZE VÉST MEZINÁBOŽENSKÝ DIALOG, jak nás o tom přesvědčuje moderní hiearchie, která se usadila v žím-kat. církvi. Rozhodně by si (nejen) Vaše postoje měl přečíst mons. Duka.

      O ŘKC si mluvte, co chcete - ovšem ve zcela konkrétním případě blogu Liturgické otázky P. Jaroslava Jana MÁTE PŘÍMOU POVINNOST VYPLÝVAJÍCÍ Z LICENCE ŠÍŘIT TOTO DÍLO POUZE ZA ÚČELEM ŠÍŘENÍ KATOLICKÉ VĚROUKY. Kdekoli najdeme toto dílo použito jiným způsobem, bude to na viditelném místě označeno jako těžké poškozování platné licence.

      Vymazat
  10. O ŘKC si mluvte, co chcete - ovšem ve zcela konkrétním případě blogu Liturgické otázky P. Jaroslava Jana MÁTE PŘÍMOU POVINNOST VYPLÝVAJÍCÍ Z LICENCE ŠÍŘIT TOTO DÍLO POUZE ZA ÚČELEM ŠÍŘENÍ KATOLICKÉ VĚROUKY. Kdekoli najdeme toto dílo použito jiným způsobem, bude to na viditelném místě označeno jako těžké poškozování platné licence....
    ---------------------------------------------------------
    Nic takového tam není napsáno..autor je uveden,není to používáno komerčně a nikdo nezasahuje do díla..pouze cituje..co je tedy zakázáno?Kde je uvedeno,že je lze použít jen za účelem šíření řk věrouky?

    A jistěže není možné vést mezináboženský dialog..proč taky..buď patříte Ježíši a pak se to snažíte předávat dál,anebo patříte instituci postavené na člověku..

    Nenechte se od nikoho svést prázdnými slovy, aby vás nestihl Boží hněv jako ty, kdo ho neposlouchají.
    Proto s nimi nemějte nic společného.
    I vy jste kdysi byli tmou, ale nyní vás Pán učinil světlem.
    Žijte proto jako děti světla – ovocem světla je vždy dobrota, spravedlnost a pravda;
    zkoumejte, co se líbí Pánu.
    Nepodílejte se na neužitečných skutcích tmy, naopak je nazývejte pravým jménem.Ef 5,6-11

    K Vaší první otázce..proč zde chodíte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš Pavel6. června 2012 19:21

      Nevím, co máte na mysli svojí otázkou "Pane Tomáši,o co Vám vlastně jde?" nerozumím jí. Můžete ji nějak jinak nebo lépe specifikovat?

      " Vy mi nebudete přikazovat,co se zde smí psát o řk církvi,"
      Jak už jsem psal - tento blog je perfektním svědectvím, že NELZE VÉST MEZINÁBOŽENSKÝ DIALOG, jak nás o tom přesvědčuje moderní hiearchie, která se usadila v žím-kat. církvi. Rozhodně by si (nejen) Vaše postoje měl přečíst mons. Duka.

      O ŘKC si mluvte, co chcete - ovšem ve zcela konkrétním případě blogu Liturgické otázky P. Jaroslava Jana MÁTE PŘÍMOU POVINNOST VYPLÝVAJÍCÍ Z LICENCE ŠÍŘIT TOTO DÍLO POUZE ZA ÚČELEM ŠÍŘENÍ KATOLICKÉ VĚROUKY. Kdekoli najdeme toto dílo použito jiným způsobem, bude to na viditelném místě označeno jako těžké poškozování platné licence.
      -------------------------------
      Mezináboženská diskuze není možná, jak píše VeritasinBiblia. "„Nemyslete si, že jsem přišel uvést na zem pokoj; nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč." Matouš 10,34
      "Když vás budou tupit a pronásledovat a mluvit proti vám lživě všecko zlé kvůli mně, jste blahoslavení." Matouš 5,11 A pokud nějaká věrouka učí něco jiného než je v Písmu svatém, tak nemůžeme mlčet "Hlásej slovo, přicházej s ním vhod či nevhod, usvědčuj, domlouvej, napomínej se vší trpělivostí a vyučováním." 2.Timoteova 4,2 a to také činím šířím vše v duchu katolické (všeobecné - Boží a né té co řídí Řím) víry na základě Písma svatého, že je v nadpisu mého blogu.

      Vymazat
    2. "Mezináboženská diskuze není možná"
      Já to vím - zkuste ale přesvědčit ty církevní "nejchytřejší", aby to konečně pochopili! Jsou jak bez rozumu a Vy si potom myslíte, že třeba já jsem jako oni - ale to je velikánský omyl! Já jsem věrný pouze a JEN Kristově katolické Církvi zakotven v Bibli a ne modernismu, který nám dělá z Církve prodejnou děvku- račte to, prosím, konečně správně rozlišovat - děkuji!

      Vymazat
    3. VeritasinBiblia6. června 2012 19:48
      "K Vaší první otázce..proč zde chodíte?"
      No a proč bych neměl? Máte proti tomu snad něco osobního nebo tu je nějaký zákaz chození?

      Byl jsem sem Vámi a kdohledanalezne pozván? Byl. Chcete to popřít?

      Zneuctíváte tu blog P. Jaroslava Jana Liturgické otázky? Zneuctíváte. A děláte to i přes to, že P. Jaroslav Jan Vám NIC TAKOVÉHO NEDĚLÁ A NIKDY NEDĚLAL, nikde na jeho blogu nenajdete jediný článek, kde by psal, jak je blog "A slovo se stalo tělem..." špatný a zcestný. Tak kdo má potom větší křesťanskou lásku? Odpověď je to nad slunce jasná. Pater Jaroslav Jan - řádný římskokatolický kněz.

      Mnohokrát trpělivě odpovídal na ty Vaše nekonečné otázky bezdůvodně omílané stále dokola a nikam nevedoucí - jen kvůli tomu, že neumíte rozumně diskutovat a ignorujete, co se Vám zrovna hodí, napadáte v jeho diskuzi ostatní diskutující (a ještě se veřejně chlubíte, jaká je v tom úžasná svoboda - víte vůbec, co slovo svoboda znamená???) je u něj moderovaná diskuze.

      Máte ještě nějaký další osobní problém nebo dotaz? Prosím - račte…

      Vymazat
    4. ADD) Tomáš Pavel6. června 2012 21:20

      "Mezináboženská diskuze není možná"
      Já to vím - zkuste ale přesvědčit ty církevní "nejchytřejší", aby to konečně pochopili! Jsou jak bez rozumu a Vy si potom myslíte, že třeba já jsem jako oni - ale to je velikánský omyl! Já jsem věrný pouze a JEN Kristově katolické Církvi zakotven v Bibli a ne modernismu, který nám dělá z Církve prodejnou děvku- račte to, prosím, konečně správně rozlišovat - děkuji!
      --------------------
      Ale Ježíš na to upozorňoval, není možné mít společenství s jinými bohy, náboženstvími, jednota je možná jedině v Ježíši a s Ním.

      Věřit Písmu, není modernismus, věřit tradicím, které popírají Boží Slovo je široká cesta do záhuby, proto se upněte jen na Písmo, jen na Ježíše a nezakládejte si v jaké organizaci jste veden, to důležité není, Ježíš má své věrné po celém světě a je jedno jak se ta církev jmenuje, důležité je že ten člověk věří a stojí na Božím Slově a jeho Pánem a Spaesitelem je pouze Ježíš.

      Vymazat
    5. add) Tomáš Pavel6. června 2012 21:32

      VeritasinBiblia6. června 2012 19:48
      "K Vaší první otázce..proč zde chodíte?"
      No a proč bych neměl? Máte proti tomu snad něco osobního nebo tu je nějaký zákaz chození?

      1) Byl jsem sem Vámi a kdohledanalezne pozván? Byl. Chcete to popřít?

      2) Zneuctíváte tu blog P. Jaroslava Jana Liturgické otázky? Zneuctíváte. A děláte to i přes to, že P. Jaroslav Jan Vám NIC TAKOVÉHO NEDĚLÁ A NIKDY NEDĚLAL, nikde na jeho blogu nenajdete jediný článek, kde by psal, jak je blog "A slovo se stalo tělem..." špatný a zcestný. Tak kdo má potom větší křesťanskou lásku? Odpověď je to nad slunce jasná. Pater Jaroslav Jan - řádný římskokatolický kněz.

      3) Mnohokrát trpělivě odpovídal na ty Vaše nekonečné otázky bezdůvodně omílané stále dokola a nikam nevedoucí - jen kvůli tomu, že neumíte rozumně diskutovat a ignorujete, co se Vám zrovna hodí, napadáte v jeho diskuzi ostatní diskutující (a ještě se veřejně chlubíte, jaká je v tom úžasná svoboda - víte vůbec, co slovo svoboda znamená???) je u něj moderovaná diskuze.

      4) Máte ještě nějaký další osobní problém nebo dotaz? Prosím - račte…
      -------------------------
      add 1) Přišel jste sám, když mi pan Jeroslav mazal mé komentáře, že vytrhl verš z konmtextu, tak dostal odemne odkaz na můj web, kde byl komentář k tomu co tak lživě napsal.

      add 2) Pokud by byla svobodná diskuze i na Liturgických otázkách s odlišnými názory než má římskokatolická církev, přece se nebojíte, že by tomu vaše ovečky uvěřili, nebo snad ano, když nedáte možnost konfrontace s Písmem? Poté by nebyla má potřeba se vyjádřit k mylným článkům pana Jaroslava a mém blogu. Jelikož mi znemožnil u něj diskutovat, tak se vyjadřuji u sebe na svém blogu "svoboda slova"

      add 3) Vaše trpělivost se pane Tomáši prokazuje v napadání a urážení, neodpovídáte na přímé otázky, ale to víte, odkazujete na neexistující odpovědi, pokud o nich víte okopírujte je a usvědčte mne ze lži. Jelikož neumíte odpovědět na Boží Slovo, které usvědčuje Vaši nevíru v Ježíše a Jeho Slovo, tak proto nikdy nenacházíte odpověď, jinak by jste odpovídal i ostatním diskutérům, ale odpovídáte stejně jako mě - žádnou odpovědí nebo úplně mimo mísu.

      add 4) Mám velký problém, a to strach o Vaši duši, která jde bez Ježíše od záhuby, a tak se modlím, aby mi ji Ježíš dal pro své jméno a Vy vbyl skutečně spasen a nalezl jste život věčn v Něm již zde za svého života, jak o tom Ježíš říká: "Amen, amen, pravím vám, kdo věří, má život věčný." Jan 6,47
      "A to je to svědectví: Bůh nám dal věčný život, a ten život je v jeho Synu." 1 Janův 5,11
      "Toto píšu vám, kteří věříte ve jméno Syna Božího, abyste věděli, že máte věčný život." 1 Janůb 5,13
      1. Janův 5,20 "Víme, že Syn Boží přišel a dal nám schopnost rozeznávat, abychom poznali, kdo je pravý Bůh. A jsme v tom pravém Bohu, protože jsme v jeho Synu Ježíši Kristu. On je ten pravý Bůh a věčný život."

      Vymazat
  11. S někým, kdo nezná význam základních pojmů a dělá z nich nepoživatelný guláš, se vážně nedá diskutovat. Zlatí poctiví protestanté! Ti aspoň nemluví z cesty a mají v pořádku logiku a poměrně zdravý rozum. A hlavně - když neví, jak rozumně odpovědět, využívají aspoň práva mlčení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš Pavel10. června 2012 15:59

      S někým, kdo nezná význam základních pojmů a dělá z nich nepoživatelný guláš, se vážně nedá diskutovat. Zlatí poctiví protestanté! Ti aspoň nemluví z cesty a mají v pořádku logiku a poměrně zdravý rozum. A hlavně - když neví, jak rozumně odpovědět, využívají aspoň práva mlčení.
      ----------------
      Tak proč nemlčíte pane Tomáši, když neumíte rozumně odpovědět?

      Stále se o Vás bojím, jelikož neznáte Ježíše a bez Něj neůžete mít věčný život a nemůžete být spasen, tak se konečně smiřte s Bohem a přijměte, že Ježíš je tou jedinou cestou, pravdou a životem.... čiňte pokání, změňte své smyšlení a následujte jen Ježíše, ten Vám dává věčný život a úplné odpuštění....ve jménu Ježíše za Vaši duši prosím, ať Vás zachrání do věčného utrpení. Nestavete na lidských tradicích a začněte stavět svoji víru na Ježíši Kristu, aby jste došel k Bohu Otci. Bože, otevři panu Tomášovi jeho oči a srdce, ať do něj může proniknout Tvá pravda v Ježíši, to Tě prosím ve jménu Tvého Syna Ježíše Krista Nazaretského. Amen

      Vymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)