středa 7. března 2012

BYLA MARIE BEZ DĚDIČNÉHO HŘÍCHU?

1.část  
JE MARIE BEZ DĚDIČNÉHO HŘÍCHU?

BIBLE říká: Marie byla židovka a jako každý z nás vyrůstala s dědičným hříchem. Písmo nám praví Všichni zhřešili a jsou daleko od Boží slávy.“ (Římanům 3,23). Jak již víme, Bůh je pravda a není v Něm žádné tmy, pokud říká všichni, tak myslí všichni nevyjímaje naši biblickou Marii, a ona si toho byla velmi dobře vědoma, protože po narození Ježíše šla do chrámu dát oběť jak je psáno v Mojžíšově zákoně. „ A když se naplnily dny jejich očišťování podle Mojžíšova zákona, přinesli jej do Jeruzaléma, aby ho postavili před Pána, ….. a aby dali oběť podle toho, co bylo řečeno v Pánově zákoně, „párek hrdliček nebo holoubata“ (Lukáš 2,22 a 24)a co se vlastně o tomto mluví v Mojžíšově zákoně? Jestliže její prostředky nestačí na ovci, vezme dvě hrdličky nebo dvě holoubata, jedno jako zápalnou oběť a druhé jako oběť za hřích. Kněz za ni vykoná obřad smíření a bude čistá.“ (3.Mojžíšova 12,8) Maria řekla: „Duše má velebí Pána a můj duch jásá v Bohu, mém spasiteli, že se sklonil ke své služebnici v jejím ponížení” (Lukáš 1, 46-48). Je-li bez hříchu již nepotřebuje Spasitele, když by si byla vědomá toho, že byla bez dědičného hříchu. Spasitele potřebují jen hříšní lidé


KATECHISMUS o tom však praví, že Marie byla bez dědičného hříchu a nedopustila se žádného hříchu za celý svůj život. „Paragraf 508: Z Evina potomstva Bůh vyvolil Pannu Marii, aby byla matkou jeho Syna. Jako „plná milosti“ je „nejvznešenějším plodem vykoupení“: od prvního okamžiku svého početí je zcela uchráněna poskvrny prvotního hříchu a během svého života se nedopustila žádného osobního hříchu” Co tím tedy Katechismus říká? BŮH JE LHÁŘ. Proč?Protože On tvrdí, že Všichni zhřešili a jsou daleko od Boží slávy.“  (Římanům 3,23)” neřekl zde mimo Marie, dokonce i Marie popírá svoji bezhříšnost tím, že jde za Bohem do chrámu, aby ji očistil od hříchu. Bůh i biblická Marie dogma o její bezhříšností od jejího početí popírá.

Podíváme-li se do historie této církve, zjistíme, že jako dogma byla tato idea vyhlášena „ex cathedra“ papežem Piem IX. dne 8. prosince 1854 bulou Ineffabilis Deus, do té doby byly brána jako biblická Marie i se svými hříchy.2)
Dále toto dogma říká „Mariino uchránění od prvotního hříchu jistě nebylo nutnou podmínkou vtělení Božího Syna. Podle katolické nauky nicméně bylo vhodné, aby Bůh přišel na svět do čistého, svatého příbytku, protože vedle jeho svatosti neobstojí nic poskvrněného.”2)

Ježíš mluvil o těch, co Ho přijmou, že  „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo, a můj Otec ho bude milovat; přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.”( Jan 14,23) takže v každém člověku se usídlí Bůh Otec a Ježíš, jsou snad naše těla také bez poskvrny, aby Bůh vešel do čistého? My svůj dědičný hřích máme, a za svůj život před přijetím Ježíše za svého Pána a Spasitele 3) jsme jistě zhřešili, což je lidská přirozenost, tak v takovémto těle si Bůh jistě nemohl udělat příbytek. Ale my jsme se omyli krví Ježíše, který zemřel za naše hříchy 4)  a v tu chvíli jsme se stali svatými,5) aby Bůh v nás mohl přebývat.

Podíváme-li se do Písma kde apoštol Pavel praví: A proto, jako skrze jednoho člověka vešel do světa hřích a skrze hřích smrt, tak také smrt přešla na všechny lidi, poněvadž všichni zhřešili.“ (Římanům 5:12).

VĚR

Co nám znova katechismus tímto říká? BŮH JE LHÁŘ. Proč?Protože On tvrdí pravý opak.
Budeme-li věřit Bohu, tak vidíme, že biblická matka Ježíše byla stejná jako my, narodila se s dědičným hříchem, nebyla ji učiněna žádná výjimka a ona si toho byla velice dobře vědoma.
Nesnižujeme tímto podíl Marie na Božím díle, kdy si ji Bůh vyvolil, aby mohla porodit Ježíše Krista, naopak jsme si toho vědomi a ctíme si ji za to.

17 komentářů:

  1. Aneb jak říká lidová moudrost - z vola nikdy nebude učenec, i kdybys ho na Univerzitu Karlovu přivedl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš PavelMar 7, 2012 03:04 PM

      Aneb jak říká lidová moudrost - z vola nikdy nebude učenec, i kdybys ho na Univerzitu Karlovu přivedl.
      -----------------
      Které Boží Slovo mě usvědčilo, že lžu?

      Vymazat
    2. Křtem jsme umytí od dědičného hříchů. Panna Maria tento křest nemusela podstoupit, protože dědičný hřích neměla. Doporučuji přečíst v knize od svaté Kareřiny Anny Emerichové (vizionářka): Narození Panny Marie.- Nenarodila se jako ostatní lidé. A kde je v bibli napsáno, že Panna Maria přijala křest? A Maria nepřišla do chrámu s úmyslem se očistit ze hříchů. Ale obětovat se Bohu. Celý svůj život Mu dala a taky svého Syna.

      Vymazat
    3. ..a když Maria chodila do chrámu se svými rodiči, musela to dělat tak jak ostatní i když byla bez hříchů,protože byla velice poslušná. A nemohla nikdy říct, že je bez hříchů, protože by ji ukamenovali.

      Vymazat
    4. Pokud neměla Marie dědičný hřích jednalo by se o Boha, protože by Bůh jinak lhal, když ve svém Slově řekl, že "všichni zhřešili a jsou daleko od Boží slávy;" bez vyjímky všichni! Řím 3,23
      Četl jste nekdy starý zákon? Jinak by jste věděl, že Marinina očista bylůa podle Mojžíšova zákona od hříchů, a už to, že uznala že je hříšná je důkaz, pokud by nebyla a přesto by šla, tak by překročila Mojžíšův zákon a v tu chvíli by zhřešila, nikdo nemůže tvrdit, že je lhář, pokud nelže, pak by byl lhář nemyslíte?

      Vymazat
  2. "Je-li bez hříchu již nepotřebuje Spasitele, když by si byla vědomá toho, že byla bez dědičného hříchu. Spasitele potřebují jen hříšní lidé"
    Dokažte tohle tvrzení z Písma!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomáš PavelMar 8, 2012 06:13 AM

      "Je-li bez hříchu již nepotřebuje Spasitele, když by si byla vědomá toho, že byla bez dědičného hříchu. Spasitele potřebují jen hříšní lidé"
      Dokažte tohle tvrzení z Písma!
      -------------------------------
      Copak jste ten článek nečetl?Je to tam jasně vysvětleno..to co Vy chcete vysvětlit,to tvrdí římskokatolická církev,takže byste o tom měl něco vědět..neboť hodně věcí,co tvrdí řk-církev v Písmu prostě nenajdete..to se Vám tu snažíme celou dobu vysvětlit..
      A protože se především řídíte KCC,tak pro Vás platí toto"KATECHISMUS o tom však praví, že Marie byla bez dědičného hříchu a nedopustila se žádného hříchu za celý svůj život. „Paragraf 508: Z Evina potomstva Bůh vyvolil Pannu Marii, aby byla matkou jeho Syna. Jako „plná milosti“ je „nejvznešenějším plodem vykoupení“: od prvního okamžiku svého početí je zcela uchráněna poskvrny prvotního hříchu a během svého života se nedopustila žádného osobního hříchu" V Písmu se neobtěžuji to hledat,tam to není a Vy to moc dobře víte..církev nám prostě lže..

      Vymazat
    2. "V Písmu se neobtěžuji to hledat,tam to není a Vy to moc dobře víte..církev nám prostě lže.."
      A nebo nám taky lže to, co si hrdě říká katolíéko a píše tenhle humusblog. A ptal jsem se jeho - ne Vás.

      Vymazat
  3. add) Tomáš PavelMar 8, 2012 06:13 AM

    "Je-li bez hříchu již nepotřebuje Spasitele, když by si byla vědomá toho, že byla bez dědičného hříchu. Spasitele potřebují jen hříšní lidé"
    Dokažte tohle tvrzení z Písma!
    ---------------
    Římanům 5,12
    "Skrze jednoho člověka totiž vešel do světa hřích a skrze hřích smrt; a tak smrt zasáhla všechny, protože všichni zhřešili. "

    Římanům 6,23
    "Mzdou hříchu je smrt, ale darem Boží milosti
    je život věčný v Kristu Ježíši, našem Pánu."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak tyhle citace vysvětlují, že kdyby někdo (obecně) věděl, že je bezhříšný, tak nepotřebuje Spasitele?

      Vymazat
  4. add)
    Tomáš PavelMar 9, 2012 03:38 AM

    A jak tyhle citace vysvětlují, že kdyby někdo (obecně) věděl, že je bezhříšný, tak nepotřebuje Spasitele?
    ................
    Tyhle citaci tvrdí, že není nikdo bez hříchu, takže nemůže být bezhříšná....

    Marek 2,17 to dotvrzuje
    "Ježíš to uslyšel a řekl jim: „Lékaře nepotřebují zdraví, ale nemocní. Nepřišel jsem pozvat spravedlivé, ale hříšníky.“

    1.Tes 5,9
    "Vždyť Bůh nás neurčil k tomu, abychom propadli jeho hněvu, nýbrž abychom došli spásy skrze našeho Pána Ježíše Krista."

    Marie však byla s dědičným hříchem, jinak by se nešla očistit od hříchu, jak ji to nakazuje Mojžíšův zákon, protože by tím lhala o své hříšnosti, kdyby byla bez hříchu....a to je hřích

    „ A když se naplnily dny jejich očišťování podle Mojžíšova zákona, přinesli jej do Jeruzaléma, aby ho postavili před Pána, ….. a aby dali oběť podle toho, co bylo řečeno v Pánově zákoně, „párek hrdliček nebo holoubata“ (Lukáš 2,22 a 24)a co se vlastně o tomto mluví v Mojžíšově zákoně? „Jestliže její prostředky nestačí na ovci, vezme dvě hrdličky nebo dvě holoubata, jedno jako zápalnou oběť a druhé jako oběť za hřích. Kněz za ni vykoná obřad smíření a bude čistá.“ (3.Mojžíšova 12,8)

    KDE V PÍSMU STOJÍ, ŽE JE BEZ HŘÍCHU?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nekřičte pořád na mne ano? Velká písmena znamenají křik, tak to zkuste bez CapsLocku. Děkuji.

      Já právě nevím, kde to je v Písmu, proto se velice divím, že to máte v článku jako svoji osobní úvahu a ptám se, jak jste na to přišlo:
      "Je-li bez hříchu již nepotřebuje Spasitele, když by si byla vědomá toho, že byla bez dědičného hříchu. Spasitele potřebují jen hříšní lidé"

      Vymazat
    2. Bůh potřeboval vhodnou ženu, aby mohl uskutečnit svůj plán s vykoupením lidstva - na tom se shodneme, ano? V té době se připravovaly dívky z celého národa na možnost, že se jedna z nich stane matkou Spasitele. Je nad sluce jasnější, že pro takový úkol musí být člověk v opravdu dobrém vztahu k Bohu. A vzhledem k tomu, že Bůh je VŠE-mohoucí, určitě je pro Něho maličkost zařídit početí dítěte bez zatížení dědičným hříchem. Větší problém pro Něho znamená člověk, který má svobodnou vůli a tuto svobodnou vůli může používat (a také hojně používá) právě proti Bohu.

      Vymazat
  5. V souladu s názvem blogu doporučuji změnu pozadí např. takto http://www.catholictradition.org/Mary/memorare.jpg nebo takto http://www.catholictradition.org/winter-seasonal2a.jpg či podobně.

    OdpovědětVymazat
  6. add) Tomáš PavelMar 10, 2012 02:31 PM

    Bůh potřeboval vhodnou ženu, aby mohl uskutečnit svůj plán s vykoupením lidstva - na tom se shodneme, ano? V té době se připravovaly dívky z celého národa na možnost, že se jedna z nich stane matkou Spasitele. Je nad sluce jasnější, že pro takový úkol musí být člověk v opravdu dobrém vztahu k Bohu. A vzhledem k tomu, že Bůh je VŠE-mohoucí, určitě je pro Něho maličkost zařídit početí dítěte bez zatížení dědičným hříchem. Větší problém pro Něho znamená člověk, který má svobodnou vůli a tuto svobodnou vůli může používat (a také hojně používá) právě proti Bohu.
    ----------
    Capslock je zvýraznění toho, co chci říci, ne křik..

    Jelikož apoštol Pavel znal Marii, a tvrdil, že i ona nebyla bez hříchu, tak s tím nemám problém: "„A proto, jako skrze jednoho člověka vešel do světa hřích a skrze hřích smrt, tak také smrt přešla na všechny lidi, poněvadž všichni zhřešili.“ (Římanům 5:12).

    Bůh nepotřeboval dokonalou bytost, ta se měla narodit jako Boží Syn... z lidí není nikdo bez hříchu ani Marie,

    Jinak zhřešila tím, že se šla od hříchu očistit, pokud věděla o své bezhříšnosti, tak lhala Bohu i lidem.

    A Bůh je sice všemohoucí, ale není lhář, a pokud ve svém Slově tvrdí, že všichni zgřešili, tak opravdu všichni....Tak důležitou věc jako bezhříšnost panny Marie, by jistě ve svém Slově neopomenul.

    Dítě Ježíš bylo bez dědičného hříchu, právě proto, že nebylo z člověka, ale z Božího Ducha, každé dítě zplozeno mužem má v sobě dědičný hřích od Adama, tak to bylo i u Marie... a ona o tom věděla, proto šla do chrámu se očistit od svého hříchu po narození Ježíše....

    Já miluji Boží Slovo, protože Bůh je ve svém Slově zjeven skrze svého Ducha, to není nic proto Bohu a už vůben ne proti Ježíši, či služebnici Marii, která věděla o svém hříchu a splnila vše co ji přikazoval zákon...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Větší nesmysl jsem v životě neslyšel!!! *LOL* Myslel jsem, že zkopíruju jen část, co považuju za nesmysl, ale ono to je celý! Děte už konečně do háje zelenýho a běžte si útočit třeba na křováky. Ale vymyslelo jste geniální past na neznalé Vaši proradnosti:
      "Zde je možno svobodně vyjádřit svůj názor i když se liší od mého, jen prosím o slušnost, držte se pravidla, jak chcete, aby se druzí chovali k vám, tak vy se chovejte k nim. "
      Věříte, že je mi už po všech zkušenostech s Vámi naprosto jedno, co si ve své totální pomatenosti z mých slov i Písma vyvozujete?

      Vymazat
    2. add)Tomáš PavelMar 11, 2012 10:32 AM

      Větší nesmysl jsem v životě neslyšel!!! *LOL* Myslel jsem, že zkopíruju jen část, co považuju za nesmysl, ale ono to je celý! Děte už konečně do háje zelenýho a běžte si útočit třeba na křováky. Ale vymyslelo jste geniální past na neznalé Vaši proradnosti:
      "Zde je možno svobodně vyjádřit svůj názor i když se liší od mého, jen prosím o slušnost, držte se pravidla, jak chcete, aby se druzí chovali k vám, tak vy se chovejte k nim. "
      Věříte, že je mi už po všech zkušenostech s Vámi naprosto jedno, co si ve své totální pomatenosti z mých slov i Písma vyvozujete?
      --------------------------------

      Marie byla židovka a jako každý z nás vyrůstala s dědičným hříchem. Písmo nám praví „Všichni zhřešili a jsou daleko od Boží slávy.“ (Římanům 3,23). Jak již víme, Bůh je pravda a není v Něm žádné tmy, pokud říká všichni, tak myslí všichni nevyjímaje naši biblickou Marii,

      Vymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)