pátek 13. září 2013

Jsi učedník (následovník) Ježíše Nazaretského – Božího Syna?

Curry Blake - Jsi učedník (následovník) Ježíše Nazaretského – Božího Syna?

Pokud máte Bibli, tak čtěte se mnou v Matouši 10 kapitole. Jeden z klíčových bodů této služby [JGLM - John G. Lake Ministrie http://www.jglm.org/ český překlad http://www.nove-stvoreni.cz/co-je-jglm ] je, že věříme, že tomu čemu se vydáte, tím se stanete. A na co se díváte nejvíc, takoví budete a co nejvíc slyšíte, takoví budete.

My zdůrazňujeme a neustále se snažíme posilovat Boží Slovo. Je hodně různých aspektů-
většina lidí si o nás myslí, že jsme "uzdravovací služba", když přemýšlí o JGLM, myslí na uzdravení - a i když to je velká část a nemůžu ani říct část, protože to je vše jedno. Slyšel jsem někoho mluvit o spasení a uzdravení nebo spasení nebo vysvobození a neustále mě šlo na mysl - podívej se do Bible, je to stejná věc.
 
Nejde zmínit pouze jedno. Nemůžete mít opravdové spasení bez uzdravení, patří to k tomu. - Můžete toho mít část ale ne celé - nemůžete mít toho plnost [bez uzdravení ... ]. Můžete mít uzdravení bez spasení a spasení bez uzdravení - ale to je částečné. Když jste uzdraveni, tak jste zachráněni ve svém těle - do určité míry. Není to záchrana (spasení) ve smyslu že budete s Ježíšem nebo tak. Podstata všeho co děláme je založena na revoluci v křesťanství. Vše co děláme, čím se zabýváme je přinést pro nás "nové křesťanství", ale ve skutečnosti není nové, protože to je jen o čem mluví Bible.

Ale "církev" se dostala tak daleko od Bible, že ať se podíváte kamkoliv, tak to vypadá všelijak, jen ne tak, jak říká Bible. Ježíš řekl, že vybuduje Církev a brány pekel ji nepřemohou - ale pokud půjdete do téměř jakékoliv "církve", tak uvidíte jak brány pekla ji přemáhají. Lidé jsou nemocní, žijí v hříchu… Upřímně z větší části není žádný rozdíl mezi lidmi v církvi a mimo církev, krom toho, že lidé v církvi můžou mít ... snad mají naději pro budoucnost. Ale co se týká jejich životů ... Právě teď je míra rozvodů v církvi větší než ve světě (podle statistiky). Míra potratů je větší mezi členy "církve" než mezi lidmi na ulici. Přemýšlejte nad tím.
Kdykoliv jsme venku a říkáme, přijďte a buďte zachráněni, k čemu se vlastně mají připojit?

Pokud lidem zmíníte církev, tak o ní většinou přemýšlí dvěma způsoby
1) něco tak přísného/svázaného, že tak nikdo nedokáže žít"
2) a ten druhý je tak volný, že "proč tam chodit, vždyť již teď takhle žijeme."

To je jako dva příkopy, ve kterých církev jede. Potřebujeme se dostat (nechci říct doprostřed cesty ale alespoň) na cestu. Dnes budeme mluvit o tom, co považuji za první kroky v tom dostat se na cestu.

V raných křesťanských dobách nazývali křesťanství "cestou". Všimli jste si, že všechny kulty vykradly dobré názvy? Ne všichni jsou kulty - třeba Armáda spásy, ale třeba před pár lety jeden začal skupinu "cesta mezinárodnl" (The Way Int.) a je to kult, ale mají skvělé jméno. "Vědecká církev" hrozný kult, ale skvělý název. Svatí posledních dnů- těžko najdete lepší jméno a přesto je to jeden z právě nejrychleji rostoucích kultů v USA. Takže vidíte spoustu skvělých jmen a většinou se za nimi schovávají kulty. Dnes vidíme, co lidé udělali z pravdy a co mysleli dobře, začali dobře, začali s pravdou, ale pak se dostali do příkopu a vybudovali něco, co není
pravda a když pak někde později zmíníte ten název, který je většinou z Bible, tak lidé hned říkají "s tím nechceme mít nic společného, pamatujeme si ještě, co to bylo zač." a ďábel pracuje tímto způsobem a osekává evangelium. "Nechceme mluvit o učednictví, protože víte co se stalo v 70tých letech s tím pastýřstvím a jak to ulítlo", ale ve skutečnosti učednictví není částí evangelia, ale to je evangelium. Bůh nás nikdy neposlal dělat rozhodnutí, poslal nás dělat učedníky a my přesto chceme chodit po světě a dělat rozhodnutí - snažit se, aby lidé udělali rozhodnutí, ale máme dělat učedníky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)