pátek 8. března 2013

Volba papeže - o co tu vlastně jde?

Volba papeže - o co tu vlastně jde?

Říká se, že si Římskokatolická církev volí svého nástupce na apoštolský stolec, přesně tak jak to dělala již ranná církev a to byla vždy volba pod vedením Ducha svatého.

Podívejme se tedy do Bible, která nám ukázala jak se volí kdokliv v moci Ducha svatého a zda to sedí s tím, jak dnes probíhá volba nového papeže:

"V těch dnech vstal Petr ve shromáždění bratří – bylo tam pohromadě asi sto dvacet lidí – a řekl:........vybrali tedy dva, Josefa, jménem Barsabas, zvaného Justus, a Matěje; pak se modlili: „Ty, Pane, znáš srdce všech lidí; ukaž, koho z těch dvou sis vyvolil, aby převzal místo v této apoštolské službě, kterou Jidáš opustil a odešel tam, kam patří.“ Potom jim dali losy a los padl na Matěje; tak byl připojen k jedenácti apoštolům."
Skutky 1,15 a 23-26 

Proč kardinálové volí papeže několik dní? Protože nechtějí nikoho, kdo by byl takto zvolen Duchem svatým, ale zde jde jen o politiku a moc a to nám dokazuje historie.

Proto ať bude papežem kdokliv, nikdy to nebude volba Ducha svatého, ale bude to další král Vatikánu a hlava své Římskokatolické církve.

Proto neupínejme se na papeže, ale jen na jediného zachránce Ježíše Nazaretského.
Jak se mohu setkat s Bohem?
"Ježíš mu odpověděl: „Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k (Bohu) Otci než skrze mne"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)