pátek 8. března 2013

"Křesťanství" versus Bůh - proč se zabíjí ve jménu Boha

"Křesťanství" versus Bůh

Otázka:
Jak mohl všemocný a všemilující Bůh dovolit církvi, aby tak škodila lidstvu a to po takovou dlouhou dobu? Není to snda ta jeho pravá církev, která ho zastupuje na zemi?

Kde byl ten Bůh, když "křesťansé vraždili muslimy a Židy - včetně dětí - během svých "svatých" křižáckých válek? Proč Bůh "svému lidu" dovolil upálit téměř celou populaci židovských "nevěřících" ve Španělsku během inkvizice? Proč by všemilující Bůh dovolil církvi podílet se na něčem, jako je holokaust (v nejlepším případě se církev dívala jiným směrem) a dělta všechny ty věci "jeho jménemů?

Odpověď:

Bůh nemůže být činěn zodpovědným za vše, co katolická církev - nebo kterákoliv jiná církve či náboženství - udělala nebo udělá. 
Bůh o kterém mluví Bible a jehož ztělesňuje Ježíš Mesiáš, je Bohem lásky, což znamená Bohem svobody, protože láska bez svobody existovat nemůže. Byli jsme stvořeni se schopností se rozhodnout pro lásku, tedy i s potencionálem rozhodnout de pro její opak - zlo. Předpoklad, že Bůh je zodpovědný za naše zlo - dokonce za zlo spáchané "v jeho jménu" - byli bychom jenom roboti, kteří jednoduše jednají podle Božího předem připraveného plánu. Pokud by to tak skutečně bylo, nikdy bychom nebyli milujícími bytostmi.

Všechno zlo v podstatě pochází z jiné svobodné vůle, než je ta Boží. Co Bůh chce a dělá, je vždy dobré. Vše nedobré má svůj původ v někom nebo v něčem jiném než v Bohu.

Skutečnost, že to byla "křesťanská církev", která se rozhodla páchat zlo, a dělala to pod hlavičkou Božího jména, slouží jako důkaz, že vše co je označené slovem "křesťan" nemusí nezbytně být křesťanské.

KŘESŤANSTVÍ NENÍ ANI NÁBOŽENSTVÍ ANI INSTITUCE: JE TO VZTAH.

V rámci křesťanského náboženství existují a vždy existovali RYZÍ KŘESŤANÉ - LIDÉ, KTEŘÍ MAJÍ VZTAH S JEŽÍŠEM NAZARETSKÝM A JSOU V NĚM ZACHRÁNĚNI A PROMĚŇOVÁNI. Tato skutečnost je příčinou, že křesťanství také přineslo světu mnoho dobra (navzdory zlu).

"KŘESŤANSKÉ" NÁBOŽENSTVÍ A CÍRKEVNÍ "INSTITUCE" VŠAK NESJOU PODSTATOU KŘESŤANSTVÍ. POUZE LIDÉ, NE INSTITUCE, MOHOU BÝT KŘESŤANY.

Je zde ostrá hranice mezi křesťanstvím a "křesťanskou církví". Oba pojmy mají stejný pouze slovní základ, nic jiného.

Ježíš říká:
 Matouš  12:33  "Zasaďte dobrý strom, i jeho ovoce bude dobré. Zasaďte špatný strom, i jeho ovoce bude špatné. Strom se pozná po ovoci."

Apoštol Jan zas jak se pozná pravý křesťan:
1. Janův list 2,4-6 "Kdo říká: ‚Poznal jsem ho,‘ a jeho přikázání nezachovává, je lhář a není v něm pravdy. Kdo však zachovává jeho slovo, vpravdě v něm láska Boží dosáhla svého cíle. Podle toho poznáváme, že v něm jsme. KDO ŘÍKÁ, ŽE V NĚM (v Ježíši) ZŮSTÁVÁ, MUSÍ ŽÍT JAKO ON (Ježíš)."
 Citováno z knihy "Dopisy Skeptikovy"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)