pondělí 27. února 2012

Výklad Bible: polemika k blogu P.Jaroslava Jana

Jelikož nám duchovní římskokatolické církve nedovolí diskuzi nad jeho články, reaguji následujícím článkem, kde každému umožním se této diskuse účastnit.


Předem chci upozornit, že nemám nic proti katolíkům, naopak cítím k nim velkou lásku, s čím mám problém je nauka římskokatolické církve, kterou neumí vysvětlit ve světle Písma, a proto ji nemohu přijmout, tak jak ji předkládají.



Na blogu P.Jaroslava Jana "Liturgické otázky" se objevil článek o výkladu Bible




Jak je vidět, nám obyčejným lidem by nedoporučoval Písmo číst a věřit tomu, co je psáno. Protože jen "římskokatolická církev má jediný pravý výklad" o čemž musím pochybovat, jinak by tolikrát ve svých postojích Písmo nepopírali.

Co nám řekl Ježíš o čtení Božího Slova? Je psáno:
" Ježíš mu odpověděl: „Je napsáno: ‚Člověk nebude živ jen chlebem , ale každým Božím slovem.‘“ Lukáš 4,4
 
"Veškeré Písmo pochází z Božího Ducha a je dobré k učení, k usvědčování, k nápravě, k výchově ve spravedlnosti, aby Boží člověk byl náležitě připraven ke každému dobrému činu." 2.Tm 3,16-17

"Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až na rozhraní duše a ducha, kostí a morku, a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce. Není tvora, který by se před ním mohl skrýt. Nahé a odhalené je všechno před očima toho, jemuž se budeme ze všeho odpovídat. Protože máme mocného velekněze, který vstoupil až před Boží tvář, Ježíše, Syna Božího, držme se toho, co vyznáváme."
Židům 4,12-14

Efezským 6,17 "Přijměte také ‚přilbu spasení‘ a ‚meč Ducha, jímž je slovo Boží‘."




Jak je zde vidět, je jednodušší se neodklánět od nauky "náboženství" katolické víry, než uvěřit v Ježíše, jako osobního Boha, a tuto víru založit na Jeho Slově.

Já dokonce mohu směle říci, že si ctím panny Marie více, než sama římskokatolická církev, když se držím jejího příkazu "Matka řekla služebníkům: „Udělejte, cokoli vám nařídí.“ JAN 2,5 Proto bezvýhradně následuji Ježíše a plním co On mi říká ve svém Písmu ....
 
NAŠE VÍRA MÁ BÝT POSTAVENA NA JEŽÍŠI NAZARETSKÉM, V NĚMŽ JE SPÁSY, NE NA VÍŘE A NAUCE ŘÍMSKOKATOLICKÉ CÍRKVE"

‚nikdo totiž nemůže položit jiný základ než ten, který už je položen, a to je Ježíš Kristus.‘(1.Korintským 3,11)
 
 

P.Jaroslav Jan jako správný kněz, konečně použil odkaz na Písmo, proto se podívejme na jeho výklad verše II Korintským 1,17 "Pojal jsem snad tento úmysl lehkovážně? Nebo se snad při svých úvahách dávám vést vlastními zájmy, takže by moje ‚ano, ano‘ znamenalo také ‚ne, ne‘? " Právě se sám P. Jaroslav Jan nechal přistihnout při špatné interpretaci Bible, když napíše verš, který tam ani není "My jistě nepatříme k těm lidem - a je jich mnoho - co s Božím slovem kupčí"  Zde P. Jaroslav Jan prokázal, že jeho ano je ne a ne je ano, a kdo tady s Božím slovem kupčí. A pokud by trval na svém, abychom nezkoumali, co nám káže, uvěřili bychom lži.

Ve Skutcích 17,11 je psáno "Židé v Beroji byli přístupnější než v Tesalonice: přijali evangelium s velikou dychtivostí a každý den zkoumali v Písmu, zdali je to tak, jak zvěstuje Pavel."

V Galatským 6,5 nás Pavel vybízí, je psáno"  Každý bude odpovídat sám za sebe."

Je psáno: " tvému jménu vzdávám chválu za tvé milosrdenství a za tvou věrnost; svou řeč jsi vyvýšil nad každé své jméno. " Žalm 138,2
Bůh vyvýši slovu řeč, svoje Písmo nad své jméno
V Žalmu 119,50-51 je psáno "Je mi útěchou v mém pokoření, že tvá řeč mi zachová život.Opovážlivci se mi velice posmívají, já se od tvého Zákona neuchýlím."
Jeho Slovo mi dává život ....

 

 Kdo dává výklad Písma?
"Jakmile však přijde on, Duch pravdy, uvede vás do veškeré pravdy, neboť nebude mluvit sám ze sebe, ale bude mluvit, co uslyší. A oznámí vám, co má přijít.On mě oslaví, neboť vám bude zvěstovat, co přijme ode mne. Všecko, co má Otec, jest mé. Proto jsem řekl, že vám bude zvěstovat, co přijme ode mne." Jan 16,13-15
 
Kdo může přijmout Ducha Pravdy - Ducha svatého?


Každý kdo uvěřil v Božího Syna Ježíše a odevzdal mu svůj život!
Je psáno: "Když apoštolové v Jeruzalémě uslyšeli, že v Samařsku přijali Boží slovo, poslali k nim Petra a Jana. Oni tam přišli a modlili se za ně, aby také jim byl dán Duch svatý, neboť ještě na nikoho z nich nesestoupil; byli jen pokřtěni ve jméno Pána Ježíše. Petr a Jan tedy na ně vložili ruce a oni přijali Ducha svatého Skutky 8,14-17 

A pokud jsme naplněni Duchem svatým, který nám zjevuje svou pravdu v Písmu, zjistíme, že o papeži tam není v Písmu ani slovo, naopak je psáno "Vy však si nedávejte říkat ‚Mistře‘: jediný je váš Mistr, vy všichni jste bratří.A nikomu na zemi nedávejte jméno ‚Otec‘: jediný je váš Otec, ten nebeský.Ani si nedávejte říkat ‚Učiteli‘: váš učitel je jeden, Kristus. Matouš 23,8-10  Že Písmo nenabádá k mariánské úctě, ale k úctě k našemu jedinému Bohu Ježíši Kristu, že nás Písmo učí, že eucharistie není zpřítomnění Ježíše jako nekrvavé oběti (oběť již není třeba, ta byla dokonána na kříži) o slovech, které Ježíš mluvil o svém tělě a krvi,je psáno v kontextu Jan 6,63 "Co dává život, je Duch, tělo samo nic neznamená. Slova, která jsem k vám mluvil, jsou Duch a jsou život" (o tom více v jiném článku,) v Písmu je psáno, že Ježíšova církev je tam, kde je On, jak řekl "Opět vám pravím, shodnou-li se dva z vás na zemi v prosbě o jakoukoli věc, můj nebeský Otec jim to učiní. Neboť kde jsou dva nebo tři shromážděni ve jménu mém, tam jsem já uprostřed nich.“Matouš 18,19-20 a že nikde v Písmu neexistuje "ta pravá římskokatolická církev" A také, že nemáme mít úctu k tradici, ale k samotnému Bohu, Ježíši Kristu "Řekl jim: „Dobře prorokoval Izaiáš o vás pokrytcích, jak je psáno: ‚Tento lid ctí mě rty, ale srdce jejich je daleko ode mne; marná je zbožnost, kterou mne ctí, učíce naukám, jež jsou jen příkazy lidskými.‘  Opustili jste přikázání Boží a držíte se lidské tradice.“ A ještě řekl: „Jak dovedně rušíte Boží přikázání, abyste zachovali svou tradici! .......tak rušíte Boží slovo svou tradicí, kterou pěstujete. A takových podobných věcí činíte mnoho.“ Marek 7,6-9 a 13



Pokud nebudeme zkoumat v Písmu, co nám předkládají kněží, jsme jednoduše manipulovatelní, ale to nás neosvobozuje od zodpovědnosti před Bohem "

To že posloucháme Písmo, které nás usvědčuje z hříchu, a tak se ho zříkáme, a poté neseme ovoce Ducha svatého. Podíváme-li se do historie Římskokatolické církve, jak papež a biskupové vedli křižácké války, upalovali, mučili nevinné lidi, ti kteří mají patent na výklad Písma, zde prokázali, že Ho vůbec neznají, nejenže nemají bázeň před Bohem samotným, ale ani v Něj nevěří, jinak by nebyli schopni toto činit, přece tohle nebylo ovoce Ducha svatého, nebo si myslíte, že ano?

Takže musím souhlasit s větou SPRÁVNÝ VÝKLAD BIBLE NEMÁ BÝT POPÍRÁN ŠPATNÝM ŽIVOTEM, jak nám ho staletí předvádí inkvizice, papežové a ostatní, kteří neznají Boha
.
 Ve Skutcích 17,11 je psáno "Židé v Beroji byli přístupnější než v Tesalonice: přijali evangelium s velikou dychtivostí a každý den zkoumali v Písmu, zdali je to tak, jak zvěstuje Pavel."
V Galatským 6,5 nás Pavel vybízí, je psáno"  Každý bude odpovídat sám za sebe."

 

Celá staletí verš zněl "Ty jsi Petr a na té skále" pak si to v roce 1989 ŘK konečně přeložila podle sebe. Podívejme se tedy do originálu v řečtině:
κἀγὼ δέ σοι λέγω ὅτι σὺ εἶ Πέτρος, καὶ ἐπὶ ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τὴν ἐκκλησίαν, καὶ πύλαι ἅ|δου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς.




Jsou zde dvě rozdílné slova Petros a petra. Petros znamená kámen, petra skála. Mluvitl tedy zde Ježíš o Petrovi? Řekl mu ty jsi skála a na Tobě zbuduji svou církev?  Ne, to neřekl! Copak Petr = petra? Petr je Petr a petra je petra (kámen je kámen a skála je skála.)
 
Nebudeme-li studovat Písmo s Duchem svatým, uvěříme, že skálou je Petr a  ne Ježíš. Hlavou církve (tedy základem) je Ježíš, nikde zde není zmiňován Petr, či papež Koloským 1,18-23 "on jest hlavou těla – totiž církve. On je počátek, prvorozený z mrtvých – takže je to on, jenž má prvenství ve všem. Plnost sama se rozhodla v něm přebývat, aby skrze něho a v něm bylo smířeno všechno, co jest, jak na zemi, tak v nebesích – protože smíření přinesla jeho oběť na kříži. I vás, kteří jste dříve byli odcizeni a nepřátelští Bohu svým smýšlením i zlými skutky, nyní s ním smířil, když ve svém pozemském těle podstoupil smrt, aby vás před Boží tvář přivedl svaté, neposkvrněné a bez úhony – pokud ovšem pevně zakotveni setrváte ve víře a nedáte se odtrhnout od naděje evangelia, jež jste slyšeli, jež bylo kázáno všemu stvoření pod nebem a jehož jsem se já, Pavel, stal služebníkem."
 


 V Bibli není nikde o papežství ani čárka, to je jen výmysl lidí. Petr byl kámen, který začal budovat církev jako všichni ostaní až do dnes, každý má své místo v církvi a je duchovním kamenem jak sám Petr řekl "Přicházejte tedy k němu, kameni živému, jenž od lidí byl zavržen, ale před Bohem je ‚vyvolený a vzácný‘. I vy buďte živými kameny, z nichž se staví duchovní dům, abyste byli svatým kněžstvem a přinášeli duchovní oběti, milé Bohu pro Ježíše Krista. Neboť v Písmu stojí: ‚Hle, kladu na Siónu kámen vyvolený, úhelný, vzácný; kdo v něj věří, nebude zahanben.‘ Vám, kteří věříte, je vzácný, ale nevěřícím je to ‚kámen, který stavitelé zavrhli; ten se stal kamenem úhelným‘, ale i ‚kamenem úrazu a skálou pádu‘. Oni přicházejí k pádu svým vzdorem proti slovu – k tomu také byli určeni. Vy však jste ‚rod vyvolený, královské kněžstvo, národ svatý, lid náležející Bohu‘, abyste hlásali mocné skutky toho, kdo vás povolal ze tmy do svého podivuhodného světla." 1.Petrova 2,4-9

A tak Římskokalická církev odmítla pevný základ Ježíše Krista a nás nabádá, ať věříme více jim než živému Bohu. Protože výklad typu Cituji z Liturgických otázek : ""Více je třeba poslouchat Boha než lidi." U ekumenického textu chybí ke Skt 5,29 poznámka, která je u vydání z r.1989:  znamená: Čili: odmítáme poslechnout lidi, členy velerady, když se stavějí proti Božímu nařízení, že máme učit o Ježíši Kristu; jejich zákaz nás proto vůbec nezavazuje."  Toto vynechání slova "více"  je voda na mlýn těm, kdo říkají, že poslouchají Boží slovo a přitom nechtějí poslechnout lidi, kterým je dána Bohem autorita: to je především papeže. Po vzoru sv. Jeronýma se především zajímejme, jak se k bibli  vyjádřila katedra Petra."

"Petr a apoštolové odpověděli: „Boha je třeba víc poslouchat než lidi. " Skutky 5,29 jistě neznamená poslouchat papeže, ale to co praví Boží slovo, které papežství popírá, viz výše.

A proto těm, kteří miluji Boha, našeho Pána Ježíše Krista, vzkazuji, že Boží Slovo je základ naší zbroje, čtěte Ho, nechte se jím oslovovat a proste Ducha svatého, ať vám dává výklad Slov Živého Boha:


"A tak, bratří, svou sílu hledejte u Pána, v jeho veliké moci. Oblečte plnou Boží zbroj, abyste mohli odolat ďáblovým svodům. Nevedeme svůj boj proti lidským nepřátelům, ale proti mocnostem, silám a všemu, co ovládá tento věk tmy, proti nadzemským duchům zla. Proto vezměte na sebe plnou Boží zbroj, abyste se mohli v den zlý postavit na odpor, všechno překonat a obstát. Stůjte tedy ‚opásáni kolem beder pravdou, obrněni pancířem spravedlnosti,obuti k pohotové službě evangeliu pokoje‘ a vždycky se štítem víry, jímž byste uhasili všechny ohnivé střely toho Zlého. Přijměte také ‚přilbu spasení‘ a ‚meč Ducha svatého jímž je slovo Boží" Efezským 6,10-17


 


82 komentářů:

  1. Výtečný příspěvek! Již je pečlivě zaarchivován v PDF. Děkujeme za svědectví porušení snad všech pravidel blogu!

    OdpovědětVymazat
  2. Já čtu pravidelně Písmo, ale nevytrhávám jednotlivé části z kontextu a nedávám jim nový význam podle toho, jak se mi hodí, což je Bohu žel, značně vidět na vašem blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Daniel Antonín ZouharFeb 27, 2012 12:22 PM

      Já čtu pravidelně Písmo, ale nevytrhávám jednotlivé části z kontextu a nedávám jim nový význam podle toho, jak se mi hodí, což je Bohu žel, značně vidět na vašem blogu.
      -----------------
      Pane Daneili, buďte konkrétní a přesně uveďte, který verš je z jakého kontextu vytržen a pak diskutujme, tento všeobecný postoj o vytrhávání veršů a přitom nedání důkazu - jen mě usvědčte, že to tak je, znamená - nemám jinou odpověď z Písma, tak to nazvu vytrhávání veršů z kontextů.

      Vymazat
    2. A proč by takový nesmysl Daniel dělal? Nevíte? To má kvůli Vám opisovat celý článek??? Nám stačí, že ho už máme archivovaný jako vynikající doklad o "lásce" protestantů k Bohu a k Písmu.

      Vymazat
    3. add) Tomáš PavelFeb 28, 2012 06:40 AM

      A proč by takový nesmysl Daniel dělal? Nevíte? To má kvůli Vám opisovat celý článek??? Nám stačí, že ho už máme archivovaný jako vynikající doklad o "lásce" protestantů k Bohu a k Písmu.
      ----------------

      Proč?
      1) je to známka toho, že ví o čem hovoří
      2) a hlavně mě může usvědčit ze lži nemyslíte?

      Stačí jen napsat verš, který byl vytržen z kontextu a jakého.

      Miluji římskokatolíky, žehnám jim, miluji své nepřátele, ale nesnáším když popírá nauka, ať je to jakákoliv, Boží Slovo, popírá Boha samotného, protože popírá Jehi slovo.

      Stále vy svých článcích i komentářích poukazuji na jediného Boha Ježíše, kterého miluji, On miluje mne, a na to že je pro mne Bible jedinou nevyšší autoritou. Takže mne těší, že mne máte v archivu, jako toho, kdo miluje Boha a Jeho Písmo

      Vymazat
  3. Ale je to moc hezké vidět, jak Boží Pravdy zvedají protestanty ze židle a nutí je pořádně přemýšlet. Paráda! Jinak doufám, že se také v rámci fair play dočkáme článku o obětech komunismu, které se čítají na statisíce (velice skromný odhad je zcela veřejně známý - 500.000 a počítá se i s větším číslem) a jsou od nás vzdálené několik desítek roků, zatímco oběti Inkzivize (o které by se ovšem dalo taky hodně polemizovat, jak to s ní bylo doopravdy), se čítají na nějakých cca 60.000 (rovněž podložené číslo). Argument, že dnešní generace katolíků nese zodpovědnost za tyto viny, za které se m.j. veřejně a naprosto bez vážného důvodu omluvil papež JPII (nic jiného s tím dnes ani dělat nemohl, protože Církev nevlastní stroj na cestování časem), je naprosot výsměšný vzhledem ke skutečnosti, že se KSČ za statisíce mrtvých dodnes neomluvila a navíc popírá zodpovědnost za ně. Celý (hodně pracný) článek postrádá především křesťanskou a následně i lidskou lásku, takže je jasné, kdo je kdo. Ještě jednou děkuji za výtečné a obsáhlé svědectví o nemožnosti provádět jakoukoli ekumenickou činnost se zatvrzelými protestanty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add)
      Tomáš PavelFeb 27, 2012 12:29 PM

      Ale je to moc hezké vidět, jak Boží Pravdy zvedají protestanty ze židle a nutí je pořádně přemýšlet. Paráda! Jinak doufám, že se také v rámci fair play dočkáme článku o obětech komunismu, které se čítají na statisíce (velice skromný odhad je zcela veřejně známý - 500.000 a počítá se i s větším číslem) a jsou od nás vzdálené několik desítek roků, zatímco oběti Inkzivize (o které by se ovšem dalo taky hodně polemizovat, jak to s ní bylo doopravdy), se čítají na nějakých cca 60.000 (rovněž podložené číslo). Argument, že dnešní generace katolíků nese zodpovědnost za tyto viny, za které se m.j. veřejně a naprosto bez vážného důvodu omluvil papež JPII (nic jiného s tím dnes ani dělat nemohl, protože Církev nevlastní stroj na cestování časem), je naprosot výsměšný vzhledem ke skutečnosti, že se KSČ za statisíce mrtvých dodnes neomluvila a navíc popírá zodpovědnost za ně. Celý (hodně pracný) článek postrádá především křesťanskou a následně i lidskou lásku, takže je jasné, kdo je kdo. Ještě jednou děkuji za výtečné a obsáhlé svědectví o nemožnosti provádět jakoukoli ekumenickou činnost se zatvrzelými protestanty.
      -----------------
      Nadzvvedává to Vás, který neumíte nic podložit Písmem, jinak by jste zde neragoval planými řečmi, ale diskutoval o Božím Slově

      PROTESTANT unamená PRO TESTAMENT, pro Boží SLovo ne proti Němu jako to dokazuje nauka ŘK

      Hlavně, že Vy pane Tomáši ve svých komentářích sršíte láskou!

      Vymazat
  4. "NAŠE VÍRA MÁ BÝT POSTAVENA NA JEŽÍŠI NAZARETSKÉM, V NĚMŽ JE SPÁSY, NE NA VÍŘE A NAUCE ŘÍMSKOKATOLICKÉ CÍRKVE" "
    Žádám důkaz z Písma, kde je toto jasně řečeno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomáš PavelFeb 27, 2012 01:08 PM

      "NAŠE VÍRA MÁ BÝT POSTAVENA NA JEŽÍŠI NAZARETSKÉM, V NĚMŽ JE SPÁSY, NE NA VÍŘE A NAUCE ŘÍMSKOKATOLICKÉ CÍRKVE" "
      Žádám důkaz z Písma, kde je toto jasně řečeno.
      ---------------------------
      Copak nevíte kde to v Písmu stojí?
      A Vy dokažte z Písma, že spása je v nauce ŘK

      "nikdo totiž nemůže položit jiný základ než ten, který už je položen, a to je Ježíš Kristus.‘"(1.Korintským 3,11)

      JAN 3,16-18 "Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět soudil, ale aby skrze něj byl svět spasen. Kdo v něho věří, není souzen. Kdo nevěří, již je odsouzen, neboť neuvěřil ve jméno jednorozeného Syna Božího."

      Marek 13,13 "Budou vás všichni nenávidět pro mé jméno; ale kdo vytrvá až do konce, bude spasen."

      Skutky 16,31 "Oni mu řekli: „Věř v Pána Ježíše, a budeš spasen ty i všichni, kdo jsou v tvém domě.“"

      Římanům 10,9 "Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen."

      Izajáš 12,2 "Hle, Bůh je má spása, doufám a jsem beze strachu. Hospodin, jen Hospodin je má záštita a píseň, stal se mou spásou.“

      Vše jsou jen citace z Bible

      Vymazat
  5. Důrazně žádám blogera/-rku kdohledanalezne, aby přestal/-la se SPAMovat blog Liturgické otázky.
    http://liturgickeotazky.blogspot.com/2012/02/vyklad-bible.html?showComment=1330373664963#c2925296805980825352

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. opravuji - slůvko "se" tam nepatří.

      Vymazat
    2. Tomáš PavelFeb 27, 2012 01:22 PM

      Důrazně žádám blogera/-rku kdohledanalezne, aby přestal/-la se SPAMovat blog Liturgické otázky.
      http://liturgickeotazky.blogspot.com/2012/02/vyklad-bible.html?showComment=1330373664963#c2925296805980825352
      ----------------------------

      Bojíte se pravdy, proto se tak šíleně bráníte. Bojíte se diskuze a chováte se jako inkvizice, co se nehodí smažete na svých blozích, a nařknete z bludařství, aniž by jste cokoliv z Písma kdy vysvětlili. Proto má reakce na svém blogu, kde to dělat nemůžete, zde má každý svobodu.

      Vymazat
    3. Netuším, o jaké "pravdě" mluvíte. Pokud neznáte pravidla blogování a neumíte rozlišovat mezi tzv. "cenzurou" a SPAMem, tak raději neblogujte. Já zas např. neumím montovat železné konstrukce, tak do toho taky nefušuju…

      Vymazat
    4. Pokud píši k tématu a přesto mne hodíte do Spamu je to cenzura, všiml jste si, ač s Vámi mnohokráte nesouhlasím, Váš komentář není nikdy smazán, protože zde na tomto blogu neexistuje cenzura a je zde svobodná diskuse o Božím Slově

      Vymazat
    5. Však si mějte svoji "svobodu" - nikdo Vám ji přece nebere nebo ano? My máme raději Boží řád, víte?

      Vymazat
    6. add) Tomáš PavelFeb 28, 2012 02:21 PM

      Však si mějte svoji "svobodu" - nikdo Vám ji přece nebere nebo ano? My máme raději Boží řád, víte?
      ----------------------------
      Boží řád? Snad Boží zákon a ten zní následovně:
      Matouš 5, 21-22
      Slyšeli jste, že bylo řečeno otcům: ‚Nezabiješ! Kdo by zabil, bude vydán soudu.‘
      Já však vám pravím, že již ten, kdo se hněvá na svého bratra, bude vydán soudu; kdo snižuje svého bratra, bude vydán radě; a kdo svého bratra zatracuje, propadne ohnivému peklu."
      Matouš 5,38-48
      Slyšeli jste, že bylo řečeno: ‚Oko za oko a zub za zub.‘ Já však vám pravím, abyste se zlým nejednali jako on s vámi; ale kdo tě uhodí do pravé tváře, nastav mu i druhou; a tomu, kdo by se s tebou chtěl soudit o košili, nech i svůj plášť. Kdo tě donutí k službě na jednu míli, jdi s ním dvě. Kdo tě prosí, tomu dej, a kdo si chce od tebe vypůjčit, od toho se neodvracej. Slyšeli jste, že bylo řečeno: ‚Milovati budeš bližního svého a nenávidět nepřítele svého.‘ Já však vám pravím: Milujte své nepřátele a modlete se za ty, kdo vás pronásledují, abyste byli syny nebeského Otce; protože on dává svému slunci svítit na zlé i dobré a déšť posílá na spravedlivé i nespravedlivé. Budete-li milovat ty, kdo milují vás, jaká vás čeká odměna? Což i celníci nečiní totéž? A jestliže zdravíte jenom své bratry, co činíte zvláštního? Což i pohané nečiní totéž? Buďte tedy dokonalí, jako je dokonalý váš nebeský Otec."

      Mazáním názorů není milovat své nepřítele....

      Vymazat
  6. "Právě se sám P. Jaroslav Jan nechal přistihnout při špatné interpretaci Bible, když napíše verš, který tam ani není "My jistě nepatříme k těm lidem - a je jich mnoho - co s Božím slovem kupčí" Zde P. Jaroslav Jan prokázal, že jeho ano je ne a ne je ano, a kdo tady s Božím slovem kupčí. A pokud by trval na svém, abychom nezkoumali, co nám káže, uvěřili bychom lži."

    "Jsou zde dvě rozdílné slova Petros a petra. Petros znamená kámen, petra skála. Mluvitl tedy zde Ježíš o Petrovi? Řekl mu ty jsi skála a na Tobě zbuduji svou církev? Ne, to neřekl! Copak Petr = petra? Petr je Petr a petra je petra (kámen je kámen a skála je skála.)"

    Matouš 16 (k dohledání zde http://www.bibleserver.com/text/CEP/Matou%C5%A116)
    15 Řekne jim: „A za koho mě pokládáte vy?“
    16 Šimon Petr odpověděl: „Ty jsi Mesiáš, Syn Boha živého.“
    17 Ježíš mu odpověděl: „Blaze tobě, Šimone Jonášův, protože ti to nezjevilo tělo a krev, ale můj Otec v nebesích.
    18 A já ti pravím, že ty jsi Petr; a na této skále zbuduji svou církev a brány pekel ji nepřemohou.
    19 Dám ti klíče království nebeského, a co odmítneš na zemi, bude odmítnuto v nebi, a co přijmeš na zemi, bude přijato v nebi.“

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. add) Tomáš PavelFeb 27, 2012 10:27 PM

      "Právě se sám P. Jaroslav Jan nechal přistihnout při špatné interpretaci Bible, když napíše verš, který tam ani není "My jistě nepatříme k těm lidem - a je jich mnoho - co s Božím slovem kupčí" Zde P. Jaroslav Jan prokázal, že jeho ano je ne a ne je ano, a kdo tady s Božím slovem kupčí. A pokud by trval na svém, abychom nezkoumali, co nám káže, uvěřili bychom lži."

      "Jsou zde dvě rozdílné slova Petros a petra. Petros znamená kámen, petra skála. Mluvitl tedy zde Ježíš o Petrovi? Řekl mu ty jsi skála a na Tobě zbuduji svou církev? Ne, to neřekl! Copak Petr = petra? Petr je Petr a petra je petra (kámen je kámen a skála je skála.)"

      Matouš 16 (k dohledání zde http://www.bibleserver.com/text/CEP/Matou%C5%A116)
      15 Řekne jim: „A za koho mě pokládáte vy?“
      16 Šimon Petr odpověděl: „Ty jsi Mesiáš, Syn Boha živého.“
      17 Ježíš mu odpověděl: „Blaze tobě, Šimone Jonášův, protože ti to nezjevilo tělo a krev, ale můj Otec v nebesích.
      18 A já ti pravím, že ty jsi Petr; a na této skále zbuduji svou církev a brány pekel ji nepřemohou.
      19 Dám ti klíče království nebeského, a co odmítneš na zemi, bude odmítnuto v nebi, a co přijmeš na zemi, bude přijato v nebi.“
      ------------------------

      Nevím co jste tím chtěl dokázat, ale verš 2.Korintským zní v Písmu úplně jinak než byl vyložen panem Jaroslavem Janem, zde důkaz:

      II Korintským 1,17 "Pojal jsem snad tento úmysl lehkovážně? Nebo se snad při svých úvahách dávám vést vlastními zájmy, takže by moje ‚ano, ano‘ znamenalo také ‚ne, ne‘? "

      A Matouš 16,15-19, není vytržen z kontextu
      15 Řekne jim: „A za koho mě pokládáte vy?“
      16 Šimon Petr odpověděl: „Ty jsi Mesiáš, Syn
      Boha živého.“
      17 Ježíš mu odpověděl: „Blaze tobě, Šimone
      Jonášův, protože ti to nezjevilo tělo a
      krev, ale můj Otec v nebesích.
      18 A já ti pravím, že ty jsi Petr; a na této
      skále zbuduji svou církev a brány pekel ji
      nepřemohou.
      19 Dám ti klíče království nebeského, a co
      odmítneš na zemi, bude odmítnuto v nebi , a
      co přijmeš na zemi, bude přijato v nebi.“

      18 A já ti pravím, že ty jsi Petr; a na této
      skále (na Tvém vyznání, že jsem Mesiáš, Syn
      Boha živého, ale určitě ne na Tobě Petře
      skálo) zbuduji svou církev a brány pekel ji
      nepřemohou.

      Vymazat
    3. "Nevím co jste tím chtěl dokázat, "
      To je rozumnému člověku zcela jasné - Vaše lhaní a překrucování výkladu Písma o ustanovení Petra - Skály Kristem. Jen absolutní slepec to nevidí:

      "Jsou zde dvě rozdílné slova Petros a petra. Petros znamená kámen, petra skála. Mluvitl tedy zde Ježíš o Petrovi? Řekl mu ty jsi skála a na Tobě zbuduji svou církev? Ne, to neřekl! Copak Petr = petra? Petr je Petr a petra je petra (kámen je kámen a skála je skála.)"

      Matouš 16 (k dohledání zde http://www.bibleserver.com/text/CEP/Matou%C5%A116)
      15 Řekne jim: „A za koho mě pokládáte vy?“
      16 Šimon Petr odpověděl: „Ty jsi Mesiáš, Syn Boha živého.“
      17 Ježíš mu odpověděl: „Blaze tobě, Šimone Jonášův, protože ti to nezjevilo tělo a krev, ale můj Otec v nebesích.
      18 A já ti pravím, že ty jsi Petr; a na této skále zbuduji svou církev a brány pekel ji nepřemohou.
      19 Dám ti klíče království nebeského, a co odmítneš na zemi, bude odmítnuto v nebi, a co přijmeš na zemi, bude přijato v nebi.“

      Co nám tu ještě nalžete? Že i ekumenický překlad Bible nemluví pravdu, protože nesedí s Vašimi fantasmagoriemi? Přepíšete ho taky? Verš, o kterém se zmiňuje Pater Jaroslav, v Písmu je, ovšem ne v tom Vašem, stokrát předělávaném a překrucovaném pro vlastní potřebu.
      Opona spadla, je konec divadla a není co dodat.

      Vymazat
    4. add) Tomáš PavelFeb 28, 2012 06:33 AM ..........
      Co nám tu ještě nalžete? Že i ekumenický překlad Bible nemluví pravdu, protože nesedí s Vašimi fantasmagoriemi? Přepíšete ho taky? Verš, o kterém se zmiňuje Pater Jaroslav, v Písmu je, ovšem ne v tom Vašem, stokrát předělávaném a překrucovaném pro vlastní potřebu.
      Opona spadla, je konec divadla a není co dodat.
      ------------------------

      JEN uvádím ekumenický překlad, který mluví pravdu:
      A Matouš 16,15-19, není vytržen z kontextu
      15 Řekne jim: „A za koho mě pokládáte vy?“
      16 Šimon Petr odpověděl: „Ty jsi Mesiáš, Syn
      Boha živého.“
      17 Ježíš mu odpověděl: „Blaze tobě, Šimone
      Jonášův, protože ti to nezjevilo tělo a
      krev, ale můj Otec v nebesích.
      18 A já ti pravím, že ty jsi Petr; a na této
      skále zbuduji svou církev a brány pekel ji
      nepřemohou.
      19 Dám ti klíče království nebeského, a co
      odmítneš na zemi, bude odmítnuto v nebi , a
      co přijmeš na zemi, bude přijato v nebi.“

      Ekumenický překlad je z roku 1985 a netvrdím, že lže, vždyť s ní celou dobu pracuji jako s Božím Slovem, narozdíl od Vašeho nového překladu z roku 1989, který překrucuje verše viz ten verš z 2.Kor 1,17, který se výrazně liší od katolické Bible z roku 1985, .... podívejme se tedy do kralické bible, která také mluví o tom, že ta skála je to vyznání, ne Petr sám:

      16 I odpověděv Šimon Petr, řekl: Ty jsi
      Kristus, ten Syn Boha živého.
      17 A odpovídaje Ježíš, řekl mu: Blahoslavený
      jsi Šimone, synu Jonášův; nebo tělo a krev
      nezjevilo tobě, ale Otec můj, kterýž jest v
      nebesích.
      18 I jáť pravím tobě, že jsi ty Petr, a na téť
      skále vzdělám církev svou, a brány pekelné
      nepřemohou jí.
      19 A tobě dám klíče království nebeského. A
      což bys koli svázal na zemi, budeť svázáno
      i na nebi; a což bys koli rozvázal na zemi,
      budeť rozvázáno i na nebi.

      Pokud tam vidíte, že řekl, "ty jsi Petr - Skála - a na té skále" (Petros - Petra) tak vidíte co tam opravdu není.

      Vymazat
    5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    6. Máte vždy pravdu - jak to jen děláte? Mimochodem - já Vás nikde nenutím věřit jinak, než věříte. Je to Vaše věc, čemu chcete věřit - - máte přece svobodnou vůli. Já osobně věřím Bohu, Božím zjevením, Bohem zjeveným Pravdám a Boží Církvi pod vedením Ducha Svatého. Věřím v jednu svatou. všeobecnou (=katolickou) apoštolskou církev a vyznávám jeden (jediný možný) křest na odpuštění hříchů. Pokud mi moji víru závidíte, můžete se přece do ní nechat pokřtít. Já Vám bránit nebudu, pokud splníte všechny nutné podmínky správného křtu. Naopak! Rád Vám i pomohu. Ale vztekání a nenávist vůči katolické církvi - to není ovoce Ducha Svatého, ale někoho naprosto opačného.

      Vymazat
    7. Tomáš PavelFeb 28, 2012 11:37 AM

      Máte vždy pravdu - jak to jen děláte? Mimochodem - já Vás nikde nenutím věřit jinak, než věříte. Je to Vaše věc, čemu chcete věřit - - máte přece svobodnou vůli. Já osobně věřím Bohu, Božím zjevením, Bohem zjeveným Pravdám a Boží Církvi pod vedením Ducha Svatého. Věřím v jednu svatou. všeobecnou (=katolickou) apoštolskou církev a vyznávám jeden (jediný možný) křest na odpuštění hříchů. Pokud mi moji víru závidíte, můžete se přece do ní nechat pokřtít. Já Vám bránit nebudu, pokud splníte všechny nutné podmínky správného křtu. Naopak! Rád Vám i pomohu. Ale vztekání a nenávist vůči katolické církvi - to není ovoce Ducha Svatého, ale někoho naprosto opačného.
      ------------------------------------------

      Četl jste již, čemu věřím já, přesto Vám to tu znova napíši, jen jedno mi u Vás ve Vašem vyznání chybí a to, že věříte v Božího Syna Ježíše Krista, v toho, jenž byl ukřižován, 3 den z mrtvých vstal a nyní sedí po pravici Boží, čím to je, že to ve Vašem vyznání víry chybí?

      Jistě Vám nemám co závidět, já v Ježíše věřím a patřím mu, skrze Něj přicházím k Bohu Otci a Duchem svatým mě také naplnil, křest na vyznání hříchů, mi byl také udělen a to ponořením do vody po mém uvěření. A patřím do všeobecné = katolické apoštolské círve (avšak né té co patří Římu).

      Mé vyznání:
      Věřím v Boha, Otce všemohoucího, Stvořitele nebe i země, i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha svatého, narodil se z Marie panny, trpěl pod Pontským Pilátem, byl ukřižován, umřel a byl pohřben, sestoupil do pekel, třetího dne vstal z mrtvých, vystoupil na nebesa, sedí po pravici Boha, Otce všemohoucího, odkud přijde soudit živé i mrtvé. Věřím v Ducha svatého, svatou církev obecnou, společenství svatých, odpuštění hříchů, těla z mrtvých vzkříšení a život věčný.

      Vymazat
    8. ... a
      Čemu věřím:
      1. Že Bible - Písmo svaté je jediným, vdechnutým a neomylným autoritativním Slovem Božím,
      2. že je jeden věčně existující trojjediný Bůh: Bůh Otec, Syn a Duch svatý,
      3. že Bůh je věčný, všemohoucí Stvořitel nebe i země, celého vesmíru a veškerého života,
      4. v Božství Ježíše Krista, jeho početí z Ducha svatého, narození z panny Marie, jeho bezhříšné lidství a dokonalý život, ve věčnou postačitelnost jeho smírčí a zástupné smrti na kříži, v jeho zmrtvýchvstání v těle, v jeho nanebevstoupení na pravici Otcovu a v jeho druhý příchod na zem v moci a slávě,
      5. v Ducha svatého jako Boží osobu, který byl seslán na věřící v den Letnic, což bylo počátkem živé Kristovy církve na zemi, a že Duch sv. působí dodnes ve stejné moci.

      Boží plán s člověkem:
      1. Člověk byl stvořen k obrazu Božímu. Sveden satanovou lží zhřešil neposlušností a ztratil tak obecenství s Bohem, čímž uvedl na celé lidstvo duchovní i tělesnou smrt.
      2. Ježíš Kristus smířil svou obětí lidstvo s Bohem a umožnil tak člověku návrat k původnímu stavu a k životu věčnému.
      3. Osobní vírou v Ježíše Krista má každý člověk možnost stát se z Boží milosti opět Božím dítětem a dosáhnout života věčného.
      4. Duch svatý usvědčuje i dnes svět z hříchu, zjevuje tajemství evangelia a zmocňuje Kristovu církev k plnění jejího poslání na zemi.
      5. Oběť Ježíše Krista pojí věřící v jednu rodinu Boží, církev Kristovu na zemi.
      6. Církev Kristova bude přenesena do Boží slávy.
      7. Zřízení tisíciletého království na zemi.
      8. Poslední soud.
      9. Spasení všech, kteří přijali dílo spasení v Kristu a vytrvají věrně až do konce. Takoví budou žít v nebeské slávě.
      10. Existuje věčná záhuba - ohnivé jezero - pro ty, kteří odmítli Krista jako Spasitele.

      Člověk tedy potřebuje poznat a prožít:
      1. Svou hříšnost a ztracenost ve světle Slova Božího,
      2. pokání, tj. změnu smýšlení, lítost nad hříchem, jehož se dopustil, i nenávist k němu,
      3. obrácení se ve víře k Bohu, očištění krví Ježíše Krista a Boží ospravedlnění,
      4. znovuzrození v Ježíši Kristu - přijetí Božího synovství dle Římanům 10,9-11
      5. křest ve vodě ponořením na základě osobní víry,
      6. křest v Duchu svatém,
      7. naplňování Duchem svatým: a) k nesení živého svědectví Ježíši Kristu b) k tomu, aby dary Ducha svatého sloužily ke společnému budování církve Kristovy na zemi, c) k plnění velikého poslání církve Kristovy na zemi.

      Vymazat
    9. "jen jedno mi u Vás ve Vašem vyznání chybí a to, že věříte v Božího Syna Ježíše Krista, v toho, jenž byl ukřižován, 3 den z mrtvých vstal a nyní sedí po pravici Boží, čím to je, že to ve Vašem vyznání víry chybí? "
      Když myslíte… Já Vám to neberu. Tímhle tvrzením jen dokazujete svoji elementární neznalost Creda (Vyznání víry) římskokatolické církve.

      Vymazat
    10. add) Tomáš PavelFeb 28, 2012 11:08 PM

      "jen jedno mi u Vás ve Vašem vyznání chybí a to, že věříte v Božího Syna Ježíše Krista, v toho, jenž byl ukřižován, 3 den z mrtvých vstal a nyní sedí po pravici Boží, čím to je, že to ve Vašem vyznání víry chybí? "
      Když myslíte… Já Vám to neberu. Tímhle tvrzením jen dokazujete svoji elementární neznalost Creda (Vyznání víry) římskokatolické církve.
      -------------------
      Omluvte mne to nebylo Vaše vyznání? Tak proto Ježíše tedy neznáte jako osobního Boha. Váte, že před Bohem za Vás nebude zodpovídat ŘK církev, ale jen Vy sám?

      Vymazat
  7. Tomáš PavelFeb 27, 2012 01:08 PM

    "NAŠE VÍRA MÁ BÝT POSTAVENA NA JEŽÍŠI NAZARETSKÉM, V NĚMŽ JE SPÁSY, NE NA VÍŘE A NAUCE ŘÍMSKOKATOLICKÉ CÍRKVE" "
    Žádám důkaz z Písma, kde je toto jasně řečeno.
    ----------------------
    Odkazy z Písma jste dostal přímo u Vaši otázky, ale zase jste Vy neodpověděl na můj dotaz:

    A Vy dokažte z Písma, že spása je v nauce ŘK.

    Žádám důkazy z Bible!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon - přeskočila mi odpověď nahoru, tak ještě jednou:
      Nežádáte. Důkazy máte 2000 let před očima a nechcete je vidět.

      Vymazat
    2. Tomáš PavelFeb 28, 2012 11:29 AM

      Pardon - přeskočila mi odpověď nahoru, tak ještě jednou:
      Nežádáte. Důkazy máte 2000 let před očima a nechcete je vidět.
      -----------------
      Je vidět, že nemáte co podložit Biblí. Já mám před očima jen Ježíše, 2000 let důkaz, že je Boží Syn a hlavou církve, a Jeho Slovo, Budu poslouchat jen Božího Syna Ježíše Nazaretského, o naukách římksokatolické církve, v Písmu Ježíš ani apoštolové nic neřekíkali, každý apoštol poukazloval jen na Ježíše, svého Pána, toto ŘK nedělá.

      Vymazat
    3. "každý apoštol poukazloval jen na Ježíše, svého Pána, toto ŘK nedělá."
      A odkdy ne? To jsou mi ale noviny… A důkaz máte kdeže?

      Vymazat
    4. Mimochodem - II. Boží přikázání znáte?
      "Nevezmeš jména Božího nadarmo."

      Vymazat
    5. Ještě jedna věc k zamyšlení;
      http://breviar.op.cz/
      Toto je denní modlitba Kristovy církve. Pokud není věta "Skrze tvého Syna Ježíše Krista, našeho Pána, neboť on s tebou v jednotě Ducha Svatého žije a kraluje po všechny věky věků." vyjádřením lásky, poddanosti a úcty Bohu, uznáním Krista Pánem své Církve, potom by mne zajímalo, co by to tedy bylo.
      Nechcete už konečně nechat zbytečných a vykonstruovaných sporů a namísto nich se raději s námi modlit? Nenutím - to byl jen zdvořilý dotaz.

      Vymazat
    6. http://breviar.op.cz/
      ....Půst čtyřicetidenní jsi
      posvětil, moudrý Ježíši, a k naší spáse jedině
      přikázals, ať se postíme.....

      To chcete říci pane Tomáši, že všichni držíte 40ti denní půst (bez jídla)? Pokud ne není to pokrytecká modlitba? Takže vlastně Bohu lžete, není to tak?

      Vymazat
  8. add) Tomáš PavelFeb 28, 2012 02:12 PM

    Mimochodem - II. Boží přikázání znáte?
    "Nevezmeš jména Božího nadarmo."
    ----------------------
    Možná jste to ještě nečetl, ale 3.přikázání zní přesně:
    "Nezneužiješ jména Hospodina, svého Boha. Hospodin nenechá bez trestu toho, kdo by jeho jména zneužíval.ů Exodus 20,7 a já jistě Boží jméno neuzneužívám, ale oslavuji. Na blozích ŘK o JEžíši psáno není.

    Jinak 2.PŘIKÁZÁNÍ ZNÍ PŘESNĚ: "Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí.Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, Bůh žárlivě milující. Stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí,ale prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch, kteří mě milují a má přikázání zachovávají." EXODUS 20,4-6 a taktéž v Deuteronomium 5,8-10

    TAK PROČ TENTO BOD DESATERA PORUŠUJETE?

    OdpovědětVymazat
  9. add) Tomáš PavelFeb 28, 2012 02:02 PM

    "každý apoštol poukazloval jen na Ježíše, svého Pána, toto ŘK nedělá."
    A odkdy ne? To jsou mi ale noviny… A důkaz máte kdeže?
    ---------------------------
    V BIBLI, kterou nejen nečtete ala ani neuznáváte, takže neuznáváte Boží SLOVO

    OdpovědětVymazat
  10. add) Tomáš PavelFeb 28, 2012 09:21 PM

    Ještě jedna věc k zamyšlení;
    http://breviar.op.cz/
    Toto je denní modlitba Kristovy církve. Pokud není věta "Skrze tvého Syna Ježíše Krista, našeho Pána, neboť on s tebou v jednotě Ducha Svatého žije a kraluje po všechny věky věků." vyjádřením lásky, poddanosti a úcty Bohu, uznáním Krista Pánem své Církve, potom by mne zajímalo, co by to tedy bylo.
    Nechcete už konečně nechat zbytečných a vykonstruovaných sporů a namísto nich se raději s námi modlit? Nenutím - to byl jen zdvořilý dotaz.
    --------------------------------------
    Naučené modlitby neznamená, že se bavíte na modlitbách přimo s Ježíšem, a ve Vašem vyznání víry Ježíš chybl, tak je pro Vás důleýitý.

    Jdu se s Vámi modlit:
    "Pane Ježíši, prosím Tě, aby jsi zjevil svoji pravdu skrze Ducha svatého všem těm, kteří Tě berou vážně a studují jen Tvé slovo, které jsi nám tu zanechal Prosím Tě, ať každý pozná, že jen Ty jsi ta cesta, pravda i život, a že nikdo nepřichází k ohu Otci než skrze Tebe. Dej ať hledající naleznou tu úzkou cestu, krze přijetí Tvé úžasné lásky, kteroujsi nám zjevil na kříži a naději a vítězství, které jsi nám zjevil ve svém vzkříšení a kralování v Tvém království,, kde nyní sedíš po pravici Boží. Očekáváme Tvůj příchod a Tvůj soud. Děkuji Ti že Tvá milost stále trvá, proto Tě prosím Bože oslavuj své jméno zde na zemi a dotýkej se lidských srdcí, aby poznali, že ďábel je otcem lži a jen v Božím Synu Ježíši je spása a věčný život. Děkuji Ti, že jsi živý a skrze svého Ducha svatého jsi uprostřed nás, a zjevuješ svoji slávu, skrze vyslyšené modlitby, uzdravení nemocných, kteří pak vzdají chválu jedinému Bohu v nebesích. Ježíši děkuji za Tvoji lásku a prosím Tě za každého z nás zde na tomto blogu, aby byl zasežen Tvojí pravdou a našel v Tobě osobního živého Boha o nic jiného tu nejde, než zjiévit, že Ty jsi jediný Bůh, kterého máme uctívat, žárlivě milující, který se nechce dělit o svoji lásku s jinými bohy. Děkuji Ti za Tvou lásku. Amen"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, v té vaší horlivosti jaksi opomíjíte fakt, že Breviář je založen právě na Písmu, je v něm mnoho žalmů, takže 99,9% Vašich argumentů proti ŘK Církvi padá na hlavu. Ale ono nejde jen o Breviář, neznalost katolického vyznání víry a další záležitosti jsou k tomu. Víte, děláte obrovskou chybu, že kritizujete něco, co vlastně nemáte nijak prostudováno a nic o tom nevíte. Takové slepé víře se říká fanatismus. Je mi Vás upřímně líto, ale pomoci Vám nijak nemohu, protože o to nestojíte.

      Dělejte, jak uznáte za dobré, P. Jaroslav nemá potřebu psát podobně nesmyslné články o Vašem blogu, jako to děláte Vy. Je to kněz,který se nechlubí láskou k Bohu a který lásku k Bohu nikomu neotlouká o hlavu. V tomto mu nesaháte ani ke kotníku levé nohy. Srovnejte si, čí to je škoda.

      Aneb jak praví Mk 6,11: A které místo vás nepřijme a kde vás nebudou chtít slyšet, vyjděte odtamtud a setřeste prach ze svých nohou na svědectví proti nim.“

      P.S.
      Znáte tu anekdotu?
      Otec řeže svého syna řemenem a dokola opakuje: "A kolikrát ti mám ještě říkat, že je Bůh láska?" (Za "otce" si dosaďte kdohledanalezne a za "syna" římské katolíky a máte dokonalý obraz svého blogu.)

      Vymazat
    2. add) Tomáš PavelFeb 29, 2012 12:30 AM

      No, v té vaší horlivosti jaksi opomíjíte fakt, že Breviář je založen právě na Písmu, je v něm mnoho žalmů, takže 99,9% Vašich argumentů proti ŘK Církvi padá na hlavu. Ale ono nejde jen o Breviář, neznalost katolického vyznání víry a další záležitosti jsou k tomu. Víte, děláte obrovskou chybu, že kritizujete něco, co vlastně nemáte nijak prostudováno a nic o tom nevíte. Takové slepé víře se říká fanatismus. Je mi Vás upřímně líto, ale pomoci Vám nijak nemohu, protože o to nestojíte.

      Dělejte, jak uznáte za dobré, P. Jaroslav nemá potřebu psát podobně nesmyslné články o Vašem blogu, jako to děláte Vy. Je to kněz,který se nechlubí láskou k Bohu a který lásku k Bohu nikomu neotlouká o hlavu. V tomto mu nesaháte ani ke kotníku levé nohy. Srovnejte si, čí to je škoda.

      Aneb jak praví Mk 6,11: A které místo vás nepřijme a kde vás nebudou chtít slyšet, vyjděte odtamtud a setřeste prach ze svých nohou na svědectví proti nim.“

      P.S.
      Znáte tu anekdotu?
      Otec řeže svého syna řemenem a dokola opakuje: "A kolikrát ti mám ještě říkat, že je Bůh láska?" (Za "otce" si dosaďte kdohledanalezne a za "syna" římské katolíky a máte dokonalý obraz svého blogu.)
      ------------------------
      Je mi líto, ale ani u Vás ani u pátera Jaroslava Jana necítím a ani nevidím v jeho článcích lásku k Ježíši Božímu Synu, a proto o Něm ani nemluví a ani Ho nevyvyšuje. Proto mu nemohu sahat ani po kotníky, protože můj život stojí na Ježíši, což jeho není, nemám o co přijít a jistě to není má škoda, naopak v Ježíši mám život. Čím srdce přetéká tím srdce mluví, koho milujete o tom také mluvíte.

      Pokud se pan Jaroslav Jan nechce vyjádřit ke svému mylnému článku, je to jeho rozhodnutí, má přece vás mluvčího, který sice Písmo nezná, ale proti Němu bojuje zuby nehty za čest nauky a tradice.

      Ještě jste mne neusvědčili ze lži, v tomto článku na základě Božího Slova, které nám tu Bůh zanechal, to mne utvrzuje jen v tom, že se skutečně nemýlím.

      Jelikož nezvěstujete Ježíše, ani Boží království, tak žádný prach není nutné setřást ze svých nohou....

      Ježíš je v mém srdci "Ježíš mu odpověděl: „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo, a můj Otec ho bude milovat; přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek. Kdo mě nemiluje, nezachovává má slova. A slovo, které slyšíte, není moje, ale mého Otce, který mě poslal. " JAN 14,23-24 já Boží Slovo zachovávám a je pro mne živé, pro Vás je to jen pouhá mrtvá litera, jak jste sám poznamenal

      Vymazat
    3. Vůbec neodpovídáte na podstatu problému, protože byste konečně muselo uznat svůj zbytečný vzdor proti římskokatolické církvi a hlavně osobnímu tvrzení, že se neřídí Božím Slovem, které jste tu ráčilo veřejně označit za "naučenou modlitbu". Přitom jde téměř o stejné Písmo, kterým se tu oháníte jako šavlí a kosíte vše, co se jen trošku zdá jako opačný názor. Takže pokud reagujete, chci jasné vyjádření o Breviáři a nic kolem toho mne od Vás už nezajímá.

      Vymazat
    4. add) Tomáš PavelFeb 29, 2012 07:12 AM

      Vůbec neodpovídáte na podstatu problému, protože byste konečně muselo uznat svůj zbytečný vzdor proti římskokatolické církvi a hlavně osobnímu tvrzení, že se neřídí Božím Slovem, které jste tu ráčilo veřejně označit za "naučenou modlitbu". Přitom jde téměř o stejné Písmo, kterým se tu oháníte jako šavlí a kosíte vše, co se jen trošku zdá jako opačný názor. Takže pokud reagujete, chci jasné vyjádření o Breviáři a nic kolem toho mne od Vás už nezajímá.
      ----------------------------------

      Pane Tomáši, udělal jste mi velikou radost, konečně jste řekl pravdu: "ŘK že se neřídí Božím Slovem, které jste tu ráčilo veřejně označit za "naučenou modlitbu". PŘITOM JDE O TÉMĚŘ STEJNÉ PÍSMO, kterým se tu oháníte jako šavlí a kosíte vše, co se jen trošku zdá jako opačný názor. "
      TAKŽE JIŽ NYNÍ VÍME, ŽE SE NEŘÍDÍ BOŽÍM SLOVEM ALE NĚČÍM PODOBNÝM.

      Breviář je pro lidi, kteří se neumí vlastními slovy bavit s Bohem a ani o to nestojí, o osobní rozhovor s naším milovaným tatínkem v nebesích. Jde o meditaci, něco co si musíte splnit, ale stojí o to Bůh? Život s Ním je úplně o něčem jiném. Nepotřebuji k tomu psané modlitby, já jsem Jeho dítě, a tak jak se bavím se svým taťkou, tak se bavím i s nebeským Tatínkem v Matouši 7,9-11 je psáno jaký je rozdíl mezi otcem pozemským a nebeským "Což by někdo z vás dal svému synu kámen, když ho prosí o chléb? Nebo by mu dal hada, když ho poprosí o rybu? Jestliže tedy vy, ač jste zlí, umíte svým dětem dávat dobré dary, čím spíše váš Otec v nebesích dá dobré těm, kdo ho prosí!"
      Copak si nezaslouží naši lásku i v tom jak k Němu přicházíme? Naučené modlitby? Nebo osobní rozhovor? Proto je modlitební čas s Bohem tak krásný, když On semnou komunikuje na osobní rovině. V tom je krása celého křesťanství, že jsme skrze smrt Ježíše, Jeho vzkříšení našli cestu k samotnému Otci v nebesích a můžeme mít s Ním stejné obecenství jako Ježíš, skrze Ducha svatého. Nestojím o nic jiného, než mít osobní vztah s Bohem, s Ježíšem a skrze Ducha svatého zvěstovat Boží království, evangelium celému národu. Ježíš Tě miluje Tomáši.

      Vymazat
    5. Tak to jsem rád, že jsem udělal radost aspoň někomu, kdo konečně poznal, podle jakých slátanin, které otáčí podle svého větru a libosti, ve skutečnosti žije a vrhne se konečně na pravou víru a hlavně na žádným protestantem necenzurované Písmo, kterým se ŘK Církev řídí.
      Apropo - já si lidi na tykání vybírám. S arognatními ignoranty si netykám vůbec.

      Vymazat
    6. add) Tomáš PavelFeb 29, 2012 10:48 AM

      Tak to jsem rád, že jsem udělal radost aspoň někomu, kdo konečně poznal, podle jakých slátanin, které otáčí podle svého větru a libosti, ve skutečnosti žije a vrhne se konečně na pravou víru a hlavně na žádným protestantem necenzurované Písmo, kterým se ŘK Církev řídí.
      Apropo - já si lidi na tykání vybírám. S arognatními ignoranty si netykám vůbec.
      -----------------------------------

      Pane Tomáši, já Vám stále vykám, Ježíš tyká každému, to byl Jeho vzkaz pro Vás, ale dobře napíši to tedy znova. JEŽÍŠ VÁS BEZPODMÍNEČNĚ MILUJE A TOUŽÍ PO OBECENSTVÍ S VÁMI.

      Jinak nechápu co je na to, že potvdíte, že se římskokatolická církev nestaví na Božím Slově, ale něčem podobném, to je snad výsměch křesťanství, které staví svoji víru na Bibli samotné, která k nám promlouvá a poznáváme skrze Ní Boha a Jeho Syna. JÁ Čemu věřím:
      Že Bible - Písmo svaté je jediným, vdechnutým a neomylným autoritativním Slovem Božím - SLÁTANINA JE VĚROUUKA ŘÍMSKOKATOLICKÉ CÍRKVE, TA KTERÁ SE NEDRŽÍ BOŽÍHO SLOVA.

      Vymazat
    7. Stavění "na Bibli samotné" je zločin popsaný v Písmu veršem, který ignorujete a místo plného přijetí Písma neumíte nic jiného než špinit.
      "Ježíš Tě miluje Tomáši."
      Tak to jste asi sám Ježíš, že mi tykáte nebo se za něho už dokonce považujete? Zajímavé - tak to jsme v ŘK Církvi hodně zaostalí - Deo gratias za tuhle svatou zaostalost!
      Mějte se a žijte, jak uznáte za dobré!

      Vymazat
    8. add) Tomáš PavelFeb 29, 2012 11:44 AM

      Stavění "na Bibli samotné" je zločin popsaný v Písmu veršem, který ignorujete a místo plného přijetí Písma neumíte nic jiného než špinit.
      "Ježíš Tě miluje Tomáši."
      Tak to jste asi sám Ježíš, že mi tykáte nebo se za něho už dokonce považujete? Zajímavé - tak to jsme v ŘK Církvi hodně zaostalí - Deo gratias za tuhle svatou zaostalost!
      Mějte se a žijte, jak uznáte za dobré!
      -----------------------------------

      Zase jen fabulujete, protože ten verš jste neuvedl, jedná se o tento?
      "Veškeré Písmo je vdechnuté Bohem a je užitečné k vyučování, k usvědčování, k napravování a k výchově ve spravedlnosti, aby byl Boží člověk dokonalý a vybavený ke každému dobrému dílu. (2Tm 3,16-17)
      Nebo tento:
      "Ale ty zůstávej v tom, čemu ses naučil a o čem jsi přesvědčen. Věz, od koho ses to naučil, a že od dětství znáš Svatá Písma, která ti mohou dát moudrost ke spasení skrze víru, jež je v Kristu Ježíši." (2 Timoteovi 3,14-15)

      A stavím se na církev, která je založená na Božím zjevení o Ježíši jako „Kristu, Synu Boha živého,“

      BEZ JEŽÍŠE JAKO SVÉHO PÁNA NENÍ SPÁSY, VÍTE TO?
      "Blízko tebe je slovo, v tvých ústech a ve tvém srdci‘; je to slovo víry, které zvěstujeme. Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen. Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení, neboť Písmo praví: ‚Kdo v něho věří, nebude zahanben.‘" ŘÍMANŮM 10,8-11

      Já jen předávám vzkaz od Ježíše, nejsem Ježíš, Ježíš má příbytek v mém srdci, jak je psáno Jan 14,23-24 "Ježíš mu odpověděl: „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo, a můj Otec ho bude milovat; přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek. Kdo mě nemiluje, nezachovává má slova. A slovo, které slyšíte, není moje, ale mého Otce, který mě poslal."

      Uznávám za dobré žít v přítomnosti Božího Syna Ježíše Krista, milosti Boha Otce, odpuštění mých hříchů a vědomí spásy, věčný život s Bohem

      Vymazat
  11. "Zase jen fabulujete, protože ten verš jste neuvedl"
    To je krásné slovíčko! "fabulujete" - to si musím zapsat do slovníku.
    O tom verši víte dobře z blogu Liturgické otázky a ještě lépe víte o tom, že jste ho tam ignorovalo - právě o této skutečnosti píšu, takže nebuďte tak líné a nefabulujte. Vy přece tak rádo hledáte v Písmu, nebo snad ne, vážené kdohledanalezne? Tak hledejte, hledejte. Lenost je jedním z hlavních hříchů, které mohou člověka dovést do věčného zatracení. A děkuji za překrásný exemplář spamu v emailu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš PavelFeb 29, 2012 12:56 PM

      "Zase jen fabulujete, protože ten verš jste neuvedl"
      To je krásné slovíčko! "fabulujete" - to si musím zapsat do slovníku.
      O tom verši víte dobře z blogu Liturgické otázky a ještě lépe víte o tom, že jste ho tam ignorovalo - právě o této skutečnosti píšu, takže nebuďte tak líné a nefabulujte. Vy přece tak rádo hledáte v Písmu, nebo snad ne, vážené kdohledanalezne? Tak hledejte, hledejte. Lenost je jedním z hlavních hříchů, které mohou člověka dovést do věčného zatracení. A děkuji za překrásný exemplář spamu v emailu!
      .....................
      Tak proč jste tak líný ty verše zde dávat a mě usvědčovat ze lži? Protože nic takového tam není a neumíte si to přiznat, jinak by jste s tím, už dávno vyrukoval.

      JEN V JEŽÍŠI JE SPÁSA!!!!

      Vymazat
    2. Protože nepodporuji lenochy a lenost - to je taky hřích proti Bohu.

      Vymazat
  12. add) Tomáš PavelMar 1, 2012 05:12 AM

    Protože nepodporuji lenochy a lenost - to je taky hřích proti Bohu.
    -----------------------
    Možná jste si nevšiml, ale já vždy uvádím verše z Písma, za to Vy svoji leností jste neuvedl žádné, protože by jste zjistil, že Vaše tvrzení Písmo nepodporuje, a vymlouváte se na moji lenost.

    Hřešíte, protože jste líný, jak dosvědčují Vaše slova.

    Naopak o mne je řečeno následující:
    "Blaze muži, který se neřídí radami svévolníků, který nestojí na cestě hříšných, který nesedává s posměvači, NÝBRŽ SI OBLÍBIL HOSPODINŮV ZÁKON,NAD JEHO ZÁKONEM ROZJÍMÁ VE DNE V NOCI.
    Je jako strom zasazený u tekoucí vody, který dává své ovoce v pravý čas, jemuž listí neuvadá. Vše, co podnikne, se zdaří.
    ŽALM 1,1-3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když mi řeknete rozumný důvod, proč bych konkr. Vám měl dokola odkazovat a kopírovat to stejné a číst ty stejné komenty plné protestantské ignorace, potom to rád udělám.

      Vymazat
    2. add)
      Tomáš PavelMar 1, 2012 07:21 AM

      Když mi řeknete rozumný důvod, proč bych konkr. Vám měl dokola odkazovat a kopírovat to stejné a číst ty stejné komenty plné protestantské ignorace, potom to rád udělám.
      ................

      Neznáte odpověď proto neodpovídáte, neznáte Písmo, proto Ho neuvádíte, proč vůbec chodíte na diskuzi, když jen ukazujete svoji arognaci a nenávist vůči těm, co nemají stejný názor jako Vy?

      Ježíš říká, ať milujeme své nepřátele a žehnáme jim, takže Vám chci jen vzkázat, že k Vám cítím lásku Boží a žehnám Vám ve jménu Ježíše Božím požehnáním.

      Vymazat
    3. A zase lžete. Odpovídal jsem mnohokrát jinde. A lžete i v tomto:
      "Zde je možno svobodně vyjádřit svůj názor i když se liší od mého,"
      Chybí mi tu tento důležitý dodatek:
      "Následně Váš názor rozpitvám a budu vás tepat a válcovat do mého vlastního názoru."

      Vymazat
    4. A ještě je tu jedena věc; já nejsem Váš nepřítel a nikdy jsem nebyl - problém je v tom, že nepřítele ze mne uměle a vykonstruovaně děláte Vy. (Všimněte si jenom té maličkosti, že mně často stačí napsat jednu větu a jako reakci potřebujete celou slohovou práci.) A v jakém zájmu tohle všecko děláte? V zájmu "přivedení na správnou cestu" totiž tu Vaši? I kdybych Vám na minutu dal zapravdu, i kdybych chtěl "přestoupit" (chraň mne Bůh takové nerozvážnosti), tak neumím podle Vašeho vzoru lidi válcovat svými vlastními názory postrádající poznání Boží lásky a Jeho stvořenými pravdami a překrucováním i vytrháváním kontextů z Písma tak, abych ze sebe dělal směšnou a současně politováníhodnou karikaturu dokonalého křesťana. Vaše praktiky jsou hodně nízké. Ale nezoufejte - ještě máte pod sebou hodně prostoru, kam se může, ale nemusí klesnout. Je jen na Vás, čemu dáte přednost - jestli obrátit svůj život správným směrem nebo tam dolů padnout nadobro. Ze srdce Vám přeji to první. Konečná volba je ovšem ve Vašich rukou.

      Vymazat
    5. add)
      Tomáš PavelMar 1, 2012 03:37 PM

      A ještě je tu jedena věc; já nejsem Váš nepřítel a nikdy jsem nebyl - problém je v tom, že nepřítele ze mne uměle a vykonstruovaně děláte Vy. (Všimněte si jenom té maličkosti, že mně často stačí napsat jednu větu a jako reakci potřebujete celou slohovou práci.) A v jakém zájmu tohle všecko děláte? V zájmu "přivedení na správnou cestu" totiž tu Vaši? I kdybych Vám na minutu dal zapravdu, i kdybych chtěl "přestoupit" (chraň mne Bůh takové nerozvážnosti), tak neumím podle Vašeho vzoru lidi válcovat svými vlastními názory postrádající poznání Boží lásky a Jeho stvořenými pravdami a překrucováním i vytrháváním kontextů z Písma tak, abych ze sebe dělal směšnou a současně politováníhodnou karikaturu dokonalého křesťana. Vaše praktiky jsou hodně nízké. Ale nezoufejte - ještě máte pod sebou hodně prostoru, kam se může, ale nemusí klesnout. Je jen na Vás, čemu dáte přednost - jestli obrátit svůj život správným směrem nebo tam dolů padnout nadobro. Ze srdce Vám přeji to první. Konečná volba je ovšem ve Vašich rukou.
      --------------------------------
      Pane Tomáši, většinou v odpovědi mám dvě tři věty a někdy ani to ne, zbytek je SAMOTNÉ PÍSMO SVATÉ, KTERÉ TAK DŮSLEDNĚ IGNORUJETE.

      Podle Vaší arogance, a nesnášenlivosti musím být Váš nepřítel, a i kdyby ne, i takmi máte žehnat, vy mne však proklínáte, viz blog Liturgické otázky, Mariánská úcta. O co se snažím je pochopit proč v Písmu je to jinak, než Nauka ŘK tvrdí, tzn. lže.

      Znova opakuji v NIKOM JINÉM NENÍ SPÁSY NEŽ S JEŽÍŠI SAMOTNÉM!

      Bůh Vám žehnej v našem Pánu Ježíši Nazaretském

      Vymazat
    6. A zase lžete jak když tiskne. Já Písmo neignoruji, já se z něho dokonce modlím v modlitbě Breviáře, což jste ráčilo označit za špatnou modlitbu, protože je podle Vás "naučená". Umíte ještě něco jiného, než lidi soudit podle své vlastní omezenosti a pitomosti? Řekl bych, že ne. Navíc nejste vysvěcený kněz, takže mi nemůžete plnohodnotně požehnat. Děkuji za snahu, ale já raději svátostné požehnání, které chrání před Duchem Zla, kterého je celý tento blog plný.
      Já se snažil - dělejte, jak uznáte za dobré - svobodná volba padnutí do pekelné propasti je v rukou každého člověka. Ještě nejste tak nízko, ale snažíte se hodně.
      Vade retro Satanas. (to je latinská součást modlitby vysvěceného exorcisty)

      Vymazat
    7. add) Tomáš PavelMar 3, 2012 05:29 AM

      A zase lžete jak když tiskne. Já Písmo neignoruji, já se z něho dokonce modlím v modlitbě Breviáře, což jste ráčilo označit za špatnou modlitbu, protože je podle Vás "naučená". Umíte ještě něco jiného, než lidi soudit podle své vlastní omezenosti a pitomosti? Řekl bych, že ne. Navíc nejste vysvěcený kněz, takže mi nemůžete plnohodnotně požehnat. Děkuji za snahu, ale já raději svátostné požehnání, které chrání před Duchem Zla, kterého je celý tento blog plný.
      Já se snažil - dělejte, jak uznáte za dobré - svobodná volba padnutí do pekelné propasti je v rukou každého člověka. Ještě nejste tak nízko, ale snažíte se hodně.
      Vade retro Satanas. (to je latinská součást modlitby vysvěceného exorcisty)
      ----------------------------------------
      Breviář: HYMNUS

      Tajemným zvykem vedeni
      svatý půst zachovávejme,
      jenž okruh čtyřiceti dní,
      všem dobře známý, proběhne.

      Takže držíte půst? 40dnů bez jídla? Pokud ne, nechápu proč se modlíte modlitbu, která je není pravdivá a tak lžete přímo Bohu?

      Ježíš nás vybídl žehnat, tak to činím, nechť Vám Bůh žehná svojí milostí a pravdou, která je v Jeho Synu Ježíši Kristu.

      Je psáno "Já však vám pravím: Milujte své nepřátele a modlete se za ty, kdo vás pronásledují, abyste byli syny nebeského Otce; protože on dává svému slunci svítit na zlé i dobré a déšť posílá na spravedlivé i nespravedlivé. Budete-li milovat ty, kdo milují vás, jaká vás čeká odměna? Což i celníci nečiní totéž? A jestliže zdravíte jenom své bratry, co činíte zvláštního? Což i pohané nečiní totéž? Buďte tedy dokonalí, jako je dokonalý váš nebeský Otec. " Matouš 5,44-48

      JEN V JEŽÍŠI JE SPÁSA

      Vymazat
  13. ADD) Tomáš PavelMar 1, 2012 01:16 PM

    Mt 7,21 Ne každý, kdo mi říká ‚Pane, Pane‘, vejde do království nebeského; ale ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích.
    --------------------------

    Skutky 4,11-12
    "Ježíš je ten kámen, který jste vy stavitelé odmítli, ale on se stal kamenem úhelným.V nikom jiném není spásy; není pod nebem jiného jména, zjeveného lidem, jímž bychom mohli být spaseni.“

    Jan 12,50 "A vím, že jeho přikázání je věčný život. Co tedy já mluvím, mluvím tak, jak mi pověděl Otec.“

    Marek 7,8-9 "Opustili jste přikázání Boží a držíte tradici lidí. A říkal jim: „Krásně odmítáte přikázání Boží, abyste zachovali svou tradici.“ Je psáno: "Kdo by totiž zachoval celý zákon, a jen v jednom přikázání klopýtl, provinil se proti všem."

    A NAUKA ŘÍMSKOKATOLICKÉ CÍRKVE NÁS UČÍ PORUŠOVAT DRUHÉ PŘÍKÁZÁNÍ, TEDY PORUŠOVAT BOŽÍ VŮLI:

    2.Moj 20,4-6
    "Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí. Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, Bůh žárlivě milující . Stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí, ale prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch, kteří mě milují a má přikázání zachovávají."

    A TO VYSVĚTLÍTE JAK?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš projde velbloud uchem jehly než protestant do Božího Království.
      (To není z mé hlavy. To už řekl někdo přede mnou. Mnohem víc moudrý a mnohem víc věřící.)
      Inu - já jednám přesně podle Vašeho přání: "jak chcete, aby se druzí chovali k vám, tak vy se chovejte k nim."

      Vymazat
  14. add)Tomáš PavelMar 3, 2012 02:45 PM

    Spíš projde velbloud uchem jehly než protestant do Božího Království.
    (To není z mé hlavy. To už řekl někdo přede mnou. Mnohem víc moudrý a mnohem víc věřící.)
    Inu - já jednám přesně podle Vašeho přání: "jak chcete, aby se druzí chovali k vám, tak vy se chovejte k nim."
    ---------------------
    To řekl Ježíš, ale ne o těch, co milují Ježíše a Jeho slovo, kteří jsou pro testament :o) "Snáze projde velbloud uchem jehly, než aby bohatý vešel do Božího království.“ Lukáš 18,25
    Trochu komolíte verše pane Tomáši.

    Marek 7,8-9 "Opustili jste přikázání Boží a držíte tradici lidí. A říkal jim: „Krásně odmítáte přikázání Boží, abyste zachovali svou tradici.“ Je psáno: "Kdo by totiž zachoval celý zákon, a jen v jednom přikázání klopýtl, provinil se proti všem."

    A NAUKA ŘÍMSKOKATOLICKÉ CÍRKVE NÁS UČÍ PORUŠOVAT DRUHÉ PŘÍKÁZÁNÍ, TEDY PORUŠOVAT BOŽÍ VŮLI:

    2.Moj 20,4-6
    "Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí. Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, Bůh žárlivě milující . Stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí, ale prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch, kteří mě milují a má přikázání zachovávají."

    A TO VYSVĚTLÍTE JAK?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vaší zatvrzelostí proti všemu, co je katolické. Napadá Vás snad ještě něco dalšího?

      Vymazat
    2. Tomáš PavelMar 5, 2012 07:36 AM

      Vaší zatvrzelostí proti všemu, co je katolické. Napadá Vás snad ještě něco dalšího?
      ---------------------------
      NEZNÁTE ODPOVĚĎ? CO JE ZATVRZELÉ NA TOM, KDYŽ CHCI POCHOPIT, PROČ TRADICE UČÍ NĚCO JINÉHO NEŽ BŮH?

      Marek 7,8-9 "Opustili jste přikázání Boží a držíte tradici lidí. A říkal jim: „Krásně odmítáte přikázání Boží, abyste zachovali svou tradici.“ Je psáno: "Kdo by totiž zachoval celý zákon, a jen v jednom přikázání klopýtl, provinil se proti všem."

      A NAUKA ŘÍMSKOKATOLICKÉ CÍRKVE NÁS UČÍ PORUŠOVAT DRUHÉ PŘÍKÁZÁNÍ, TEDY PORUŠOVAT BOŽÍ VŮLI:

      2.Moj 20,4-6
      "Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho, co je nahoře na nebi, dole na zemi nebo ve vodách pod zemí. Nebudeš se ničemu takovému klanět ani tomu sloužit. Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, Bůh žárlivě milující . Stíhám vinu otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kteří mě nenávidí, ale prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch, kteří mě milují a má přikázání zachovávají."

      A TO VYSVĚTLÍTE JAK?

      Vymazat
  15. Mně by stejně zajímalo hlavně to, jestli tady někomu říká něco pojem "náboženská nesnášenlivost".

    OdpovědětVymazat
  16. add) Tomáš PavelMar 5, 2012 01:22 PM

    Mně by stejně zajímalo hlavně to, jestli tady někomu říká něco pojem "náboženská nesnášenlivost".
    --------------------------------------
    Ano říká, my totiž poukazujeme na špatnou nauku, která je mimo Boží SLovo, která Ho ruší, ale proti římskokatolíkům nemáme vůbec nic, několikráte zaznělo, že k nim cítím lásku a modlím se za ně, a žehnám každému věřícímu. Nesnáším lež, která se skrývá za tradici. Miluji Boží církev a Božího Syna Ježíše Krista.

    Takže jediný kdo tu opravdu projevuje "náboženskou nesnášenlivost, jste Vy sám, nikdy věcně neragujete, aby jste mne usvědčil z omylu, tím, že by Písmo ukázalo něco jíného než já chápu. Nikdy neodpovíte na přímé otázky. A jen urážíte, povyšujete se nad námi jako ten kdo zná pravdu, ale nám ubohým ji nezjeví, ať jdeme do zatracení, my ničemní protestanté, je to tak?

    Pokud by jste stál o spásu našich duší, jak Vás učí Matka církev, tak by jste otevřel Bibli, a rozhodl se mě přesvědčit Písmem Božím o pravdě, kterou hlásáte. Ale pro Vás jsme jen póvl, podle Vašeho přístupu, nebo se snad mýlím?

    Modlím se za Vás pane Tomáši Pavle, přimlouvám se u Ježíše Krista božího Syna, aby zjevil pravdu kterou hlásal, a která je v Písmu i Vám. Aby Vás zahrnul Boží láskou, a Vy poznal že jen v Ježíši je spása.
    Bůh Vám žehnej ve jménu Ježíše Krista.

    OdpovědětVymazat
  17. ADD)Tomáš PavelMar 3, 2012 02:45 PM

    Spíš projde velbloud uchem jehly než protestant do Božího Království.
    (To není z mé hlavy. To už řekl někdo přede mnou. Mnohem víc moudrý a mnohem víc věřící.)
    ------------------------
    PROČ PŘEKRUCUJETE BOŽÍ SLOVO?

    To řekl Ježíš, ale ne o těch, co milují Ježíše a Jeho slovo, kteří jsou pro testament :o), ALE O BOHÁČÍCH "Snáze projde velbloud uchem jehly, než aby bohatý vešel do Božího království.“ Lukáš 18,25
    Trochu komolíte verše pane Tomáši.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se pletete - to řekl přesně o Vás. Jen čtěte pořádně. A i kdybych nakrásně překrucoval - jednou bych teoreticky snad mohl, ne? Oproti Vašemu překrucování to je méně než kapička v moři.

      Vymazat
  18. add) Tomáš PavelMar 8, 2012 02:26 PM

    To se pletete - to řekl přesně o Vás. Jen čtěte pořádně. A i kdybych nakrásně překrucoval - jednou bych teoreticky snad mohl, ne? Oproti Vašemu překrucování to je méně než kapička v moři.
    ------------
    Ještě jste mne neusvědčil z překrucování, já však Vás ano, ta klidně do mne, ať víme konkrétně o čem mluvíte, které Boží Slovo mnou bylo překrouceno?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy? A kdy, že o tom nic nevím? Myslíte snad ty takzvané "důkazy" získané překrucováním významů veršů Písma a jejich vytrhávání z kontextu Písma nebo vykrádáním textů Desatera z římskokatolických webů a tvrzením, že nejsou součástí řím.kat. věrouky? Takovéhle "důkazy" platí možná mezi křováky, ale ne mezi civilizovanými lidmi, natož řádnými křesťany a katolíky.
      (Mimochodem - ze kterého křoví je tady ta zeleně olistěna halouzka v levém horním rohu blogu?)

      Vymazat
  19. add)
    Tomáš PavelMar 13, 2012 06:08 AM

    Vy? A kdy, že o tom nic nevím? Myslíte snad ty takzvané "důkazy" získané překrucováním významů veršů Písma a jejich vytrhávání z kontextu Písma nebo vykrádáním textů Desatera z římskokatolických webů a tvrzením, že nejsou součástí řím.kat. věrouky? Takovéhle "důkazy" platí možná mezi křováky, ale ne mezi civilizovanými lidmi, natož řádnými křesťany a katolíky.
    (Mimochodem - ze kterého křoví je tady ta zeleně olistěna halouzka v levém horním rohu blogu?)
    --------------
    P.Jaroslav Jan jako správný kněz, konečně použil odkaz na Písmo, proto se podívejme na jeho výklad verše II Korintským 1,17 "Pojal jsem snad tento úmysl lehkovážně? Nebo se snad při svých úvahách dávám vést vlastními zájmy, takže by moje ‚ano, ano‘ znamenalo také ‚ne, ne‘? " Právě se sám P. Jaroslav Jan nechal přistihnout při špatné interpretaci Bible, když napíše verš, který tam ani není "My jistě nepatříme k těm lidem - a je jich mnoho - co s Božím slovem kupčí" Zde P. Jaroslav Jan prokázal, že jeho ano je ne a ne je ano, a kdo tady s Božím slovem kupčí. A pokud by trval na svém, abychom nezkoumali, co nám káže, uvěřili bychom lži.
    Pak Vy místo boháče jste použil protestanta, co nevejde do Božího království, takhle se překrucuje slovo.

    ...„Nejsvětější římská Církev pevně věří, vyznává a káže, že nikdo mimo katolickou Církev, nejen pohané, ale také Židé, heretici a schizmatici nemohou být nikdy podílníky na věčném životě, ale že přijdou do věčného ohně ´připraveného ďáblu a jeho andělům,´(Mt. 25:41)... to není překrucování? Přitom Právě Boží Slovo říká, že každý kdo vyznává Ježíše za svého Pána, bude spasen, ať Řek či Žid, kdo tu tedy lže?
    Římanům 10,9-13
    9 Vyznáš-li svými ústy Pána Ježíše a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš zachráněn. 10 Srdcem se věří k spravedlnosti a ústy se vyznává k záchraně, 11 neboť Písmo praví: ,Každý, kdo v něho věří, nebude zahanben.‘ 12 Není rozdílu mezi Židem a Řekem: Vždyť nade všemi je týž Pán, štědrý ke všem, kdo ho vzývají, 13 neboť ,každý, kdo by vzýval Pánovo jméno, bude zachráněn.‘

    A Vy kde jste mne usvědčil z překrucování Božího Slova?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "A Vy kde jste mne usvědčil z překrucování Božího Slova?"
      Na 99,99% plochy tohoto blogu plus důkazy o smyšlených pomluvách učení římské církve na základě porušení copyrightu římskokatolického webu. Důkazy mám pečlivě archivované pro případ potřeby.

      Vymazat
  20. add) Tomáš PavelMar 13, 2012 01:56 PM

    "A Vy kde jste mne usvědčil z překrucování Božího Slova?"
    Na 99,99% plochy tohoto blogu plus důkazy o smyšlených pomluvách učení římské církve na základě porušení copyrightu římskokatolického webu. Důkazy mám pečlivě archivované pro případ potřeby.
    -----------
    Kde mne Boží Slovo usvědčuje? Uveďte. Reaguji na překrucivání Písma, tím, že uvedu jeho pravé znění.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I kdyby to nebylo 99.99% (nebudu sem kopírovat celý blog pro Vaše oči) ale bylo to JEN 0,001%, tak to stačí jako důkaz, že bezdůvodně napadáte římskokatolickou církev kvůli Desateru. Jistě také víte, že kdybyste mělo tenhle humusblog na českém serveru, tak už neexistuje pro náboženskou nesnášenlivost a za bezdůvodné napadání blogera P. Jaroslava komentáři i přenášením obrázků z jeho blogu sem. Že této situace zneužíváte, víme velmi dobře. Pokud tomuhle říkáte křesťanství, Bůh vám pomoz.

      Vymazat
    2. add) Tomáš PavelMar 14, 2012 02:35 PM

      I kdyby to nebylo 99.99% (nebudu sem kopírovat celý blog pro Vaše oči) ale bylo to JEN 0,001%, tak to stačí jako důkaz, že bezdůvodně napadáte římskokatolickou církev kvůli Desateru. Jistě také víte, že kdybyste mělo tenhle humusblog na českém serveru, tak už neexistuje pro náboženskou nesnášenlivost a za bezdůvodné napadání blogera P. Jaroslava komentáři i přenášením obrázků z jeho blogu sem. Že této situace zneužíváte, víme velmi dobře. Pokud tomuhle říkáte křesťanství, Bůh vám pomoz.
      ----------
      Pokud usvědčovat špatnou nauku na základě Písma je náboženská nesnášenlivost, je to jen čest, protože to tvrdili o Ježíši také, když tak činil, a říkal, že i nás to čeká

      Nenapadám pan Jaroslav, ale usvědčuji, že to co napsal není v souladu s Pímem, ale ani jeden z Vás se Písmem nebánil, aby mne usvědčil z mylných názorů. Na svém Blogu si mohu psát co chci, to víte, i reagovat na články druhých, když s nimi nesouhlasím a oni mi nedovolí reagovat, máte zde svobodu se vyjádřit, což u na vašich blozích neexistuje.

      Zvěstování pravdy o Ježíši a spásy skrze Něj, to je pro mne křesťanství, původní hanlivá nadávka "kristovci" je pro mne více přijatelná než křesťanství do kterého se schovají lidé, kteří neuznávají Ježíše za svého Pána.

      Proto se hlásím jako kristovec, následovník Ježíše Krista, Božího Syna, jedinou cestu k Bohu Otci a křtem Ducham svatým, který nás uvádí do veškeré pravdy

      Vymazat
    3. "Ne každý, kdo mi říká Pane Pane..." dál to znáte, že?

      "Pokud usvědčovat špatnou nauku na základě Písma je náboženská nesnášenlivost, je to jen čest, protože to tvrdili o Ježíši také, když tak činil, a říkal, že i nás to čeká"
      Podívejte - mohli bychom donekonečna spolu polemizovat o tom, že jste prostě ukradlo církevní texty Desatera a drze tvrdíte, že římskokatolická církev ho takto nevyučuje. Právě ten odkaz pod tabulkou je důkazem proti Vám, že zatvrzele lžete. Proč to děláte? Proč na sebe berete Boží trest za zneužívání Kristova jména konkr. tímto výrokem?
      "Proto se hlásím jako kristovec, následovník Ježíše Krista, Božího Syna, jedinou cestu k Bohu Otci a křtem Ducham svatým, který nás uvádí do veškeré pravdy"
      Vážně si myslíte, že Vašemu tvrzení o "špatné výuce Desatera" ještě nekdo věří pod tíhou důkazů, že to je jen Váš výmysl? Může být, že ano - ale potom za něj nesete před Bohem, kterého tak vzýváte, plnou odpovědnost, když tyto lži bude šířit dál. Já myslím, že rozumný člověk by si už mohl říct - ano, usekl jsem se, omluvím se. Zatvrzelost, kterou zde předvádíte (a já jsem moc rád, že ji předvádíte coby důkaz o nemožnosti ekumenického dialogu s protestanty, protože současná církevní hiearchie tomu není schopna uvěřit) vede rozhodně na úplně opačnou stranu, než k Bou. A tím právě dáváte svému blogu jasné image. Totiž, že 99,99% článků je naprosto mimo křesťanství. A nepomůže Vám ani zaklínání se Bohem, ani novými a novými kopírovačkami z Písma. Proč ještě pořád okolo sebe kopete, když váte, že to není nic platné a Boží Slovo se obrací už dávno proti Vám? Vlastně - co je mi do toho, že… "Milujte své nepřátele a modlete se za ně."

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. add) Tomáš PavelMar 15, 2012 09:49 AM

      "Ne každý, kdo mi říká Pane Pane..." dál to znáte, že?

      kdohledanalezne služebník Ježíše Božího SynaMar 15, 2012 01:15 PM

      add)
      "Pokud usvědčovat špatnou nauku na základě Písma je náboženská nesnášenlivost, je to jen čest, protože to tvrdili o Ježíši také, když tak činil, a říkal, že i nás to čeká"
      Podívejte - mohli bychom donekonečna spolu polemizovat o tom, že jste prostě ukradlo církevní texty Desatera a drze tvrdíte, že římskokatolická církev ho takto nevyučuje. Právě ten odkaz pod tabulkou je důkazem proti Vám, že zatvrzele lžete. Proč to děláte? Proč na sebe berete Boží trest za zneužívání Kristova jména konkr. tímto výrokem?
      "Proto se hlásím jako kristovec, následovník Ježíše Krista, Božího Syna, jedinou cestu k Bohu Otci a křtem Ducham svatým, který nás uvádí do veškeré pravdy"
      Vážně si myslíte, že Vašemu tvrzení o "špatné výuce Desatera" ještě nekdo věří pod tíhou důkazů, že to je jen Váš výmysl? Může být, že ano - ale potom za něj nesete před Bohem, kterého tak vzýváte, plnou odpovědnost, když tyto lži bude šířit dál. Já myslím, že rozumný člověk by si už mohl říct - ano, usekl jsem se, omluvím se. Zatvrzelost, kterou zde předvádíte (a já jsem moc rád, že ji předvádíte coby důkaz o nemožnosti ekumenického dialogu s protestanty, protože současná církevní hiearchie tomu není schopna uvěřit) vede rozhodně na úplně opačnou stranu, než k Bou. A tím právě dáváte svému blogu jasné image. Totiž, že 99,99% článků je naprosto mimo křesťanství. A nepomůže Vám ani zaklínání se Bohem, ani novými a novými kopírovačkami z Písma. Proč ještě pořád okolo sebe kopete, když váte, že to není nic platné a Boží Slovo se obrací už dávno proti Vám? Vlastně - co je mi do toho, že… "Milujte své nepřátele a modlete se za ně."
      --------------------------------
      Je to z Wikipedie a potvrzené tím co je v katechismu, to je citace jako jsou citována Slova z Písma, žádná krádež http://cs.wikipedia.org/wiki/Desatero

      Matouš 10,34 "Nemyslete si, že jsem přišel na zem uvést pokoj; nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč."

      "Totiž, že 99,99% článků je naprosto mimo křesťanství." Pokud myslíte,že Boží Slovo je mimo křesťanství tak, pak máte pravdu.

      Zidům 4,12-14
      "Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až na rozhraní duše a ducha, kostí a morku, a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce. Není tvora, který by se před ním mohl skrýt. Nahé a odhalené je všechno před očima toho, jemuž se budeme ze všeho odpovídat."
      14Protože máme mocného velekněze, který vstoupil až před Boží tvář, Ježíše, Syna Božího, držme se toho, co vyznáváme.

      Vymazat
    6. Jenže já to našel na tom odkazu, který máte (naštěstí) uvedený pod tabulkou té Vaší barevné mistrovské práce:
      http://katechismus.cz/desatero.php
      Navíc jsem učení římskokatolické církve doložil čtením z neděle, což jste se pokoušelo zesměšňovat - kdo je tedy preadátorem? Jedině Vy, protože uznáváte jenom svoje argumenty a zcela kašlete na doložení z Písma ode mne. Já nemám zapotřebí svoji víru dokládat z Písma, protože je autentická a živená Duchem Svatým. Ta Vaše je mrtvá, protože litera z Písma bez Ducha je naprosto mrtvá. Stejně jako Vy.

      Vymazat
    7. add) Tomáš PavelMar 15, 2012 03:16 PM

      Jenže já to našel na tom odkazu, který máte (naštěstí) uvedený pod tabulkou té Vaší barevné mistrovské práce:
      http://katechismus.cz/desatero.php
      Navíc jsem učení římskokatolické církve doložil čtením z neděle, což jste se pokoušelo zesměšňovat - kdo je tedy preadátorem? Jedině Vy, protože uznáváte jenom svoje argumenty a zcela kašlete na doložení z Písma ode mne. Já nemám zapotřebí svoji víru dokládat z Písma, protože je autentická a živená Duchem Svatým. Ta Vaše je mrtvá, protože litera z Písma bez Ducha je naprosto mrtvá. Stejně jako Vy.
      ------------------
      "Slovo Boží je živé, mocné a ostřejší než jakýkoli dvousečný meč; proniká až na rozhraní duše a ducha, kostí a morku, a rozsuzuje touhy i myšlenky srdce. Není tvora, který by se před ním mohl skrýt. Nahé a odhalené je všechno před očima toho, jemuž se budeme ze všeho odpovídat." Židům 4,12-13
      A zase jste mne usvědčil ze lži jak je vidět z té mrtvé litery, máte ale odvahu tvrdit něco jiného než Bůh...

      Vymazat
  21. Blog "Liturgické otázky" podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla - Je zakázáno měnit, transformovat, nebo stavět na této práci. 3.0 Unported
    http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/

    OdpovědětVymazat
  22. add) Tomáš Pavel24. května 2012 18:47

    Blog "Liturgické otázky" podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla - Je zakázáno měnit, transformovat, nebo stavět na této práci. 3.0 Unported
    http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/
    ------------------------
    Jelikož nám duchovní římskokatolické církve nedovolí diskuzi nad jeho články, reaguji následujícím článkem, kde každému umožním se této diskuse účastnit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to je právě porušování licence.

      Vymazat
    2. add) Tomáš Pavel 18. července 2012 10:12

      A to je právě porušování licence.
      ---------------
      Bylo postupováno podle licence a svoboda slova a názoru (což na Blogu pana Jaroslava není tam je diktatura)

      Blog Liturgické otázky, jejichž autorem je P. Jaroslav Jan,
      podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Unported

      Autor byl uveden, nebyl použit komerčně ani nebylo zasaženo do díla, jen zde byl vyjádřen jiný názor, ale to už je podle Vás zloči, mít jiný názor než má ŘK

      Nás bude soudit Bůh, tak mu tento soud nechte a nedělejte to Vy, jinak budete za to souzen VY
      Matouš 7,1-2
      "Nesuďte, abyste nebyli souzeni. Neboť jakým soudem soudíte, takovým budete souzeni, a jakou měrou měříte, takovou Bůh naměří vám. "

      Vymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)