neděle 5. srpna 2012

Co je KŘESŤANSTVÍ?


Co je křesťanství?




Odpověď: 1. Korintským 15:1-4 říká: „Chci vám připomenout, bratří, evangelium, které jsem vám zvěstoval, které jste přijali, které je základem, na němž stojíte, a skrze něž docházíte spásy, držíte-li se ho tak, jak jsem vám je zvěstoval – vždyť jste přece neuvěřili nadarmo. Odevzdal jsem vám především, co jsem sám přijal, že Kristus zemřel za naše hříchy podle Písem a byl pohřben; byl vzkříšen třetího dne podle Písem.”

Toto je v kostce křesťanská víra. Křesťanství je jedinečné uprostřed ostatních náboženství, neboť jeho důkaz je založen na vztahu, nikoli na náboženských úkonech. Místo dodržování seznamu „musíš a nesmíš” je cílem křesťanství pěstovat blízký vztah s Bohem Otcem. Tento vztah je možný na základě díla Ježíše Krista a působení Svatého Ducha v životě křesťana.

Křesťané věří, že Bible je neomylné Boží Slovo a její učení je nejvyšší autoritou (2. Timoteovi 3:16 "Veškeré Písmo pochází z Božího Ducha a je dobré k učení, k usvědčování, k nápravě, k výchově ve spravedlnosti"; 2. Petrův 1:20-21 "Toho si buďte především vědomi, že žádné proroctví v Písmu nevzniká z vlastního pochopení skutečnosti. Nikdy totiž nebylo vyřčeno proroctví z lidské vůle, nýbrž z popudu Ducha svatého mluvili lidé, poslaní od Boha." ). Křesťané věří v jediného Boha, který existuje ve třech osobách: Otec, Syn (Ježíš Kristus) a Duch Svatý.

Křesťané věří, že člověk byl stvořen konkrétně pro vztah s Bohem, ale hřích oddělil všechny lidi od Boha (Římanům 3:23; 5:12). Křesťanství učí, že Ježíš Kristus kráčel po naší Zemi, dokonalý Bůh a zároveň dokonalý člověk (Filipským 2:6-11), a zemřel na kříži. Křesťané věří, že po smrti na kříži byl Kristus pohřben, a pak znovu vstal. Teď sedí po pravici Boha Otce a oroduje za všechny věřící (Židům 7:25 "Proto přináší dokonalé spasení těm, kdo skrze něho přistupují k Bohu; je stále živ a přimlouvá se za ně"). Křesťanství hlásá, že Ježíšova smrt na kříži postačuje, aby byl splacen dluh za hříchy celého světa, a že tahle smrt znovu obnovila vztah mezi Bohem a člověkem (Židům 9:11-14;10:10; Římanům 5:8;6:23).

Abychom byli spaseni, musíme jednoduše úplně věřit v Kristovo dílo dokonané na kříži. Jestli někdo uvěří, že Kristus zemřel na jeho místě a zaplatil cenu za jeho hříchy, a pak vstal, ten bude spasen. Žádný nemůže udělat nic, čím by si sám získal své spasení. Žádný není „dost dobrý” na to, aby sám obstál před Bohem, protože všichni jsme hříšníci (Izajáš 53:6; 64:6-7). Kromě toho, již nemusíme nic víc dělat, protože Kristus dokonal celé své dílo! Když byl Ježíš na kříži, řekl: „Dokonáno jest!” (Jan 19:30).

Tak, jako již nejsou zapotřebí žádné skutky, aby člověk získal spasení, když uvěří v Kristovo dílo na kříži, tak již žádný nemůže udělat nic, čím by své spasení ztratil. Pamatujte, že dílo bylo vykonáno a dokonáno Kristem! Nic ohledně spasení nezávisí na tom, kdo jej přijímá! Jan 10:27-29 říká: „Moje ovce slyší můj hlas, já je znám, jdou za mnou a já jim dávám věčný život: nezahynou navěky a nikdo je z mé ruky nevyrve. Můj Otec, který mi je dal, je větší nade všecky, a nikdo je nemůže vyrvat z Otcovy ruky.”

Někteří si snad pomyslí: „To je výborné – když jsem jednou spasen, můžu si dělat, co chci, i tak spasení neztratím!” Spasení však neznamená úplnou volnost dělat, jak se mi co líbí. Spasení znamená osvobodit se z otroctví staré hříšné přirozenosti a stát se svobodným pro vztah s Bohem. Dokud věřící žijí tady na zemi ve svém hříšném těle, bude stále probíhat zápas s pokušením hříchu. Život ve hříchu brání vztahu, který Bůh chce mít s člověkem, a pokud člověk žije v hříchu jako věřící, nemůže se ve skutečnosti těšit ze vztahu, který Bůh s ním chce mít. Křesťané však mohou dosáhnout vítězství v zápasu s hříchem tím, že budou číst a konat Boží Slovo (Bibli) ve svých životech a dají se řídit Svatým Duchem – to znamená, že se podřídí vlivu Svatého Ducha a nechají se vést v každodenním životě a skrze Ducha se podřizují Božímu Slovu.

Takže, zatímco mnohé náboženské systémy vyžadují, aby člověk dělal určité věci a určité věci zas nedělal, křesťanství je o vztahu k Bohu. Křesťanství znamená věřit, že Kristus zemřel na kříži, a znovu vstal, aby zaplatil za tvůj hřích. Tvůj dluh za hřích je splacen a ty můžeš mít společenství s Bohem. Můžeš vítězit nad svou hříšnou přirozeností a kráčet v obecenství a poslušnosti s Bohem. Toto je pravé biblické křesťanství.

www.GotQuestions.org

65 komentářů:

  1. Kdo nemiluje Boží Desatero, coby "systém" daný Bohem a které hlásá Boží Svatá Církev, nemiluje Boha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže v desateru je spása?

      Vymazat
    2. Anonymní5. srpna 2012 13:12

      Kdo nemiluje Boží Desatero, coby "systém" daný Bohem a které hlásá Boží Svatá Církev, nemiluje Boha.

      Anonymní 5. srpna 2012 14:27

      Takže v desateru je spása?
      ----------------------------
      Nevím zda jste správně četl o desateru tam není ani slov, je tam o tom, co pro nás udělal Ježíš, již nepatříme pod zákon, ale pod milost:

      Křesťanství znamená věřit, že Kristus zemřel na kříži, a znovu vstal, aby zaplatil za tvůj hřích. Tvůj dluh za hřích je splacen a ty můžeš mít společenství s Bohem. Můžeš vítězit nad svou hříšnou přirozeností a kráčet v obecenství a poslušnosti s Bohem. Toto je pravé biblické křesťanství.

      "Co však praví? ‚Blízko tebe je slovo, v tvých ústech a ve tvém srdci‘; je to slovo víry, které zvěstujeme. Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen. Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení, neboť Písmo praví: ‚Kdo v něho věří, nebude zahanben.‘ Není rozdílu mezi Židem a Řekem: Vždyť je jeden a týž Pán všech, štědrý ke všem, kdo ho vzývají, neboť‚každý, kdo vzývá jméno Páně, bude spasen‘. Římanům 10,8-13

      "Nyní však není žádného odsouzení pro ty, kteří jsou v Kristu Ježíši, neboť zákon Ducha, který vede k životu v Kristu Ježíši, osvobodil tě od zákona hříchu a smrti.Bůh učinil to, co bylo zákonu nemožné pro lidskou slabost: Jako oběť za hřích poslal svého vlastního Syna v těle, jako má hříšný člověk, aby na lidském těle odsoudil hřích, a aby tak spravedlnost požadovaná zákonem byla naplněna v nás, kteří se neřídíme svou vůlí, nýbrž vůlí Ducha. Ti, kdo dělají jen to, co sami chtějí, tíhnou k tomu, co je tělesné; ale ti, kdo se dají vést Duchem, tíhnou k tomu, co je duchovní." Římanům 8,1-5

      Vymazat
    3. Anonymní 5. srpna 2012 14:27
      Takže v desateru je spása?
      > Především v Desateru. Tam to začíná. NZ, podle kterého se máme držet, je přece doplněním a naplněním SZ, jak dobře víme. Takže držet se k tomu i SZ je před Bohem určitě správné. Řekl to přece Ježíš, o kterém tu píšete hotové eposy.
      Mt 5,17 Nedomnívejte se, že jsem přišel zrušit Zákon nebo Proroky; nepřišel jsem zrušit, nýbrž naplnit.

      Kdohleda Nalezne 5. srpna 2012 15:08
      Nevím zda jste správně četl o desateru tam není ani slov, je tam o tom, co pro nás udělal Ježíš, již nepatříme pod zákon, ale pod milost:
      Srv.: Mt 5,17 Nedomnívejte se, že jsem přišel zrušit Zákon nebo Proroky; nepřišel jsem zrušit, nýbrž naplnit.

      > Vyberete si vždycky z Písma jen kousek a ostatní si klidně hodíte za hlavu, jakoby bylo Boží Slovo vzduch! Jenže správný křesťan bere z Písma i Mariina vzoru žití podle Božího Slova (= Ježíše Krista) všechno a nevynechává nic na úkor jiného, tím méně velice závažné a absolutně závazné Desatero Božích přikázání. Škoda tohoto Vašeho úsilí do blogu, který postrádá základní smysl, pro který byl údajně vytvořen.

      Já umím číst, protože jsem se to naučila ve škole, ale někdo jiný tu s tím má velice silné potíže. Nic ve zlém. Zina

      Vymazat
    4. add) Mt 5,17 Nedomnívejte se, že jsem přišel zrušit Zákon nebo Proroky; nepřišel jsem zrušit, nýbrž naplnit.
      --------------
      Milá Zino, ale to nepopírá to, že jsme osvobozeni ze zákona, protože celé desatero se zrcadlí v následujícím přikázání "„Mistře, které přikázání je v zákoně největší?“ On mu řekl: „‚Miluj Hospodina, Boha svého, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou myslí.‘ To je největší a první přikázání. Druhé je mu podobné: ‚Miluj svého bližního jako sám sebe.‘ Na těch dvou přikázáních spočívá celý Zákon i Proroci.“ Matouš 22,36-40

      Vymazat
    5. add) > Vyberete si vždycky z Písma jen kousek a ostatní si klidně hodíte za hlavu, jakoby bylo Boží Slovo vzduch! Jenže správný křesťan bere z Písma i Mariina vzoru žití podle Božího Slova (= Ježíše Krista) všechno a nevynechává nic na úkor jiného, tím méně velice závažné a absolutně závazné Desatero Božích přikázání. Škoda tohoto Vašeho úsilí do blogu, který postrádá základní smysl, pro který byl údajně vytvořen.

      Já umím číst, protože jsem se to naučila ve škole, ale někdo jiný tu s tím má velice silné potíže. Nic ve zlém. Zina
      --------------
      Milá Zino, pokud skutečně čteš Písmo, tak Ti nemůže uniknout, že zde nejsou vytržené kontexty, naopak jeden verš potvrzuje druhý, já si nemohu dovolit před Bohem tvrdit něco jiného než Jeho Slovo říká, bázeň a láska k Němu mi to nedovolí, nestojí mi to za to.

      Budu následovat Marii, pokud mi v Písmu najdeš, že to mám činit, já tam vidím jasnou odpověď koho mám následovat a jelikož Ježíš byl i člověk, tak jako člověka následuji Jeho víru a jako Boha Ho uctívám "Ježíš mu odpověděl: „Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne." JAN 14,6 a nemíním neposlechnout svého Boha

      A jelikož je Bůh velice žárlivě miljující, nedovolím si uctívat a milovat někého jiného a následovat někoho jiného něž Jeho, a tak neporušuji z desatera to, že se modlím k obrazům, klekám před sochama, křížem, knězem, což je jasné přestoupení desatera. Což mnozí činí..... klekám jen před samotným Bohem, nemám k tomu žádný obrázek, žádnou sochu, nic. Bůh je Duch a také tak k Němu přistupuji, žije v mém srdci.

      Které část z desatera podle Tebe nedodržuji já, podle tohoto blogu?
      1) nemám jednoho Boha, kterého nemiluji?
      2) Uctívám obrazy, sochy, lidi, zjevení, klekám před tím a nabádám k modlitbám k někomu jinému než k Bohu Otci skrze Ježíše Krista?
      3) Používám Boží jméno v nadávkách, jak to činí nevěřící lidé?
      4) Nectím snad den odpočinku?
      5) Nectím snad své rodiče?
      6) Nabádám k vraždám, či dokonce víš o někom kdo byl mnou zavražděn?
      7) Cizoložím?
      8) Kradu?
      9) Svědčím proti svému bližnímu křivě?
      10) Dychtím po majetku bližního?
      Tak mi prosím Zino řekni, které z těchto přikázní skutečně překračuji podle Tebe?

      add) Škoda tohoto Vašeho úsilí do blogu, který postrádá základní smysl, pro který byl údajně vytvořen.

      Opakuji, jen v Ježíši jediném je spása v nikom jiném a to je mé evangelium, které je na tomto blogu hlavním tématem, a o Ježíši zde píši jen biblicmkou pravdu, tak jak ji sám o sobě řekl.

      Pokud se Ti více líbí web pana Jaroslava Jana Liturgické otázky, který o Ježíši nepíše skoro nic, evangelium pro nevěřící nekáže, nemám ti to za zlé, já činím jen co mi Ježíš nakázal:
      ůA řekl jim: „Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu stvoření. Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen." Marek 16,15-16
      "Hlásej slovo Boží, ať přijdeš vhod či nevhod, usvědčuj, domlouvej, napomínej v trpělivém vyučování. Neboť přijde doba, kdy lidé nesnesou zdravé učení, a podle svých choutek si seženou učitele, kteří by vyhověli jejich přáním." 2.Tim 4,2-3

      Ježíš Tě miluje a On je jedinou cestou k Bohu Otci, na to prosím nezapomínej.

      Vymazat
    6. Ježíš miluje jenom ty, který nezneuctívají křesťanství pro svoje vlastní zájmy jako ty tímhle blogem! Pro takový má taky věčnou odměnu! Jenomže úplně jinou, než si myslíš, ty jeden obehranej kafemlejnku. Druhý přikázání porušuješ!!! Stavěním svojí vlastní dokonalosti na zvymejšlený nedokonalosti věrouky řím-kat církve a svejma prožluklejma pokusama o strahávání argumentů Tomáše Pavla. Nevěříš, co? Tak si to tady pořádně přečti!
      Mk 12,31 Druhé je toto: ‚Miluj svého bližního jako sám sebe!‘ Většího přikázání … není.“
      A konečně se seber a pořádně prober z těch svejch démonickejch vejparů. Píšeš jak prase a štěkáš jak pes. Taky nevěříš? Tak čti ještě líp!
      Př 26,11 Jako se pes vrací ke svému zvratku, tak hlupák opakuje svou pošetilost.
      2P 2,22 Přihodilo se jim to, co říká pravdivé přísloví: ‚Pes se vrátil k vlastnímu vývratku‘ a umytá svině se zase válí v bahništi.
      Ještě se chcete na něco zeptat, Vaše Křesťanská Dokonalosti?

      Já se držím tohodle, kdyby to náhodou Vaši vysokost zajímalo::
      Fp 3,2 Dejte si pozor na ty psy, dejte si pozor na ty špatné dělníky, dejte si pozor na tu ‚rozřízku‘!

      Jestli nevěříš, že to je v Písmu, tak tady si to najdeš - stačí jenom zadat "pes" a "svině" (našel jsem tě tam za necelou čtvrtvteřinu, kafemljenku):
      http://www.bibleserver.com/
      Jirka

      Vymazat
    7. Jirko, mně nevadí to jejich "nahánění". Sami sobě podřezávají větev, jak jste to trefně popsal prasátkem a čoklíkem. Já jsem si před několika měsíci myslel, že jim vážně bude stačit dokázat verši z Písma i doložením autentické věrouky, že jsou na bludné cestě. Bohužel - chovají se jako "hlupáci", kteří "opakují svoji pošetilost" neustále dokola. Chápu to rozhořčení pro Boží věci. Na hrubý pytel patří hrubá záplata a já plně souhlasím s tím, co jste napsal.

      Vymazat
    8. Možná by bylo dobré, aby si autoři přečetli tohle Boží Slovo, které rozhodně podporuje Jirkovo rozhorlení:

      Matouš 3
      4 Jan měl na sobě šat z velbloudí srsti, kožený pás kolem boků a potravou mu byly kobylky a med divokých včel.
      5 Tehdy vycházel k němu celý Jeruzalém i Judsko a celé okolí Jordánu,
      6 vyznávali své hříchy a dávali se od něho v řece Jordánu křtít.
      7 Ale když spatřil, že mnoho farizeů a saduceů přichází ke křtu, řekl jim: „Plemeno zmijí, kdo vám ukázal, že můžete utéci před nadcházejícím hněvem?
      8 Neste tedy ovoce, které ukazuje, že činíte pokání.
      9 Nemyslete si, že můžete říkat: ‚Náš otec je Abraham!‘ Pravím vám, že Bůh může Abrahamovi stvořit děti z tohoto kamení.
      10 Sekera už je na kořeni stromů; a každý strom, který nenese dobré ovoce, bude vyťat a hozen do ohně.

      Vymazat
    9. Tomáš Pavel6. srpna 2012 1:54
      re: Jo. Ujelo mi to. Sorry - Mea maxima culpa. Už sem se tady na tu močůvku nemohl dívat jen tak s rukama v kapsách. Jdu se modlit.
      Jirka

      Vymazat
    10. add) Anonymní5. srpna 2012 22:44

      Ježíš miluje jenom ty, který nezneuctívají křesťanství pro svoje vlastní zájmy jako ty tímhle blogem! Pro takový má taky věčnou odměnu! Jenomže úplně jinou, než si myslíš, ty jeden obehranej kafemlejnku. Druhý přikázání porušuješ!!! Stavěním svojí vlastní dokonalosti na zvymejšlený nedokonalosti věrouky řím-kat církve a svejma prožluklejma pokusama o strahávání argumentů Tomáše Pavla. Nevěříš, co? Tak si to tady pořádně přečti!
      Mk 12,31 Druhé je toto: ‚Miluj svého bližního jako sám sebe!‘ Většího přikázání … není.“
      A konečně se seber a pořádně prober z těch svejch démonickejch vejparů. Píšeš jak prase a štěkáš jak pes. Taky nevěříš? Tak čti ještě líp!
      Př 26,11 Jako se pes vrací ke svému zvratku, tak hlupák opakuje svou pošetilost.
      2P 2,22 Přihodilo se jim to, co říká pravdivé přísloví: ‚Pes se vrátil k vlastnímu vývratku‘ a umytá svině se zase válí v bahništi.
      Ještě se chcete na něco zeptat, Vaše Křesťanská Dokonalosti?

      Já se držím tohodle, kdyby to náhodou Vaši vysokost zajímalo::
      Fp 3,2 Dejte si pozor na ty psy, dejte si pozor na ty špatné dělníky, dejte si pozor na tu ‚rozřízku‘!

      Jestli nevěříš, že to je v Písmu, tak tady si to najdeš - stačí jenom zadat "pes" a "svině" (našel jsem tě tam za necelou čtvrtvteřinu, kafemljenku):
      http://www.bibleserver.com/
      Jirka
      ---------------
      Je zajímavé jak vás štve moje víra v Ježíše, který je mým osobním přítelem, a jelikož vás miluji, tak vám žehnám a nenapadlo by mne v lásce k Bohu vás nazvat psy, ale blahoslaven je ten, který je haněn, kvůli Ježíši, protože tento web je o Něm o Ježíši. Ani se nepovyšuji nad nikoho, já netvrdím že má věrouka je ta jediná pravá, já tvrdím jen že Bible je jediná pravda, Ježíš je pravda a Blhe je pravda a nic nad to neexistuje.

      Nikdo kdo patří démonům neřekne a nikdy nevyzná, že Ježíš Kristus je jeho jediným Pánem, to by jste měli z Bible znát, proto není možné sloužit svému Králi Ježíši a zárověň ďáblu. A já stale tvrdím, že Ježíš je jedinou cestou ke spáse, žádná jiná neexistuje.

      Držím se přikází, že mám milovat své nepřátele, nejenže k vám necítím zášť, vztek ani nenávist, ale jedině co k vám cítim Jirko i Tomáši je láska, kterou mi k vám dává Bůh.
      "Podle toho lze rozeznat děti Boží a děti ďáblovy: Není z Boha, kdokoliv nečiní spravedlnost a nemiluje svého bratra. Neboť to je zvěst, kterou jste slyšeli od počátku: abychom se navzájem milovali. Ne jako Kain, který byl z ďábla a zabil svého bratra. A proč ho zabil? Protože jeho vlastní skutky byly zlé, kdežto bratrovy spravedlivé. Nedivte se, bratří, když vás svět nenávidí. My víme, že jsme přešli ze smrti do života, protože milujeme své bratry. Kdo nemiluje, zůstává ve smrti.Kdokoliv nenávidí svého bratra, je vrah – a víte, že žádný vrah nemá podíl na věčném životě." 1 Jan 3,10-15

      Vymazat
    11. add) Tomáš Pavel6. srpna 2012 1:54

      Jirko, mně nevadí to jejich "nahánění". Sami sobě podřezávají větev, jak jste to trefně popsal prasátkem a čoklíkem. Já jsem si před několika měsíci myslel, že jim vážně bude stačit dokázat verši z Písma i doložením autentické věrouky, že jsou na bludné cestě. Bohužel - chovají se jako "hlupáci", kteří "opakují svoji pošetilost" neustále dokola. Chápu to rozhořčení pro Boží věci. Na hrubý pytel patří hrubá záplata a já plně souhlasím s tím, co jste napsal.
      ----------------
      Skutky 5,29
      „Boha je třeba poslouchat více než lidi."

      Vymazat
    12. add) Tomáš Pavel6. srpna 2012 1:58

      Možná by bylo dobré, aby si autoři přečetli tohle Boží Slovo, které rozhodně podporuje Jirkovo rozhorlení:

      Matouš 3
      4 Jan měl na sobě šat z velbloudí srsti, kožený pás kolem boků a potravou mu byly kobylky a med divokých včel.
      5 Tehdy vycházel k němu celý Jeruzalém i Judsko a celé okolí Jordánu,
      6 vyznávali své hříchy a dávali se od něho v řece Jordánu křtít.
      7 Ale když spatřil, že mnoho farizeů a saduceů přichází ke křtu, řekl jim: „Plemeno zmijí, kdo vám ukázal, že můžete utéci před nadcházejícím hněvem?
      8 Neste tedy ovoce, které ukazuje, že činíte pokání.
      9 Nemyslete si, že můžete říkat: ‚Náš otec je Abraham!‘ Pravím vám, že Bůh může Abrahamovi stvořit děti z tohoto kamení.
      10 Sekera už je na kořeni stromů; a každý strom, který nenese dobré ovoce, bude vyťat a hozen do ohně.
      -----------------------
      Na to mohu jen odpovědět, protože Bůh je mi svědkem, že zachovávám Jeho slovo a miluji Jeho Syna Ježíše celm svým srdcem, duší a silou a proto mi zjevuje denně svoji lásku a to zjevně:
      "Kdo přijal má přikázání a zachovává je, ten mě miluje. A toho, kdo mě miluje, bude milovat můj Otec; i já ho budu milovat a dám se mu poznat.“Řekl mu Juda, ne ten Iškariotský: „Pane, jak to, že se chceš dát poznat nám, ale ne světu?“ Ježíš mu odpověděl: „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo, a můj Otec ho bude milovat; přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek. Kdo mě nemiluje, nezachovává má slova. A slovo, které slyšíte, není moje, ale mého Otce, který mě poslal." Jan 14,21-24

      Vymazat
    13. Hotovej textovej průjem. Jirka

      Vymazat
    14. Jo - a na devítku ten křivák taky háže bobek:
      9) Svědčím proti svému bližnímu křivě?
      Ledaže katolíky nepovažuje za "své bližní". :o)
      Jirka

      Vymazat
    15. add)
      Anonymní9. srpna 2012 7:57

      Jo - a na devítku ten křivák taky háže bobek:
      9) Svědčím proti svému bližnímu křivě?
      Ledaže katolíky nepovažuje za "své bližní". :o)
      Jirka
      -----------------
      Před kým svědčím křivě o katolících? Mluvím zde o víře a věrouce, ne proti katolíkům, ty miluji jako své bratry v Ježíši Kristu. Bůh Otec je mi svědkem.

      Vymazat
    16. Fakt jak zaseknutej vůl.
      Jirka

      Vymazat
    17. add) Anonymní10. srpna 2012 20:52

      Fakt jak zaseknutej vůl.
      Jirka
      -------------
      Hlavně že se umíš vyjádřit. Zatracujete mne jen proto že veřím v Ježíše a je promne jediným Bohem, ale nikdy nikdo neodpoví na mé námitky či verše z Písma.

      Tak co je podle tebe pravé křesťanství?

      Vymazat
  2. Tenhle kafemlejnek, co furt dokola hledá a nemůže najít, je už s těma svejma spatlaninama hustě trapnej.
    Jirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Anonymní5. srpna 2012 20:11

      Tenhle kafemlejnek, co furt dokola hledá a nemůže najít, je už s těma svejma spatlaninama hustě trapnej.
      Jirka
      --------
      Pokud Boží Slovo, které se tu neustále opakuje je pro Tebe kafemlujnek, proč ne, já Boží Slovo beru za svou absolutní autoritu.

      "Hlásej slovo Boží, ať přijdeš vhod či nevhod, usvědčuj, domlouvej, napomínej v trpělivém vyučování. Neboť přijde doba, kdy lidé nesnesou zdravé učení, a podle svých choutek si seženou učitele, kteří by vyhověli jejich přáním." 2.Tim 4,2-3

      Ježíš je jedinou spásou, mimo Něj nic neexistuje

      Vymazat
    2. Vo tobě mluvím, ty kafemlejnku.
      Jirka

      Vymazat
    3. Opakování je matka moudrosti a bázeň před Hospodinem je počátek moudrosti, takže opakováním Jeho pravdy z Božího Slova je moudrost, proto ji stále opakuji.

      Vymazat
    4. Zaseknutý CD. Jirka

      Vymazat
    5. add) Anonymní6. srpna 2012 23:52

      Zaseknutý CD. Jirka
      -----------
      Co Ti konkrétně vadí na Božím Slovu?

      Vymazat
    6. Jirko ztrapňujete se především vy a to hodně.

      Vymazat
  3. Co je křesťanství?
    http://cs.wikipedia.org/wiki/K%C5%99es%C5%A5anstv%C3%AD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ale nejde o biblické křesťanství.
      Pokud chceme jít za Bohem, musíle se držet Jeho slova a slovo křesťan je ze slova kristovec, což byla nadávka následovníků Ježíše Krista, nejde o náboženství jde o životní styl ,jde o osobní vztah s Bohem skrze Ježíše Krista:

      1. Korintským 15:1-4 říká: „Chci vám připomenout, bratří, evangelium, které jsem vám zvěstoval, které jste přijali, které je základem, na němž stojíte, a skrze něž docházíte spásy, držíte-li se ho tak, jak jsem vám je zvěstoval – vždyť jste přece neuvěřili nadarmo. Odevzdal jsem vám především, co jsem sám přijal, že Kristus zemřel za naše hříchy podle Písem a byl pohřben; byl vzkříšen třetího dne podle Písem.”

      Toto je v kostce křesťanská víra. Křesťanství je jedinečné uprostřed ostatních náboženství, neboť jeho důkaz je založen na vztahu, nikoli na náboženských úkonech. Místo dodržování seznamu „musíš a nesmíš” je cílem křesťanství pěstovat blízký vztah s Bohem Otcem. Tento vztah je možný na základě díla Ježíše Krista a působení Svatého Ducha v životě křesťana.

      Vymazat
    2. add) Anonymní6. srpna 2012 12:27

      Tomáš Pavel6. srpna 2012 1:54
      re: Jo. Ujelo mi to. Sorry - Mea maxima culpa. Už sem se tady na tu močůvku nemohl dívat jen tak s rukama v kapsách. Jdu se modlit.
      Jirka
      --------------
      Boží Slovo je močůvka? Co z nesedí v článku z Božího Slova, že jsi to nazval močůvkou? Boží Slovo je Ježíš, tak doufám, že ses šel modlit přímo k Němu a řekl jsi mu na rovinu co si myslíš o Jeho Slovu, neurážíš mne, ale Ducha svatého, protože to byl On, kdo nechal vše do Písma zapsat. A pamatuj co řekl Jeíš, tak si dávej prosím na to pozor: "Kdo není se mnou, je proti mně; a kdo se mnou neshromažďuje, rozptyluje. Proto vám pravím, že každý hřích i rouhání bude lidem odpuštěno, ale rouhání proti Duchu svatému nebude odpuštěno. I tomu, kdo by řekl slovo proti Synu člověka, bude odpuštěno; ale kdo by řekl slovo proti Duchu svatému, tomu nebude odpuštěno v tomto věku ani v budoucím" Matouš 12,30-32

      Vymazat
    3. Zaseknutý CD. Jirka

      Vymazat
    4. Milý Jirko,

      nikdo Vás nenutí,abyste to četl..A jestliže je Písmo a Ježíš pro Vás močůvkou,pak k tomu už není co dodat..opravdo poznávám pravou tvář římskokatolické církve,té pravé a svaté,jak Vy říkáte..
      Petra

      Vymazat
    5. Milá Petro,

      naučte se laskavě pořádně číst a chovat se eticky. Močůvka je to, co tady provádějí autoři s Božím Slovem a věroukou řím-kat. církve. Je to výtečné svědectví jedné obrovské nenávisti z jejich strany.

      Kdo Vás nutí číst naši katolickou věrouku a pitvat, jestli čteme nebo nečteme Boří Slovo? Kdo Vám dal takové právo??? Nikdo (!!!) - a přesto se o nás sprostě otíráte!!! Fuj tajxl!!! Tak se laskavě nedivte, že když zdejší autoří hází lejnama a blijí močůvku na svoje katolické sousedy (třeba jen ten nesmysl s upálením Husa nebo špinění blogu Liturgické otázky), že se jim to taky vrátí zpátky. Já s tím problém nemám. Takže si tu klidně pište, o čem chcete. Pokud nechcete číst nic o močůvkách a necháte ostatní žít, určitě sem nikdo nebude bezdůvodně psát, co se Vám nehodí pod Váš rypáček nebo Váš čenich.

      Doufám, že jsem Vám to napsal jasně. Kdyby ne, klidně se mne ptejte, na co chcete, já, na co chci, odpovím.
      Jirka

      P.S.
      Začněte takhle hanět věrouku muslimům - a uvidíte, jak vás budou milovat! Až k smrti (!!!).

      Vymazat
    6. add) Anonymní8. srpna 2012 2:17

      Milá Petro,

      naučte se laskavě pořádně číst a chovat se eticky. Močůvka je to, co tady provádějí autoři s Božím Slovem a věroukou řím-kat. církve. Je to výtečné svědectví jedné obrovské nenávisti z jejich strany.

      Kdo Vás nutí číst naši katolickou věrouku a pitvat, jestli čteme nebo nečteme Boří Slovo? Kdo Vám dal takové právo??? Nikdo (!!!) - a přesto se o nás sprostě otíráte!!! Fuj tajxl!!! Tak se laskavě nedivte, že když zdejší autoří hází lejnama a blijí močůvku na svoje katolické sousedy (třeba jen ten nesmysl s upálením Husa nebo špinění blogu Liturgické otázky), že se jim to taky vrátí zpátky. Já s tím problém nemám. Takže si tu klidně pište, o čem chcete. Pokud nechcete číst nic o močůvkách a necháte ostatní žít, určitě sem nikdo nebude bezdůvodně psát, co se Vám nehodí pod Váš rypáček nebo Váš čenich.

      Doufám, že jsem Vám to napsal jasně. Kdyby ne, klidně se mne ptejte, na co chcete, já, na co chci, odpovím.
      Jirka

      P.S.
      Začněte takhle hanět věrouku muslimům - a uvidíte, jak vás budou milovat! Až k smrti (!!!).
      -------------
      Haníě to co je v článku a tam jde o Boží Slovo a není nijak pokroucené, nebo snad se Ti Jirko zdá, že ano, tak konkrétně, který verš Ti v článku nesedí?

      Není třeba napadat víru muslimům jsou to pro nás pohané, Ježíš není pro ně Bohem, za ti Řím z Něj udělal slabého stále trpícího Boha a já zde ukazuji, že je to jinak, jak ukazuje Písmo. Marie není víc než Bůh či Boží Syn Ježíš, dokonce není ani ve stejné rovině, je stejná jako my všichni ostatní, je to Boží dítě.

      A liturgické otázky? Tam vládne diktatura, nesvoboda a nenávist, proto není možné tam svobodně diskutovat tuto možnost tu dávám všem já. A tento blog je věnovám Božímu Synu Ježíši a Evangelium

      A i když haníte moji víru, v mém srdci vůči vám římskokatolíkům, kteří tu běsníte, není ani špetka zlosti, nenávisti, zášti či ublížení, naopak srze svoji víru v Božího Syna Ježíše, Jeho přítomnosti ve mne Tě Jriko, Tě Tomáši, Tě Zino a vás ostatní, kdo pousloucháte Řím, miluji tou láskou jakou má Bůh k nám, protože nás nabádá milovat své bližní (tj. úplně všechny) a já Jeho příkázání s bázní k Bohu dodržuji, On vidí do mého srdce nelze mluvit něco jiného a něco jínemo tam mít, to by byla lež Duchu svatému a to mi nestojí za to.

      Pojďme konečne diskutovat o Ježíši a Jeho Slovu Jirko

      Bůh Ti žehnej

      Vymazat
    7. To je ale vejmluvy! A že se nemodlíte za římkokatolicou církev a napadáte tady kdekoho, jen proto, že je katolík? To ti blbý není, co? Protože víš, že katolk ti nepřijede vypálet barák a podřezat rodinu, co? Pro mě seš normální sprostej a podělanej úchyl a srab.
      Jirka

      Vymazat
    8. "A liturgické otázky? Tam vládne diktatura, nesvoboda a nenávist, proto není možné tam svobodně diskutovat tuto možnost tu dávám všem já. A tento blog je věnovám Božímu Synu Ježíši a Evangelium"

      No bodejť! Sprostý a zdivočelý prasata plivající na všecko, co je svatý a Boží, se nemůžou nechat jen tak pobíhat volně a bez kontroly. :-))) Jen tak do vás, sprosťáci. To by se vám tak hodilo - dělat si co chcete a kašlat na Boha a Boží vůli, co? Náhodou - buďte rádi, že vás tam banují a nemáte podřezaný krky, jak to dělají muslimáci.
      Jirka

      Vymazat
    9. Anonymní9. srpna 2012 7:14

      "A liturgické otázky? Tam vládne diktatura, nesvoboda a nenávist, proto není možné tam svobodně diskutovat tuto možnost tu dávám všem já. A tento blog je věnovám Božímu Synu Ježíši a Evangelium"

      No bodejť! Sprostý a zdivočelý prasata plivající na všecko, co je svatý a Boží, se nemůžou nechat jen tak pobíhat volně a bez kontroly. :-))) Jen tak do vás, sprosťáci. To by se vám tak hodilo - dělat si co chcete a kašlat na Boha a Boží vůli, co? Náhodou - buďte rádi, že vás tam banují a nemáte podřezaný krky, jak to dělají muslimáci.
      Jirka
      --------------------
      "Já však vám pravím: Milujte své nepřátele, žehnejte těm, kdo vás proklínají, dobře čiňte těm, kdo vás nenávidí, a modlete se za ty, kteří vás urážejí a pronásledují," Matouš 5,44 A to přesně činím Jirko, v tom se ukázala Boží láska, že milujem své bližní:
      "Podle toho lze rozeznat děti Boží a děti ďáblovy: Není z Boha, kdokoliv nečiní spravedlnost a nemiluje svého bratra. Neboť to je zvěst, kterou jste slyšeli od počátku: abychom se navzájem milovali. Ne jako Kain, který byl z ďábla a zabil svého bratra. A proč ho zabil? Protože jeho vlastní skutky byly zlé, kdežto bratrovy spravedlivé. Nedivte se, bratří, když vás svět nenávidí. My víme, že jsme přešli ze smrti do života, protože milujeme své bratry. Kdo nemiluje, zůstává ve smrti. Kdokoliv nenávidí svého bratra, je vrah – a víte, že žádný vrah nemá podíl na věčném životě." 1 Janova 3,10-15

      "A toto přikázání máme od něho, aby , kdo miluje Boha, miloval také svého bratra." 1 Jan 4,21

      Miluji Boha, miluji i Tebe Jirko. Boží vůle je milovat Jeho a bližního.

      Vymazat
    10. Hele - tak aby bylo jasno mezi nama: na chlapečky nejsu a na holčičky taky ne! Takovou pošahanou lásku si vyznávej laksavě někomu jinýmu, kdo na to je, jasný? A už fakt nechlastej, nebo se ti to vymkne!
      Jirka

      Vymazat
    11. Mám věřit Wikipedi co je křesťanství nebo Božímu Slovu?

      1. Korintským 15:1-4 říká: „Chci vám připomenout, bratří, evangelium, které jsem vám zvěstoval, které jste přijali, které je základem, na němž stojíte, a skrze něž docházíte spásy, držíte-li se ho tak, jak jsem vám je zvěstoval – vždyť jste přece neuvěřili nadarmo. Odevzdal jsem vám především, co jsem sám přijal, že Kristus zemřel za naše hříchy podle Písem a byl pohřben; byl vzkříšen třetího dne podle Písem.”

      Toto je v kostce křesťanská víra. Křesťanství je jedinečné uprostřed ostatních náboženství, neboť jeho důkaz je založen na vztahu, nikoli na náboženských úkonech. Místo dodržování seznamu „musíš a nesmíš” je cílem křesťanství pěstovat blízký vztah s Bohem Otcem. Tento vztah je možný na základě díla Ježíše Krista a působení Svatého Ducha v životě křesťana.

      Vymazat
    12. add) Anonymní10. srpna 2012 20:51

      Hele - tak aby bylo jasno mezi nama: na chlapečky nejsu a na holčičky taky ne! Takovou pošahanou lásku si vyznávej laksavě někomu jinýmu, kdo na to je, jasný? A už fakt nechlastej, nebo se ti to vymkne!
      Jirka
      ------------
      Já jen činím to, o co mne žádá Bůh a to, milovat Tě, proto Tě nemohu nenávidět, kdo nenávidí, nemá rád své bližní je vrah a Boží láska se zjevuje skrze nás, když se navzájem milujeme, nechceš-li to přijmout, nic to nezmění, že Tě v Ježíši Božím Synu miluji. Bůh je láska.

      Vymazat
  4. Děkuji za vyčerpávající odpověď.Teď vidím celou římskou církev a její věrouku v kostce a chápu,proč musí být postavena především na tradici,kdy se to čemu Vy říkáte víra předává z rodičů na děti.
    Vám nevadí,jak se římská věrouka liší od Písma?Že římská církev lže v tom,co hlásá?Pokud Vám to nevadí,dobrá,ale Vy nemáte právo autorům blogu něco zakazovat,uveřejňují tady svůj názor a to se snad ve svobodné společnosti může,nebo ne?Jestli jste se pasoval na obránce pravé katolické víry,budiž..ale myslím,že nemůžete čekat,že se tím zdejší autoři nechají zastrašit a přestanou psát,já osobně se modlím,aby se tak nestalo a vím,že Bůh Otec mé prosby vyslyší,neboť jsou mu předkládány v Ježíšově jménu.

    A pokud je všem ostatním lidem,kteří nejsou římští katolíci upíráno právo třeba jen číst Vaši věrouku,jak jim tedy předáváte Ježíšovo evangelium?Vidět v kostele(i mimo kostel) katolíka s Biblí je totiž téměř(spíš úplně) nemožné,takže podle čeho jim kážete?
    Uvědomujete si vůbec,že na blogu Liturgické otázky je Vaše věrouka popisována tak těžce a složitě,že obyčejný člověk po přečtení prvních pěti vět raději odejde někam jinam?Ty otázky,které se tam řeší,jsou myslím nepochopitelné i pro obyčejné katolíky,kteří chodí jen do kostela a nejsou vyloženě ortodoxní,zde se mají alespoň šanci dozvědět,kdo byl Ježíš a co pro nás udělal a proč a to formou přístupnou všem..tak jak to dělal Ježíš,který kázal jednoduché evangelium.

    Lukáš 11:52 "Běda vám zákoníkům! Vzali jste klíč poznání, sami jste nevešli, a těm, kteří chtěli vejít, jste v tom zabránili."

    Mám pocit,že i Vy zabraňujete vejít..
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vám nevadí,jak se římská věrouka liší od Písma?
      @ Ne, protože stojí na Písmu = Boží Slovo = její zakladatel Ježíš Kristus.

      Že římská církev lže v tom,co hlásá?
      @ V čem konkrétně lže?

      Vymazat
    2. P.S.
      Mám pocit,že i Vy zabraňujete vejít..

      @ Pocity jsou čistě lidskou subjektivní záležitostí, nikoli otázkou věrouky čí dokonce Písma, vážená slečno/paní Petro, ano? Takže pokud chcete něco autentizovat, tak do toho netahejte svoje emoce a pocity. Děkuji Vám za pochopení. :-)

      Vymazat
  5. Na muslimáky si tihle zabedněnci netroufnou, protože by jim za takové urážky jejich víry vypáleli baráky, (v lepším případě) kde se scházejí nebo (v horším případě) jejich vlastní. Že se ani ta ženská nestydí, když nosí jméno prvního papeže na světě - sv. Petra. No ale fuj, velebnosti, jdu ven blejt!
    Jirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Anonymní8. srpna 2012 10:44

      Na muslimáky si tihle zabedněnci netroufnou, protože by jim za takové urážky jejich víry vypáleli baráky, (v lepším případě) kde se scházejí nebo (v horším případě) jejich vlastní. Že se ani ta ženská nestydí, když nosí jméno prvního papeže na světě - sv. Petra. No ale fuj, velebnosti, jdu ven blejt!
      Jirka
      ------------------------
      Není třeba napadat víru muslimům jsou to pro nás pohanéřa proto je nutné se za ně modlit, aby se setkali přímo z Ježíšem v modlitbách, jinak neuvěří. Ježíš není pro ně Bohem, za to a Řím z Něj udělal slabého stále trpícího Boha a já zde ukazuji, že je to jinak, jak ukazuje Písmo. Marie není víc než Bůh či Boží Syn Ježíš, dokonce není ani ve stejné rovině, je stejná jako my všichni ostatní, je to Boží dítě.

      Vymazat
    2. To je ale vejmluva! A že se nemodlíte za římkokatolicou církev a napadáte tady kdekoho, jen proto, že je katolík? To ti blbý není, co? Protože víš, že katolk ti nepřijede vypálet barák a podřezat rodinu, co? Pro mě seš normální sprostej a podělanej úchyl a srab.
      Jirka

      Vymazat
    3. add) Anonymní9. srpna 2012 7:03

      To je ale vejmluva! A že se nemodlíte za římkokatolicou církev a napadáte tady kdekoho, jen proto, že je katolík? To ti blbý není, co? Protože víš, že katolk ti nepřijede vypálet barák a podřezat rodinu, co? Pro mě seš normální sprostej a podělanej úchyl a srab.
      Jirka
      ---------------------
      Modlím se za římskokatolickou círekv, za všechny věřící i nevěřící, a ŘK už dělala hon na čarodějnice a jen díky tomu, že si to už nedovolí se nemusím bát, ale stát se to může, protože věřím více Bohu než nějaké věrouce, promiň, ale budu raději následovat Ježíše než Řím

      Vymazat
  6. Pro Tomáše:
    Vám nevadí,jak se římská věrouka liší od Písma?
    @ Ne, protože stojí na Písmu = Boží Slovo = její zakladatel Ježíš Kristus.

    Že římská církev lže v tom,co hlásá?
    @ V čem konkrétně lže?
    --------------------------------
    Lže,například v tom,že Maria byla s tělem i duší vzata do nebe..můžete to prosím biblicky podložit?
    Dále,tvrdí,že Maria byla dána VŠEM za matku..prosím biblický odkaz.
    Dále,že Maria je prostřednice u Boha..prosím biblický odkaz.
    Petra

    OdpovědětVymazat
  7. V tom případě lže celá řada zdejších článků. Naposledy upálení husa Církví např. Kde to je v Písmu? Prosím biblický odkaz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add)
      Tomáš Pavel8. srpna 2012 13:09

      V tom případě lže celá řada zdejších článků. Naposledy upálení husa Církví např. Kde to je v Písmu? Prosím biblický odkaz.
      ------------------
      Je dogma o upálení Huse a jeho bezmezné uctívání v nějaké věrouce kterékoliv protestanské církve? Je to historicky dokázáno nebo je to jen bajka? Jsou o tom historické zápisy očitých svědků či ne?
      Apoštol Jan po smrti Marie měl vytržení je o tom celá kniha Zjevení, kde přesně popisuje, že Marie matka Ježíšova je v nebi, když tam byla vzata? A že kraluje s Bohem jak učí Řím? Kde ji viděl jak se za nás všechny přimlouvá? Kdyby to tak skutečně bylo tak by to Bůh jistě nechal zapsat a nechal Jana toto všechno vidět, aby tato pravda byla zjevená všem, ale nikde o tom v celé knize není ani čárka, proto mohu říci, že je to lež. Marie nebyla na nebevzata, ani nekraluje ani za nikoho znás neoroduje, toto jsou slova Písma celé knihy Zjevení!!!!! Dokažte že se mýlím slovy Písma svatého - Bible.

      Vymazat
    2. Ty hele, Kdohleda Nalezne, už nechlastej, jo?
      Jirka.

      Vymazat
    3. add) Anonymní9. srpna 2012 0:28

      Ty hele, Kdohleda Nalezne, už nechlastej, jo?
      Jirka.
      -----------
      Tak dokaž že je to jinak, najdi mi v Písmu, že se mýlím:

      Apoštol Jan po smrti Marie měl vytržení je o tom celá kniha Zjevení, kde přesně popisuje, že Marie matka Ježíšova je v nebi, když tam byla vzata? A že kraluje s Bohem jak učí Řím? Kde ji viděl jak se za nás všechny přimlouvá? Kdyby to tak skutečně bylo tak by to Bůh jistě nechal zapsat a nechal Jana toto všechno vidět, aby tato pravda byla zjevená všem, ale nikde o tom v celé knize není ani čárka, proto mohu říci, že je to lež. Marie nebyla na nebevzata, ani nekraluje ani za nikoho znás neoroduje, toto jsou slova Písma celé knihy Zjevení!!!!! Dokažte že se mýlím slovy Písma svatého - Bible.

      Vymazat
  8. V Písmu to samozřekmě není,jen v historických pramenech..ale jak víme,pokud nejsou posvěceny římskokatolickou církví a napsány jejich autory,tak jsou samozřejmě lživé,že pane Tomáši.

    Můžete mi tedy napsat ty biblické odkazy?Myslím,že i jiní by si to rádi přečetli a poučili se,eventuelně napravili své bludné názory.

    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pochopitelně, Petro. Jak jinak. Komunistickou propagandu a tažení proti řím-kat církvi velmi dobře známe, dějepiy pro ZDŠ byly pečlivě aranžovány, aby špinily Svatu Církev. Mne jen zaráří, že tu má být blog o Písmu a o Ježíši, diskutovat se má s odkazy na Písmo a tuhle špínu kidně obhajujete, jen když Vám jde pod ruku jako pomoc při útoku proti ní, že, Petro?

      "Můžete mi tedy napsat ty biblické odkazy?Myslím,že i jiní by si to rádi přečetli a poučili se,eventuelně napravili své bludné názory."

      Jistě. Napíšu, ale až Vy naíšete. Kde je v Písmu upálení Husa Církví a kde se píše, že Církev NEBYLA ustanovena Bohem?

      Vymazat
    2. Opakuji..V Písmu to samozřekmě není,jen v historických pramenech..ale jak víme,pokud nejsou posvěceny římskokatolickou církví a napsány jejich autory,tak jsou samozřejmě lživé,že pane Tomáši.

      Jistěže církev byla založena Ježíšem Kristem,jen to nebyla ta římskokatolická,ta se na to pasovala sama tím,že apoštola Petra nazvala skálou a na něm si svou církev vystavěla.Vy stavíte na Petrovi,já stavím na Ježíši Kristu,té pravé Skále.Takže se nikdy neshodneme.
      Ty biblické odkazy od Vás nečekám,žádné totiž v Písmu nejsou a Vy to dobře víte,své tvrzení,že římská církev lidem nelže,nemáte čím podložit.
      Petra

      Vymazat
    3. "Jistěže církev byla založena Ježíšem Kristem,jen to nebyla ta římskokatolická,ta se na to pasovala sama tím,že apoštola Petra nazvala skálou a na něm si svou církev vystavěla.Vy stavíte na Petrovi,já stavím na Ježíši Kristu,té pravé Skále.Takže se nikdy neshodneme."

      Tak proč mne potom zbytečně provokujete a otravujete otázkami a chcete po mně důkazy, když je stejně nepřijmete? Už rozhodně na takovéhle zbytečné a pitomé otázky odpovídat nebudu ani Vám a ani dalším údajným "spolehlivým" čtenářům Božího Slova.

      Dokažte, že právě řím-kat Církev nebyla od Boha. Nemáte jediný důkaz proti z Písma. Blafujete, bludaříte a vyrábíte zmatky, rozruch a nepokoj. Otcem zmatků je ďábel. Pravé křesťanství stojí opravdu na Bohu a Boží lásce. Nikoli na "špatnosti věrouky" řím-kat. Církve, víte to? Ne? Ale ano! Víte" Už jsem to tady opakoval mnohokrát!

      Ale jsem rád, že jste se konečně pořádně a jasně odkopala a vím, že nemá ani ten nejmenší smysl Vám na cokoli odpovídat. Zina udělala správně, že odešla. Hezký večer bez bludů, rozčilování a blbostí vhlavě Vám přeji. Docent Chocholoušek rád pomůže - však víte (((o:

      Vymazat
  9. Anonymní 7. srpna 2012 23:18
    Zbytečná námaha, Tomáši. Oni se nechtějí diskuzí poučit, chtějí pouze vnucovat druhým svoje vlastní nelogické názory.
    Bůh Ti žehnej.
    Zina

    Díky, Zino. Jdu Vás rovněž následovat svým odchodem. Máte citlivější čich, že jste ten zdejší prasečí a psí smrad cítila dřív, než já.
    Také Vám Bůh žehnej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš Pavel8. srpna 2012 13:45

      Anonymní 7. srpna 2012 23:18
      Zbytečná námaha, Tomáši. Oni se nechtějí diskuzí poučit, chtějí pouze vnucovat druhým svoje vlastní nelogické názory.
      Bůh Ti žehnej.
      Zina

      Díky, Zino. Jdu Vás rovněž následovat svým odchodem. Máte citlivější čich, že jste ten zdejší prasečí a psí smrad cítila dřív, než já.
      Také Vám Bůh žehnej.
      --------------
      Milá Zino, kde s námi diskuteš nad Písmem?

      Ježíš Vám tak smrdí? Jeho pravda?
      Abychom byli spaseni, musíme jednoduše úplně věřit v Kristovo dílo dokonané na kříži. Jestli někdo uvěří, že Kristus zemřel na jeho místě a zaplatil cenu za jeho hříchy, a pak vstal, ten bude spasen. Žádný nemůže udělat nic, čím by si sám získal své spasení. Žádný není „dost dobrý” na to, aby sám obstál před Bohem, protože všichni jsme hříšníci (Izajáš 53:6; 64:6-7). Kromě toho, již nemusíme nic víc dělat, protože Kristus dokonal celé své dílo! Když byl Ježíš na kříži, řekl: „Dokonáno jest!” (Jan 19:30).

      Vymazat
    2. A ten xviňalump se vydává za samotného Ježíše. No to se mi snad jenom zdá!!!

      Vymazat
    3. Ale no tak, Jirko. Dejte mu už pokoj. Jak jste povýšil z anonyma tak vysoko? Až na seznam-tečka-cézet? (((-:

      Vymazat
    4. Nále! Vodesílám text a bylo to nějaký bloklý. Juknu do rozbalovačky a chyběl tam nšjak "Anonymní". Tak sem to zkusil takhle a šlo to. Nebyla to ňáká cenzůra?
      Jirka

      Vymazat
    5. Jo, tak to já nevím. Ale není vyloučeno, že si někdo zrovna hrál s nastavením blogu. (((-:

      Vymazat
    6. add) Jirka8. srpna 2012 23:47

      A ten xviňalump se vydává za samotného Ježíše. No to se mi snad jenom zdá!!!
      ---------------
      Jirko můžeš přesně uvést, kde o sobě tvrdím, že jsem Ježíš? Mluvíme zde o Ježíši a to Vám smrdí jak tvrdí Zina, nemluvím o sobě, mluvím zde o Božím Slovu, což zase znamená, že mluvím o Ježíši a to je ta vůně, která se tu line, pro vás tedy smrad, jak jste sami uvedli. Stále tvrdím, že Ježíš je jedinou cestou k Bohu, spása je jen skrze Něj a z Jeho milosti, ne ze skutků, či k jaké církvi patříme, ale zda patříme Ježíši, to je to co tu stále šířím.

      Vymazat
    7. add) Tomáš Pavel9. srpna 2012 12:26

      Jo, tak to já nevím. Ale není vyloučeno, že si někdo zrovna hrál s nastavením blogu. (((-:
      ------------------
      Chyba musela být někde jinde, já poctivě a tvrdě pracuji celý den 9 až 11 hodin, tak nemohu v pracovní době i když požívám internet, na svůj soukromý web a cokoliv v něm činit, a nemám důvod měnit nastavení v diskusích. Zde je svoboda vyjádření i svoboda s tím druhým nesouhlasit, či souhlasit

      Vymazat
    8. Jen trošku škoda, že je těch Vašich 9 - 11 h dřina, která nemá před Bohem ani tu nejmenší cenu.

      Vymazat
    9. add) Tomáš Pavel9. srpna 2012 22:55

      Jen trošku škoda, že je těch Vašich 9 - 11 h dřina, která nemá před Bohem ani tu nejmenší cenu.
      ----------
      Moc by jste se divil, ale já s Ježíšem jsem i v práci, bavím se s Ním a On mi pomáhá přes neřešitelné úkoly, myslím na Něj a prožívám Jeho přítomnost, lidé v práci nejen ví, že jsem věřící, ale vidí to na mých skutcích i slovech (Nemluvím sprostě, nenechám urážet Boha, když někdo použije Boží jmého jako nadávku či prokletí, pomáhám v ochotě a s láskou atd.) a proto mám možnost se s něma o Bohu a mé víře bavit, chodí za mnou ať se modlím za jejich nemoci, protože bývají uzdraveni..... Takže já nevymezuji svůj čas na práci a volno, ale celých 24 hodin 7 dnů v týdnu patřím Ježííši a podle toho i žiji.

      Vymazat
    10. Někde jsem slyšel, že halucinace nebo autosugesce jsou docela škodlivé životní aspekty pro slabší jedince. Na druhou stranu - Duch Svatý, pokud se na Něho člověk bezmezně spolehne, umí pomoci i proti takovým "prkotinám" a vyvést na bezpečnou cestu = moje osobní zkušenost.
      LL

      Vymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)