středa 8. srpna 2012

Vyslyšení modliteb - vyslýchá Bůh naše modlitby?

Podívejme se do Písma, co o tom říká sám Ježíš:

Jan 14,12-14 

"Amen, amen, pravím vám: Kdo věří ve mne, i on bude činit skutky, které já činím, a ještě větší, neboť já jdu k Otci. A začkoli budete prosit ve jménu mém, učiním to, aby byl Otec oslaven v Synu. Budete-li mne o něco prosit ve jménu mém, já to učiním

Jan 15,7-8

"Zůstanete-li ve mně a zůstanou-li má slova ve vás, proste, oč chcete, a stane se vám. Tím bude oslaven můj Otec, když ponesete hojné ovoce a budete mými učedníky."

Jan 15,16-17

"Ne vy jste vyvolili mne, ale já jsem vyvolil vás a ustanovil jsem vás, abyste šli a nesli ovoce a vaše ovoce aby zůstalo; a Otec vám dá, oč byste ho prosili v mém jménu. To vám přikazuji, abyste jeden druhého milovali"

 Jan 16,23-24

"V onen den se mě nebudete již na nic ptát. Amen, amen, pravím vám, budete-li o něco prosit Otce ve jménu mém, dá vám to. Až dosud jste o nic neprosili v mém jménu. Proste a dostanete, aby vaše radost byla plná."

Jan 16,26-27

 "V onen den budete prosit v mém jménu a neříkám vám, že já budu prosit Otce za vás; vždyť Otec sám vás miluje, protože vy milujete mne a uvěřili jste, že jsem vyšel od Boha." 

Žádej a dostaneš to, Ježíš to řekl 7x - chtěl, abychom si to zapamatovali, tak to bylo důležité! 

A proto, kdo věří v Božíhho Syna a má v Něj důvěru, může směle žádat :  "Moji milí, jestliže nás srdce neobviňuje, máme svobodný přístup k Bohu; oč bychom ho žádali, dostáváme od něho, protože zachováváme jeho přikázání a činíme, co se mu líbí. A to je jeho přikázání: věřit jménu jeho Syna Ježíše Krista a navzájem se milovat, jak nám přikázal" 1 Janova 3,21-23

A pokud jsi nevěřící, hledáš a Bůh je poslední nadějí a chceš ji vyzkoušet, tak i ty můžeš žádat, a věř, že Tě Bůh vyslyší ve jménu svého Syna Ježíše Krista. Kdo hledá nalezne. A až budeš vyslyšem, zamysli se zda by neblo lepší vstoupit do osobního vztahu s Bohem skrze Ježíše Krista? Zdde je cesta jak na to:  http://kdohledanalezne.blogspot.cz/2012/04/jak-navazat-ztraceny-vztah-s-bohem.html

Nebo stačí následující nebo podobná modlitba:
Ježíše můžeš přijmout vírou v modlitbě, třeba hned teď. (Modlitba je rozhovor s Bohem). Bůh tě zná. Není důležité, jak krásná volíš slova, ale záleží na jejich upřímnosti. Zde je příklad, jak se můžeš modlit:
„Pane Ježíši, potřebuji tě. Děkuji ti za to, že jsi zemřel na kříži za mé hříchy. Odpusť mi prosím, že jsem Tě celý život ignoroval/a, a že jsem učinil/a mnoho špatných věcí. Nejsem dokonalý člověk a upřímně lituji svých vin. Otvírám ti proto dveře svého života a přijímám tě jako svého Spasitele a Pána. Já už nemůžu - ty však můžeš...Prosím pomoz mi a veď me na cestě životem - dej mi sílu jít naplno za Tebou. Děkuji ti, že mi odpouštíš všechny mé hříchy. Ujmi se vedení mého života a změň mě, abych byl takovým, jakým mě chceš mít.“
Vyjadřuje tato modlitba to, co by sis přál? Jestli ano, můžeš se tak teď modlit a Ježíš, jak zaslíbil, vstoupí do tvého života.


 

105 komentářů:

  1. Bože, dej nám sílu vytrvat pevní v pravé a nezkažené katolické víře až do konce.
    Ať nás od Tebe neodloučí takoví zlí lidé, jako jsou zde, kteří špiní vše,
    co jsi pro lidstvo udělal a co jsi věrným křesťanům skrze Ducha Svatého dal. Amen.
    Jirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Anonymní9. srpna 2012 7:26

      Bože, dej nám sílu vytrvat pevní v pravé a nezkažené katolické víře až do konce.
      Ať nás od Tebe neodloučí takoví zlí lidé, jako jsou zde, kteří špiní vše,
      co jsi pro lidstvo udělal a co jsi věrným křesťanům skrze Ducha Svatého dal. Amen.
      Jirka
      ------------------
      Mohu se zeptat Jirko, co z článku se Ti přesně nelíbí? Má víra v Boží Slovo? Co je na zlé na tom, když věřím Ježíši a tomu co řekl? Nebo že by lhal?
      Co tentokráte bylo pošpiněné? Prosím Tě o konkrétní věci. Děkuji předem.

      Jan 14,12-14
      "Amen, amen, pravím vám: Kdo věří ve mne, i on bude činit skutky, které já činím, a ještě větší, neboť já jdu k Otci. A začkoli budete prosit ve jménu mém, učiním to, aby byl Otec oslaven v Synu. Budete-li mne o něco prosit ve jménu mém, já to učiním"

      Vymazat
    2. Mt 7,6 Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, nebo je nohama zašlapou, otočí se a roztrhají vás.

      Vymazat
    3. add) Tomáš Pavel9. srpna 2012 22:47

      Mt 7,6 Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, nebo je nohama zašlapou, otočí se a roztrhají vás.
      -----------------
      Trochu Vás nechápu Tomáši, ještě jste zde žádnou perlu z Písma neuvedl, po které Vám šlapu, takže nevím, zda tento verš nepatří těm, kdo Písmo ignorují a záměrně Ho zde haní tím, že útočí, urážejí, aniž by měli důvod, protože se nebaví o Ježíši ano o tom Božím Slově. Takže děkuji, že jste to uvedl na správnou míru, ano někdy mám pocit, že verše (perly Božího Slova), které zde uvádím jsou zde pošlapávány.

      Vymazat
    4. Jistě - však já od Vás taky z Písma nevidím nic, co bych urážel nebo kde bych z Boha dělal lháře - takže netuším, co máte na mysli pod pojmem, že sem "chodím urážet a nenávidět".

      Vymazat
    5. add) Tomáš Pavel11. srpna 2012 19:14

      Jistě - však já od Vás taky z Písma nevidím nic, co bych urážel nebo kde bych z Boha dělal lháře - takže netuším, co máte na mysli pod pojmem, že sem "chodím urážet a nenávidět".
      -----------------------
      Urážíte Písmo tím, že tvrdíte, že lžeme, když tomu věříme. Vy Písmo nepoužíváte vůbec ke svým argumentům, maximálně Pane, Pane, ... či perly sviním, a dalšíí zatracovací verše....

      Když Ježíš tvrdí, že se méme modlit v Jeho jménu: "Amen, amen, pravím vám: Kdo věří ve mne, i on bude činit skutky, které já činím, a ještě větší, neboť já jdu k Otci. A začkoli budete prosit ve jménu mém, učiním to, aby byl Otec oslaven v Synu. Budete-li mne o něco prosit ve jménu mém, já to učiním"

      Tak odpovíte: Mt 7,6 Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, nebo je nohama zašlapou, otočí se a roztrhají vás.

      Nezdá se Vám to divné?

      Vymazat
  2. Jistěže Bůh vyslýchá i Vaše modlitby,pokud je tedy Bohu Otci předkládáte ve jménu Ježíš..nebo%t je psáno:" A začkoli budete prosit ve jménu mém, učiním to, aby byl Otec oslaven v Synu. Budete-li mne o něco prosit ve jménu mém, já to učiním"

    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak asi jinak může věrný katolík svoje modlitby předkládat, když ne v plné důvěře a ve spojení se zakladatelem vlastní církvve Ježíšem? Vy jste si snad myslela, že se modlíme jinak?

      Víte, kolik modliteb k našemu Bohu Otci končí při takové Mši Svaté slovy "Skrze Ježíše Krista, našeho Pána, který s tebou v jednotě Ducha Svatého žije a kraluje po všechny věky věků. Amen."? To byste nespočítala. Mše Svatá v jiném jménu ani nemůže být sloužena, protože je zpřítomněním utrpení a oběti Ježíše na Kalvárii.
      (Ach jo, takové základní neznalosti a nevědomosti. Nezná to ani požádně mši svatou, ale hlavně, když na ni plivne na internetu jed.)

      Vymazat
    2. A nač jsou ty oběti,když je psáno:"Každý kněz stojí a koná denně bohoslužbu, znovu a znovu přináší tytéž oběti, ale ty nikdy nemohou navždy zahladit hříchy.
      Kristus však přinesl za hříchy jedinou oběť, navěky usedl po pravici Boží
      a hledí vstříc tomu, ‚až mu budou nepřátelé dáni za podnož jeho trůnu‘.
      Tak jedinou obětí navždy přivedl k dokonalosti ty, které posvěcuje.
      Dosvědčuje nám to i Duch svatý, když říká:
      ‚Toto je smlouva, kterou s nimi uzavřu po oněch dnech, praví Pán; dám své zákony do jejich srdce a vepíšu jim je do mysli;
      na jejich hříchy a nepravosti už nikdy nevzpomenu.Tam, kde jsou hříchy odpuštěny, není už třeba přinášet za ně oběti."Žd 10,11-18

      Vymazat
    3. To může pochopit jedině inteligent se zdravým rozumem. Zkrátka nic pro pohany, který se spletli a z nudy se začali šťourat omylem v Bibli místo v nosu.
      Klidně se ptejte dál, Jirka moc rád vysvětlí, co je potřeba.
      Jirka

      Vymazat
    4. Tak mi to prosím vysvětlete,jako pohanovi.
      Děkuji

      Vymazat
    5. add) Tomáš Pavel9. srpna 2012 8:20

      A jak asi jinak může věrný katolík svoje modlitby předkládat, když ne v plné důvěře a ve spojení se zakladatelem vlastní církvve Ježíšem? Vy jste si snad myslela, že se modlíme jinak?

      Víte, kolik modliteb k našemu Bohu Otci končí při takové Mši Svaté slovy "Skrze Ježíše Krista, našeho Pána, který s tebou v jednotě Ducha Svatého žije a kraluje po všechny věky věků. Amen."? To byste nespočítala. Mše Svatá v jiném jménu ani nemůže být sloužena, protože je zpřítomněním utrpení a oběti Ježíše na Kalvárii.
      (Ach jo, takové základní neznalosti a nevědomosti. Nezná to ani požádně mši svatou, ale hlavně, když na ni plivne na internetu jed.)
      ----------------------------------------
      Mohu se Tomáši zeptat na kolik modliteb končíci ve jménu Krista při mši je skutečně vyslyšeno? Konkrétní zázraky, jako uzdravení, vysvobození, vyřešení problémů atd....?
      Já skoro denně vidím vyslyšené modlitby ve jménu Ježíše, ať je to uzdravení jak ze závažných nemocí, tak i z těch "obyčejných", zažívám, že skutečně platí, že se nemusím starat o to co budu jíst, či budu si oblékat, že se Bůh na 100% postará, ať v cizině, či v ČR. Vidím jak Bůh jedná mimo kostel (mši), prostě jen proto, že člověk přichází k Bohu Otci a ve jménu Ježíše žádá, protože Ježíš to řekl, že to bude dělat a On to skutečně dělá.

      Copak tento článek Tomáši plive na mši svatou? A jak?

      Vymazat
    6. VeritasinBiblia9. srpna 2012 14:20
      Tak mi to prosím vysvětlete,jako pohanovi.
      Děkuji

      Ani nevíte, s jak velkou chutí:
      Mt 7,6 Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, nebo je nohama zašlapou, otočí se a roztrhají vás.

      Vymazat
    7. add)Tomáš Pavel9. srpna 2012 22:45

      VeritasinBiblia9. srpna 2012 14:20
      Tak mi to prosím vysvětlete,jako pohanovi.
      Děkuji

      Ani nevíte, s jak velkou chutí:
      Mt 7,6 Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, nebo je nohama zašlapou, otočí se a roztrhají vás.
      -----------------
      Takže mám chápat, že verše jsou perlou a jsou pravdivé a pro Ty kdo patří pod tuto smlouvu?
      "Toto je smlouva, kterou s nimi uzavřu po oněch dnech, praví Pán; dám své zákony do jejich srdce a vepíšu jim je do mysli; na jejich hříchy a nepravosti už nikdy nevzpomenu.Tam, kde jsou hříchy odpuštěny, není už třeba přinášet za ně oběti."Žd 10,11-18

      Haleluja přijímám tuto perlu a nešlapu po ni, protože ji věřím (tomu co je psáno) a není třeba dalších obětí!!!!!!! šlapou po ni jen ti, kteří tuto jedinou oběť nedokáží přijmout. Udělal jste mi velikou radost, protože za tuto perlu, bylo zaplaceno mým odevzdáním mého celého života Ježíši, již nepatřím sobě, ale patřím Ježíši. Díky Bohu za to.

      Vymazat
    8. Vy si můžete chápat CO chcete a JAK chcete. To je čistě Vaše soukromá věc a do Vašeho soukromí mi absolutně NIC není.

      Vymazat
    9. Kdohleda Nalezne9. srpna 2012 20:11
      Mohu se Tomáši zeptat na kolik modliteb končíci ve jménu Krista při mši je skutečně vyslyšeno?

      @ Jistě, můžete. Velice mnoho. Víc, než byste čekalo.

      Vymazat
    10. A konkrétně?
      Petra

      Vymazat
    11. Konkrétních svědectví je velmi mnoho - ostatně za 2000 let to je něco lidských životů. Nejvíce byly vyslýchány prosby za úrodu, na které dnes lidé zapomněli a uzdravení z nemocí. Inu - Ježíš je přece dobrým lékařem duše i těla. :-)

      Vymazat
    12. Tak tu prosím dejte nějaké svědectví,místa je tu dost.

      Vymazat
    13. A proč? Vám tohle nestačí?

      Vymazat
    14. Které?Toto?
      Konkrétních svědectví je velmi mnoho - ostatně za 2000 let to je něco lidských životů. Nejvíce byly vyslýchány prosby za úrodu, na které dnes lidé zapomněli a uzdravení z nemocí. Inu - Ježíš je přece dobrým lékařem duše i těla. :-)

      opravdu velmi konkrétní..

      Vymazat
    15. Tak to jsem rád, že to chápete. Máte za co děkovat Bohu, že netrpíte hladem, protože naši předkové nám zajistili Boží požehnání pro úrodu. Když se dnes do polí nechodí lidé modlit, tak nevím, jak bude nám a našim potomkům dál. Je to rozhodně výzva k pokračování. Máte dobré zdraví? Další důvod k díkům za takové zázračné Boží dary.

      Nám stačí k víře málo. Nepotřebujeme žádné euforické senzace, protože si v Bibli opravdu nevybíráme, co se nám hodí nebo nehodí pod nos, víte? Máme život uspořádaný za pomoci Božích svátostí a velkých Božích milostí. A to je právě to, co vás od nás odděluje a rozděluje.

      Když mám nějaký zdravotní problém, tak ho s lékařem řeším. Rozhodně ale lékaři nenadávám za to, že mi chybí zdraví. A neosočuji ho ze lži, když mi dává lék, o kterém jsem v životě neslyšel s pošetilým odvoláváním se na to, že za mých dětských let takový lék nebyl a nikde se o něm nepsalo. Proto se už tolik měsíců nestačím divit, proč takovou nerozumnou pošetilost dělá tenhle blog.

      Vymazat
    16. Když já mám nějaký zdravotní problém,tak ho řeším tak jak to dělal Ježíš,ve víře v Jeho Jméno tu nemoc vyženu a třeba si tomu nevěřte,tak ono to funguje..nepotřebuji lékaře,mým lékařem je Bůh.
      Věřím Bohu,že se postará o všechny mé potřeby a dá mi vždy vše co potřebuji,protože je psáno:"Proto vám pravím: Nemějte starost o svůj život, co budete jíst, ani o tělo, co budete mít na sebe. Což není život víc než pokrm a tělo víc než oděv?
      Pohleďte na nebeské ptactvo: neseje, nežne, nesklízí do stodol, a přece je váš nebeský Otec živí. Což vy nejste o mnoho cennější?
      Kdo z vás může o jedinou píď prodloužit svůj život, bude-li se znepokojovat?
      A o oděv proč si děláte starosti? Podívejte se na polní lilie, jak rostou: nepracují, nepředou –
      a pravím vám, že ani Šalomoun v celé své nádheře nebyl tak oděn jako jedna z nich.
      Jestliže tedy Bůh tak obléká polní trávu, která tu dnes je a zítra bude hozena do pece, neobleče tím spíše vás, malověrní?
      Nemějte tedy starost a neříkejte: Co budeme jíst? Co budeme pít? Co si budeme oblékat?
      Po tom všem se shánějí pohané. Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete.
      Hledejte především jeho království a spravedlnost, a všechno ostatní vám bude přidáno.
      Nedělejte si tedy starost o zítřek; zítřek bude mít své starosti. Každý den má dost vlastního trápení" Mt 6,25-34

      Bůh se o mne postará,ve všech oblastech,je to jedno z Jeho dalších zaslíbení a já mu věřím..

      Vymazat
    17. add) Tomáš Pavel10. srpna 2012 20:37.............. Když mám nějaký zdravotní problém, tak ho s lékařem řeším. Rozhodně ale lékaři nenadávám za to, že mi chybí zdraví. A neosočuji ho ze lži, když mi dává lék, o kterém jsem v životě neslyšel s pošetilým odvoláváním se na to, že za mých dětských let takový lék nebyl a nikde se o něm nepsalo. Proto se už tolik měsíců nestačím divit, proč takovou nerozumnou pošetilost dělá tenhle blog.
      ---------------
      Vidíte i já nechodím již několik let k lékaři a znám mnoho následovníků Ježíše, kteří mu věří tak, že nepotřebují lékař, protože mým lékařem je Ježíš, a vše řeším v Jeho jménu s Bohem Otcem a On naplňuje své Slovo "Jeho rány vás uzdravily.‘ 1. Petrova 1,25
      A tak mne On uzdravil z vleklé boreliózy, spravil mi zrak, ihned zahání migrény, či bolesti hlav, záněty, angína či chřipka nevydrží u mne ani pár hodin, hned po prvních příznacích po modlitbách odchází,na rýmu mám hezké přísloví, léčená trvá 7dní, neléčená týden a Bohem léčená necelých 24hodin. No není Bůh úžasný, když mu skutečně věříme? V tom se projeveju naše víra, že máme k tomu, co řekl Ježíš, takovou důvěru, že Ho bereme za slovo prostě proto, že to řekl On!

      Vymazat
    18. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    19. Myslím, že tu někdo říkal, že věří Bohu a ne lidem. Nechápu, proč bych měl takovým nepodloženým tvrzením virtuálních bezpohlavních individuí věřit. Neznám pro tou ani jeden rozumný důvod. (((-:

      (Aby zas nebyla hádka, že urážím - ani jedno nemáte uvedeno pohlaví, verzijan má navíc totálně zablokovaný profil. Takže asi tak.)

      Vymazat
    20. Pokud věříte Bohu,tak dělejte to,co je psáno v Jeho Slově viz:"Blízko tebe je slovo, v tvých ústech a ve tvém srdci‘; je to slovo víry, které zvěstujeme.
      Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen.
      Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení,
      neboť Písmo praví: ‚Kdo v něho věří, nebude zahanben.‘
      Není rozdílu mezi Židem a Řekem: Vždyť je jeden a týž Pán všech, štědrý ke všem, kdo ho vzývají, neboť
      ‚každý, kdo vzývá jméno Páně, bude spasen‘.Řím 10,8-13

      Vymazat
    21. Děkuji za radu. Ale já to na rozdíl od Vás dávno dělám. Jo - a nezapmeňte se zase urazit kvůli mé děkovné modlitbě.

      Vymazat
    22. add) Tomáš Pavel11. srpna 2012 19:20

      Myslím, že tu někdo říkal, že věří Bohu a ne lidem. Nechápu, proč bych měl takovým nepodloženým tvrzením virtuálních bezpohlavních individuí věřit. Neznám pro tou ani jeden rozumný důvod. (((-:

      (Aby zas nebyla hádka, že urážím - ani jedno nemáte uvedeno pohlaví, verzijan má navíc totálně zablokovaný profil. Takže asi tak.)
      ----------------
      Jasně nemusíte mi věřit, ale já nejenže tvrdím, že věřím a patřím Ježíši, ale naplňuji i Jeho slovo, takže moje ano je ano a mé ne je ne, a protože mám bázeň před Bohem tak si nedovolím tvrdit, že mne Bůh uzdravil kdyby to tak nebylo, přesto klidně se můžeme sejít, dám Vám nahlédnou do mé zdravotní dokumentace a uvidíte v ní třebas zázračné uzdravení z nádoru na hypofýze, vše je zadokumentované, mám svědky jak z řad nevěřících, tak i lékařů a věřících, chcte-li jít do konfrontace, sejděme se....

      Nepotřebuji lékaře, mým lékařem je jediný Bůh Otec mého Pána Ježíše Krista a ten mne vždy uzdravuje!!! Chvála Pánu, že toto prožívají mnoho věřících na celém světě, ti kteří následují a věří jen Ježíši.

      Vymazat
    23. add) Tomáš Pavel11. srpna 2012 19:50

      Děkuji za radu. Ale já to na rozdíl od Vás dávno dělám. Jo - a nezapmeňte se zase urazit kvůli mé děkovné modlitbě.
      ----------------------
      Co děláte dávno? Patří celé Vaše srdce, celá Vaše duše, celá Vaše síla jedině Ježíši, nebo tam máte i jiné ikony? Pokud jste dle Římanům 10,8-13 Ježíše skutečně učinil svým absolutním Pánem, tak proč zde brojíte proti Jeho pravdám z Písma? Pokud jste tak učinil, máte Ho hájit a ne hanit.... Ježíš je Boží Slovo

      Vymazat
  3. Znám ji až moc dobře a tu frázi "skrze Krista našeho Pána " také,z Českého misálu z r.1977,posvěceného samotným kardinálem Tomáškem..takže vlastně zvoláváte "skrze Mesiáše našeho Pána" a to promiňte mi to může být kdokoliv,třeba i moje kočka..
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No konečně!!! A já porád, ke komu se to doma modlíte!!! (((((o: A jak to snáší číča? Ještě z toho nevopelichala? Pošlete sem fotku, jo?
      Jirka

      Vymazat
    2. loool !!! Kam na to chodíte, Jirko? (((o:

      Vymazat
    3. add)Anonymní9. srpna 2012 12:50

      No konečně!!! A já porád, ke komu se to doma modlíte!!! (((((o: A jak to snáší číča? Ještě z toho nevopelichala? Pošlete sem fotku, jo?
      Jirka
      Vymazat
      Tomáš Pavel9. srpna 2012 12:51

      loool !!! Kam na to chodíte, Jirko? (((o:
      ------------------
      Podle článku by vám mělo oběma být jasné ke komu se skutečně modlíme, náš Bůh má jméno Ježíš a Jeho jménem Bůh Otec vyslýchá modlitby,jak je psáno v Písmu, proto se nemodlíme jméne Krista, protože to není Jeho Jméno, znamená to mesiáš a mesiášové jsou i falešní, proto je nutné říci přesně jméno Boha a to Ježíš, či Ježíš Nazaretský, celému duchovnímu světu je jasné v jakém jménu se modlíme, použijeme-li jen slovo mesiáš ať jako kristus, tak se nemodlíme jménem Ježíše, ale pouze jménem nějakého neidetifikovaného mesiáše. A povstane mnoho lži mesiášů, kristů....

      Vymazat
    4. Petra jasně urazila Ježíše Krista označením "kočka". To je porušení prvního přikázání lásky k Bohu a tím pro mne skončila jako těžký pohan.

      Vymazat
    5. Možná jste mě pane Tomáši špatně pochopil..máme se k Otci modlit ve jménu Ježíš,nikoliv v přívlastku Mesiáš(což je v překladu Kristus)..takže mesiáš opravdu klidně může být moje kočka,pokud ji pasuji na mesiáše,což jsem ale nikdy neučinila,mým Mesiášem je Ježíš z Nazareta..Boží Syn
      Petra

      Vymazat
    6. Mt 7,6 Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, nebo je nohama zašlapou, otočí se a roztrhají vás.

      Vymazat
    7. Mt 7,6 Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, nebo je nohama zašlapou, otočí se a roztrhají vás.

      Tome, asis zapomněl doplnit, že to platí o Petře, tamtom cosi jako verzijanbiblijovï a o tom potrhlým a věčným hledačovi bez cíle taky. Máš to na víc místech, ale copy už dělat nebudu. Stejně si to převedou a pošlapou po svým pothlým prasečím způsobu.
      Jirka

      Vymazat
    8. Ano,jsme prasata a psi..nic jiného od Vás neslyšíme..čím srdce přetéká,tím ústa mluví,že ,Tomáši a Jirko..Vaše dobrota na nás číší z každého Vašeho slova..zkrátka,jak je psáno:
      "Plemeno zmijí: Jak může být vaše řeč dobrá, když jste zlí? Čím srdce přetéká, to ústa mluví.
      Dobrý člověk z dobrého pokladu srdce vynáší dobré; zlý člověk ze zlého pokladu vynáší zlé.
      Pravím vám, že z každého planého slova, jež lidé promluví, budou skládat účty v den soudu.
      Neboť podle svých slov budeš ospravedlněn a podle svých slov odsouzen"Mt 12,34-37

      Vymazat
    9. Pro Ježíše budu cokoliv,neboť je psáno:Neboť bláznovství Boží je moudřejší než lidé a slabost Boží je silnější než lidé.
      Pohleďte, bratří, koho si Bůh povolává: Není mezi vámi mnoho moudrých podle lidského soudu, ani mnoho mocných, ani mnoho urozených;
      ale co je světu bláznovstvím, to vyvolil Bůh, aby zahanbil moudré, a co je slabé, vyvolil Bůh, aby zahanbil silné a urozené v očích světa a opovržené Bůh vyvolil, ano, vyvolil to, co není, aby to, co jest, obrátil v nic" 1 Kor 1,25-28

      Vymazat
    10. Pokud považujete uvedené Boží Slovo o psech a prasatech za nelásku, prosím, to j Vaše soukromá věc a nám to rozhodně nevadí. Jen prasata totiž mohou rozrýpávat Boží pravdy tak ohavně, jako to je zde vidět. Proto zde platí snad víc než jinde:

      2P 2,22 Přihodilo se jim to, co říká pravdivé přísloví: ‚Pes se vrátil k vlastnímu vývratku‘ a umytá svině se zase válí v bahništi.

      Opravdu nechcte změnit svoje skutky, aby měly před Bohem trvalou hodnotu a cenu? Pro Ježíše není totiž možné být čímkoliv. Nemůže být třeba smrdutým rozrypávačem Jeho Slova nebo masovým vrahem. V tom případě je mnohem lepší vyznat např. takto: "Bože, nerozumím Tvému Slovu a jsem jako ryzí pohan. Pomoz mi svým Duchem Svatým, abych Tě poznal a miloval." Potom ve skrytu vyčkat a naslouchat tichému hlasu Ducha Svatého a pak sklapnout podpatky, uposlechnout, a plnit Boží vůli. Já nepřeji nikomu nic zlého, ač jste tu většinou přesvědčeni o opaku, tím méně bych přál nekomu Peklo namísto Nebe:

      Mt 7,21 Ne každý, kdo mi říká ‚Pane, Pane‘, vejde do království nebeského; ale ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích. - se vztahuje na všechny chytráky, kteří by chtěli věčnou spásu tak říkajíc "zadarmo" čili svými vlastními vymyšlenými cestami ignorujícími právě onu zmíněnou Boží vůli.

      Hezký den naplněný odevzdáním sebe do Božch rukou přeji.

      Vymazat
    11. add) Anonymní9. srpna 2012 23:24

      Mt 7,6 Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, nebo je nohama zašlapou, otočí se a roztrhají vás.

      Tome, asis zapomněl doplnit, že to platí o Petře, tamtom cosi jako verzijanbiblijovï a o tom potrhlým a věčným hledačovi bez cíle taky. Máš to na víc místech, ale copy už dělat nebudu. Stejně si to převedou a pošlapou po svým pothlým prasečím způsobu.
      Jirka
      -----------------------
      Milý Jirko zapomínáš, že z každého svého slova budeš souzen, tak prosím kroť se, pokud si myslíš, že by Ti vyhovovala stejná nenávist v našich komentářích, protože Ježíš nám řekl, že "Jak chcete, aby lidé činili vám, stejně i vy čiňte jim." Lukáš 6,11 a podle toho bychom měli odpovídat stejnou měrou, tak raději jdi na někam jinam, protože zde se toho nedočkáš, já i ostatní následovníci našeho Pána Ježíše dodržujeme Jeho přikázání: "Miluj svého bližního jako sebe samého.‘" Matouš 22,9 a "Já však vám pravím: Milujte své nepřátele a modlete se za ty, kdo vás pronásledují, abyste byli syny nebeského Otce; protože on dává svému slunci svítit na zlé i dobré a déšť posílá na spravedlivé i nespravedlivé. Budete-li milovat ty, kdo milují vás, jaká vás čeká odměna? Což i celníci nečiní totéž? A jestliže zdravíte jenom své bratry, co činíte zvláštního? Což i pohané nečiní totéž? Buďte tedy dokonalí, jako je dokonalý váš nebeský Otec." Matouš 5,44-48
      Uvědom si Jirko, každý kdo čte Tvé komentáře, tak si dělá obrázek o římskokatolické církvi, ke které se hlásíš a tvrdě zastáváš, že je jediná pravá, a nebude mít chuť uvěřit v Boha, protože v Tvých komentářích se Boží láaska neprojevuje, my jsme zrcadlem Boha. Proto zde nikde nepropaguji žádnou denominaci, ale jedině Církev živého Boha ppostavenou na Ježíši a Jeho následování s dodržováním Jeho příkázání a Písma.
      Ten kdo nenávidí je vrah!!!
      "Kdokoliv nenávidí svého bratra, je vrah – a víte, že žádný vrah nemá podíl na věčném životě. " 1 Janova 3,15
      Začni nás mít rád stejně jako nás má rád Bůh a tu lásku skutečně prokazuj ve svých komentářích, rádi s Tebou diskutujeme ve slušnosti a na základě Božího Slova přijmeme Tvé jiné názory nad kterými můžeme z pohledu Písma diskutovat, proč to vnímáme tak jak je to psáno a proč Ty to vnímáš jinak.
      "Podle toho lze rozeznat děti Boží a děti ďáblovy: Není z Boha, kdokoliv nečiní spravedlnost a nemiluje svého bratra. Neboť to je zvěst, kterou jste slyšeli od počátku: abychom se navzájem milovali." 1 Jan 3,10-11

      Vymazat
    12. add) Opravdu nechcte změnit svoje skutky, aby měly před Bohem trvalou hodnotu a cenu? Pro Ježíše není totiž možné být čímkoliv. Nemůže být třeba smrdutým rozrypávačem Jeho Slova nebo masovým vrahem. V tom případě je mnohem lepší vyznat např. takto: "Bože, nerozumím Tvému Slovu a jsem jako ryzí pohan. Pomoz mi svým Duchem Svatým, abych Tě poznal a miloval." Potom ve skrytu vyčkat a naslouchat tichému hlasu Ducha Svatého a pak sklapnout podpatky, uposlechnout, a plnit Boží vůli. Já nepřeji nikomu nic zlého, ač jste tu většinou přesvědčeni o opaku, tím méně bych přál nekomu Peklo namísto Nebe:

      Mt 7,21 Ne každý, kdo mi říká ‚Pane, Pane‘, vejde do království nebeského; ale ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích. - se vztahuje na všechny chytráky, kteří by chtěli věčnou spásu tak říkajíc "zadarmo" čili svými vlastními vymyšlenými cestami ignorujícími právě onu zmíněnou Boží vůli.

      Hezký den naplněný odevzdáním sebe do Božch rukou přeji.
      -----------------
      Milý Tomáši, právě protože se denně modlíme nad Písmem, aby Duch svatý nám Ho dával pochopit, tak proto mu věříme a posloucháme Jeho příkázání, jako např. "Podle toho lze rozeznat děti Boží a děti ďáblovy: Není z Boha, kdokoliv nečiní spravedlnost a nemiluje svého bratra. Neboť to je zvěst, kterou jste slyšeli od počátku: abychom se navzájem milovali." 1 Jan 3,10-11

      Spása zadarmo = přijmout to jako nezasloužený dar, tak jak to Bůh zamýšlel "Milostí tedy jste spaseni skrze víru. Spasení není z vás, je to Boží dar; není z vašich skutků, takže se nikdo nemůže chlubit." Efezským 2,8-9
      Jan 3,16-19 "Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět soudil, ale aby skrze něj byl svět spasen. Kdo v něho věří, není souzen. Kdo nevěří, již je odsouzen, neboť neuvěřil ve jméno jednorozeného Syna Božího."
      Římanům 10,8-13 "Co však praví? ‚Blízko tebe je slovo, v tvých ústech a ve tvém srdci‘; je to slovo víry, které zvěstujeme. Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen. Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení, neboť Písmo praví: ‚Kdo v něho věří, nebude zahanben.‘ Není rozdílu mezi Židem a Řekem: Vždyť je jeden a týž Pán všech, štědrý ke všem, kdo ho vzývají, neboť‚každý, kdo vzývá jméno Páně, bude spasen‘."
      COPAK BOŽÍ SLOVO LŽE?

      A protože tomu skutečně věříme, tak víme, že jsme spaseni, tak jak o tom píše Boží Slovo, jiná spása a cesta ke spáse neexistuje, nebo ji znáte?

      Vymazat
    13. Já budu souzenej. Ale nebudu vodsouzenej na rozdíl vod tebe.
      Jirka

      Vymazat
    14. Takže Jirko,jaká je podle Vás cesta ke spáse?

      Vymazat
    15. To bys neuhodlo. Na to nemáš školy.
      Jirka

      Vymazat
    16. Hmm,tak proč to neřeknete? Taky se stydíte? Asi nebudete spasen..bez následujícího to totiž nejde: Římanům 10,8-13 "Co však praví? ‚Blízko tebe je slovo, v tvých ústech a ve tvém srdci‘; je to slovo víry, které zvěstujeme. Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen. Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení, neboť Písmo praví: ‚Kdo v něho věří, nebude zahanben.‘ Není rozdílu mezi Židem a Řekem: Vždyť je jeden a týž Pán všech, štědrý ke všem, kdo ho vzývají, neboť‚každý, kdo vzývá jméno Páně, bude spasen‘."

      Vymazat
    17. Neříkal jsem, že na to nemáš školy? Říkal. Kafemlejnkovat verše z Bible umí každý hloupý telátko. Ale plnit Boží vůli, to je jiná makačka. Na to prostě nemáš. A ještě k tomu odmítáš kříž čéče. Dyk jdeš proti Bohu a vlají za tebou fáborky z citací. Jak strašák v poli.
      Jirka

      Jo - a nezapomeň mi zas napsat, že jsem tě urazil. Já bych bez toho dnes ani neusnul.

      Vymazat
    18. A jak prosím plníte Boží vůli?Čím?

      Vymazat
    19. Až mi řekneš, čím ty, tak možná řeknu - ale bez záruky. Protože čekám, že toho moc nebude, když vidím ty tvoje doposavadní komenty.
      Jirka

      Vymazat
    20. ADD)Anonymní11. srpna 2012 20:04

      Až mi řekneš, čím ty, tak možná řeknu - ale bez záruky. Protože čekám, že toho moc nebude, když vidím ty tvoje doposavadní komenty.
      Jirka
      -----------------
      Boží vůlí je milovat své nepřátele, to činíme, Boží vůli je milovat Jeho celým svým srdcem, myslí, silou i duší a nemilovat nikoho stejně (žádného svatého či svatou) veškera úcta, čest i sláva patří jedině jen Bohu Otci v Ježíši Kristu Božím Synu a takto Ho milujeme a ctíme. Boží vůli je milovat své bližní jako sebe sama a to vše naplňujeme, Boží vůli je konat skutky jako konal Ježíš, Boží vůli je modlit se ve jménu Ježíše, Boží vůli je rozhlašovat evagelium, vyhánět démony, vzkládat ruce na nemocné a Bůh je uzdraví a mohu pokračovat dalším výčtem, ale toto jsou nejdůležitější z těch co si Bůh přeje a po nás žádá, a mohu prohlásit, že se denně snažíme tuto vůli takto naplňovat. Milovat Boha znamená milovat Jeho Slovo, proto mu tak věříme, a proto se dějí zázraky....

      Vymazat
    21. add) Anonymní11. srpna 2012 19:11

      To bys neuhodlo. Na to nemáš školy.
      Jirka
      -------
      To byla odpověď na: VeritasinBiblia11. srpna 2012 16:35
      Takže Jirko,jaká je podle Vás cesta ke spáse?
      -----------------
      Na to Jirko nepotřebuješ školy, stačí si otevřít Písmoa tam je jasně napsáno jaké je cesta ke spáse: Ježíš řekl, Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne" Jan 14,6
      Ale Ty znáš asi jinou cestu, proto ji chce VeritasinBiblia znát a i mne zajímá, jaká je ta jediná správna cesta ke spáse, když my se tedy mýlíme?

      Přece by jste se měli o ni podělit, ať nejdeme od zatracení, prosím ukaž nám ji, ať konečně pochopíme, že jdeme špatně. Pokud na to ty tu školu máš a je to jinak než v Písmu, tak nám prosím tu cestu ke spáse nazamlčuj, ať jsme také spaseni, když si myslíte, že ta naše nás vede do záhuby.

      Vymazat
    22. Teda co to tu spolubratři předvádíte? Takto se chovají správní katolíci? Ukažte jim tu správnou cestu, ať prozří, ale zdržte se urážek a zesměšňování, to se na křesťany nesluší.
      P.Slavomír

      Vymazat
    23. add) Anonymní16. srpna 2012 14:08

      Teda co to tu spolubratři předvádíte? Takto se chovají správní katolíci? Ukažte jim tu správnou cestu, ať prozří, ale zdržte se urážek a zesměšňování, to se na křesťany nesluší.
      P.Slavomír
      -----------
      Milý Slavomíre,
      děkuji za zastání, také je prosím, ať mi tu cestu konečně ukáží, když si myslí, že jsem mimo, ale nechtějí. Možná se to od nich nikdy nedočkám, asi ji neznají, mohu tedy porosit Tebe? Děkuji

      Vymazat
  4. Omlouvám se, že sem vkládám ještě reakci na zdejší námitky proti kříži v našich kostelích, ale blogový vyhledavač nevyhldává v komentářích:

    Petra někde psala, že řím-kat. církev dělá z Krista Vzkříšeného Krista trpícího nebo něco v tom smyslu. Může být klidná, naše Svatá Církev pouze důsledně naplňuje Boží Slovo. V tomto případě tohle:
    Mt 16,24 Tehdy řekl Ježíš svým učedníkům: „Kdo chce jít za mnou, zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mne.
    Mk 8,34 Zavolal k sobě zástup s učedníky a řekl jim: „Kdo chce jít se mnou, zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z čehož zcela jasně a logicky vyplývá, že bez kříže (a dalších řádbých náležitostí) nelze dosáhnout spásy.

      Vymazat
    2. Vám nestačí Ježíšova oběť? Vždyť se obětoval i za Vás..tak už to konečně přijměte,On na to čeká..Víte přece,že zmrtvých vstal a žije?
      Co se týče důsledného naplńování Božího Slova církví..nechte v tom případě Janovi Marii za matku a nedávejte ji všem a budete ho důsledně naplňovat..mimojiné..
      Petra

      Vymazat
    3. Milá pohanko Petro,
      nám opravdu nestačí ke spokojenosti nedodržovat celé Boží Slovo a tak se těžce prohřešovat proti Bohu. Vy však, jako ryzí pohanka, nemáte žádnou povinnost se jím řídit, zato máte plné právo ho vysvětlovat podle svého soukromého myšlení. A - jak už jsem říkal - do Vašeho soukromí, které se nedá ani v tom nejextrémnějším případě zaměňovat za seriozní věrouku, mi zhola NIC není. (Ostatně - soukromí se na internetu nemá otevírat - podle rad internetových expertů.)

      Vymazat
    4. "Kristus však přinesl za hříchy jedinou oběť, navěky usedl po pravici Boží
      a hledí vstříc tomu, ‚až mu budou nepřátelé dáni za podnož jeho trůnu‘.
      Tak jedinou obětí navždy přivedl k dokonalosti ty, které posvěcuje.
      Dosvědčuje nám to i Duch svatý, když říká:
      ‚Toto je smlouva, kterou s nimi uzavřu po oněch dnech, praví Pán; dám své zákony do jejich srdce a vepíšu jim je do mysli;
      na jejich hříchy a nepravosti už nikdy nevzpomenu.‘
      Tam, kde jsou hříchy odpuštěny, není už třeba přinášet za ně oběti.
      Protože Ježíš obětoval svou krev, smíme se, bratří, odvážit vejít do svatyně
      cestou novou a živou, kterou nám otevřel zrušením opony – to jest obětováním svého těla.
      Máme-li tedy tak velikého kněze nad celým Božím domem,
      přistupujme před Boha s opravdovým srdcem a v plné jistotě víry, se srdcem očištěným od zlého svědomí a s tělem obmytým čistou vodou.
      Držme se neotřesitelné naděje, kterou vyznáváme, protože ten, kdo nám dal zaslíbení, je věrný." Žd 10,12-23

      Jestliže nevěříte Božím zaslíbením,tak čemu tedy?

      Jestliže si musíte spásu zasloužit,kdy poznáte,že už jste si ji zasloužil?U Božího soudu?A co když Vám jeden skutek bude chybět?

      Proč to dělat jednoduše,když to jde složitě..Vy jste si vybral širokou cestu,já tu úzkou,protože má Cesta je Ježíš.

      Dokud nepřijmete Ježíše za svého Pána a Spasitele,nebudete spasen."Blízko tebe je slovo, v tvých ústech a ve tvém srdci‘; je to slovo víry, které zvěstujeme.
      Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen.
      Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení,
      neboť Písmo praví: ‚Kdo v něho věří, nebude zahanben.‘
      Není rozdílu mezi Židem a Řekem: Vždyť je jeden a týž Pán všech, štědrý ke všem, kdo ho vzývají, neboť
      ‚každý, kdo vzývá jméno Páně, bude spasen‘.Řím 10,8-13

      Vymazat
    5. "Jestliže nevěříte Božím zaslíbením,tak čemu tedy?"
      Ale ale! Zas otázky jak kolotoč? Další kafemlejnek na obzoru? Přece komplet všemu, co obsahuje Boží Slovo, tedy Bible, Vy broučku pohanský. My totiž nejsme takoví vybíravci jako Vy. (((-: A už Vám to opakovat nebudu. Račte si to pořádně zapsat. A račte nevydávat soukromé pocity a výpotky nad Biblí za obecně platné křesťanské pravdy, ano? Do Vašeho soukromí mi ale vážně NIC není.

      Vymazat
    6. add) Tomáš Pavel10. srpna 2012 8:57

      Omlouvám se, že sem vkládám ještě reakci na zdejší námitky proti kříži v našich kostelích, ale blogový vyhledavač nevyhldává v komentářích:

      Petra někde psala, že řím-kat. církev dělá z Krista Vzkříšeného Krista trpícího nebo něco v tom smyslu. Může být klidná, naše Svatá Církev pouze důsledně naplňuje Boží Slovo. V tomto případě tohle:
      Mt 16,24 Tehdy řekl Ježíš svým učedníkům: „Kdo chce jít za mnou, zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mne.
      Mk 8,34 Zavolal k sobě zástup s učedníky a řekl jim: „Kdo chce jít se mnou, zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mne.
      -------------------------
      Ano, ale tyto verše neukazují na to, že Ježíš stále trpí na kříži, naopak Slovo Boží nám říká, že Ježíš vstal zmtvých, nezůstal trpět na kříži, byl vzat do nebe, sedí po pravici Boží a my očekáváme Jeho druhý příchod. V knize Zjevení jasně je popsáno jak vypadá Ježíš a není zde nic o tom, že tam visí na kříži "Když jsem ho spatřil, padl jsem k jeho nohám jako mrtvý; ale on vložil na mne svou pravici a řekl: „Neboj se. Já jsem první i poslední, ten živý; byl jsem mrtev – a hle, živ jsem na věky věků. Mám klíče od smrti i hrobu. " Zjevení 1,17-18

      Zapřít sám sebe znamená, nenechat se ovládat svojí tělesností, žádostmi a sobectvím, zapřít to a následovat Ježíše v lásce, činit to co nám nařítil.

      Vymazat
    7. To je právě ten Váš pohanský výklad Božího Slova bez Ducha Svatého. Prostě vám chybí 2000 leté působení Ducha Svatého. Akorát si to nechcete přiznat.

      Vymazat
    8. Takže ještě jednou,kdo pro Vás pane Tomáši není pohan..ten kdo nevěří v Ježíše Krista,nebo ten,kdo není římskokatolík?

      Vymazat
    9. add) Tomáš Pavel10. srpna 2012 13:43

      "Jestliže nevěříte Božím zaslíbením,tak čemu tedy?"
      Ale ale! Zas otázky jak kolotoč? Další kafemlejnek na obzoru? Přece komplet všemu, co obsahuje Boží Slovo, tedy Bible, Vy broučku pohanský. My totiž nejsme takoví vybíravci jako Vy. (((-: A už Vám to opakovat nebudu. Račte si to pořádně zapsat. A račte nevydávat soukromé pocity a výpotky nad Biblí za obecně platné křesťanské pravdy, ano? Do Vašeho soukromí mi ale vážně NIC není.
      ------------
      Není to naopak Tomáši? My bereme Bibli jako celek a také ji tak věříme, proto nemáme problé s tím, že jedině Bůh odpouští hříchy a dokonale....., že si nemáme Boha zpodobňovat ničím ....., že máme milovat své nepřátele..., zvěstovat evangelium vždy a všude,...., že Marie nekraluje v nebi,.... jediným přímluvcem u Boha je Ježíš....a mohu pokračovat s dalšími a dalšími biblickými pravdami s kterými nesouhlasíte, proto nedokážete brát Boží Slovo jako celek a vybíráte si co se vám hodí a co se nehodí raději ignorujete.

      Takže ten problém máte vy Tomáši a ne my, máte-li co jmenovat, tak klidně citujte co nebereme, co je v Bibli a my tomu nevěříme, aniž by jste ignoroovali celý kontext kapitoly daných veršů (např Jan 6,63)

      Citace z Bible nejsou výpotky nad Biblí, my těm veršům věříme. A proto by jste měl konečně brát Boží Slovo vážně a za absolutní pravdu.

      Vymazat
  5. P.S.
    Abychom si rozuměli; chtěl jsem být spravedlivý a poznat, jestli opravdu Pater Jaroslav někomu neukřivdil, když odmítá diskuzi. Když ale vidím, jaké špíny jste skutečně schopní proti katolíkům vytahovat, tak si myslím, že to je ještě úplné nic. Po smrti bude pleničům Božího Slova a útočníkům na Kristovu Církev Svatou mnohem, mnohem hůř… Ještě je čas ke změně, ale…
    Tempus fugit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tome, klóbrc virtuálně smekám na dálku. Takovou trpělivost, to se jen tak nevidí. Myslel jsem, že seš nějakej natvrlej, tak to je paráda. Já bych na tvým místě utek nejvejš do měsíce. Na močůvku nemám pajšl.
      Jirka

      Vymazat
    2. Ale běž, Jirko (ok - tu tykačku od Tebe teda beru). Snad nebude TAK zle… ;-)

      Vymazat
    3. add) Tomáš Pavel10. srpna 2012 14:09

      P.S.
      Abychom si rozuměli; chtěl jsem být spravedlivý a poznat, jestli opravdu Pater Jaroslav někomu neukřivdil, když odmítá diskuzi. Když ale vidím, jaké špíny jste skutečně schopní proti katolíkům vytahovat, tak si myslím, že to je ještě úplné nic. Po smrti bude pleničům Božího Slova a útočníkům na Kristovu Církev Svatou mnohem, mnohem hůř… Ještě je čas ke změně, ale…
      Tempus fugit.
      Anonymní10. srpna 2012 14:14
      Tome, klóbrc virtuálně smekám na dálku. Takovou trpělivost, to se jen tak nevidí. Myslel jsem, že seš nějakej natvrlej, tak to je paráda. Já bych na tvým místě utek nejvejš do měsíce. Na močůvku nemám pajšl.
      Jirka
      --------------------------------
      No nevím, ale zde stále píše o Božím Slově, o Ježíši a o tom jak některé věrouky učí pravý opak, ani jednou zde nezaznělo nic proti katolíkovi, teda pokud se katolík nerovná věrouka, ale to by už skutečně byla zvrhlost, protože znám mnoho katolíků, kteří Boží Slovo milují a nechápou některé tradice své církve.
      Kde zde útočím proti Ježíši? Přesně citujte Tomáši Protže Kristova církev je ta kterou vede Ježíš, takže musím útočit na Něj jelikož je hlavou círve a to zde skutečně nědělám, naopak Ježíše zde vyvyšuji a ukazuji k Němu cestu, což Vy Tomáši ani jednou.
      Plenič Božího Slova je ten, který mu něvěří a raději věří tradicím, které toto slovo popírají.... a to já nejsem ....
      Miluji Vás Tomáši i když VY mne nenávidíte, i Tebe Jirko, protože Ježíš vás miluje a touží po tom, až mu doevzdáte své životy, budete následovat jen Jeho a žádnou tradici, protože On je cesta, pravda i život!! Jan 14,6

      Vymazat
    4. No comment. A to prý neporušuje podsouváním úmyslů - v tomto řípadě mé údajné nenávisti - Boží příkazy.

      Vymazat
    5. Je to teplouš, kterej potřebuje zahřát anikdo ho nechce.
      Jirka

      Vymazat
    6. add) Anonymní11. srpna 2012 16:21

      Je to teplouš, kterej potřebuje zahřát anikdo ho nechce.
      Jirka
      ----------
      Jirko uvědomuješ si, že vše co děláš a jak mluvíš, tak děláš a mluvíš k Pánu Ježíši: "Cokoli děláte, dělejte z duše jako Pánu, a ne lidem. Vždyť víte, že od Pána dostanete za odměnu dědictví. Pánu Ježíši Kristu služte! Neboť kdo činí zlé, dostane zpět to, co zlého učinil. Bůh nikomu nestraní." Koloským 3,23-25

      Vymazat
    7. Jirko máš pocit, že křesťanská láska je "teplá" podle Tvé reakce každý křesťan, který Tě miluje Boží láskou je "teplouš"? Podle Tvé reakce (tímpádem věrouky tvé církve) každý kdo zachovává přikázání milovat bližního a nepřítele je "teplouš" .... hmm velmi zajímavé vědět, co si "správný" katolík myslí o těch, kdo ho milují protože je miluje Bůh....
      KK

      Vymazat
  6. Tomáš Pavel8. srpna 2012 23:57
    Naše ano. (-: Deo gratias!

    Zajímavé, jak taková obyčejná věta plná lásky a vděčnosti k Bohu vyvolala takovou FLAME. Ale mají to dost dobře promyšleno, jak sem dostat lidi přes část modlitby Anděl Páně, když ji vyhledávají na internetu. Vskutku mistrovské dílo ďábla. Komu asi tak nejvíc vadí, že je Panna Maria Královnou Nebe a Země, žeby křesťanům? To těžko. Ti se na těší a doufají, že se s Ní po smrti setkají a že je zavede do náruče Kristovy.

    Ode všeho zlého ochraňuj nás a naši ryzí víru, naději a lásku, Pane. Amen.
    Zdeněk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Anonymní11. srpna 2012 11:08

      Tomáš Pavel8. srpna 2012 23:57
      Naše ano. (-: Deo gratias!

      Zajímavé, jak taková obyčejná věta plná lásky a vděčnosti k Bohu vyvolala takovou FLAME. Ale mají to dost dobře promyšleno, jak sem dostat lidi přes část modlitby Anděl Páně, když ji vyhledávají na internetu. Vskutku mistrovské dílo ďábla. Komu asi tak nejvíc vadí, že je Panna Maria Královnou Nebe a Země, žeby křesťanům? To těžko. Ti se na těší a doufají, že se s Ní po smrti setkají a že je zavede do náruče Kristovy.

      Ode všeho zlého ochraňuj nás a naši ryzí víru, naději a lásku, Pane. Amen.
      Zdeněk
      -----------------------
      Milý Zdeňku vítám Tě v komentářích a doufám, že se dočkám odpovědí z Božího Slova, krotože jak vidím, jsi také z ŘK a zatím nikdo z této církve mi neukázal z Božího Slova že se mýlím a že cesta k Bohu je jiná, či dokázal své tvrzení na základě Božího Slova.

      Apoštol Jan byl v nebi a viděl kdo vše tam skutečně kraluje, je udivující, že tak závažnou pravdu, kterou káže Řím není ve Zjevení uvedeno, ani jednou se Jan (tedy Duch svatý) nezmínil, že by tam kralovala Marie matka Ježíšova, pokud ano najdi mi ten verš, možná mi skutečně ušel a já pro stromy nevidím les. Věřím tomu, co Jan viděl a koho vše viděl kralovat.

      Proto komu vadí nevíce, že se někdo upíná ke Královně Nebes a Země, je Bůh Otec a Jeho Syn Ježíš, protože ve svém Slově neřekl nic o tak důležité věci, že kraluje s Něma i královna Nebes a Země.... to je prostě lež. A protože v Nebi nekraluje, jak podotnkul apoštol Jan, který v nebi již byl a viděl co tam je a bude, tak se s Marií matkou Ježíšovou jistě setkám, ale ne v roli královny, a těším se na setkání s ní, ale nejvíce se těším na setkání s Božím Synem, Králem králů a Pánem pánů, protože Jeho láska mne zachránila a můj vděk i láska patři jen Jemu a Bohu Otci.

      Prosím tedy o jasný verš z Písma pokud nesouhlasíš a je to jinak.

      Vymazat
    2. Já tu nebyl od toho, abych se s váma bavil o vašich pohanských pitomostech. Urážítě těžce moji víru, Pannu Marii i Ježíše Krista, ze kterého děláte dokonce kočku. Nemám se s vámi o čem bavit.
      Zdeněk

      Vymazat
    3. Jistě,tak proč tu vlasně jste,Zdeňku..Co jste nám tu přišel ukázat..chcete nějaký zdejší výrok z článků biblicky vyvrátit? Chcete nad těmito články diskutovat? Nedo jako Tomáš a Jirka jen urážet a zesměšňovat?

      Co pro Vás tedy Ježíš znamená?

      Vymazat
    4. A jak vyslýchá Vaše modlitby?

      Vymazat
    5. VeritasinBiblia11. srpna 2012 16:47

      Jistě,tak proč tu vlasně jste,Zdeňku..Co jste nám tu přišel ukázat..chcete nějaký zdejší výrok z článků biblicky vyvrátit? Chcete nad těmito články diskutovat? Nedo jako Tomáš a Jirka jen urážet a zesměšňovat?

      Jak Váš subjektivní, zaujatý, urážející a podsouvající komentář souvisí s Písmem a/nebo s šlánkem - mohu to, prosím, vědět?

      btw: Když už jsme u těch urážek - já rozhodně o Vás netvrdil, že někoho upalujete. A ani jsem tu nečetl, že by to o Vás tvrdil nekdo jiný. Tak kdo koho vlastně uráží, hm?

      Vymazat
    6. VeritasinBiblia11. srpna 2012 16:47
      A jak vyslýchá Vaše modlitby?

      Spolehlivě.
      Zdeněk

      Vymazat
    7. Ta otázka patřila Zdeňkovi,ale budiž,tak Tomáši,budeme diskutovat nad článkem? Co se Vám na něm nelíbí,co Vám biblicky nesedí,můžete nám to říct?

      Vymazat
    8. Tady je zákaz reagovat, když jsem jmenován v komentáři?

      A co to je za pitomou otázku, že se mi článek nelíbí? Uvědomte si laskavě, že FLAME jste tu začali vy tři - já jsem napsal první reakci na článek tohle:

      Tomáš Pavel8. srpna 2012 23:57
      Naše ano. (-: Deo gratias!

      Můžete tu laskavě logicky vysvětlit, co je na té reakci negativního, kritizujícího nebo jak a čím dokonce někoho uráží?

      Vymazat
    9. To víš, Tome, že nemůžou. Akorát vyhledávaj neexistující vši v kožichu, aby tě mohli práskat klackem.
      Jirka

      Vymazat
    10. Máš pravdu, Jirko. Pryč odsud, kde člověk ani nemůže poděkovat Bohu.

      Vymazat
    11. add) Tomáš Pavel11. srpna 2012 19:32

      Tady je zákaz reagovat, když jsem jmenován v komentáři?

      A co to je za pitomou otázku, že se mi článek nelíbí? Uvědomte si laskavě, že FLAME jste tu začali vy tři - já jsem napsal první reakci na článek tohle:

      Tomáš Pavel8. srpna 2012 23:57
      Naše ano. (-: Deo gratias!

      Můžete tu laskavě logicky vysvětlit, co je na té reakci negativního, kritizujícího nebo jak a čím dokonce někoho uráží?
      ------------------
      Nikdo neměl nic proti Deo gratis, naopak potěšilo mne, že jednou konečně souhlasíte, s čím však nesouhlasím je Vaše Amne na slova vašeho kolegy Jirky:

      Anonymní9. srpna 2012 7:26
      ---
      Bože, dej nám sílu vytrvat pevní v pravé a nezkažené katolické víře až do konce. Ať nás od Tebe neodloučí takoví zlí lidé, jako jsou zde, kteří špiní vše, co jsi pro lidstvo udělal a co jsi věrným křesťanům skrze Ducha Svatého dal. Amen.
      Jirka
      ----

      Tomáš Pavel9. srpna 2012 11:54
      Amen.
      ----------
      Takže jen proto, že nepatříme do ŘK jsme zlí a jen vy jste věrní křesťané, i když věříme ve stejného Boha a Božího Syna Ježíše jako vy? Jen protože se držíme Písma a žijeme Ho, tak jsem špatní a prosíte Boha, aby jste vydrželi v té pravé nezkažené katolické víře, místo aby jste prosili Boha ať se držíte jediné víry a to v Jeho Syna Ježíše Krista?
      Proč se nad námi povyšujete? Prává církev je jen jedna a to církev Ježíše Krista, kdo následuje Ježíše tam do ní patří a je jedno do jaké pozemské církve chodí.
      A kde špiním to co Ježíš pro nás udělal? Naopak, právě o tom všem zde píši.

      Vaše Amen znamenalo, ano souhlasím s článkem (Deo gratias), ale tito lidé jsou zatracení, protože nevěří tak jako já.

      Vymazat
    12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    13. Kdohleda Nalezne12. srpna 2012 21:27

      add) Anonymní11. srpna 2012 19:22

      VeritasinBiblia11. srpna 2012 16:47
      A jak vyslýchá Vaše modlitby?

      Spolehlivě.
      Zdeněk
      ------------
      Tak chvála našemu Pánu Ježíši za to, že se oslavuje na vyslyšených modlitbách v Tvém životě. Je ůžasné vidět, že Ježíš je opravdu stejný včera dnes i navěky, a že naplňuje své Slovo z Písma, když se modlíme v jeho jménu JEŽÍŠ

      Vymazat
  7. add) Tomáš Pavel9. srpna 2012 22:42

    Petra jasně urazila Ježíše Krista označením "kočka". To je porušení prvního přikázání lásky k Bohu a tím pro mne skončila jako těžký pohan.
    ---------------------
    Anonymní9. srpna 2012 12:08

    Znám ji až moc dobře a tu frázi "skrze Krista našeho Pána " také,z Českého misálu z r.1977,posvěceného samotným kardinálem Tomáškem..takže vlastně zvoláváte "skrze Mesiáše našeho Pána" a to promiňte mi to může být kdokoliv,třeba i moje kočka..
    Petra
    ---------------
    Tomáši nevím, kde jste na takovou pitomost přišel, kde přesně označila Petra Ježíše za kočku, či kočku za Ježíše?
    Psala o tom, že mesiášem může být prohlášem kdokoliv a kristus znamená mesiáš, však je to psáno i v Písmu: "Neboť povstanou falešní kristové a falešní proroci a budou činit znamení a divy, aby, kdyby bylo možné, svedli vyvolené." Marek 13,22
    "Povstanou totiž falešní kristové a falešní proroci a budou ukazovat veliká znamení a divy, že by, kdyby to možné, svedli i vyvolené." Matouš 24,24
    Na to upozorňovala jak důležíte je se modlit ne ke kristu, ale k Ježíši (toto je jeho skutečné jméno) kristus je něco jako prezident, primátor, senátor apod tedy jen přívlastek (funkce chcete-li)

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní 9. srpna 2012 12:08

    Znám ji až moc dobře a tu frázi "skrze Krista našeho Pána " také,z Českého misálu z r.1977,posvěceného samotným kardinálem Tomáškem..takže vlastně zvoláváte "skrze Mesiáše našeho Pána" a to promiňte mi to může být kdokoliv,třeba i moje kočka..
    Petra

    Kup si brejle a nechlastej, pohane pitomý. Já ti dám, že Tomáš píše pitomosti!
    Jirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když někdo nechce umět číst, je to jeho věc.

      Vymazat
    2. add) Anonymní11. srpna 2012 16:12

      Anonymní 9. srpna 2012 12:08

      Znám ji až moc dobře a tu frázi "skrze Krista našeho Pána " také,z Českého misálu z r.1977,posvěceného samotným kardinálem Tomáškem..takže vlastně zvoláváte "skrze Mesiáše našeho Pána" a to promiňte mi to může být kdokoliv,třeba i moje kočka..
      Petra

      Kup si brejle a nechlastej, pohane pitomý. Já ti dám, že Tomáš píše pitomosti!
      Jirka
      --------------
      Tomáš Pavel11. srpna 2012 16:17

      Když někdo nechce umět číst, je to jeho věc
      -------------------------------------------
      Ať čtu jak čtu, nikde není jméno mého Pána Ježíše, nebo ho v tom vidíte? "skrze Krista našeho Pána " je vlastně skrze mesiáše našeho Pána, ale vyvstanou lžimesiášové (lžikristové) a budou se prohlašovat za Pána, proto je důležité to jméno JEŽÍŠ a pokud to tam nezazní není ta tam moc, jak sám říkal Ježíš viz článek.

      Vymazat
  9. Pohan může být:

    člověk vyznávající pohanství, v současnosti zjednodušené též člověk vyznávající novopohanství
    někdy také nesprávné nebo nepřesné označení pro osobu bez náboženského vyznání - člověk něvěřící v Boha
    Zdroj:Wikipedie

    K tomu jen dodám: Ježíš Kristus je můj Pán a Spasitel,jen On je pro mne Cesta,Pravda a Život.Stavím na Něm jako na své Skále.A ctím to co řekl ve svém Slově a považuji to za absolutní autoritu,neboť jen On má slova věčného života...Šimon Petr mu odpověděl: „Pane, ke komu bychom šli? Ty máš slova věčného života. (Jan 6,68)

    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však Vy pohantví vyznáváte naprosto dokonale, Petro. (((-: Nebojte se, že nevím, co říkám. (((-:

      Vymazat
    2. Po označení Krista - Mesiáše "mojí kočky" (= Vaší), se můžete citovanou Biblí třeba klidně i zaklínat. Pro mne to je jasná řeč, že jste naprosto vedle na cestě pohanství a z Ježíše si děláte jen zástěrky pro páchání ohavností a pro svádění hledajících nebo trpících duší na cestu do Pekla.
      Zdeněk

      Vymazat
    3. Jak jste to poznal?
      Petra

      Vymazat
    4. Ještě jednou,Kristus je v překladu mesiáš,tedy přívlastek zachránce,spasitel..je to jen přívlastek..pokud jste se učil česky,tak víte,co to znamená.

      "Neboť povstanou falešní kristové a falešní proroci a budou činit znamení a divy, aby, kdyby bylo možné, svedli vyvolené." Marek 13,22
      "Povstanou totiž falešní kristové a falešní proroci a budou ukazovat veliká znamení a divy, že by, kdyby to možné, svedli i vyvolené." Matouš 24,24
      Petra

      Vymazat
    5. Tak tohle se povedlo:

      "Neboť povstanou falešní kristové a falešní proroci a budou činit znamení a divy, aby, kdyby bylo možné, svedli vyvolené." Marek 13,22
      "Povstanou totiž falešní kristové a falešní proroci a budou ukazovat veliká znamení a divy, že by, kdyby to možné, svedli i vyvolené." Matouš 24,24
      Petra

      Jak hezky se nám veřejně přiznává k vlastní falši. Gratuluji, Petro! Jen tak dál! To je velmi dobrá cesta k pokoře a ke spáse vlastní duše.

      Vymazat
    6. add) Tomáš Pavel11. srpna 2012 18:58

      Tak tohle se povedlo:

      "Neboť povstanou falešní kristové a falešní proroci a budou činit znamení a divy, aby, kdyby bylo možné, svedli vyvolené." Marek 13,22
      "Povstanou totiž falešní kristové a falešní proroci a budou ukazovat veliká znamení a divy, že by, kdyby to možné, svedli i vyvolené." Matouš 24,24
      Petra

      Jak hezky se nám veřejně přiznává k vlastní falši. Gratuluji, Petro! Jen tak dál! To je velmi dobrá cesta k pokoře a ke spáse vlastní duše.
      -----------------
      Tomáši kde je od nás nějaké prohlášení o jiném mesiáši než o Ježíši Nazaretském? My jen tvrdíme, že kristus může být kde kdo, ale Boží Syn jehož jméno je Ježíš Nazaretský je jen jeden a Jeho jménem tzn. jménem Ježíše (ne mesiáš respektivě Kristus to není jméno) se máme modlit.

      Takže kde přesně je přiznání ke falši ve vysvětlování co znamená slovo kristus? Pokud je někdo karinál není to jeho jméno i když se k jménu přidává, jméno je to co máme od malička, jméno našeho Boha a Spasitele (mesiáše neboli krista) je Ježíš a jak sám říkal Ježíš tak v tomoto jménu "Ježíš" On vyslýchá modlitby, ne ve jménu kristus! Nikdy něřekl, že On se jmenuje kristus, tak ho nazývali lidé.

      Vymazat
    7. add) Tomáš Pavel11. srpna 2012 16:22

      Však Vy pohantví vyznáváte naprosto dokonale, Petro. (((-: Nebojte se, že nevím, co říkám. (((-:
      Vymazat
      ...............
      Jak zde Petra vyznává pohanství v Ježíši našem Pánu? Co je na její, respektivě i na mé víře pohanského?

      Vymazat
    8. add) Anonymní11. srpna 2012 16:28

      Po označení Krista - Mesiáše "mojí kočky" (= Vaší), se můžete citovanou Biblí třeba klidně i zaklínat. Pro mne to je jasná řeč, že jste naprosto vedle na cestě pohanství a z Ježíše si děláte jen zástěrky pro páchání ohavností a pro svádění hledajících nebo trpících duší na cestu do Pekla.
      Zdeněk
      ---------------
      Zdeňku, mesiášem se provolal i Parsifal Imanuel, proto je důležité to jméno JEŽÍŠ.
      Pokud tvrdíš, že zde Petra napsala že Ježíš je kočka, tak je to lež, zde to nezaznělo, ale pokud tvrdíš, že mesiášem může být i kočka, tak je to stejné jako že mesiášem se prohlásil Parsifal Imanuel, mesiášem se může prohlásit kdokoliv, ale jen jeden je ten pravý a JEHO JMÉNO JE JEŽÍŠ, proto je tak důležité používat skutečné jméno Božího Syna a to je JEŹÍŠ, a nepoužívat jen ten přívlastek mesiáš neboli kristus.
      Už je to pochopitelné?

      Vymazat
  10. add) Tomáš Pavel10. srpna 2012 12:07

    Milá pohanko Petro,
    nám opravdu nestačí ke spokojenosti nedodržovat celé Boží Slovo a tak se těžce prohřešovat proti Bohu. Vy však, jako ryzí pohanka, nemáte žádnou povinnost se jím řídit, zato máte plné právo ho vysvětlovat podle svého soukromého myšlení. A - jak už jsem říkal - do Vašeho soukromí, které se nedá ani v tom nejextrémnějším případě zaměňovat za seriozní věrouku, mi zhola NIC není. (Ostatně - soukromí se na internetu nemá otevírat - podle rad internetových expertů.)
    -------------------------
    Milý pohane Tomáši Pavle,
    jelikož také věříte v Ježíše Krista jako Božího Syna a tvrdíte, že mu náležíte, tak jsme v jedné Boží církvi spojenou hlavou Ježíšem Kristem a pokud je to pohanství, jelikož jste tak nazval Petru, tak jste tímpádem pohan i Vy, nemyslíte?

    Rozdíl mezi naší vírou a vaší vírou je na tom, že my věříme Božímu Slovu 100% a je naší autoritou, proto si nedovolíme milovat jiné bohy než jen Boha Otce skrze Ježíše Krista a nemáme místo pro svaté, blahoslavené a jiné ke kterým nemíří od nás žádná prosba ani modlitba, protože náš Bůh je žárlivě milující a druhým rozdílem je, že nám dal Bůh do srdcí milovat své bližní i nepřátelé. V naplňování těchto dvou přikázání je naplněním celého zákona.

    "Slovo „pohan“ se v českém překladu Bible hojně objevuje, a slouží k označení semitských národů, Řeků, Římanů a dalších národů, kteří na rozdíl od monoteistických Židů (a křesťanů) stále vyznávají polyteismus, neboli „mnohobožství“
    Podle našich reakcí a článků nemůžete ani omylem nás nazvat pohany, jsme následovníci Ježíše Krista nebo-li kristovci, Jemu sloužíme, Jeho milujeme a pro Něj žijeme.
    v 1.stol. v Antiochii dostali Ježíšovi stoupenci poprvé název „křesťané“ (vlastně „kristovci“)

    OdpovědětVymazat
  11. add) Anonymní11. srpna 2012 16:16

    Já tu nebyl od toho, abych se s váma bavil o vašich pohanských pitomostech. Urážítě těžce moji víru, Pannu Marii i Ježíše Krista, ze kterého děláte dokonce kočku. Nemám se s vámi o čem bavit.
    Zdeněk
    ----------------
    Milý Zdeňku,
    pohanská pitomost je naše víra v Ježíše Božího Syna a víra v Jeho Boží Slovo?
    Jak urážíme Ježíše Krista? Naopak neustále ukazujeme, že On je jedinou cstou ke spáse a k Bohu Otci, ano Marie, ani svatí, ani samotná círekv tou cetou není podle Svatého Písma.
    A pokud jsi jen trochu inteligentní musíš uznat, že nikde nezaznělo, že Ježíš je kočka, zaznělo, že falešný mesiáš může být i kočka, když ji tak někdo prohlásí, že slovo kristus je jen jako slovo kardinál a ten může být kdokoliv, jen tím značí pozici člověka. Ale jméno ve kterém se máme modlit je Ježíš Nazaretský. Toto je Jeho jméno a v tomto jménu Bůh vyslýchá modlitby, uzdravuje nemocné, vyhání démony a osvobozuje. Ve jménu Ježíš (ne kristus) je moc,
    "Proto ho Bůh vyvýšil nade vše a dal mu jméno nad každé jméno, aby se před jménem Ježíšovým sklonilo každé koleno – na nebi, na zemi i pod zemí" Filipským 2,9-10

    Můžeš se s námi bavit o tom,jaká je ta správná cesta k Bohu, když tato, kterou zde propagujeme - Ježíš, je tak pohanská a uráží tu tvoji víru. Pokud je tvá víra ta pravá, tak se s ní prosím poděl, ať nejdeme do zatracení.... vždyť Bůh chce zachránit všechny, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak. Ježíš přece nezemřel na kříži "za všechny", ale jen a pouze "za mnohé", synku. Na to, že máš řádný křest, ti to nějak kulhá. To chce číst neupravovanou Bibli, kterou po staletí katolická církev opatruje, víš? Takové ty nové ekonomické úpravy, o které se někteří naši vědátoři snažili, jsou akorát na draka, ale ne ke spáse.
      LL

      Vymazat
    2. Anonymní26. srpna 2012 23:26

      Kdepak. Ježíš přece nezemřel na kříži "za všechny", ale jen a pouze "za mnohé", synku. Na to, že máš řádný křest, ti to nějak kulhá. To chce číst neupravovanou Bibli, kterou po staletí katolická církev opatruje, víš? Takové ty nové ekonomické úpravy, o které se někteří naši vědátoři snažili, jsou akorát na draka, ale ne ke spáse.
      LL
      ---------------------
      Bůh chce zachránit všechny: "Boží spravedlnost skrze víru v Ježíše Krista pro všecky, kdo věří. Není totiž rozdílu: všichni zhřešili a jsou daleko od Boží slávy; jsou ospravedlňováni zadarmo jeho milostí vykoupením v Kristu Ježíš Římanům 3,22-24

      "Pán neotálí splnit svá zaslíbení, jak si to někteří vykládají, nýbrž má s námi trpělivost, protože si nepřeje, aby někdo zahynul, ale chce, aby VŠICHNI DOSPĚLI K POKÁNÍ." 2. Petrova 1,9

      Já nepopírám, že mnozí budou zachráněni "Vždyť ani Syn člověka nepřišel, aby si dal sloužit, ale aby sloužil a dal svůj život jako výkupné za mnohé.“ " Marek 10,45
      Na kříži tam vyseli dva zločinci, ale jen jeden se rozhodl uvěřit, Ježíš zemřel za všechny, ale jen někteří se rozhodnou a to jsou ti mnozí, kteří přijmou Jeho smrt, jako spásu. Každý znamená všichni, ale jen někteří nabídku přijmou:
      "Jako Mojžíš vyvýšil hada na poušti, tak musí být vyvýšen Syn člověka, aby každý, kdo v něho věří, měl život věčný. Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět soudil, ale aby skrze něj byl svět spasen. Kdo v něho věří, není souzen. Kdo nevěří, již je odsouzen, neboť neuvěřil ve jméno jednorozeného Syna Božího. " Jan 3,14-18


      PS: Čtu kralickou Bibli (vydala katolická církev) Ekumenický překlad (s předmluvou Františka kardinála Tomáška), Studijní překlad KMS, Řecký originál Nového zákona (s aglickým přesným překladem), Bibli překladu Krále Jakuba v Angličtině .... ani jedna z nich není upravovaná, ale to jsi jistě poznal z citací, které zde uvádím, jinak by jsi mne hned upozornil na nesrovnalosti, nebo se mýlím?

      Vymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)