neděle 19. srpna 2012

Může dnešní křesťan provádět exorcismus?

Může dnešní křesťan provádět exorcismus?





Otázka: Může dnešní křesťan provádět exorcismus?

Odpověď:
Exorcismus (poroučení démonům aby opustili lidi) praktikovali různí lidé v evangeliích a ve Skutcích - učedníci plnící Kristův příkaz (Matouš 10,1
"Zavolal svých dvanáct učedníků a dal jim moc nad nečistými duchy, aby je vymítali a uzdravovali každou nemoc a každou chorobu"); jiní ve jménu Ježíše Krista (Mark 9:38-39 "Jan mu řekl: „Mistře, viděli jsme kohosi, kdo v tvém jménu vyhání démony, ale s námi nechodil; i bránili jsme mu, protože s námi nechodil.“Ježíš však řekl: „Nebraňte mu! Žádný, kdo učiní mocný čin v mém jménu, nemůže mi hned nato zlořečit."); Pavel (Skutky 16,17-18  "Chodila za Pavlem a za námi a stále volala: „Toto jsou služebníci nejvyššího Boha. Zvěstují vám cestu ke spáse.“ A to dělala po mnoho dní. Pavlovi to bylo proti mysli, obrátil se proto na toho ducha a řekl: „Ve jménu Ježíše Krista ti přikazuji, abys z ní vyšel!“ A v tu chvíli ji ten zlý duch opustil."); a ostatní služebníci (Lukáš 10,1 a 17 "Potom určil Pán ještě sedmdesát jiných a poslal je před sebou po dvou do každého města i místa, kam měl sám jít...Těch sedmdesát se vrátilo s radostí a říkali: „Pane, i démoni se nám podrobují ve tvém jménu"); nějací zaklínači (Skutky 19:11-16 "Bůh konal skrze Pavla neobvyklé mocné činy.Lidé dokonce odnášeli k nemocným šátky a zástěry, kterých se dotkl, a zlí duchové je opouštěli.Také někteří židovští zaříkávači, kteří cestovali od města k městu, pokusili se užívat ke svému zaklínání jména Pána Ježíše. Nad těmi, kteří byli posedlí zlými duchy, říkali: „Zaklínáme vás Ježíšem, kterého káže Pavel.“Tak to dělalo sedm synů Skévy, prý židovského velekněze.Ale zlý duch jim řekl: „Ježíše znám a o Pavlovi vím. Ale kdo jste vy? Tu člověk, v kterém byl ten zlý duch, se na ně vrhl, všechny je přemohl a tak je zřídil, že z toho domu utekli na a plní ran.").

Vypadá že cílem Ježíšových učedníků provádějíchích exorcismus bylo ukázat Kristovu nadvládu nad démony (Lukáš 10:17 "Těch sedmdesát se vrátilo s radostí a říkali: „Pane, i démoni se nám podrobují ve tvém jménu") a potvrdit, že učedníci konali v Jeho jménu a Jeho autoritou. Také to ukázalo jejich víru anebo nedostatek víry (Matouš 17:14-21). Bylo zřejmé, že tento akt vyhánění démonů byl důležitý pro službu učedníků.
 

Vyučující knihy Nového Zákona (od Listu Římanům až po Judu) říkají o démonických aktivitách. Je nám řečeno obrnit se abychom se postavili proti nim (Efezským 6:10-18 "A tak, bratří, svou sílu hledejte u Pána, v jeho veliké moci. Oblečte plnou Boží zbroj, abyste mohli odolat ďáblovým svodům. Nevedeme svůj boj proti lidským nepřátelům, ale proti mocnostem, silám a všemu, co ovládá tento věk tmy, proti nadzemským duchům zla. Proto vezměte na sebe plnou Boží zbroj, abyste se mohli v den zlý postavit na odpor, všechno překonat a obstát. Stůjte tedy ‚opásáni kolem beder pravdou, obrněni pancířem spravedlnosti, obuti k pohotové službě evangeliu pokoje‘ a vždycky se štítem víry, jímž byste uhasili všechny ohnivé střely toho Zlého.Přijměte také ‚přilbu spasení‘ a ‚meč Ducha, jímž je slovo Boží‘. V každý čas se v Duchu svatém modlete a proste, bděte na modlitbách a vytrvale se přimlouvejte za všechny bratry i za mne". Je nám řečeno abychom se vzepřeli ďáblu (Jakub 4:7 "Podřiďte se tedy Bohu. Vzepřete se ďáblu a uteče od vás, přibližte se k Bohu a přiblíží se k vám."), abychom si na něho dali pozor (1 Petrova 5:8 "Buďte střízliví! Buďte bdělí! Váš protivník, ďábel, obchází jako ‚lev řvoucí‘ a hledá, koho by pohltil."), abychom mu nedávali místa v našich životech (Efezským 4:27 "a nedopřejte místa ďáblu.").

Kniha Efezským dává jasné instrukce o tom, jak máme mít v našich životech vítězství v zápase proti silám zla. 

Prvním krokem je založit naši víru na Ježíši Kristu (2:8-9 "Milostí tedy jste spaseni skrze víru. Spasení není z vás, je to Boží dar; není z vašich skutků, takže se nikdo nemůže chlubit."), která zlomí pořádek "mocného vládce ovzduší" (2:2).

Vážným nebezpečím, které plyne z považování různých hříchů za působení démonů, je, že člověk potom může mít pocit, že není osobně zodpovědný za své skutky a mizí potřeba a nutnost činit pokání. Přitom Bible volá lidi k pokání z hříchů a k opuštění zlých postojů. Ten velký konflikt v nás není mezi Duchem svatým a démony, ale mezi v nás přebývajícím Duchem svatým a tělem, tj. celým smyslovým ústrojenstvím s tendencí hřešit, jímž člověk je.

V prvé řadě je nutné napsat, že exorcismus (vyhánění démonů a osvobozování) je modlitba!!! Nic víc, ani míň, nenechte si nalhat něco jiného, žádné rituály, svěcené vody a mumlání čehosi tady nefunguje. Jedná se o vyhánění démonů, parazitujících na lidském hostiteli a ovlivnujících jeho mysl a chování, případně zdravotní stav. Posednutí démonem nenastává samo od sebe. Dochází k němu vždy na základě lidského přání a lidského rozhodnutí. Sem patří sebezasvěcení démonu, zasvěcení, iniciace různých druhů, zaklínání, zaklínání s talismany, prokletí, věštění budoucnosti.

Použitelné je pouze vyhánění pomocí vyšší autority a to jedinou autoritou, jedinným jménem, které  je jméno nad každé jméno (Filipským 2,9-11 "Proto ho Bůh vyvýšil nade vše a dal mu jméno nad každé jméno,aby se před jménem Ježíšovým sklonilo každé koleno – na nebi, na zemi i pod zemí –a k slávě Boha Otce každý jazyk aby vyznával: Ježíš Kristus jest Pán") a jenom toto jméno má tu autoritu a to je Ježíš Boží Syn (Efezským 1,20-23 "Vzkřísil ho z mrtvých a posadil po své pravici v nebesích, vysoko nad všechny vlády, mocnosti, síly i panstva, nad všechna jména, která jsou vzývána, jak v tomto věku, tak i v budoucím. ‚Všechno podrobil pod jeho nohy‘ a ustanovil jej svrchovanou hlavou církve, která je jeho tělem, plností toho, jenž přivádí k naplnění všechno, co jest"


Někdy se jako vymítání může jevit i zasvěcení osoby silnějšímu démonu, neboť specifické problémy, které působil slabší démon jeho odchodem pominou. Nastanou však větší potíže, pouze jiného druhu.

 

Pokud chceme dosáhnout skutečného vyhnání démonů, je nutné použít ještě vyšší autoritu, která je narozdíl od démonů vůči nám přátelská. JEŽÍŠ KRISTUS je touto autoritou a v jeho jménu můžeme démony vyhánět. 

Marek 1,23-27 

V jejich synagóze byl právě člověk posedlý nečistým duchem. Ten vykřikl:„Co je ti do nás, Ježíši Nazaretský? Přišel jsi nás zahubit? Vím, kdo jsi. Jsi Svatý Boží.“Ale Ježíš mu pohrozil: „Umlkni a vyjdi z něho!“Nečistý duch jím zalomcoval a s velikým křikem z něho vyšel.Všichni užasli a jeden druhého se ptali: „Co to je? Nové učení plné moci – i nečistým duchům přikáže, a poslechnou ho.“

 

Jaká je úspěšnost?


Zůstává ale problém, že člověk, který je démona zbaven, tvoří nadále vynikajícího hostitele. Pokud nepřijme Ježíše do svého života, tvoří i nadále ideální cíl a je v brzké době napaden skupinou démonů a vše se zhorší. To činí z vymítání z bezbožného velmi nebezpečnou věc (Lukáš 11,24-26 "Když nečistý duch vyjde z člověka, bloudí po pustých místech a hledá odpočinutí, ale když je nenalezne, řekne: ‚Vrátím se do svého domu, odkud jsem vyšel.‘ Přijde a nalezne jej vyčištěný a uklizený. Tu jde a přivede sedm jiných duchů, horších, než je sám, vejdou a bydlí tam; a konce toho člověka jsou horší než začátky.“ )


  
Jak se démoni brání?

Jelikož démon není nikterak hloupý, nenechá se samozřejmě “nachytat jako zloděj uprostřed prázdné místnosti”. Pokud ho bude chtít detekovat lékař, bude se mu jen vysmívat a bude stát opodál. Příklady chybně prováděného exorcismu můžeme vidět v příštích článcích, které zde vložím.

 

Nejúčinnější démonskou metodou je klamavá informace


Nejlepší obranou démonů je  vymýšlení falešných informací o tom, jak je lze odstranit ( Jan 8,44 "Váš otec je ďábel a vy chcete dělat, co on žádá. On byl vrah od počátku a nestál v pravdě, poněvadž v něm pravda není. Když mluví, nemůže jinak než lhát, protože je lhář a otec lži".). Vyhovuje jim, pokud například vyhánění probíhá ve jménu jiného démona, HLAVNĚ AŤ TO NENÍ VE JMÉNU JEŽÍŠ, a tak může být zneužito i jméno Ježíšovy matky Marie. Démoni přitom rádi cvičí se svým posedlým, a způsobují mu další muka. Exorcista tak má pocit, “že něco dělá”, a snaží se ještě více. Je to podobné, jako by se vám domů vloupal nezvaný host, vy byste jej prosili, aby odešel, a on by vám nadiktoval, že ho vyženete klobásami, pečivem a chlazeným pivem. Démon vás totiž bude tahat za nos. Bude vám diktovat, co máte dělat, abyste ho vyhnali, a přitom budete dělat jen to, co je jemu k užitku.

Jak z toho ven: Démon samozřejmě musí vyjít modlitbou a to POUZE PŘÍKAZEM AUTORITY JEŽÍŠE KRISTA, která je nejvyšší autoritou ustanovenou Bohem před veškerým stvořeným světem. Jakékoliv předměty, zaklínadla, obřady a jiné pomůcky včetně “svěcené vody” jsou jen pro jeho pobavení a případně pro potěšení exorcisty NENÍ-LI POUŽITA AUTORITA JMÉNA JEŽÍŠ. Samozřejmě pokud exorcista přináší pomocí okultních předmětů silnějšího démona, slabší démon vystoupí, protože uvolní místo silnějšímu. To může okultista také dělat záměrně, úmyslně, tedy může škodit. V novinových článcích se neustále dočítáme o takzvaném “exorcizmu” v různých zaostalých zemích, Nigérii apod.. Toto jsou ale naprosto nebiblické a zločinné způsoby a obřady, které nejen že nepomáhájí vůbec k ničemu a slouží  jen k dalšímu posednutí a manipulování s nevinnými lidskými bytostmi, ale přímo popuzují k nenávisti k Bohu a kristovcům (toto není náhodné).

Esoteristi, okultisti, vědmy a mágové vám budou lhát, a budou vám nabízet nejrůznější rituály a obřady, které povedou jen k pobavení démona a k posednutí dalších obětí.

Exorcizmus je modlitba, pokud chcete pomoct, obracejte se na Ježíše Krista! Jen On má moc a jeho jméno je nad všechna jména.
Démoni se před ním třesou hrůzou nenechte si nalhat, že to nefunguje, funguje to a funguje to skvěle... Toto je poselství spasení! Jestliže jste uvěřili v Ježíše Krista jako svého Spasitele, jste spaseni! Všechny vaše hříchy jsou odpuštěny a Bůh zaslíbil, že vás nikdy neopustí ani nezanechá. Pamatujte, že vaše spasení bylo získáno v Ježíši Kristu. Věříte-li jedině v Ježíše, jako svého Spasitele, můžete mít jistotu, že věčnost budete trávit s Bohem v nebesích!

 

Kdo má moc vyhánět démony?

Ježíš řekl: Marek 16,16-18

"Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen. Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém budou vyhánět démony a mluvit novými jazyky; budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdra je.“

74 komentářů:

  1. "Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen."
    Přesně tak. Bez řádného křtu ani ťuk.
    LL

    OdpovědětVymazat
  2. To LL: ano,ale jak je psáno, nejdříve uvěřit a pak přijmout křest, nejde to naopak.
    KK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děti vyrůstající v žádné křesťanské rodině přijímají víru od rodičů. Řádný svátostný křest zbavuje člověka dědičného hříchu a tak ho více otevírá daru víry. Proto je nanejvýše moudré a rozumné narozené děti pokřtít a tak jim pomoci otevírat dveře ke Kristu. Je to rozhodně mnohem méně pracnější, než je nechat vyrůstat jako dříví v lese a chtít po nich ve 20 letech, aby uvěřily. Víc se o tom bavit nehodlám. Není o čem.
      LL

      Vymazat
    2. To LL: To ale potom nesplňují příkaz Ježíše, nejdříve musí uvěřit, a na základě vyznání hříchů se nechat pokřtít."Kdo uvěří a bude pokřtěn, bude zachráněn. Kdo neuvěří, bude odsouzen." (Mk 16,16)
      "I šel do celého okolí Jordánu a hlásal křest pokání k odpuštění hříchů," (Lk 3,3) a narozené dítě ty hříchy vyznat nemůže, dokonce se ani samo nerozhodlo, zda bude věřit v Boha či ne.
      "Jemu všichni proroci vydávají svědectví, že skrze jeho jméno přijme odpuštění hříchů každý, kdo v něho věří.“ (Sk 10,43) Zase zde je každý kdo v Něho věří. Apoštol Petr to také říkal: "Petr jim řekl: „Učiňte pokání a každý z vás ať se dá pokřtít na základě jména Ježíše Mesiáše na odpuštění svých hříchů, a přijmete dar Ducha Svatého." (Sk 2,38) Činit pokání a pak se nechat pokřtít.

      Ježíš řekl Saulovi co má dělat: "Budu tě chránit před izraelským národem i před pohany, k nimž tě posílám,abys otevřel jejich oči a oni se obrátili od tmy ke světlu, od moci satanovy k Bohu, a vírou ve mne dosáhli odpuštění hříchů a podílu mezi posvěcenými.‘ (Sk 18,17-18) Vírou dosáhnout odpuštění.

      "Pavel řekl: „Jan křtil křtem pokání a říkal lidu, aby uvěřili v toho, který přijde po něm, to jest v Ježíše.“ (Sk 19,4) zase je první víra a pak křest.

      Není možné nejdříve křtít, protože to musí být volba každého z nás a je jedno zda ve věku 5ti let či 50ti let, protože křest je vědomé pohřbení našeho starého člověka, a znovuzrození nového v Ježíši Kristu a to miminka nezvládnou "S Kristem jste byli ve křtu pohřbeni a spolu s ním také vzkříšeni vírou v Boha, jenž ho svou mocí vzkřísil z mrtvých." (Kol 2,12) zase tu hraje velkou roli víra, která provází křest.

      Také nemluvňata nezvládnou splnit podmínku spásy jak to učil apoštol Pavel: "Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen." (Ř 10,9)

      Je dobré děti vést k víře Boha skrze Ježíše, milovat Ho, milovat Jeho Slovo, ale rozhodnutí je na každém človíčkovi i na základě jakou víru vidí v nás rodičích, co skutečně žijeme a děláme, nikdo to rozhodnutí však za něj udělat nemůže. Protože křest, není zárukou spásy, je to věřejné vyznání pokání a odpuštění hříchů, pohřbení svého starého člověka a narození nového v Ježíši.

      Naše děti se rozhodli následovat Ježíše a nechat se pokřtít ve věku 7let, bylo to vědomé rozhodnutí následovat Ježíše. My věříme, že Boží království patří dětem, a abychom do něho mohli vstoupit my dospělí, musíme se stát dětmi. Dokud dítě nedokáže rozpoznat skutečné zlo do dobra, tak je v ochranných rukou našešho Boha, kdyby umřelo jde k Němu. Proto vedeme děti k tomu, aby pochopily význam následování Ježíše a křtu, aby se sami rozhodli zda chtějí sloužit Bohu či světu. Od malička se za ně modlíme, jsou součástí našeho každodenního života s Bohem, kdy se spolu modlíme, chválíme Boha, čteme z Bible a předkládáme Bohu ve jménu Ježíše všechny naše radosti i starosti, přicházíme si k Bohu pro odpuštění, a učíme je odpouštět a i přiznat chyby a poprosit za odpuštění, učíme je milovat své bližní a spoléhat se jen na Boha. Proto mu důvěřují a milují. Vidí jak Bůh plní jejich i naše modlitby, jak se oslavuje v nás a našich životech.

      Křest totiž není zárukou spásy, jak ukazuje celý Nový zákon. Je to víra v Ježíše Božího Syna, ta sama o sobě také nestačí, protože i démoni věří, že Ježíš je Syn Boží. Je důležité následování Ježíše, patřit mu cele bez výhrad a milovat Ho, naplňovat Jeho přikázání, které učil a víra v Jeho Slovo.

      Vymazat
    3. add) Anonymní20. srpna 2012 7:18

      "Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen."
      Přesně tak. Bez řádného křtu ani ťuk.
      LL
      --------------
      Díky Bohu, že mám řádný křest, po vyznání své víry a vyznání svých hříchů. Mám jistotu spásy, a to se nebráním ani Římanům 10,9 , kde je řečeno, kdo to udělá bude spasen "Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen."

      Vymazat
    4. Milý KK, plně s Tebou souhlasím, a mohu jen dodat Amen. Boží Slovo je nekompromisní.
      Díky

      Vymazat
    5. Chudáci děti. Co ty si musí u vás vytrpět… Děs a hrůza.
      LL

      Vymazat
    6. Ale LL, děti jsou vedeni k víře a samostatnému rozhodnutí jinak nemohou být spaseni, nikdo to nemůže udělat za druhého člověka. Ti co se cítí automaticky kvůli křtu spaseni, jsou na cestě k záhubě. Křest spásu nezajistí.
      Křest totiž není zárukou spásy, jak ukazuje celý Nový zákon. Je to víra v Ježíše Božího Syna, ta sama o sobě také nestačí, protože i démoni věří, že Ježíš je Syn Boží. Je důležité následování Ježíše, patřit mu cele bez výhrad a milovat Ho, naplňovat Jeho přikázání, které učil a víra v Jeho Slovo.
      KK

      Vymazat
    7. Jistěže svátosti samy o sobě nejsou zárukou spásy, když člověk nežije jako křesťan a nedodržuje Boží ustanovení.
      LL

      Vymazat
    8. To LL: to máš pravdu, ale co znamená žít jako křesťan, neboli kristovec? Není to v následování Ježíše a Jeho přikázání a Božího Slova?

      A proto je nutná naše víra, která je stvrzena křtem. Děti patří Bohu, a přesto jsme zodpovědni za to jak se za ně modlíme, jak je vedeme k Bohu, k Ježíši, k Jeho Slovu, ale rozhodnutí je jen na nich. To, že se někdo něchal pokřtít jako mimino a žije si svůj "i když dobrý " život pro Boha nic neznamená, pro Něj je důležité to rozhodnutí Ho následovat a poslouchat Ho, a důkazem našeho rozhodnutí je na význání svých hříchů se nechat pokřít, tímto veřejně vyznáváme, že chceme následovat Ježíše, žít pro Něj a růst v Něm skrze Ducha svatého a Boží Slovo.
      Ospravedlnění jsme totiž z víry "Kdo se nevykazuje skutky, ale věří v toho, který dává spravedlnost bezbožnému, tomu se jeho víra počítá za spravedlnost." a "Když jsme tedy ospravedlněni z víry, máme pokoj s Bohem skrze našeho Pána Ježíše Krista, neboť skrze něho jsme vírou získali přístup k této milosti. V ní stojíme a chlubíme se nadějí, že dosáhneme slávy Boží." Řím 4,4 a 5,1

      Víra musí být dříve než křest.
      KK

      Vymazat
    9. add)Anonymní21. srpna 2012 0:53

      Chudáci děti. Co ty si musí u vás vytrpět… Děs a hrůza.
      LL
      --------------
      Podle čeho soudíš LL?
      Děti jsou vedeny k tomu aby si vybrali, protože ten výběr za ně nikdo nemůže učinit, a pokud mají dobrý vzor doma, není se o co bát, protože vidíli jak rodiče miluji Ježíše, Jeho Slovo a žijí to vše společně, tak se jich Bůh velice brzo dotkne a poznají ajk moc potřebují mít Ježíše ve svém srdci a životě, a proto Ho tam rádi pozvou. Křtem stvrdí svůji volbu.

      Vymazat
    10. A co děláte v případě, když si děti nevyberou život s Bohem?
      LL

      Vymazat
    11. Je to jejich volba a já se můžu modlit,aby se jich Bůh dotkl..Co Vy jste si vybral?Je Ježíš Kristus Vašim Pánem?

      Vymazat
    12. add) nonymní22. srpna 2012 23:19

      A co děláte v případě, když si děti nevyberou život s Bohem?
      LL
      --------------
      Asi to co děláte vy, když přestanou chodit do kostela a začnou si žít svůj vlastní život.
      Modlíme se za ně, spoléháme na Boží milost, že se je přitáhne k sobě, jsme jim příkladem Boží lásky .... nikdy pro ně není pozdě....každý je zodpovědný za svou vlastní spásu, nikdo se nemůže za nikoho zaručit svoji vírou, protože: "Každý bude odpovídat sám za sebe." Galatským 6,5

      Pokud dítě ať pokřtěné jako miminko nebo ne, nepřijme v průběhu svého života (do svého stáří) Ježíše za svého Pána a Spasitele, nevyzná to svými ústy, nebude pevně věřit ve svém srdci, že Ho Bůh vzkřísil z mrtvých, nemůže být spasen. Vždyť i démoni tomu věří, ale nikdy neučiní za svého Pána, kterého budou milovat celou svou duší, svým srdce i svou silou Ježíše, ale my lidé tu volbu méme a Písmu je řečeno, že to tak máme udělat:
      "‚Blízko tebe je slovo, v tvých ústech a ve tvém srdci‘; je to slovo víry, které zvěstujeme. Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen. Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení" římanům 10,8-10

      Jde o Boží Slovo, jde o "povolávací rozkaz" nelze nad tím diskutovat, nutné je to splnit "slova pana Tomáše, i Tvoje slova" Možná by bylo fajn, kdyby jsi ty slova také začal plnit, nejen vyznávat.

      Nech vstoupit Ježíše do svého srdce a dej mu celý svůj život, vyznej to jak praví Písmo, pokud stojíš o Boží spásu jak je psáno v Písmu.

      Vymazat
    13. Co děláme, když si děti nevyberou život s Bohem? Modlíme se za jejich spásu a cestu k Bohu, ale nutit je k tomu nemůžeme, nemůžeme nikoho donutit ani přikázat, aby milovali Ježíše Božího Syna celým svým srdcem a zasvětil mu svůj život. Takže je to poté jen boj na modlitbách, jako za ostatní své nevěřící blízké. Bez osobního rozhodnutí následovat Ježíše, člověk nemůže být spasen. Víra v Boha nestačí, jak bylo již napsáno i démoni věří že Bůh je, ale nebudou spaseni "Ty věříš, že je jeden Bůh. Dobře činíš. Také démoni tomu věří, a chvějí se." Jk 2,19

      Vymazat
  3. Jinak exorcism asi provádět můžete, ovšem řádný a účinný exorcismus pouze ti, kteří na to mají pověření od Boha a řádné exorcistické svěcení. Jinak to je docela dost riskantní hra s ohněm o život.
    LL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo LL souhlasím, jen ten kdo dostane pověření od Boha vyhánět démony to může dělat a Ježíš to pověření dal těm, kdo věří: Mk 16,16-18
      "Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen. TY, KDO UVĚŘÍ, BUDOU PROVÁZET TATO ZANENÍ: VE JMÉNU MÉM (ve jménu Ježíš) BUDOU VYHÁNĚT DÉMONY a mluvit novými jazyky; budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je."
      Proto každý takový věřící má moc ve jménu Ježíše vyhánět démony a mnohé nemoci jsou démonského původu, takže je stačí jen ve jménu Ježíš vyhnat a oni jdou, protože jim nic nezbude.

      "Potom určil Pán ještě sedmdesát jiných a poslal je před sebou po dvou do každého města i místa, kam měl sám jít...Těch sedmdesát se vrátilo s radostí a říkali: „Pane, i démoni se nám podrobují ve tvém jménu" Lk 10,1 a 17)

      Mk 9:38-39 "Jan mu řekl: „Mistře, viděli jsme kohosi, kdo v tvém jménu vyhání démony, ale s námi nechodil; i bránili jsme mu, protože s námi nechodil.“Ježíš však řekl: „Nebraňte mu! Žádný, kdo učiní mocný čin v mém jménu, nemůže mi hned nato zlořečit."
      KK

      Vymazat
    2. Tak to jsem rád, že se taky někdy shodujeme. Takže víš určitě i to, že Bůh toto pověření dává výhradně přes vyšší svěcení pouze ve své všeobecné apoštolské církvo.
      LL

      Vymazat
    3. Ano toto pověření dává Bůh všem, kdo v Něho věří a věří v moc jména Ježíš, jak sám řekl Ježíš:
      "Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen. TY, KDO UVĚŘÍ, BUDOU PROVÁZET TATO ZANENÍ: VE JMÉNU MÉM (ve jménu Ježíš) BUDOU VYHÁNĚT DÉMONY a mluvit novými jazyky; budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je."
      Proto každý takový věřící má moc ve jménu Ježíše vyhánět démony a mnohé nemoci jsou démonského původu, takže je stačí jen ve jménu Ježíš vyhnat a oni jdou, protože jim nic nezbude" Marek 16,16-18

      Neříká tam, jen někteří, jen zvláť pomazaní, jen vyvolení, ale: "TY, KDO UVĚŘÍ, BUDOU PROVÁZET TATO ZANENÍ: VE JMÉNU MÉM (ve jménu Ježíš) BUDOU VYHÁNĚT DÉMONY .... "a já Ježíši věřím, vždyť je Bůh a není v Něm žádné lži, proč by zde lhal? Proto mohu výhánět démony, tak jako KK tak jako každý, kdo věří v moc Ježíšova jména.
      Dosvědčují to lidé v Písmu: "Těch sedmdesát se vrátilo s radostí a říkali: „Pane, i démoni se nám podrobují ve tvém jménu" Lukáš 10,17
      "Jan mu řekl: „Mistře, viděli jsme kohosi, kdo v tvém jménu vyhání démony, ale s námi nechodil; i bránili jsme mu, protože s námi nechodil.“Ježíš však řekl: „Nebraňte mu! Žádný, kdo učiní mocný čin v mém jménu, nemůže mi hned nato zlořečit." Marek 10,38-39

      Vymazat
    4. Als říká se to tam. Protože to jsou "instrukce" právě pro Ježíšovu církev a ne pro kdejakého samozvance, který se naučil slabikovat Bibli.
      LL

      Vymazat
    5. add) Anonymní22. srpna 2012 11:15

      Als říká se to tam. Protože to jsou "instrukce" právě pro Ježíšovu církev a ne pro kdejakého samozvance, který se naučil slabikovat Bibli.
      LL
      ---------------
      Církev je Tělo Kristovo. Efezským 1:22-23 říká: „Bůh poddal všechno pod jeho nohy a jako hlavu všeho jej dal církvi, která je jeho tělem, totiž plností Toho, který naplňuje všechno ve všech.“ Tělo Kristovo tvoří všichni, kdo věří v Ježíše Krista, ode dne Letnic (Skutky kapitola 2) až do Kristova návratu.

      Slovo církev pochází z řeckého slova ekklésia, které se překládá jako „shromáždění“ nebo „vyvolení“. Základem slova „církev“ tedy není budova, ale lidé.

      Církev je tam, kde je Ježíš: "Opět vám pravím, shodnou-li se dva z vás na zemi v prosbě o jakoukoli věc, můj nebeský Otec jim to učiní. Neboť kde jsou dva nebo tři shromážděni ve jménu mém, tam jsem já uprostřed nich.“ MAtouš 18,19-20

      Takže jsem ve správné Ježíšové církvi, tam kde se scházíme v Jeho jménu, ve jménu našeho Pána Ježíše Božího Syna. Nejsem samozvanec.... patřím Ježíši.


      Vymazat
    6. Jistěže j Církv Tělem kristovým - ale napřed do ní musíš patřit řádným křtem a ne textovým průjmem na blogu.
      LL

      Vymazat
    7. add) Anonymní22. srpna 2012 23:14

      Jistěže j Církv Tělem kristovým - ale napřed do ní musíš patřit řádným křtem a ne textovým průjmem na blogu.
      LL
      -------
      Podle specifických výrazů to na mne působí, že píše Tomáš, ale dobře, Církev Ježíše Krista je tam, kde se lidé scházejí v Jeho jméno, a to už mohou být dva nebo tři, takže domácí skupinky, je také církev, jak je psáno v Písmu, nejde o náboženskou organizaci, ale o společenství Božího lidu.

      Nejdříve uvěřit (vyznat víru) a pak křest to je biblické, nejde to naopak. "Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen;" toto jsou slova samotného Boha Ježíše. Nelze o tom polemizovat, je to přece "povolávací rozkaz" a ten se musí poslechnout.

      Já jsem po řádném křtu, po vyznání své víry a svých hříchů, bylo mé tělo pohřbeno spolu s Ježíšem a zmovuzrozeno ve vodě v nového člověka v Ježíši Kristu jak je psáno v Písmu.

      Vymazat
    8. To bude tím, že máme s Tomášem stejný katoický pohled na bludy.
      LL

      Vymazat
    9. No zajímalo by mne LL, jak je to tedy s tím jak to řekl Ježíš, zda to chátepeš jinak než je řekl?
      "Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen." Mk16,16

      Vymazat
    10. Anonymní23. srpna 2012 23:44

      To bude tím, že máme s Tomášem stejný katoický pohled na bludy.
      LL
      -------------
      Nebo žijete ve stejné lokalitě, používáte oba stejné nespisovné výrazy a obraty, podobný styl vyjadřování.
      Pozdravuj Tomáše, že se za něj modlím, tak jako za Tebe.

      Vymazat
    11. Tady je nějaké nové off-topic téma "Jak jsme se dostali od špatných výkladů Božího Slova přes Pohádky ovčí babičky, tentokrát O upalování Husa, až k grafologickému rozboru diskutujících"? A co Petra alias Kdohledanalezne, tu a tam do toho nějaký ten anonymní - to se tu rozebírat, prosím, nebude?

      Vymazat
    12. Tomáši,
      velmi jste mi zalichotil,že mne pokládáte za Kdohledanalezne,ale jste vedle,před Bohem Vám říkám,že já to nejsem.

      Petra

      Vymazat
    13. add) Tomáš Pavel28. srpna 2012 0:14

      Tady je nějaké nové off-topic téma "Jak jsme se dostali od špatných výkladů Božího Slova přes Pohádky ovčí babičky, tentokrát O upalování Husa, až k grafologickému rozboru diskutujících"? A co Petra alias Kdohledanalezne, tu a tam do toho nějaký ten anonymní - to se tu rozebírat, prosím, nebude?

      ----------------
      Trochu vedle Tomáši, Petra je návštěvník blogu jako Vy.
      Já citacím veršů z Bible věřím, pro mne to není pohádka jako pro vás, proto se furt durdíte, citace není výklad, ale to by jste měl vědět.

      Vymazat
    14. K provádění exorcismu stačí jediné a je to napsáno v Bibli (Marek 16,16-18) i nahoře citováno: "... Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém budou vyhánět démony .." Ježíš to konstatuje, že TO TAK JE a nesvolává k tomu žádnou diskuzi. A já mohu potvrdit, že to tak je skutečně. S nájezdy démonů mám bohaté zkušenosti a jediné co zabírá proti tomu je obrnit se Ježíšem, vzývat ho k pomoci a Jeho jménem poroučet duchům, aby se nepřibližovali. Po určité praxi se pak lze těmto negativním duchům i vysmívat, tupit je, získat nad nimi vrch, ovšem bezpodmínečně jen se záštitou Ježíše Krista. Je to jako krotit šelmu. Běda kdyby začal dominovat démon pýchy, že "to dokážu" . Nedokážeš sám nic. Vše působí Ježíš Kristus, ve kterého věřím a pod Jehož jsem ochranou. Zapomenout na něj by znamenalo vystoupit z kosmické lodi bez skafandru... Okamžitá smrt. Proto podepisuji vše, co shora je napsáno o exorcismu. Sedí to do puntíku. Takže odpověď na původní otáku je: Ano, dnešní Křesťasn může provádět exorcismus, ale musí si být vědom, co činí a musí to dělat kvalifikovaně. Je v roli pyrotechnika ve skladišti nezajištěné neznámé munice, krotitel s tygrem v kleci. Stačí jediná chyba.. a je po něm i jeho blízkých. Proto oficiální církev toto svěřuje jen pověřeným kněžím - exorcistům. Bohužel u nás jich máme málo a neví se o tom.

      Vymazat
    15. Souhlasím s tvrzením "K provádění exorcismu stačí jediné a je to napsáno v Bibli (Marek 16,16-18) i nahoře citováno: "... Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém budou vyhánět démony .." Ježíš to konstatuje, že TO TAK JE a nesvolává k tomu žádnou diskuzi." proto nás Pavel nabádá, abychom se oblékli do Boží zbroje, když bojujeme s démony, a jelikož jsem každý kdo uvěřil, tak prohlášení Ježíše platí i pro mne osobně, i pro Tebe, pokud náležíš Ježíši a věříš v moc Jeho jména.

      "A tak, bratří, svou sílu hledejte u Pána, v jeho veliké moci.Oblečte plnou Boží zbroj, abyste mohli odolat ďáblovým svodům.Nevedeme svůj boj proti lidským nepřátelům, ale proti mocnostem, silám a všemu, co ovládá tento věk tmy, proti nadzemským duchům zla.Proto vezměte na sebe plnou Boží zbroj, abyste se mohli v den zlý postavit na odpor, všechno překonat a obstát.Stůjte tedy ‚opásáni kolem beder pravdou, obrněni pancířem spravedlnosti,obuti k pohotové službě evangeliu pokoje‘a vždycky se štítem víry, jímž byste uhasili všechny ohnivé střely toho Zlého.Přijměte také ‚přilbu spasení‘ a ‚meč Ducha, jímž je slovo Boží‘." Efezským 6,10-17

      Vymazat
  4. Anonymní21. srpna 2012 16:08

    Tak to jsem rád, že se taky někdy shodujeme. Takže víš určitě i to, že Bůh toto pověření dává výhradně přes vyšší svěcení pouze ve své všeobecné apoštolské církvo.
    LL
    -----------------
    Kde je to prosím v Písmu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kde je v Písmu, že katolická církv upálela Husa?
      LL

      Vymazat
    2. Opakuji,v Písmu to není,ale Vy jistě nevěříte jiným historikům než římskokatolickým,takže Vám nemohu posloužit.Ale řk církev vydala Husa k upálení a proto má Ona větší vinu než ten,kdo rozsudek provedl(světská moc).Zachovala se stejně jako velekněží a farizejové v Jeruzalémě,když odsoudili Ježíše.

      "Pilát mu řekl: „Nemluvíš se mnou? Nevíš, že mám moc tě propustit, a mám moc tě ukřižovat?“
      Ježíš odpověděl: „Neměl bys nade mnou žádnou moc, kdyby ti nebyla dána shůry. Proto ten, kdo mě tobě vydal, má větší vinu." Jan 19,10-11

      Vymazat
    3. add) Anonymní22. srpna 2012 23:12

      A kde je v Písmu, že katolická církv upálela Husa?
      LL
      -------------
      To už bylo vysvětleno v diskuzích, tak si to najdi. Historicky je dokázáno, že církev nechala upálit Husa.....

      Vymazat
    4. Fajn. Tak to jsem rád, že nemusím hledat v Písmu vyšší exorcistické svěcení, které tam je a je prokazatelně doloženo historicky.
      LL

      Vymazat
    5. add) Anonymní23. srpna 2012 20:15

      Fajn. Tak to jsem rád, že nemusím hledat v Písmu vyšší exorcistické svěcení, které tam je a je prokazatelně doloženo historicky.
      LL
      -----------------
      To je ale velice nebiblické a dělá z Ježíše lháře, protože On tvrdí, že každý kdo věří! Zde jde o Ježíšovo Slovo, ne o historickou událost římskokatolické církve, která v křesťanské lásce odsoudila Husa k upálení. Jako Johanku z Archu, kterou pak následovně uznala za svatou....

      Ježíšova slova jsou však daná a platná dnes stajne jako tehdy a na věky! "Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen. TY, KDO UVĚŘÍ, BUDOU PROVÁZET TATO ZANENÍ: VE JMÉNU MÉM (ve jménu Ježíš) BUDOU VYHÁNĚT DÉMONY a mluvit novými jazyky; budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je."
      Proto každý takový věřící má moc ve jménu Ježíše vyhánět démony a mnohé nemoci jsou démonského původu, takže je stačí jen ve jménu Ježíš vyhnat a oni jdou, protože jim nic nezbude" Marek 16,16-18

      Cheš z Ježíše udělat lháře? Jsou to Jeho Slova ne moje.
      Nebo uznáváš, že věrouka překroutila Jeho slovo, a učinila vymáhání démonů jen pro "elitu" i když Ježíš tvrdí opak?

      Boží Slovo je "povolávací rozkaz" tak ho vezmi konečně vážně.

      Vymazat
    6. Lháře děláte z Ježíše akorát vy tady. Nikdo jiný. Trdit, že neoptřebuji svěcení na exorcistu, může jen těžký ignorant a překrucovač Božího Slova a lhář, který tvrdí bez sebemenších průkazných důkazů, že Husa upáleli katolíci. 100x opakovaná lež se nakonec stává pravdou, že? :-))))))))))))))

      Vymazat
    7. A když Ježíš řekl: TY, KDO UVĚŘÍ, BUDOU PROVÁZET TATO ZANENÍ: VE JMÉNU MÉM (ve jménu Ježíš) BUDOU VYHÁNĚT DÉMONY a mluvit novými jazyky; budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je." Mk 16,16-18

      Všechni ti kdo uvěří, ne jen někdo? To přece nikdo nepřekroutil, to řekl Ježíš!!!!!

      Co je podle tebe na tom verši překrouceno? Co je tam nejasného?

      Kdo řekl, že jen svěcený exorcista může vyhánět démony? Kde to Ježíš řekl?

      TY, KDO UVĚŘÍ, BUDOU PROVÁZET TATO ZANENÍ: VE JMÉNU MÉM (ve jménu Ježíš) BUDOU VYHÁNĚT DÉMONY................

      Vymazat
    8. Jistě jistě - těším se na pozvánku na ten váš exorcismus . viz můůj komentář dole.

      Vymazat
    9. add) Tomáš Pavel28. srpna 2012 0:07

      Jistě jistě - těším se na pozvánku na ten váš exorcismus . viz můůj komentář dole.
      -------------
      Pozván jste již byl, přijdete? Budu očekávat že seberete odvahu a dojedete. Nebo nabídnete svůj termín, své místo a vezmete posedlé lidi sebou, nebo nemocné

      Vymazat
    10. Ti, kdo sledovali tuto konverzaci jsou možná zvědaví, zda se nám povedlo sejít se prokázat, zda Bůh uzdravuje a osvobozuje skrze své Boží děti, nebo k tomu vyvolil "jen pomazané exorcisty z řad ŘKC" musím konstatovat, že pan Tomáš ač celou dobu byl vyzýván, aby si dovedl člověka o kterém ví, jak je nemocen (i duševně) a může tak dokázat moji lež či pravdu, tak naposlední chvíli couvnul, bál se konfrontace a pozval mne jen na pouť a mši na "teologické plácání" o tom, proč Bůh není schopen dostát svému Slovu "Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen.Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém budou vyhánět démony a mluvit novými jazyky; budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je.“ Marek 16,16-17

      Vymazat
  5. Vše je divadlo a obchod kde jde o autoritu a zisk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá ten blog na velkotestování počítačových klávesnic. Kolik dávají na hodinu? 60 minut?

      Vymazat
    2. add) Guru Vit Kouba Bhagavan23. srpna 2012 8:05

      Vše je divadlo a obchod kde jde o autoritu a zisk
      -----------------
      Správný následovník Ježíše Krista nedělá Jeho službu za peníze, takže ani vyhánění démonů není ze zisku, jde o vysvobození těch, kteří trpí a to vše jen ve jménu Ježíše našeho Pána

      Vymazat
    3. Kdohleda Nalezne23. srpna 2012 19:49
      To mi připomíná seriál Karla Maye, díl "Mezi supy". Tam měli banditu - "velebníčka", který mluvil podobným přesládlým a uslizlým tónem. Inu - jak se říká - jakákoli podobnost s oním velebníčkovským banditou je čistě náhodná.
      LL

      Vymazat
    4. add) Anonymní23. srpna 2012 20:09

      Kdohleda Nalezne23. srpna 2012 19:49
      To mi připomíná seriál Karla Maye, díl "Mezi supy". Tam měli banditu - "velebníčka", který mluvil podobným přesládlým a uslizlým tónem. Inu - jak se říká - jakákoli podobnost s oním velebníčkovským banditou je čistě náhodná.
      LL
      -------------
      Ve jménu Ježíše vyháním démony, pokládám ruce na nemocné a oni jsou uzdraveni, nic mi neublíží, léčí mne jen Bůh už ne lékaři, mám takovou víru "jako zrnko hořčičné" že uschlý strom ve víře v Ježíšovo jméno znova ožije, poraněné oko psa po rvačce je uzdraveno bez jediného šránu do pár minut a za cokoliv prosím ve jménu Ježíše dostávám a to protože On se chce oslavit, dělá to protože to řekl ve svém Slově, kterému věřím. To co mi Ježíš přikázal dělám, protože je to moje povinnost "Tak i vy, když učiníte všechno, co vám bylo přikázáno, řekněte: ‚Jsme jenom služebníci, učinili jsme to, co jsme byli povinni učinit.“ Lukáš 17,10

      "Jděte a kažte, že se přiblížilo království nebeské. Nemocné uzdravujte, mrtvé probouzejte k životu, malomocné očišťujte, démony vymítejte; zadarmo jste dostali, zadarmo dejte." Matouš 10,7-8 Proto to děláme zadarmo

      Vymazat
    5. Když nedostanu nebo nekoupím šroubovák, tak ty šrouby asi těžko vyšroubuju ven. Když nedostanu exorcistické svěcení, které je doménou pouze svěcených kněží, tak asi těžko vyženu démony. To tvoje vyhánění bych chtěl vážně vidět. Směs autosugesce s psychologií a silnou sugescí naivní oběti, která věří všemu, co se jí navykládá. O podpoře pálenkou bych asi taky nepochyboval.

      Vymazat
    6. Však ano, to posvěcení dostává KAŽDÝ KDO UVĚŘÍ: Y, KDO UVĚŘÍ, BUDOU PROVÁZET TATO ZANENÍ: VE JMÉNU MÉM (ve jménu Ježíš) BUDOU VYHÁNĚT DÉMONY a mluvit novými jazyky; budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je." Mk 16,16-18

      Ježíš to řekl i v Jan.evangeliu: "Amen, amen, pravím vám: Kdo věří ve mne, i on bude činit skutky, které já činím, a ještě větší, neboť já jdu k Otci.A začkoli budete prosit ve jménu mém, učiním to, aby byl Otec oslaven v Synu.
      Budete-li mne o něco prosit ve jménu mém, já to učiním." J 14,12-14

      Proč tomu nechceš věřit? Vždyť to řekl Bůh, kdo je víc, aby to změnil?
      KK

      Vymazat
    7. Jenže "každý, kdo uvěří" má taky určité povinnosti vůči Bohu, víš? Kdyby ses nedržel jen Bible, ale (u)věřil i Duchu Svatému a Jeho vedení po sepsání Bible, tak s tím nebudeš mít takové potíže. Dokonce by se dalo říct, že bys našel méně rozporů v katolické věrouce. Ale když tu holt jsou takové hlavičky chytré, které si myslí, že mají patent na rozum a ví všechno ze všech nejlíp, to je potom těžký vysvětlování.
      LL

      Vymazat
    8. Jediná povinnost vůči Bohu je tato:věřit v Toho,kterého On poslal.

      "Řekli mu: „Jak máme jednat, abychom konali skutky Boží?“
      Ježíš jim odpověděl: „Toto je skutek, který žádá Bůh: abyste věřili v toho, koho on poslal." Jan 6,28-29

      Věříte v Ježíše Krista?Věříte,že za Vás zemřel?Že vstal z mrtvých a sedí po pravici Boží? Je Ježíš Kristus Vašim Pánem?

      Vymazat
    9. Dokaž z Písma, že jde o jedinou povinnost. Bez důkazů to umí tvrdit každej trouba.
      LL

      Vymazat
    10. Tak čemu vlastně věříte? Písmu ne a to znamená,že Bůh je pro Vás lhář.

      "Řekli mu: „Jak máme jednat, abychom konali skutky Boží?“
      Ježíš jim odpověděl: „Toto je skutek, který žádá Bůh: abyste věřili v toho, koho on poslal." Jan 6,28-29

      Co ještě víc potřebujete?

      A Vy dokažte z Písma,co všechno Bůh chce,abychom dělali..

      Vymazat
    11. add) Anonymní26. srpna 2012 23:05

      Dokaž z Písma, že jde o jedinou povinnost. Bez důkazů to umí tvrdit každej trouba.
      LL
      ----------------
      Jak se tak dívám LL, tak Bible není dostačující důkaz, proto je mezi námi takový rozpor, my věříme tomu, co Ježíš řekl "Řekli mu: „Jak máme jednat, abychom konali skutky Boží?“ Ježíš jim odpověděl: „Toto je skutek, který žádá Bůh: abyste věřili v toho, koho on poslal." Jan 6,28-29
      Všechno ostatní je ovoce Ducha svatého, když konáme ten jediný Boží skutek, který po nás žádá Bůh. A věřit znamená: Ježíše milovat celou svou duší, celým svým srdcem, celou svou myslí a celou svou silou. Taková má být naše víra v Něj.

      Vymazat
    12. Ale no tak, vy dva bezpohlavní, farizejští soudci, co se stydíte pořádně uvést jestli jste chlapi nebo ženské. Proč se tolik rozčilujete, když je pro vás přece TAK snadné cokoli dokázat z Písma? Nebo to tak snadné není, že zase musíte z někoho dělat blbého janka bez víry v Boha a ještě obráceného proti Písmu jen proto, abyste si dokázali svoji velikášskou ubohost bez věcných argumentů ve věcné diskuzi a tristní, nebetyčnou malost ubohou? Když vidíte, že nepohnete katolickou věroukou, proč se snižujete k takovým nadávkám? Nečetli jste v Písmu, co o takových lidech říká? Tak si to pořádně přečtěte. NZ takové nazývá "zmijí plémě".

      Vymazat
    13. add) Tomáš Pavel28. srpna 2012 0:05

      Ale no tak, vy dva bezpohlavní, farizejští soudci, co se stydíte pořádně uvést jestli jste chlapi nebo ženské. Proč se tolik rozčilujete, když je pro vás přece TAK snadné cokoli dokázat z Písma? Nebo to tak snadné není, že zase musíte z někoho dělat blbého janka bez víry v Boha a ještě obráceného proti Písmu jen proto, abyste si dokázali svoji velikášskou ubohost bez věcných argumentů ve věcné diskuzi a tristní, nebetyčnou malost ubohou? Když vidíte, že nepohnete katolickou věroukou, proč se snižujete k takovým nadávkám? Nečetli jste v Písmu, co o takových lidech říká? Tak si to pořádně přečtěte. NZ takové nazývá "zmijí plémě".
      --------------
      Ale no tak Tomáši, jde zde na tomto blogu o mne? Ne nejde jde o Ježíše, proto není důležité kdo jsem já. O vás také nikdo nic neví, ani jméno není pravé, ani nevíme kam chodíte na mši tak jste záhadní s panem Jaroslavem,, rádi by jsme navštívili tuto mši.

      Písmo je pro mne absoulutní autoritou, proto svoji víru stavím na Něm, a to vás tolik irituje, protože popírá ta mnoha učení, kterým věříte, ale Bůh je jiný, než jak ho představuje toto šílené učení... a to lze poznat právě z toho co On ve svém slově o sobě a zaslíbeních řekl.

      - Kde v Písmu je psáno, že Marie kraluje v nebi? Byl tam apoštol Jan a neviděl ji a to už byla mrtvá.
      - Kde v Písmu Bůh mluví o očistci a o tom, že Jeho odpuštění není dokonalé a my si ho musíme odpykat?
      - Kde v Písmu praví, že fyzicky bude Ježíš přítomen dříve než přijde Jeho DRUHÝ příchod?
      - Kde v Písmu se říká, že má být nejdříve křest a pak vyznání hříchů a pak možná víra v Boha?
      atd atd atd....

      Já věřím tomu co Bůh řekl, Vy ne.

      „Jak máme jednat, abychom konali skutky Boží?“ Ježíš jim odpověděl: „Toto je skutek, který žádá Bůh: abyste věřili v toho, koho on poslal." Jan 6,28-29
      Všechno ostatní je ovoce Ducha svatého, když konáme ten jediný Boží skutek, který po nás žádá Bůh. A věřit znamená: Ježíše milovat celou svou duší, celým svým srdcem, celou svou myslí a celou svou silou. Taková má být naše víra v Něj.






      Vymazat
    14. AMEN!!!

      Lucie

      Vymazat
  6. add) Anonymní24. srpna 2012 11:07

    Jenže "každý, kdo uvěří" má taky určité povinnosti vůči Bohu, víš? Kdyby ses nedržel jen Bible, ale (u)věřil i Duchu Svatému a Jeho vedení po sepsání Bible, tak s tím nebudeš mít takové potíže. Dokonce by se dalo říct, že bys našel méně rozporů v katolické věrouce. Ale když tu holt jsou takové hlavičky chytré, které si myslí, že mají patent na rozum a ví všechno ze všech nejlíp, to je potom těžký vysvětlování.
    LL
    -------------
    Můžeš vyhánět démony? Můžeš uzrdavovat nemocné? Pokud máš Ducha svatého, který to činil skrze Ježíše, bude to činit i skrze tebe, pokud tomu věříš. Věříš tomu?
    Právě ten Duch svatý jedná v nás naší vírou, protože mu věříme jako mu věřil Ježíš, nikdo jiný to nečiní, ne já, ale Duch svatý ve jménu Ježíš.

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní23. srpna 2012 23:42

    Lháře děláte z Ježíše akorát vy tady. Nikdo jiný. Trdit, že neoptřebuji svěcení na exorcistu, může jen těžký ignorant a překrucovač Božího Slova a lhář, který tvrdí bez sebemenších průkazných důkazů, že Husa upáleli katolíci. 100x opakovaná lež se nakonec stává pravdou, že? :-))))))))))))))
    ------------------------------
    Takže Ježíš lhal,když prohlásil toto:"Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém budou vyhánět démony a mluvit novými jazyky;
    budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je." Mk16,17-18 ?
    O nějakém speciálním svěcení tam není ani slovo..Vy tam něco takového vidíte?
    A co to prosím znamená "upálela" Jste již třetí člověk zde(Jirka,Tomáš Pavel a Vy),kdo tady to slovo používá..zvláštní..nemá to být "upálila"?

    OdpovědětVymazat
  8. No no no, tady se to rozjelo! Dokonca y pravydla českýho pravopysu tu majó. A jak to je teda s tím upálením Husa? Katolická církev měla státní poskoky? Že o tom nic nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. add) Anonymní26. srpna 2012 23:04

      No no no, tady se to rozjelo! Dokonca y pravydla českýho pravopysu tu majó. A jak to je teda s tím upálením Husa? Katolická církev měla státní poskoky? Že o tom nic nevím.
      ------------------------
      Moc a peníze dokáží hodně, takže těch státních poskoků bylo v celé historii velice hodně, ale to není téma tohot blogu, zde se jedná o Božího Syna Ježíše Nazaretského, ale pro příklad se můžeme podívat na: Zikmund Lucemburský: Jako německý král se Zikmund snažil o odstranění církevního schismatu (trojpapežství). V květnu 1410 zemřel papež Alexandr V. Situace se nelíbila římskému králi Zikmundovi, který přiměl jednoho z papežů, Jana XXIII., aby svolal nový koncil do Kostnice. Ten roku 1414 rozhodl o abdikaci všech tří papežů a jako nového papeže zvolil Ottu Colonnu, který přijal jméno Martin V. Jan Hus, kterému dal Zikmund ochranný glejt na cestu, měl v Kostnici obhájit své učení, nakonec byl ale upálen (předán světské moci)

      Podívejme se do Bible, židovská církev to udělala s Ježíšem, předala Ho Pilátovi, aby ona nenesla vinu za Jeho smrt a historie se stále opakuje.

      Vymazat
    3. "Moc a peníze dokáží hodně"
      Ano - umí i přepsat dějepis, který pak někdo vydává na blogu za Boží Slovo.

      Vymazat
    4. add) Tomáš Pavel27. srpna 2012 23:56

      "Moc a peníze dokáží hodně"
      Ano - umí i přepsat dějepis, který pak někdo vydává na blogu za Boží Slovo.
      ---------------
      Ukřižovali Ježíše židé nebo římané?

      Vymazat


  9. Máte to vysvětleno v diskuzi u článku o Husovi,najděte si to.

    A kde je ten verš o svěcení exorcistů v Písmu,prosím o odkaz.
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kde je ten verš o hranici dřeva, kterou postavila katolická církev Husovi? Prosím o odkaz.
      Děkuji.
      LL

      Vymazat
    2. add) Anonymní27. srpna 2012 23:42

      A kde je ten verš o hranici dřeva, kterou postavila katolická církev Husovi? Prosím o odkaz.
      Děkuji.
      LL
      -----------
      Vždyť jsme už odpověděli, jen hledej, kdo hledá nalezne, škoda že tak nehledáte Boha v Jeho Písmu, kterému by jste měli věřit, protože to vyslovil samotný Bůh, a ten se dá poznat těm, kdo hledají.

      Vymazat
  10. Velmi rád přijmu od vašeho spolku pozvání na provádění exorcismu. Vezmu sebou svého známého a uděláme si praktický obrázek o vašich praktikách exorcismu. Až budou s vámi démoni mlátit o zeď, můžete se jim bránit citacemi z Písma, že máte právo exorcismus provádět. Už se na to upřímně těším.

    Psát můžete na můj veřejný email. Uveďte místo, datum a čas a nějaký solidní neanonymní kontakt na tu vaši "církev".

    LL
    To je dobré, že? Neustále se tu někdo ohání tím, že blog je výhradně o Božím Slově, jako dřevěným mečem. Ale s klidem Angličana sáhnou k Blesku a k bajkám a pověstem o Husovi, jen když jsou namířeny proti katolíkům. Proto jim dělám tu nabídku. Jooo za počítačem je každý kaprál generálem. Ale až přijde na "lámání chleba" a pořádný exorcismus, potom hned každý jako ten pes honem honem stáhne ocas mezi nohy a uteče za silného kňučení co nejdál. S exorcismem nejsou špásy. To, co popisují, žádný exorcismus není.
    (Písni mi taky, třeba si popovídáme líp než tady.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš Pavel27. srpna 2012 23:53

      Velmi rád přijmu od vašeho spolku pozvání na provádění exorcismu. Vezmu sebou svého známého a uděláme si praktický obrázek o vašich praktikách exorcismu. Až budou s vámi démoni mlátit o zeď, můžete se jim bránit citacemi z Písma, že máte právo exorcismus provádět. Už se na to upřímně těším.

      Psát můžete na můj veřejný email. Uveďte místo, datum a čas a nějaký solidní neanonymní kontakt na tu vaši "církev".
      ----------------
      Dobře sejdeme kdekoliv určíte, není důležité místo, Ježíš vyháněl démony kdekoliv, vždyť jde jen o příkaz ve jménu Ježíš a moji víru v Ježíše a démon musí odejít, nedělám to poprvé, takže domluvme se. Preferuji Severní Moravu, např. Ostrava na parkovišti u Nádraží střed, přiveďte někoho kdo je vážně nemocen (i to je démonské) nebo posedlý a uvidíte jak to Ježíš během pár minut vyřeší. Já jsem jen jeho služebník, který činí co On nařídil. Čas třeba 17,15 den zítra? Jdete do toho? Dejte vědět zda přijdete, ať tam dojedu.

      Vymazat
  11. Ti, kdo sledovali tuto konverzaci jsou možná zvědaví, zda se nám povedlo sejít se prokázat, zda Bůh uzdravuje a osvobozuje skrze své Boží děti, nebo k tomu vyvolil "jen pomazané exorcisty z řad ŘKC" musím konstatovat, že pan Tomáš ač celou dobu byl vyzýván, aby si dovedl člověka o kterém ví, jak je nemocen (i duševně) a může tak dokázat moji lež či pravdu, tak naposlední chvíli couvnul, bál se konfrontace a pozval mne jen na pouť a mši na "teologické plácání" o tom, proč Bůh není schopen dostát svému Slovu "Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen.Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém budou vyhánět démony a mluvit novými jazyky; budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je.“ Marek 16,16-17

    OdpovědětVymazat
  12. Skutky apoštolské 22:16  Nuže neváhej! Vstaň, vzývej jeho jméno a dej se pokřtít, abys byl obmyt ze svých hříchů.´ Marek 16:16  Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen.

    OdpovědětVymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)