středa 15. srpna 2012

JAK MÁ KŘESŤAN ŽÍT?

CO SI PŘEJE BŮH?
 
abyste byli naplněni poznáním jeho vůle ve veškeré moudrosti a duchovním pochopení, abyste vedli život hodný Pána a ve všem se mu líbili, abyste nesli ovoce v každém dobrém skutku a rostli v poznání Boha a abyste byli posilováni každou mocí podle síly jeho slávy k veškeré vytrvalosti a trpělivosti, s radostí vzdávajíce díky Bohu a Otci, který nás učinil způsobilými k účasti na podílu svatých ve světle.

CO PRO NÁS BŮH UDĚLAL?

On nás vysvobodil z pravomoci temnoty a přenesl do království Syna své lásky, v němž máme srkze Jeho krev vykoupení, odpuštění hříchů. On je obraz neviditelného Boha, prvorozený všeho stvoření, neboť v Něm bylo stvořeno všechno na nebesích i na zemi, věci viditelné i neviditelné, ať trůny nebo panstva, vlády nebo autority; všechno je stvořeno skrze Něho a pro Něho. On je přede vším a všechno v něm spočívá. A On je hlavou těla, církve.

PROČ TO UDĚLAL?

On je počátek, prvorozený z mrtvých, aby on sám zaujal ve všem první místo, neboť se Otci zalíbilo, aby v něm přebývala veškerá plnost a aby skrze něho smířil všechno se sebou a způsobil pokoj skrze krev jeho kříže -- aby skrze něho smířil vše jak na zemi, tak v nebesích. I vás, kteří jste kdysi byli odcizeni a myslí nepřátelští ve zlých skutcích, nyní smířil ve svém lidském těle skrze svou smrt, aby vás před sebou postavil svaté, bez poskvrny a bez úhony, zůstáváte-li vskutku na víře založeni a v ní pevni a nevzdálíte-li se od naděje evangelia, které jste slyšeli, které bylo hlásáno v celém stvoření pod nebem.

CO JE TAJEMSTVÍ VÍRY? NÁM TO BYLO ZJEVENO

To tajemství, které bylo od věků a od prvních pokolení ukryté, nyní však bylo zjeveno jeho svatým, kterým Bůh toužil oznámit, jaké je bohatství slávy tohoto tajemství mezi pohany: TÍM TAJEMSTVÍM JE JEŽÍŠ KRISTUS VE VÁS, NADĚJE SLÁVY. Jeho my zvěstujeme napomínajíce každého člověka a vyučujíce každého člověka ve vší moudrosti, abychom každého postavili dokonalého v Ježíši Kristu. Proto také usilovně pracuji a zápasím v souladu s jeho působením, které je ve mně mocné.

CO JE MOJE SLUŽBA?

Zápasím o to, aby jste byli povzbuzeni ve svém srdci a navzájem spojeni v lásce byli dovedeni do celého bohatství plné jistoty porozumění, k plnému poznání Božího tajemství, Ježíše Krista, ve kterém jsou skryty všechny poklady moudrosti a poznání.

JAK ŽÍT, ABYCHOM SE LÍBILI BOHU?

 Když jste tedy přijali Krista Ježíše, Pána, pak v něm žijte, zakořeněni a budováni v něm, upevňujte se ve víře, jak jste byli vyučeni, rozhojňujíce se v ní s děkováním.

NA CO SI DÁVAT POZOR?

Dávejte si pozor, ať vás někdo neodvede jako zajatce skrze filozofii-- prázdný svod podle lidské tradice, podle živlů světa, a ne podle Ježíše Krista. Neboť v něm tělesně přebývá veškerá plnost Božství. I vy jste v něm naplněni. On je hlavou každé vlády a moci. V něm jste byli také obřezáni obřízkou, která nebyla udělána lidskou rukou, nýbrž spočívala ve svlečení těla hříchů, v obřízce Kristově, když jste byli spolu s ním ve křtu pohřbeni (ponořením do vody) a v něm jste byli spolu i vzkříšeni skrze víru v působení Boha, který ho vzkřísil z mrtvých. I vás, když jste byli mrtvi v proviněních a neobřízce svého těla, spolu s ním obživil, když nám všechna provinění odpustil a vymazal rukou psaný záznam, který svými ustanoveními svědčil proti nám a který nám byl nepřátelský; odstranil jej z našeho středu tím, že jej přibil na kříž. Tak odzbrojil vlády a autority a veřejně je vystavil na odiv, když je vedl triumfálním průvodem v něm. 

CO JE DŮLEŽITÉ?

Ať vás tedy nikdo nesoudí pro pokrm a pro nápoj nebo kvůli svátku, novoluní nebo sobotám. To všechno je stín budoucích věcí, ale skutečnost je Kristus. Ať vás nepřipraví o vítěznou cenu nikdo, kdo si libuje v poníženosti a uctívání andělů, kdo se nechá unášet tím, co viděl, bezdůvodně se nadýmá pod vlivem svého tělesného smýšlení a nedrží se hlavy, z níž celé tělo, podporováno a drženo pohromadě klouby a spoji, roste Božím růstem. Jestliže jste s Kristem zemřeli živlům světa, proč si dáváte předpisovat, jako byste žili ve světě: toho se nedotýkej, to neochutnávej, na to ani nesáhni? To se týká vesměs věcí, které jsou spotřebováním určeny k zániku k zániku -- jsou to lidské příkazy a nauky. Ty sice působí zdáním moudrosti v ochotném uctívání, v pokoře a tvrdé kázni těla, ale nemají žádnou cenu, leč pro uspokojení těla. 

O CO SE MÁME USILOVAT?

Jestliže jste tedy s Ježíšem Kristem vstali, usilujte o to, co je nahoře, kde Kristus sedí na Boží pravici. Myslete na to, co je nahoře, ne na to, co je na zemi. Neboť jste zemřeli a váš život je ukryt s Ježíšem Kristem v Bohu. A když se ukáže Kristus, váš život, tehdy i vy se s ním ukážete ve slávě.

JAK TEDY ŽÍT JAKO KŘESŤAN, AŤ SE BOHU LÍBÍM?

Umrtvěte tedy své údy, které jsou na zemi: smilstvo, nečistotu, vášeň, zlou žádost a lakomství, které je modloslužbou. Pro tyto věci přichází Boží hněv na syny neposlušnosti. I vy jste tak kdysi jednali, když jste v nich žili. Ale nyní odložte to všechno: hněv, vztek, špatnost, rouhání a nemístné řeči ze svých úst. Nelžete jedni druhým, když jste svlékli toho starého člověka s jeho skutky a oblékli toho nového, který se obnovuje k pravému poznání podle obrazu toho, který ho stvořil. Potom tu už není Řek a Žid, obřízka a neobřízka, barbar, Skytha, otrok a svobodný, ale všechno a ve všem Kristus.

JAK TO MÁME ČINIT?
 
Oblečte se tedy jako vyvolení Boží, svatí a milovaní, v slitovný soucit, dobrotu, pokoru, vlídnost a trpělivost. Snášejte se navzájem a odpouštějte si, má-li kdo něco proti druhému. Jako Pán odpustil vám, odpusťte i vy. A nad to všechno mějte lásku, která je poutem dokonalosti. Pokoj Ježíše Krista ať rozhoduje ve vašich srdcích; k němu jste byli také povoláni v jednom těle. A buďte vděčni. Slovo Ježíše Krista ať ve vás bohatě přebývá. Ve vší moudrosti se navzájem vyučujte a napomínejte a s vděčností zpívejte Bohu ve svých srdcích chvalozpěvy, oslavné zpěvy a duchovní písně. A všechno, cokoli činíte slovem nebo skutkem, čiňte ve jménu Pána Ježíše a skrze něho děkujte Bohu a Otci.  
Ženy, podřizujte se svým mužům, jak se sluší v Pánu. Muži, milujte své ženy a nebuďte k nim příkří. Děti, poslouchejte své rodiče ve všem, neboť to je milé v Pánu. Otcové, nedrážděte své děti, aby nemalomyslněly. Otroci, poslouchejte ve všem pozemské pány, ne jen naoko, jako ti, kdo se chtějí zalíbit lidem, ale v upřímnosti srdce, bojíce se Pána.  

CO MÁ BÝT MOTOREM NAŠEHO ČINĚNÍ?

Cokoli děláte, dělejte z duše jako Pánu, a ne lidem. Vždyť víte, že od Pána dostanete za odměnu dědictví. Pánu Ježíši Kristu služte! Neboť kdo činí zlé, dostane zpět to, co zlého učinil. Bůh nikomu nestraní. Páni, prokazujte otrokům, co je spravedlivé a správné; vždyť víte, že i vy máte Pána v nebi.

CO JE SOUČÁSTÍ ŽIVOTA KŘESŤANA?

V modlitbě buďte vytrvalí; buďte v ní bdělí a vděční. Modlete se současně i za nás, aby nám Bůh otevřel dveře slova, abychom mohli mluvit o tajemství Kristovu, abychom je učinili zjevným tak, jak jsme povinni o Něm mluvit.

Žijte moudře před těmi, kteří jsou vně, vykupujíce čas.  


Vaše řeč ať je vždy laskavá, okořeněná solí, abyste věděli, jak máte každému odpovědět.



List Koloským Studijní překlad KMS

48 komentářů:

  1. Souhlasím a musím jen říci AMEN.
    P. Slavomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když myslíš, já ti to brát nebudu.
      LL

      Vymazat
    2. Chcete diskutovat o článku?Prosím konkrétně o čem?

      Vymazat
    3. Nechci. Je to zbytečné.
      LL

      Vymazat
    4. To je škoda, ale je to tvoje volba, je fajn, že sis našel cestu na tento web a přečetl tento článek z Božího Slova. Přeji Boží požehnání ve jménu Božího Syna Ježíše. Pán s Tebou

      Vymazat
  2. To LL: Vždyť je to jen Boží Slovo, tak co máš proti němu?
    KK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proti Božímu Slovu nic.
      LL

      Vymazat
    2. Tak proti čemu..?..aspoň Vy buďte konkrétní a diskutujte ke článku..tak to vypadalo docela nadějně..

      Vymazat
  3. add) Anonymní17. srpna 2012 19:51

    Proti Božímu Slovu nic.
    LL
    --------------
    Ahoj LL, pokud nemáš nic proti Božímu Slovu, tak musíš souhlasit s tímto článkem a jak řekl p. Slavomír Amen, tak se jen přidat, protože proti Božímu Slovu se říci nic jiného říci nedá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vcelku souhlasím, i když by se drobné, ale méně podstatné výtky jistě našly. Hlavně se mi na článu líbí, jak skoro perfektně popisuje podstatu života katolické církve, ač tu proti ní poměrně silně brojíte jak články, tak děsnými komentáři zcela postrádajícími logiku a blíženeckou lásku, což je přímým porušením druhého největšího Božího přikázání a prokazatelné svědectví nekřesťanství. Tohle si vyčistěte a potom budete moci o sobě konečně říkat, že jste křesťané.
      LL

      Vymazat
    2. Nejsem křesťan,jsem kristovec..

      Vymazat
    3. add) Anonymní19. srpna 2012 8:27

      Já vcelku souhlasím, i když by se drobné, ale méně podstatné výtky jistě našly. ...
      ------
      Milý LL, nevím jaké výtky máš namysli, protože autorem těchto vět je apoštol Pavel, je to skoro celý list Koloským a takto by měl skutečně žít každý následovník Ježíše Krista k oslavě Boha Otce v nebesích a proto ti co takto žijí oslavují Ježíše a určitě jsou mezi následovníky Ježíe i mnozí katolíci, kteří se drží Božího Slova.
      Znova opakuji, nemám nic proti jakékoliv církvi, ale proti věroukám, které popírají, nebo se staví nad Boží Slovo a je jedno jaká církev to hlásá.

      Vymazat
    4. VeritasinBiblia19. srpna 2012 20:04
      Nejsem křesťan,jsem kristovec..

      To se hned pozná na totální absenci křesťanské lásky.
      LL

      Vymazat
    5. Co to je podle Vás křesťanská láska?

      Vymazat
  4. add) Anonymní19. srpna 2012 8:27

    Já vcelku souhlasím, i když by se drobné, ale méně podstatné výtky jistě našly. Hlavně se mi na článu líbí, jak skoro perfektně popisuje podstatu života katolické církve, ač tu proti ní poměrně silně brojíte jak články, tak děsnými komentáři zcela postrádajícími logiku a blíženeckou lásku, což je přímým porušením druhého největšího Božího přikázání a prokazatelné svědectví nekřesťanství. Tohle si vyčistěte a potom budete moci o sobě konečně říkat, že jste křesťané.
    LL
    --------
    Milý LL, nevím jaké výtky máš namysli, protože autorem těchto vět je apoštol Pavel, je to skoro celý list Koloským a takto by měl skutečně žít každý následovník Ježíše Krista k oslavě Boha Otce v nebesích a proto ti co takto žijí oslavují Ježíše a určitě jsou mezi následovníky Ježíe i mnozí katolíci, kteří se drží Božího Slova.
    Znova opakuji, nemám nic proti jakékoliv církvi, ale proti věroukám, které popírají, nebo se staví nad Boží Slovo a je jedno jaká církev to hlásá.
    Mé komentáře jsou odpovědi na výpady, urážky a pohrdáním mnou, blogem který se chce držet Božího Slova, vždy v lásce (do mého srdce Bůh vidí a bázeň před Ním mi nedovolí mít jiný postoj a tak lhát Duchu svatému, kdyby to bylo jinak) a odpovědí z Božího SLova, protože o to Boží Slovo, o Ježíše tu jde na prvním místě. Pokud citace veršů někdo vnímá jako urážku není můj problém, to si musí každý vyřídit s autorem Slov, což je Bůh samotný.

    LL Máš pocit, že tvoji spolubratři jednají v lásce? Když píší nasledující urážky?:
    ... Jirka - To může pochopit jedině inteligent se zdravým rozumem. Zkrátka nic pro pohany, který se spletli a z nudy se začali šťourat omylem v Bibli místo v nosu.
    .... Na otázku, jaká je tedy cesta ke spáse Jirka odpověděl: "To bys neuhodlo. Na to nemáš školy."
    ....Tomáš Pavel - "Přece komplet všemu, co obsahuje Boží Slovo, tedy Bible, Vy broučku pohanský."
    .... Jirka - "Já bych na tvým místě utek nejvejš do měsíce. Na močůvku nemám pajšl."
    .... Jirka - "Je to teplouš, kterej potřebuje zahřát anikdo ho nechce.
    Jirka"
    .... Tomáš Pavel "@ Že nemáte chlastat, když to neumíte."
    .... Tomáš Pavel "A proč mi to říkáte, když to vím? To dá přece zdravý rozum, že v ožralých (konečně i v neožralých) lidech spása není. (Už jste zase střízliví?)"
    .
    .
    .

    A to je jen zlomek z diskuzí, máš tedy pocit, že takto se skutečně projevuje pravá Ježíšova láska? Toto je podle tebe křesťanství? Pokud ano, tak chápu, proč lidé nechtějí věřit v Boha a zatracují církev, protože to co ukazuje je daleko od toho, co nás učí náš velký Učitel, Mistr a Pán Ježíš. Já nejsem pro ekumenismus. Buď Ježíš Spasitel, nebo jiná cesta a ta jen do záhuby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sebelítost není projevem lásky k Bohu a já ty tvoje ubohé problémy s diskutéry řešit nebudu. Řekni si mamince. Třeba tě neodmítne.
      LL

      Vymazat
    2. V čem je prosím ta sebelítost?

      Fakt by mě zajímalo,proč tu jste?Další v řadě?

      Vymazat
    3. add) Anonymní19. srpna 2012 19:58

      Sebelítost není projevem lásky k Bohu a já ty tvoje ubohé problémy s diskutéry řešit nebudu. Řekni si mamince. Třeba tě neodmítne.
      LL
      ---------------------
      Chápu-l správně LL máš stejný postoj lásky a plníš přesně co je v Písmu: "Cokoli děláte, dělejte z duše jako Pánu, a ne lidem." Takhle mluvíš a chováš se k Ježíši svému Bohu?

      Já nechci, ať řešíš můj problém s diskutéry, jen mne nařkneš, že nemám lásku k bližnímu a hájíš své spolubratry a když poukáži jak oni prokazují lásku, tě to nezajímá a tvrdíš, že jsem v sebelítosti? Mýlíš se, jen zde ukazuji jak to doopravdy je. Mne ten jejich styl totiž neuráží, mne nemůže urazit nikdo, protože za mne bojuje Bůh a já zde hájím Ježíše a Jeho Slovo, já mám své nepřátele milovat a tak to také činím, tak jako milovat své bližní (k těm se ti nepřátelé počítají také), takže je mi ctí, že chodí na můj blog a čtou mé články a diskutují i když stylem, které neláká nevěřící kdykoliv Boha poznat, ale doufám, že si Bůh každého přitáhne,protože kdo Boha hledá ten Ho nalézá.

      Prosím LL pokud chceš diskutovat semnou nad články a Božím Slovem bude mi ctí, pokud jsi zde jen hájit své spolukatolíky aniž nechceš doopravdy vidět, že to není tak černobílé jak to chceš vidět, tak asi ztrácíš čas, budu odpovídat vždy jen Písmem a neukážeš-li mi Pravdu na základě Písma, není nutné se mne snažit urazit, nebo zesměšnit, nic to semnou neudělá.

      Bůh Ti žehnej v Ježíši a Jeho lásce.

      Vymazat
    4. Nevím, v jaké řadě bych měl být. Prostě vidím, jak se mnou chce někdo, koho neznám, řešit svoje osobní problémy svého osobního blogu. Tak ať tady zakáže diskuzi nebo uzavře blog, když neumí těmto problémům čelit. A když se neumí chovat slušně ke katolíkům a dělá z nich veřejně lžiproroky a upalovače Jana Husa, tak ať se nediví, že se katolíci přiměřeně brání.
      LL

      Vymazat
    5. add) Anonymní19. srpna 2012 23:56

      Nevím, v jaké řadě bych měl být. Prostě vidím, jak se mnou chce někdo, koho neznám, řešit svoje osobní problémy svého osobního blogu. Tak ať tady zakáže diskuzi nebo uzavře blog, když neumí těmto problémům čelit. A když se neumí chovat slušně ke katolíkům a dělá z nich veřejně lžiproroky a upalovače Jana Husa, tak ať se nediví, že se katolíci přiměřeně brání.
      LL
      --------------
      Milý LL, ty jsi to byl, kdo tvrdil, že urážím a nedokáži ukazovat Boží lásku, můj důkaz byl v tom, že to činí právě ti, které tak bráníš, to však neznamená že tu řeším své osobní problémy, jen raguji na tvůj výpad vůči mě. Nikde tu nezaznělo, že katolíci jsou lžiproroci, a historicky je dokázáno, že církev ŘK nechala upálit Husa s tím nic nenaděláme, jako křižácké války nemůžeme opomíjet. To však není útok na katolíky, jen konstatování historie, kterou nezměníme.

      Pojďme tedy diskutovat k budování naší víry o tomto článku, ještě jsi mi neřekl, jaké máš k němu výhrady, když jde o opis Listu Koloským?

      Vymazat
    6. Jistě - a tvrdit to budu dál. Já neumím lhát ani se přetvařovat jako ty. A v tom je právě ten rozdíl mezi námi, který ti bere klid.
      LL

      Vymazat
  5. A proč si myslíš, že se přetvařuje a lže, nemám ten pocit. A také nevyznívá z jeho komentářů, že by mu to bralo klid, jen usvědčuje ty, kteří se na něj obořují, že svým jednánám lásku k bližnímu neprokazují, naopak pohrdají, urážlivě ho nazývají a přesto neoplácí stejnou mincí, ale trpělivě odpovídá a poukazuje na Boží Slovo, které je opomíjeno z řad těch, kteří se hlásí ke katolické církvi.

    Nechápu, proč třeba neodpovíš na jeho otázku, co ti na tomto článku nesedí, k čemu máš vlastně výhrady?

    KK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč si mám jenom myslet nebo domýšlet něco, o čem jasně čtu důkazy? Píše tady, že tu může psát kdokoli svoje postoje a že mu to nevadí. A co udělá následně, když sem napíše katolík? Začne ho urážet a nadávat mu do lžiproroků. To že je láska k bližnímu? To je chování prasete, kvůli kterému se tolik potom rozčiluje. Když nechci, aby se ke mně někdo choval jako k praseti, tak se nesmím jako prase chovat vůči němu. Prostá logika, sire KK. Ještě nějaká otázka na tohle off-topic téma?
      LL

      Vymazat
    2. Římskokatolická církev lže v tom,co hlásá..Ale nikdo tu nepíše,že katolíci jsou lžiproroci,to jste prosím četl kde?

      Vymazat
    3. No tady přece. Copak ty napíšeš 2 věty a po napsání druhé už nevíš, co je v té první? Kdyby sis tu první pořádně přečetl, tak tu otázku přece nepoložíš, že?

      Ale jinak ti chybí přesvědčivé a pádné důkazy, že je katolická věrouka lží. To byste totiž museli nejprve najít důkazy proti existenci Ducha Svatého, který 2000 let Boží, všeobecnou a apoštolskou Církev bezpečně vede dějinami. Plácnout do vody "XY lže" bez důkazů umí každý nechytrý a nemoudrý.
      LL

      Vymazat
    4. To LL: Ale ty neodlišuješ katolíka člověka od věrouky. To je ten podstatný rozdíl. Správný katolík, který chce znát Boha, musí věřit Jeho Písmu a rozsuzovat, co ho kdo učí, ne slepě vše přijímat, a pokud někdo učí něco proti Božímu Slovu, tak je na něm jak se rozhodne, zda věřit Písmu, nebo věrouce.

      A nikdy nebylo řečeno, že ŘK je lžiprorok, ale jen napsán verš, kde se tvrdí, kdo prohlásí, hle zde je mesiáš, nebo tam, tak je lži prorok, a pokud vím, tak v Eurcharistii podle věrouky je skutečný Mesíáš Ježíš, a ten samý Ježíš přitom řekl, že kdo by to o Něm prohlásil, je lžiprorok, to nehlásá tento web, ale samotný Bůh Ježíš, osočuješ nepravého. "A tehdy, řekne-li vám někdo: ‚Hle, tu je Mesiáš, hle tam,‘ nevěřte! Vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět znamení a zázraky, aby svedli vyvolené, kdyby to bylo možné. Vy však se mějte na pozoru! Všecko jsem vám řekl předem. " Mk 13,21-23

      Ducha svatý nidky nejde proti Božímu Slovu, protože bylo napsáno jím samotným, a to z Ducha svatého. Meč Ducha svatého je Boží Slovo, takže věříme-li Božímu Slovu, věříme, Duchu svatému takže věříme tomu co Bůh v Něm řekl a proto to co v Něm je neignorujeme, to by jsme ignorovali Boha.
      KK

      Vymazat
    5. Díky KK, že jsi se zastal tohoto blogu, protože jen Boží Slovo usvědčuje z toho, co je tak vytáčí a kvůli čemu se tak uráží a pak se snaží urážet ostatní v těchto diskuzí, ale buď jim Bůh milostiv a prosím Ho, aby jim to nepočital za hřích, protože neví, co činí. Nechť je, ale i nás, naplní Boží láska, kterou budeme milovat své bližní i nepřátele, a tuto lásku prokazovat v úctě a v Boží bázni.

      Vymazat
    6. Jistěže - a Duchem Svatým je po dalších 2000 let Boží Církev vedena. Pod vlivem Ducha Svatého máme kompletní katolickou věrouku. Před 2000 lety napsali Evangelisté, že lidé cestují pomocí oslů. Znamená to snad, že se máme držet Bible doslovně a jezdit na oslech i dnes? Tak to jsem zvědavý prvně na vás a na nové silnice pro osly, které jistě zařídíte a bude jejich slavnostní otevření. Dejte pak anonci na blog, určitě se přijedu na tu slávu podívat.
      LL

      Vymazat
    7. Kdohledáčku drahý - jestli se tady někdo vytáčí a zajímá tě kdo, tak se koukni v koupelně do zrcadla. :-)))))
      LL

      Vymazat
    8. add)Anonymní22. srpna 2012 11:23

      Jistěže - a Duchem Svatým je po dalších 2000 let Boží Církev vedena. Pod vlivem Ducha Svatého máme kompletní katolickou věrouku. Před 2000 lety napsali Evangelisté, že lidé cestují pomocí oslů. Znamená to snad, že se máme držet Bible doslovně a jezdit na oslech i dnes? Tak to jsem zvědavý prvně na vás a na nové silnice pro osly, které jistě zařídíte a bude jejich slavnostní otevření. Dejte pak anonci na blog, určitě se přijedu na tu slávu podívat.
      LL
      -----------
      Tak mi LL vysvětli, jak je možné, že Duch svatý jak ty pravíš za těch 2000 let změnil co je v Písmu a již to neplatí, to by pak ze sebe udělal lháře, nemyslíš? Mluvíme zde o věrouce, ne tom, jak jde technický vývoj vpřed.

      Podle Tebe (tedy tvé věrouky) Ducha svatý svým působením zrušil Jeho Boží Slovo, je to tak?

      Opakuji Bůh je pravda a pokud jednou něco vysloví jako pravdu, nemění to, protože On je neměnný, není v Něm lži a nepodléhá změnám. Jedinou cestou k Bohu Otci je jen srze odevzdání se Ježíši Jeho Synu, žádná jiná cesta spásy neexistuje, do dosvědčil na Golgotě slovy "DOKONÁNO JEST!"

      Vymazat
    9. "Podle Tebe (tedy tvé věrouky) Ducha svatý svým působením zrušil Jeho Boží Slovo, je to tak?"
      Ale di ty breptíku. Tos zas kde vyčetl takovou prasečinu?
      LL

      Vymazat
    10. add) Anonymní23. srpna 2012 14:04

      "Podle Tebe (tedy tvé věrouky) Ducha svatý svým působením zrušil Jeho Boží Slovo, je to tak?"
      Ale di ty breptíku. Tos zas kde vyčetl takovou prasečinu?
      LL
      ------------
      Pokud věrouka ruší Boží Slovo, nebo se staví nad Něj, není to z Ducha svatého, ale od ďábla.

      Vymazat
    11. A která věrouka a čím konkrétně ruší Boží Slovo, prosím?
      LL

      Vymazat
    12. No když se tak ptáš LL, tak mne jedno zrušení Slova napadá, ještě ses k tomu nijak nevyjádřil: "A tehdy, řekne-li vám někdo: ‚Hle, tu je Mesiáš, hle tam,‘ nevěřte! Vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět znamení a zázraky, aby svedli vyvolené, kdyby to bylo možné. Vy však se mějte na pozoru! Všecko jsem vám řekl předem. " Mk 13,21-23

      Jak je tedy možné, že Písmo praví, nevěřte když někdo bude tvrdit, že Mesiáš je tam či onde, a věrouka řk tvrdí, že je Mesiáš fyyzicky přítomen v Eucharistii?
      KK

      Vymazat
    13. Protože to je v Písmu. Přesně v místě, které si vysvětluješ po svém.
      LL

      Vymazat
    14. Aha LL, tam tedy vysvětli, co tím Ježíš přesně myslel, když já čtu o tom, že nemám věřit těm, kteří budou tvrdit, že Mesiáš je tam nebo onde. Zajímal by mne tedy Tvůj výklad těchto veršů:
      "A tehdy, řekne-li vám někdo: ‚Hle, tu je Mesiáš, hle tam,‘ nevěřte! Vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět znamení a zázraky, aby svedli vyvolené, kdyby to bylo možné. Vy však se mějte na pozoru! Všecko jsem vám řekl předem. " Mk 13,21-23
      KK

      Vymazat
    15. Jistěže vysvětlil. Ale za tvoji hlavu nechápavou nenesu odpovědnost. Sorry.
      LL

      Vymazat
    16. Teda LL, chybí mi tu Tvoje vysvětlení, co tím Ježíš myslel, když to řekl? Buď chlap a máš-li odpověď tak sem s ním, zajímá mne to, copak to nechápeš?

      "A tehdy, řekne-li vám někdo: ‚Hle, tu je Mesiáš, hle tam,‘ nevěřte! Vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět znamení a zázraky, aby svedli vyvolené, kdyby to bylo možné. Vy však se mějte na pozoru! Všecko jsem vám řekl předem. " Mk 13,21-23
      KK

      Vymazat
  6. Dobrá LL a co kdyby jsi mi konečně řekl, co Ti na tom článku nesedí? Která konkrétní část, protože já na něm nenacházím žádnou chybu, tak by mne zajímal tvůj názor.
    KK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A k čemu můj názor potřebuješ? K poučení a nápravě cesty nebo jako další esa do rukávu na závěrečný atak proti katolíkům?
      LL

      Vymazat
    2. K poučení a nápravě, pokud se to bude shodovat s Písmem, možná to akt špatně chápeme, ale jak to můžeme vědět, když to nikdo z vás nevysvětlí....

      Tak co Ti na tom článku nesedí a proč?
      KK

      Vymazat
    3. Když ti nesedí 2000 leté působení Ducha Svatého, tak nevím, co chceš napravovat.
      LL

      Vymazat
    4. LL, neodpovědl jsi mi, jak se mám tedy napravit a poučit, když nejsi schopen odpovědět co ti na tomto článku (viz výše) nesedí a proč? Co je na něm špatně?
      Pojďme tedy diskutovat a ukaž mi tu "správnou cestu" chápání.
      Oba věříme, že Duch svatý je Bůh, a Bůh nepůjde proti vlastnímu Slovu, aby tak ze sebe neudělal lháře, je to tak? Proto věřím v 2000 leté působení Ducha svatého v souladu s Písmem svatým.

      Prosím už napřímo odpověz: Co Ti na tom článku nededí a proč?
      KK

      Vymazat
    5. Taky neumíš číst? Já přece psal, že by se našly pouze drobné výtky, ale celkem nepodstatné. Co by mi jako nemělo podle tebe na článku sedět? Napiš a já si něco vymyslím, ať máš radost a nejsi tak nervní.
      LL

      Vymazat
    6. Nezlovb se na mne, ale sám jsi zde napsal: "Anonymní19. srpna 2012 8:27

      Já vcelku souhlasím, i když by se drobné, ale méně podstatné výtky jistě našly. Hlavně se mi na článu líbí, jak skoro perfektně popisuje podstatu života katolické církve, ač tu proti ní poměrně silně brojíte jak články, tak děsnými komentáři zcela postrádajícími logiku a blíženeckou lásku, což je přímým porušením druhého největšího Božího přikázání a prokazatelné svědectví nekřesťanství. Tohle si vyčistěte a potom budete moci o sobě konečně říkat, že jste křesťané."

      A mne zajímají ty méně podstané výtky, protože nechápu, co by se na tom článku mělo změnit.
      To co je zde napsáno je biblický pohled na život křesťana, proto mne zajímá, co z tvého pohledu tam nesedí a proč? Je opravdu tak těžké mi dát jednoznačnou odpověď?
      KK

      Vymazat
    7. Je mi to hrozně nepříjemný reagovat na poměrně věkovitějšího člověka jako na malé dítě ze základní školy, ale co se dá dělat:

      Rozdíl mezi výrazy PODSTATNÝ a NEPODSTATNÝ:

      Slovo podstatný
      Synonyma: základní - důležitý - významný - neodmyslitelný - vážný

      Opakem je slovo nepodstatný, tedy: nedůležitý - bezvýznamný - nezávažný - vedlejší

      Viz:
      http://www.slovnik-synonym.cz/web.php/slovo/podstatny
      http://www.slovnik-synonym.cz/web.php/slovo/nepodstatny

      LL

      Vymazat
  7. Pro me je nejdulezitejsi Jezis Kristus, Pan Buh, Kostel, Bible, Modlidba :) samozrejme spolecenstvi a podobne stranky, kdyz necemu nerozumim, ale cemu neverim tak to jsou cirkve...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezáleží na tom, jak jsme chytří a vzdělaní; pokud nejsme znovuzrozeni, zůstává pro nás tato kniha tajemstvím. Některý znovuzrozený člověk sice není studovaný, ale ke čtení Bible má lepší předpoklady než neznovuzrozený profesor. Ten první má znovuzrozeného ducha, zatímco druhý takového ducha nemá. Bibli nechápeme pomocí talentu, vědeckého zkoumání či inteligence. Jelikož Boží slovo je duch, může jí rozumět jen člověk se znovuzrozeným duchem. Kořen Bible, sama její podstata, je duchovní. Nemá-li člověk znovuzrozeného ducha, nemůže Bibli porozumět; zůstane pro něj zavřenou knihou.

      Vymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)