úterý 5. června 2012

Eucharistie: Kapitola 1. - SVOD V JEHO JMÉNU

Kapitola 1. - SVOD V JEHO JMÉNU
Bible nás učí, že Bůh má protivníka. Od pádu Adama a Evy v Edenu ovlivňuje tento svět satan, ten, "který sváděl celý svět."
Jeho cílem bylo vždy oslepovat mysl lidí, „aby jim nevzešlo světlo evangelia slávy Kristovy, slávy toho, který je obrazem Božím.“  2 Korintským 4,4. Avšak když má člověk na zřeteli světlo Božího slova, jeho mysl je uváděna do pravdy.
Písmo nám také zjevuje, že Satanova snaha podvést lidstvo dosáhne svého maxima právě před druhým příchodem Ježíše. Satan vynaloží konečné úsilí, aby svedl svět, tentokrát ve jménu Spasitele, Ježíše Krista. Tato kapitola bude dokumentovat jeho scénář a ukážeme si, že nás Bible s předstihem varuje před těmito časy mocného duchovního klamu.
Neviditelná válka
Uvědomujete si, že jsme uprostřed válečného konfliktu, který se odehrává všude okolo nás, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu? Této bitvy se neúčastní vojenské artilerie hmotného světa. Bitva se odehrává v duchovní dimenzi. Přesně tak jako kulka, granát nebo bomba přinášejí smrt a ničení, také střely vypálené na nás našimi duchovními protivníky mohou být stejně devastující. Bitevním polem je v tomto případě lidská mysl. Informace, které do své mysli přijmeme, mohou být duchovně smrtící.
Apoštol Pavel mluví o tomto problému jasně. Ve svém listu Efezským je varuje před neviditelným světem, který se snaží zaútočit na lidské bytosti a duchovně je zničit:
„Oblečte plnou Boží zbroj, abyste mohli odolat ďáblovým svodům. Nevedeme svůj boj proti lidským nepřátelům, ale proti mocnostem, silám a všemu, co ovládá tento věk tmy, proti nadzemským duchům zla.“ Efezským 6,11-12
Poté, co identifikoval nepřítele, Pavel nastínil strategii, která je nezbytná k porozumění tomu, jak nepřítel pracuje a jak bychom měli reagovat. Prohlašuje:
„Proto vezměte na sebe plnou Boží zbroj, abyste se mohli v den zlý postavit na odpor, všechno překonat a obstát. Stůjte tedy: ´opásáni kolem beder pravdou, obrněni pancířem spravedlnosti, obuti k pohotové službě evangeliu pokoje´ a vždycky se štítem víry, jímž byste uhasili všechny ohnivé střely toho Zlého.“ Efezským 6,13-17
„Pravda“, nebo „štít víry“, o kterém píše Pavel, je Boží slovo. I Ježíš mluvil o tomto velmi jasně. „Tvé Slovo je pravda,“ prohlásil.(Jan 17,17)
Jestliže se hodláme chránit před „ohnivými střelami“ Satana, je nesmírně důležité, abychom dobře znali vše, co Bůh řekl a co je zapsáno v Bibli.
Jasnější slovo
V Bibli nalézáme i další důležitý princip, a to je fakt, že s naprostou jistotou známe budoucnost dříve, než se stane-samozřejmě tehdy, když Bible k této budoucnosti odkazuje. Jak píše Petr:
„Tím se nám potvrzuje prorocké slovo, a činíte dobře, že se ho držíte; je jako svíce, svítící v temném místě, dokud se nerozbřeskne den a jitřenka vám nevzejde v srdci. Toho si buďte především vědomi, že žádné proroctví v Písmu nevzniká z vlastního pochopení skutečnosti. Nikdy totiž nebylo vyřčeno proroctví z lidské vůle, nýbrž z popudu Ducha svatého mluvili lidé, poslaní od Boha.“ 2 Petrova 1,19-21
Biblické verše týkající se budoucnosti jsou Bohem inspirované a přesné. Je také zjevné, že jsou jisté události nebo okolnosti, u kterých si Bůh přeje, abychom o nich věděli předem. Petr nám říká, že je důležité pečlivě sledovat, kdy nám Bůh odhaluje budoucí věci. Tyto jasné a konkrétní verše pro nás budou jako světlo zářící v temnotě a pomohou nám rozumět a být připraveni.

Falešní Kristové
Dvacátá čtvrtá kapitola Matoušova evangelia je jedním z nejznámějších a nejvíce studovaných oddílů Písma, pokud jde o to dozvědět se něco o událostech posledních dnů. Tato kapitola zaznamenává řadu Ježíšových prohlášení, jimiž odpovídá na otázku svých učedníků: „Pověz nám, kdy to nastane a jaké bude znamení tvého příchodu a skonání věku!“ Marek 13,4
Když Ježíš na tuto otázku odpovídá a osvětluje mnohé události, ke kterým dojde, v jedné oblasti velmi důrazně varuje a prohlašuje, že toto bude nejzřetelnějším znamením ze všech zmíněných. I přesto, že se budou mnohde vyskytovat zemětřesení, hladomor, války, mor, a bezpráví mezi lidmi bude na vzestupu, Ježíš zdůrazňuje duchovní klam jako nejdůležitější znamení, na které je třeba dávat pozor. Tento duchovní podvod, prohlašuje Ježíš, přijde v Jeho jménu.
Zamysleme se například nad první odpovědí na otázku učedníků: „Mějte se na pozoru, aby vás někdo nesvedl. Neboť mnozí přijdou v mém jménu a budou říkat, ´já jsem Mesiáš´a svedou mnohé.“ Matouš 24,4-5
Je zjevné, že tato Ježíšova slova byla řečena tak, aby upoutala naši pozornost. Cítíme z nich naléhavost a volání po připravenosti - mějte se na pozoru znamená být opatrný nebo ostražitý. Také fakt, že tento klam se bude dít ve jménu Krista a „mnozí“ budou svedeni „mnohými“, je velmi závažný. I když tento verš sám o sobě by pro nás měl být dostatečně varující, pokud jde o duchovní klam posledních dnů, Ježíš dále zdůrazňuje velikost tohoto podvodu, když říká: „povstanou lživí proroci a mnohé svedou.“
Ježíš pokračuje popisem mnoha dalších událostí, které se stanou před Jeho příchodem, a pak se vrací k tématu podvodu, který přijde v Jeho jménu. Tentokrát je Ježíš konkrétnější, pokud jde o podobu, jakou tento klam na sebe vezme. Varuje před dobou, kdy přijdou falešná zjevení bytostí, prohlašujících se za „Krista“, a tato zjevení budou doprovázena tím, co Ježíš popisuje jako „velká znamení a zázraky“, které budou rozmanité a klamné. Čteme:
„Tehdy, řekne-li vám někdo ´Hle, tu je Mesiáš, ´nebo ´Tam´, nevěřte! Neboť vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět veliká znamení a zázraky, že by svedli i vyvolené, kdyby to bylo možné.“ Matouš 24,23-24
Kromě toho, aby objasnil pravou povahu těchto zjevení, Ježíš prohlašuje: „Když vám řeknou ´Hle, je na poušti! ´, nevycházejte! ´Hle, v tajných úkrytech, ´ nevěřte tomu! Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27
Tajné úkryty
Jak čteme ve 24. Matoušově kapitole, je zjevné, že duchovní svod bude probíhat ve spojitosti s falešnými zjeveními. Přesněji nám Ježíš chtěl dát na vědomí, kde tyto události se budou odehrávat.
Abychom nebyli nuceni spekulovat o těchto důležitých věcech, Ježíš popsal přesně místo, kde se tyto falešné události budou vyskytovat. Zatímco v anglických i v českých překladech Písma je řečeno, že falešní kristové se budou vyskytovat v „tajných úkrytech“ nebo „skrytých místech“ nebo „skrytých dutinách“, pohled na řecké slovo ‚tameion‘ nám poskytuje bližší náhled. S odkazem na Strongovu konkordanci, skutečný význam řeckého slova ‚tameion‘ je přeložený jako skrytá místa je:
Tameion (tam-i‘-on); zkrácenina středního rodu předpokládané odvozeniny ze slova „tamias“ (rozvodka nebo rozdělovač; blízké slovu „temno“ – rozdělovat); dispenzář nebo zásobník, tj. pokoj v přízemí uvnitř domů v Orientu (obvykle byl užíván k uchovávání zásob nebo uchýlení se do soukromí, bylo to místo pro odpočinek v ústraní).
Jinými slovy původní řecké slovo ‚tameion‘ znamená nějaký druh uložiště nebo dispenzáře. Může taková nádoba nebo uložiště sloužit k uložení falešného krista? Zní to divně, ale jak se dále dočtete, je možné, aby tato předpověď o Kristu se v současnosti naplňovala?
Řekl nám to předem
V pětadvacátém verši 24. kapitoly Matoušova evangelia je Ježíšovo tvrzení, které má velkou důležitost: „Hle, řekl jsem vám to předem.“ Učedníci se ptali na znamení času, které budou naznačovat poslední věk. Ježíš odpověděl na jejich otázky. Odpovědí svým učedníkům, Ježíš umožnil každému (nejen v dnešní době), kdo čte tyto verše, aby věděl, že to bylo oznámeno dopředu. Byli jsme varováni a smíme vidět tyto věci, které byly předpovězeny. Můžeme tak vědět, že žijeme v období, kdy brzy bude následovat Ježíšův příchod.
Jiný Ježíš?
Název této knihy nevznikl bez důkladného uvážení. Chceme tím dát najevo, že název ‚Jiný Ježíš‘ byl vybrán k povzbuzení všech vyznávajících křesťanů, v pečlivém zkoumání Písem a následnému poznání pravého Ježíše. Je zde nějaký rozdíl mezi Eucharistickým Kristem římského katolicismu a Ježíšem Bible? To je otázka, která nyní položena.
Bible nás učí, že naše věčnost záleží na poznání pravého Ježíše – kým On je a co On učinil. Je-li jedním ze satanova cílů svést lidi k víře v „jiného Ježíše“, potom by všichni, kdo se nazývají křesťany, by se měli mít na pozoru. Poté, co jsme poznali Ježíše, potřebujeme mít jistotu Kým je. Tak, jak Ježíš řekl v Janově 8. kapitole:
„Proto jsem vám řekl, že zemřete ve svých hříších. Nebudete-li věřit, že `Já jsem, ´ zemřete ve svých hříších.“ Jan 8,24
Jediný způsob, jakým si můžeme být jistě, že známe biblického Ježíše, je poznání Božího Slova. Tak jak Ježíš sám řekl:
"Zůstaňte ve mně, a já ve vás. Jako ratolest nemůže nést ovoce sama od sebe, nezůstane-li při kmeni, tak ani vy, nezůstanete-li při mně. Já jsem vinný kmen, vy jste ratolesti. Kdo zůstává ve mně a já v něm, ten nese hojné ovoce; neboť beze mne nemůžete činit nic. Kdo nezůstane ve mně, bude vyvržen ven jako ratolest a uschne; pak ji seberou, hodí do ohně a spálí. Zůstanete-li ve mně a zůstanou-li má slova ve vás, proste, oč chcete, a stane se vám." Jan 15,4-7
Navzdory těmto jasným varováním, víme, že Písma nám říkají o tom, že mnozí budou svedeni a budou věřit v „jiného Ježíše“. Tito lidé byli přesvědčeni o tom, že věřili v biblického Ježíše, ale namísto toho byli svedeni satanem. Ježíšova vlastní slova říkají:
"Ne každý, kdo mi říká `Pane, Pane´, vejde do nebeského království, ale ten, kdo koná vůli mého Otce v nebesích. Mnozí mi v onen den řeknou: `Pane, Pane, copak jsme ve tvém jménu neprorokovali? Nevymítali jsme ve tvém jménu démony? Nedělali jsme ve tvém jménu mnoho zázraků? ´ A tehdy jim jasně řeknu: `Nikdy jsem vás neznal. Odejděte ode mě vy, kdo pácháte zlo! ´ Matouš 7,21-23
Ve skutečnosti to že Ježíš je nikdy neznal, znamená, že oni Jej nikdy nepoznali. Toto jasně znamená, že v „Ježíše“ věřící lid může být sveden, a trávit svou věčnost v pekle, protože si zvolili věřit v „jiného Ježíše.“
Jsme si vědomi toho, že někteří, kdo čtou název této knihy, mohou se cítit uraženi. Někteří možná namítnou: „Jiný Ježíš? Eucharistický Kristus a nová evangelizace je tvrzením, že Ježíš Kristus římského katolicismu není Ježíšem Bible – jak absurdní a rouhavé. Každý ví, že katolíci věří stejně jako pravoslavní v biblického a historického Ježíše, narozeného z panny v Betlémě, Syna Božího, Ježíše, který zemřel na kříži a vstal z mrtvých. Ve skutečnosti na každé katolické mši katolíci recitují Nikajské a apoštolské vyznání víry. Tato vyznání jasně prohlašují, že Ježíš je jediným Synem Božím, našim Pánem. Říkají, že byl ukřižován, zemřel a vstal z mrtvých a nyní je posazen po pravici Otce. Zajisté tyto skutečnosti souhlasí s Biblí.
Nicméně, tak jak tato kniha ukáže, jsou výrazné rozdíly mezi Ježíšem, který je vyjádřen ve vyznáních a Eucharistickým Ježíšem, který je uctíván milióny věřících. Apoštol Pavel varoval před „jiným Ježíšem“. Myslíte si, že tento „jiný Ježíš“ varoval před podobným Ježíšem, nebo úplně odlišným? Jestliže satan chce zfalšovat Ježíše Bible, nebylo by rozumné se domnívat, že tento padělaný Ježíš bude mít vlastnosti jak biblického Ježíše zkombinovaného s vlastnostmi, které nejsou biblické?
Uvažujme, proč Pavel varoval blatské a korintské o tomto vážném nebezpečí. Chápali učení o Ježíši, ale pokrouceně. Přijali biblického Ježíše, ale přidávali si k Němu další prvky, které považovali za důležité ke spáse. Namísto samotného Ježíše to byl Ježíš – a k tomu skutky.
Pavel neváhal mluvit pravdu s důrazem. Jeho napomenutí bylo kruté:
"Vy pošetilí Galatští, kdo vás to obloudil – vždyť vám byl tak jasně postaven před oči Ježíš Kristus ukřižovaný!" Galatským 3,1
Proto je velmi důležité, abychom byli vyzbrojeni zbraněmi Písma, které nám pomohou rozpoznat podvodníky, skrývající se pod Ježíšovým jménem. V druhé kapitole ke Korintským v kapitole 11, čtvrtém verši, Pavel nám dává jedinečnou odpověď, že potřebujeme poznat to, co je podvodem. Řekl: „Když někdo přijde a zvěstuje jiného Ježíše, než jsme my zvěstovali,…“ Jakýkoliv Ježíš, který není Ježíšem podle Písem, není Ježíšem Písem.
Katolíci vyžadují přijímání Eucharistie
Je pravdou, že mnoho katolíků neakceptují římskokatolické doktríny týkající se transsubstanciace. Mnoho římských katolíků tak popírá, že Ježíš Kristus je doslovně a fyzicky přítomen v Eucharistii. Nicméně církevní pozice je v tomto tématu jasná. Kdokoliv, kdo popírá jakýkoliv aspekt týkající se církevního učení o Eucharistii – nechť je „anathema!“ (budiž proklet) Následující citace je přímo vybrána z dekretů Tridentského koncilu a odkazy z Katechismu katolické církve jsou velmi jasné:
Jestliže někdo popírá, že ve svátosti nejsvětější eucharistie je obsaženo v pravdě, skutečnosti a hmotně tělo a krev společně s duši a božstvím, našeho Pána Ježíše Krista a tím celý Kristus, ale říká, že On je v ní pouze jako nebo obrazně či jako síla, budiž anathema (proklet).
Jestliže někdo říká, že Kristus přijatý v Eucharistii je přijímán jen duchovně a nikoliv svátostně a skutečně, budiž anathema (proklet).
Pokud kdokoli řekne, že Kristus, jediný Boží Syn, nemá být uctíván ve svátosti Eucharistie, dokonce ani v otevřeném uctívání latria, a nemá být proto uctíván žádnou zvláštní slavností, ani nemá být nesen v procesích podle chvályhodných a univerzálních lidem předepsaných rituálů a zvyků, a že jeho uctívači jsou modláři, budiž anathema (proklet).
Kristus posledních časů
Tato kniha se konkrétně zaměřuje na „falešná zjevení podvodných kristů“ tak, jako varoval Ježíš. Konkrétněji, tato kniha nastíní scénář, který je zdokumentován fakty, založen na současných událostech, které jsou spojovány s „Kristem“, který se domněle zjevuje na oltářích katolických kostelů po celém světě. Poukazuji tímto na Eucharistického Ježíše, který se údajně zjevuje nadpřirozeným způsobem, který se jmenuje transsubstanciace. Toto je založeno na víře, že kněz má moc k proměnění hostie v aktuální přítomnost Ježíše. Toto je „Eucharistický Kristus“, který je uchováván ve svatyních nebo monstrancích a dokonce je vystavován k uctívání.
Je zřejmé z Ježíšových slov varování, že svod, na který odkazoval, bude velmi účinný a přesvědčivý. Mnozí budou svedeni těmito falešnými zjeveními a zázraky s nimi spojovanými.
Scénář, o kterém zde mluvíme, se zakládá na událostech, o kterých Ježíš říkal, že nastanou. Je-li tomu tak, je naprosto důležité varovat lidi o tom, co se děje a kde tomu musíme čelit.

další kapitola č.2 - POCHOPENÍ EUCHARISTIE

22 komentářů:

  1. Není to už tady ke čtení, ale jako důkaz nesmiřitelnosti v mezináboženském dialogu je tento blog naprosto jedinečným, neocenitelným a nedocenitelným důkazem pro Tradiční římskokatolickou Církev.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak toto je skutečně zajímavý článek, a ono to v Bibli je skutečně tak, jak je o tu citováno, tak nechápu, proč tak velká církev učí něčemu, co Bible vyvrací? Proto asi není možný ten mezináboženský dialog, když každá strana věří v úplně jiného Ježíše. Ti co věří jen Bibli, tak ti věří, že Ježíš se v oplatce nemůže nacházet, a ti co nevěří Bibli, tak sjou schopni věřit, že oplatek je Bůh. Na základě Bible mí nezbývá nic jiného, než veřit, že Ježíš není a nikdy nebyl v oplatce a nikdy se tam nevtělil, což mne trochu vyvádí z míry, že římskokatolická církev učí něco co je vyloženě mimo Bibli. Připojuji se k víře v živého Ježíše ne k víře náboženství církve, která nectí Boží Slovo.
      Nebo umíte vysvětlit pane Tomáši Pavle, proč Bible hovoří něco jiného než věrouka této velké církve? Moc mne to zajímá.
      Newhope

      Vymazat
    2. NEwhope moc děkuji za povzbuzení, to se tu často nečte :o) máš pravdu je těžké pochopit proč tak velká církev, která hlásá, že je ta jediná pravá ignoruje Boží SLovo, a věří falešným prorokům a nechala se svést z té úzké cesty na tu prostornou. Kdyby věřila Božímu Slovu nidky by se ji to nestalo, moc mne mrzí, že takto jsou vyučovány lidé, kteří Boha skutečně nepoznali a proto se zde snažím trochu vnést Božího Světla skrze Boží Slovo do této problematiky, což pan Tomáš bere jako útok ne církev, ale já jen bořím lži různých nauk (Jehovisté na net nechodí, k nim hovořím osobně), tuto círekv skutečně miluji a modlím se za ni i za pana Tomáše, ať najdou spásu v Ježíši a nehledají ji v oplatku. Doufám, že se každého kdo čte a studuje tyto články s Písmem, že se jich Bůh dotkne a oni utří Ježíše jako Krále a Spasitele.
      Tak zase někdy zavítej na můj blog...Bůh Ti žehnej

      Vymazat
  2. add) Tomáš Pavel5. června 2012 23:18

    Není to už tady ke čtení, ale jako důkaz nesmiřitelnosti v mezináboženském dialogu je tento blog naprosto jedinečným, neocenitelným a nedocenitelným důkazem pro Tradiční římskokatolickou Církev.
    -------------------
    Pokud Boží Slov mluví proti Tradiční římskokatolické Církvi, tak za to nemohu já, ale Bůh, poté není něco v pořídku s touto tradiční církví.
    „Tehdy, řekne-li vám někdo ´Hle, tu je Mesiáš, ´nebo ´Tam´, nevěřte! Neboť vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět veliká znamení a zázraky, že by svedli i vyvolené, kdyby to bylo možné.“ Matouš 24,23-24
    Kromě toho, aby objasnil pravou povahu těchto zjevení, Ježíš prohlašuje: „Když vám řeknou ´Hle, je na poušti! ´, nevycházejte! ´Hle, v tajných úkrytech, ´ nevěřte tomu! Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27

    Hle mesiáš, Ježíš kristus je v oplatce (v eucharistii) ve svatostánku ukryt, uctívejte ho a klanějte se mu!

    .....´ nevěřte tomu! Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kdo jiný, než Vy a Vaše naprosto chybné výklady z Bible??? Snad ne ti, kteří Bibli vykládají správně???
      Vy jste ale jedno velké humoristo! :-)))

      Vymazat
    2. add) Tomáš Pavel6. června 2012 19:28

      A kdo jiný, než Vy a Vaše naprosto chybné výklady z Bible??? Snad ne ti, kteří Bibli vykládají správně???
      Vy jste ale jedno velké humoristo! :-)))
      ---------------------------------
      Hle mesiáš, Ježíš kristus je v oplatce (v eucharistii) ve svatostánku ukryt, uctívejte ho a klanějte se mu!

      .....´ nevěřte tomu! Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27

      Oběť nekrvavá? Bible mluví opak: "…bez prolití krve není odpuštění. (Židům 9:22)
      "Vždyť život těla je v krvi! Proto jsem vám ji určil na oltář, k vykoupení vašich životů. Vždyť krev, ta vykupuje život! (Leviticus 17:11)

      Vymazat
    3. Tak to trochu nechápu pane Tomáši, citace zPísma vy dávají jasně najevo, že výklad není nesprávný, naopak.
      Moc by mne tedy zajímalo, jak vysvětlíte ten verš jak to citoval kdohledanalezne?

      „Tehdy, řekne-li vám někdo ´Hle, tu je Mesiáš, ´nebo ´Tam´, nevěřte! Neboť vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět veliká znamení a zázraky, že by svedli i vyvolené, kdyby to bylo možné.“ Matouš 24,23-24
      Kromě toho, aby objasnil pravou povahu těchto zjevení, Ježíš prohlašuje: „Když vám řeknou ´Hle, je na poušti! ´, nevycházejte! ´Hle, v tajných úkrytech, ´ nevěřte tomu! Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27

      Hle mesiáš, Ježíš kristus je v oplatce (v eucharistii) ve svatostánku ukryt, uctívejte ho a klanějte se mu!

      .....´ nevěřte tomu! Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27

      Netvrdí římskokatolická církev snad, že Ježíš se skryt v eucharistii ve svatostánku? Netvrdí, že je tam Mesiáš? Jak Vám to tedy sedí s výše uvedenými verši? Zajímal by mne názor zasvěceného řískokatolíka, jak se tu prezentujete.

      Děkuji Newhope

      Vymazat
    4. Ten verš jsem do zdejších diskuzí vkládal již mnohokrát. Zkuste buď vyhledat nebo můžete požádat autora blogu o zaslání mých komentářů na toto téma emailem. Je to zcela běžný zvyk, že nejprve důkladně prostuduji dostupné texty, o které mám zájem, na webu/blogu a ptám se jen na to, co tam není. Doufám, že Vám to nebude znít nezdvořile. Děkuji Vám za pochopení a přeji hezký večer.

      Vymazat
    5. "Hle mesiáš, Ježíš kristus je v oplatce (v eucharistii) ve svatostánku ukryt, uctívejte ho a klanějte se mu!"
      Byl bych velice rád, kdybyste se v diskuzi nevysmívalo, vážené kdohledanalzne, živému Bohu. A nebo je výsměch a rouhání Ježíši Kristu přítomnému v Nejsvětější Svátosti Oltářní symbolem nezřízené a sprosté svobody diskuze Vašeho - ehm - "shromáždění"?

      Vymazat
    6. „Tehdy, řekne-li vám někdo ´Hle, tu je Mesiáš, ´nebo ´Tam´, nevěřte! Neboť vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět veliká znamení a zázraky, že by svedli i vyvolené, kdyby to bylo možné.“ Matouš 24,23-24
      Kromě toho, aby objasnil pravou povahu těchto zjevení, Ježíš prohlašuje: „Když vám řeknou ´Hle, je na poušti! ´, nevycházejte! ´Hle, v tajných úkrytech, ´ nevěřte tomu! Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27

      Tak je tedy mesiáš v oplatku ve svatostánku nebo není? Podle Vašich tvrzení říkáte že ano, takže na to Ježíš odpověděl : Hle, v tajných úkrytech, ´ nevěřte tomu! Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27

      Myslím, že se kdohledanalezne nevysmívá živému Bohu, ale upřesňuje, že Ježíš tu skutečně v těle není, ani proměněn. Takže jde o falešného mesiáše. Ježíš to přece řekl jasně " Hle, v tajných úkrytech, "nevěřte tomu! Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27

      Jiří

      Vymazat
    7. add) Tomáš Pavel6. června 2012 21:10

      Ten verš jsem do zdejších diskuzí vkládal již mnohokrát. Zkuste buď vyhledat nebo můžete požádat autora blogu o zaslání mých komentářů na toto téma emailem. Je to zcela běžný zvyk, že nejprve důkladně prostuduji dostupné texty, o které mám zájem, na webu/blogu a ptám se jen na to, co tam není. Doufám, že Vám to nebude znít nezdvořile. Děkuji Vám za pochopení a přeji hezký večer.
      ---------------
      Milý Pane Tomáši,
      na tomto webu je 1072 komentářů a na 100% mohu říci že tento verš jsme zde ještě neprobírali, začli jsem až nyní u Eucharistie, jelikož nemáte odpověď na otázky mé i ostatních tak se odvoláváte na odpovědi, které zde neexistují.

      Vymazat
    8. Milá Newhope,

      moc se omlovám za svého protivníka pana Tomáše (bohužel nelze říci, že je bratrem v Kristu Ježíši), ale od něj skutečně neočekávej odpověď, protože nikdy neodpovídá a Písmo nepoužívá. Kdyby totiž měl odpověď na Tvoji otázku, neměl by problém Ti tuto odpověď dát.

      Nech tedy mě Ti odpovědět na Tvé otázky.
      1) Na verš Tehdy, řekne-li vám někdo ´Hle, tu je Mesiáš, ´nebo ´Tam´, nevěřte! Neboť vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět veliká znamení a zázraky, že by svedli i vyvolené, kdyby to bylo možné.“ Matouš 24,23-24
      Kromě toho, aby objasnil pravou povahu těchto zjevení, Ježíš prohlašuje: „Když vám řeknou ´Hle, je na poušti! ´, nevycházejte! ´Hle, v tajných úkrytech, ´ nevěřte tomu! Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27
      - Nelze odpovědět jinak, než že Ježíš nám to řekl předem a proto není možné, aby ve svatostánku (úkrytu) byl skutečný mesiáš, protože by lhal Ježíš, jelikož víme, že On je pravda, tak lže učení církve, která tvrdí opak.

      Hle mesiáš, Ježíš kristus je v oplatce (v eucharistii) ve svatostánku ukryt, uctívejte ho a klanějte se mu! - jde skutečně o falešného boha, protože Ježíš řekl, ať tomu nevěříme, což činíme.

      2) Netvrdí římskokatolická církev snad, že Ježíš se skryt v eucharistii ve svatostánku? Netvrdí, že je tam Mesiáš?
      - ANO TVRDÍ, tím dosvědčují slova Ježíše, že se jedná o lež a Ježíš nám na to řekl jasné slovo: .....´ nevěřte tomu! Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27

      3) Jak Vám to tedy sedí s výše uvedenými verši?
      - NA TO ODPOVĚĎ NEMÁ, protože by musel uznat, že Ježíš nám to řekl jasně a čemu on věří je v podstatě blud. Víš pan Tomáš má velký problém věřit Ježíši a Jeho slovům.....

      4) Zajímal by mne názor zasvěceného řískokatolíka, jak se tu prezentujete.
      - Znovu musím s lítostí říci, že od pana Tomáše se odpovědi nedočkáš, je to zkušenost s 1000 komentáři na tomto webu. Modlím se za něj, ať začne věřit Božímu Slovu a samtonému Bohu a přestal věřit naukám, kreré jasně popírají Boží Slovo, viz Eucharistie

      Vymazat
    9. add) Tomáš Pavel6. června 2012 21:14

      "Hle mesiáš, Ježíš kristus je v oplatce (v eucharistii) ve svatostánku ukryt, uctívejte ho a klanějte se mu!"
      Byl bych velice rád, kdybyste se v diskuzi nevysmívalo, vážené kdohledanalzne, živému Bohu. A nebo je výsměch a rouhání Ježíši Kristu přítomnému v Nejsvětější Svátosti Oltářní symbolem nezřízené a sprosté svobody diskuze Vašeho - ehm - "shromáždění"?
      ------------------------------
      Já se nevysmívám živému Bohu, protože ten té oplatce skutečně není jak potvrzují výše uvedené verše, vysmívám se modle, která nemluví, necítí, neslyší a jde jen o oplatek, který vy nazýváte mesiášem, podle Ježíšových slov jde o falešného mesiáše. Rouhám se skutečně jen věrouce, která popírá slova Ježíše a udělala si modlu z oplatku. On v něm není přítomen, sám řekl, jak Jeho příchod bude vypadat a to nemůžete popřít.

      NEBO JEŽÍŠ LHAL? A ŘK MLUVÍ PRAVDU?
      „Tehdy, řekne-li vám někdo ´Hle, tu je Mesiáš, ´nebo ´Tam´, nevěřte! Neboť vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět veliká znamení a zázraky, že by svedli i vyvolené, kdyby to bylo možné.“ Matouš 24,23-24
      Kromě toho, aby objasnil pravou povahu těchto zjevení, Ježíš prohlašuje: „Když vám řeknou ´Hle, je na poušti! ´, nevycházejte! ´Hle, v tajných úkrytech (VE SVATOSTÁNCÍCH, V OPLATCÍCH ATD), ´ nevěřte tomu!

      Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27

      Vymazat
    10. S těžkými zatloukači je opravdu těžká diskuze - prakticky nemožná.

      Vymazat
    11. Tomáš Pavel9. června 2012 23:13

      S těžkými zatloukači je opravdu těžká diskuze - prakticky nemožná.
      --------------------
      NEBO JEŽÍŠ LHAL? A ŘK MLUVÍ PRAVDU?
      „Tehdy, řekne-li vám někdo ´Hle, tu je Mesiáš, ´nebo ´Tam´, nevěřte! Neboť vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět veliká znamení a zázraky, že by svedli i vyvolené, kdyby to bylo možné.“ Matouš 24,23-24
      „Když vám řeknou ´Hle, je na poušti! ´, nevycházejte! ´Hle, v tajných úkrytech (VE SVATOSTÁNCÍCH, V OPLATCÍCH ATD), ´ nevěřte tomu!
      Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27

      Vymazat
    12. Dejte si studenou sprchu - v prvním týdnu doporučuji tak 2x - 3x za den a odpočinek od počítače tak na 2-3 měsíce. Vezměte kolo nebo tretry, gumový člun či loďku a vylítněte ven do přírody a zaplavejte si někde v koupališti. Uvidíte, že Vám bude líp a po půlroce nepřetržitého sezení u PC zase ochutnáte reálný život.

      Vymazat
    13. ADD) Tomáš Pavel10. června 2012 15:56

      Dejte si studenou sprchu - v prvním týdnu doporučuji tak 2x - 3x za den a odpočinek od počítače tak na 2-3 měsíce. Vezměte kolo nebo tretry, gumový člun či loďku a vylítněte ven do přírody a zaplavejte si někde v koupališti. Uvidíte, že Vám bude líp a po půlroce nepřetržitého sezení u PC zase ochutnáte reálný život.
      ----------------------
      Místo toho raději studuji Písmo 3-5x denně, modlím se a trávím čas s Bohem a ve společenství Božího lidu, uzdravuji nemocné ve jménu Ježíš, vyháním démony a raduji se z vyslyšených modliteb.... nepotřebuji odpočinak světský, ale užívám si pokoj, který dává Ježíš a proto s Ním trávím veškerý svůj volný čas a snažím se i vpráci...

      "Pokoj vám zanechávám, svůj pokoj vám dávám; ne jako dává svět, já vám dávám. Ať se vaše srdce nechvěje a není bázlivé." Jan 14,27

      Vymazat
    14. "Místo toho raději studuji Písmo 3-5x denně,"
      @ Tak odtud pramení ta zaseknutá jehla na gramofonu…

      Vymazat
    15. add) Tomáš Pavel11. června 2012 12:19

      "Místo toho raději studuji Písmo 3-5x denně,"
      @ Tak odtud pramení ta zaseknutá jehla na gramofonu…
      ------------------
      "On (Ježíš) však na to řekl: „Je napsáno: ‚Člověk nebude živ jen chlebem, ale každým slovem, které vychází z Božích úst.‘“ Matouš 4,4
      "Pokořil tě, nechal tě hladovět, a pak tě krmil manou, kterou jsi neznal a kterou neznali tvoji otcové, aby tě přivedl k poznání, že člověk nežije jenom chlebem, ale že člověk žije vším, co vychází z Hospodinových úst." 5.Mojžíšova 8,3
      "Ten, koho poslal Bůh, MLUVÍ SLOVA BOŽÍ, neboť Bůh dává Ducha bez odměřování. Otec miluje Syna a všechno dal do jeho rukou. Kdo věří v Syna, má věčný život; kdo však Syna odmítá, nespatří život, ale zůstává na něm Boží hněv.“ Jan 3,34-36

      NO A TAK JAK PŘIJÍMÁM POTAVU PRO SVÉ TĚLO 3-5X DENNĚ, TAK PŘIJÍMÁM POTRVU PRO SVÉHO DUCHA TAKÉ 3-5X DENNĚ, CO VÁS NA TOM TAK PŘEKVAPUJE?

      "Jsme-li Duchem živi, Ducha také následujme." Galatským 5,25

      "Ti, kdo dělají jen to, co sami chtějí, tíhnou k tomu, co je tělesné; ale ti, kdo se dají vést Duchem, tíhnou k tomu, co je duchovní." Římanům 8,5

      "My jsme však nepřijali ducha světa, ale Ducha, který je z Boha, abychom poznali, co nám Bůh daroval. O tom i mluvíme ne tak, jak nás naučila lidská moudrost, ale jak nás naučil Duch, a duchovní věci vykládáme slovy Ducha.
      PŘIROZENÝ ČLOVĚK NEMŮŽE PŘIJMOUT VĚCI BOŽÍHO DUCHA; JSOU MU BLÁZNOVSTVÍM A NEMŮŽE JE CHÁPAT, PROTOŽE SE DAJÍ POSOUDIT JEN DUCHEM. Člověk obdařený Duchem je schopen posoudit všecko, ale sám nemůže být nikým správně posouzen. Vždyť ‚kdo poznal mysl Páně a kdo ho bude poučovat‘? My však mysl Kristovu máme." 1 Korintským 2,12-16

      "Ale vy, milovaní, budujte svůj život na přesvaté víře, modlete se v Duchu svatém, " Juda 1,20

      a tak se často modlím v Duchu, Jeho jazyky, tak jak mi dává promlouvat, protože mne Duch svatý naplnil po mém křtu:

      "všichni byli naplněni Duchem svatým a začali ve vytržení mluvit jinými jazyky, jak jim Duch dával promlouvat." Skutky 2,4

      "dyž se pomodlili, otřáslo se místo, kde byli shromážděni, a všichni byli naplněni Duchem svatým a s ODVAHOU MLUVILI SLOVO BOŽÍ." Skutky 4,31

      "Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém budou vyhánět démony a mluvit novými jazyky;" Marek 16,17

      Vymazat
    16. Jojo Tomáši, pokud se nekrmíš Božím Slovem tvůj duch nemám možnost růstu, pak čím srdce přetéká tím ústa mluví, z tvých úst "psaného slova" žádné Boží Slovo neteče dokonce by se dalo říci, že ani nekape, přitom jste nabádáni svoji věroukou studovat Boží slovo - katechismus paragraf:
      2653: Církev „naléhavě a důrazně vybízí všechny věřící …, aby častým čtením Písma svatého získali ‘nesmírně cenné poznání Ježíše Krista’ … Četba Písma svatého má být provázeno modlitbou, aby se stala rozhovorem mezi Bohem a člověkem. Neboť ‘jeho oslovujeme, když se modlíme; jemu nasloucháme, když čteme božské výroky’,“
      104: Církev neustále nachází v Písmu svatém svou potravu a svou sílu: vždyť v něm nepřijímá jen pouhé lidské slovo, ale Boží slovo, jímž skutečně je
      135: „Písmo svaté obsahuje Boží slovo, a protože je inspirováno, je to opravdu slovo Boží.“
      Co se ti tedy nelíbí na tom, že autor webu čte 3-5x denně Písmo, já to dělám také, vždyť z toho roste i má víra, která je stejně živá jako Ježíš sám.

      Tak jak je to tedy podle tebe s tímto slovem, který řekl sám Ježíš?
      „Tehdy, řekne-li vám někdo ´Hle, tu je Mesiáš, ´nebo ´Tam´, nevěřte! Neboť vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět veliká znamení a zázraky, že by svedli i vyvolené, kdyby to bylo možné.“ Matouš 24,23-24
      „Když vám řeknou ´Hle, je na poušti! ´, nevycházejte! ´Hle, v tajných úkrytech, ´ nevěřte tomu! Neboť jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod Syna člověka.“ Matouš 24,25-27

      Zajímá mne tvá erudovaná odpověď.
      Jiří

      Vymazat
    17. Milý Jirko, děkuji za upřesnění, do katechismu mě nenapadlo se podívat, jak učí své ovečky jak Písmo mají brát. Úžasné, je vidět, že dokonce i svoji věrouku nejsou schopni poslouchat dokonale a věřit jinak by Tomáš Pavel věřil, že Boží Slovo je skutečné Boží Slovo. Zopakuji si to, katechismus katechismus paragraf:
      2653: Církev „naléhavě a důrazně vybízí všechny věřící …, aby častým čtením Písma svatého získali ‘nesmírně cenné poznání Ježíše Krista’ … Četba Písma svatého má být provázeno modlitbou, aby se stala rozhovorem mezi Bohem a člověkem. Neboť ‘jeho oslovujeme, když se modlíme; jemu nasloucháme, když čteme božské výroky’,“
      104: Církev neustále nachází v Písmu svatém svou potravu a svou sílu: vždyť v něm nepřijímá jen pouhé lidské slovo, ale Boží slovo, jímž skutečně je
      135: „Písmo svaté obsahuje Boží slovo, a protože je inspirováno, je to opravdu slovo Boží.“

      Ale erudovanou odpověď od pana Tomáše nečekej nedá ti ji, a nepočítej ho prosím do Boží rodiny, raději mu vykej, nemíbí se mu,když ho bereme jako Boží dítě.

      Vymazat
    18. Dobrý večer, když čtu tyto stránky, tak nevycházím z úžasu nad tím, jak je zde
      napadaná víra katolická a silně až démonicky prosazuje víra protestantská.
      už tento přístup hovoří sám za sebe. nikde jsem se ještě nesetkala s tak nenávistným postojem u některých katolíků proti protestantům.jako nejprůraznější katolické vyjádření jsem slašela asi tak toto: protestanté jsou naši oddělení bratři, kteří sice věří v Ježíši, ale v některých i základních věcech se mýlí. Ale hlavní vinu že nesou lidé, kteří dali příčinu k rozkolu. Bůh nikdy svou církev nerozděluje, ale vždy sjednocuje. Problém je ovšem ještě v tom, že vy zde napadáte Eucharistii-jako tělo Kristovo, ale Luther, Kalvín, Zwingli, kteří jsou příčinou rozdělení církve. Ti velmi Eucharistii ctili a vyznávali, že je to tělo skutečné Kristovo.Přečetli jste si někdy něco o těchto mužích, kdo to byl a co vyznávali? Jak je možné, že jejich následovníci již toto nevyznávají a nectí? Je možne že Bible je jiná dnes a jiná v době Luthera? Nebo je problém někde jinde, že si každý vykládá Boží slovo tak, jak se mu zlíbí. Není tato diskuse spíše urážkou Boha? Rút

      Vymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)