pondělí 9. dubna 2012

Kdo je více než Ježíš?

Máme právo přidávat k Božímu Slovu, co tam není?


"Všechna Boží řeč je protříbená, on je štítem těch, kteří se k němu utíkají. K jeho slovům nic nepřidávej, jinak tě potrestá a budeš shledán lhářem" Přísloví 30,5-6


Kdo je Božím Slovem? Je to sám Ježíš:

"Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží. Na plášti a na boku má napsáno jméno: Král králů a Pán pánů" Zjevení 19,13 a 18 

Reakce na článek (není zde povolen komentář) Mariina velikonoční víra


Podle římskokatolické řádové tradice vyjádřené v sedmiradostném růženci, se Pán Ježíš po svém zmrtvýchvstání zjevil nejprve své Matce Panně Marii, šestém tajemství tohoto růžence se modlíme: „…Ježíš, kterého jsi, Neposkvrněná Panno, zmrtvýchvstalého s radostí první pozdravila“. V Písmu sv. však máme pouze zprávu o tom, že Panna Maria byla přítomna ukřižování a smrti svého Syna, a pak je o ní zmínka až v souvislosti s Nanebevstoupením a následným očekáváním učedníků Páně na seslání Ducha Svatého. Není to však nic neobvyklého, vždyť Písmo sv. nám nepopisuje všechny události do detailů a mnohé se nám uchovalo právě díky nepsané tradici.

Je psáno: "Když uplynula sobota, Marie Magdalská, Marie matka Jakubova a Salome nakoupily vonné látky, aby přišly a pomazaly ho. A časně ráno prvního dne týdne, když vyšlo slunce, přicházely k hrobce. A říkaly si: „Kdo nám odvalí kámen od vchodu do hrobky?“ A vzhlédly a vidí, že kámen je odvalen; byl totiž velmi veliký. Když vstoupily do hrobky, spatřily mládence sedícího po pravé straně, oděného bílým rouchem, a vyděsily se" Marek 16,1-5 (KMS)
Že by Bůh tak podstatnu věc, že tam byla i matka Ježíšova opoměl ve svém jediné pravdivém Slově? 


"Všechna Boží řeč je protříbená, on je štítem těch, kteří se k němu utíkají. K jeho slovům nic nepřidávej, jinak tě potrestá a budeš shledán lhářem" Přísloví 30,5-6

 Také během těch čtyřiceti dní, kdy se Pán Ježíš svým učedníkům zjevoval, je patrně právě ona musela povzbuzovat v jejich nedůvěře, o které v Písmu sv. máme více zmínek.

Nedělal to snad Ježíš sám? Nidke v Písmu nenajdeme, že by to činila Marie, matka Ježíšova.
Je psáno:
"První zprávu, ó Theofile, jsem napsal o všem, co Ježíš začal činit a učit, až do dne, kdy byl vzat vzhůru, když skrze Ducha Svatého dal příkazy apoštolům, které si vyvolil. Jim také po svém utrpení mnoha důkazy prokázal, že žije, po čtyřicet dní se jim dával spatřit a říkal jim o Božím království. A když s nimi jedl, nařídil jim, aby se nevzdalovali z Jeruzaléma, ale očekávali Otcovo zaslíbení -- „které jste slyšeli ode mne, neboť Jan křtil vodou, vy však po nemnohých těchto dnech budete pokřtěni v Duchu Svatém.“ Skutky 1,1-5 (KMS)

Ale právě tento velikonoční čas nám má být velkou útěchou a povzbuzením, abychom „nehleděli na to, co je časné, ale na to, co je věčné“ (2 Kor 4,18) a „chodili vírou, ne viděním“ (2 Kor 5,7). A takovému postoji nás nejlépe naučí právě Matka Boží, Neposkvrněná Panna, naše Učitelka a Matka. Když se Jí svěříme do ochrany, ona nás bude vyučovat tomu, že pravá radost není veselost a povrchní lidský cit, ale že plyne ze srdce vyzkoušeného ohněm pokušení, které je naplněné darem víry, kterou jsme dostali už na křtu sv.

Ježíš je ten Učitel: "Vy mne nazýváte Učitelem a Pánem a dobře pravíte; jsem jím. Jestliže tedy já, Pán a Učitel, jsem vám umyl nohy, i vy si máte navzájem umývat nohy." Jan 13,13-14 (KMS)

Je psáno: "Když však přijde On, Duch Pravdy, uvede vás do veškeré pravdy, neboť nebude mluvit sám ze sebe, ale bude mluvit to, co uslyší; oznámí vám i to, co má přijít. On mne oslaví, neboť z mého vezme a oznámí to vám. Všechno, co má Otec, je mé; proto jsem řekl, že z mého bere a vám to oznámí.“
Jan 16,13-15 (KMS)

Je psáno: "Ale Zastánce, Duch Svatý, kterého Otec pošle v mém jménu, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno, co jsem vám řekl." Jan 14,26

Kdo nás má upevnit? 2. Tesalonickým 2,14-17 (KMS)
K tomu vás i povolal skrze naše evangelium, abyste získali slávu našeho Pána Ježíše Krista. Proto tedy, bratři, stůjte pevně a držte učení, která jsme vám předali (jak jsou v Písmu savtém) a kterým jste byli vyučeni, ať už slovem nebo dopisem. Sám náš Pán Ježíš Kristus a Bůh, náš Otec, který si nás zamiloval a v milosti nám daroval věčné potěšení a dobrou naději, nechť vaše srdce povzbudí a upevní v každém dobrém skutku i slovu. " 



"Všechna Boží řeč je protříbená, on je štítem těch, kteří se k němu utíkají. K jeho slovům nic nepřidávej, jinak tě potrestá a budeš shledán lhářem" Přísloví 30,5-6


"Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží. Na plášti a na boku má napsáno jméno: Král králů a Pán pánů" Zjevení 19,13 a 18

 

44 komentářů:

  1. "Kdo je více než Ježíš?"
    @ Nikdo. A překvapivě ani "kdohledanalezne (servus Jesus)" a ani " VeritasinBiblia" ne. Jen Ježíš je Pánem a spravedlivým soudcem všeho Božího stvoření.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add)Tomáš PavelApr 9, 2012 08:10 AM

      "Kdo je více než Ježíš?"
      @ Nikdo. A překvapivě ani "kdohledanalezne (servus Jesus)" a ani " VeritasinBiblia" ne. Jen Ježíš je Pánem a spravedlivým soudcem všeho Božího stvoření.
      -----------------------------------------
      Nějak nechápu,co jste tím chtěl říci?To je reakce na článek?Četl jste ho vůbec?
      Ano,Ježíš je spravedlivým soudcem a Pánem všeho stvoření..i Vaším,pane Tomáši Pavle?Jste schopen říci:"Ježíš je mým Pánem"?

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. A proč bych toho neměl být schopen? Z čeho tak usuzujete? Z toho, že to jasně píšu? A logika je u Vás jinak v pořádku? A co Vaše schopnost čtení? Zkuste víc a líp číst, než zase plácnete další takovou hloupost.

      Vymazat
    4. add) Tomáš PavelApr 9, 2012 08:10 AM

      "Kdo je více než Ježíš?"
      @ Nikdo. A překvapivě ani "kdohledanalezne (servus Jesus)" a ani " VeritasinBiblia" ne. Jen Ježíš je Pánem a spravedlivým soudcem všeho Božího stvoření.
      -----------------
      Tak to je fajn, že platí jen Jeho slovo, a žádná dogmata nemohou nikoho z lidí nadřadit či postavit na stejné místo tam kde má místo jen Ježíš náš Bůh.

      Vymazat
    5. Tak jako si pletete lidskou tradici s církevní, tak koukám, že nemáte nejmenší pojem o tom, co to je dogma.

      Vymazat
    6. Dogma-označuje „to, co všude, co vždy, a co ode všech bylo věřeno“
      V teologickém smyslu je dogma výpovědí o víře, kterou církev považuje za natolik důležitou, že ten, kdo ji popírá, nemůže být křesťanem či v plném společenství s církví. Dogma vymezuje, dává hranice, kam až křesťan může ve své víře jít.(wikipedie)

      Takže ne Bůh,ne Bible..ale církev...lidé si něco vymyslí a je z toho dogma..Písmo už neplatí a kdo popírá dogmata,ale stojí na Písmu,je heretik,není-liž pravda?

      Vymazat
    7. add) Tomáš PavelApr 11, 2012 10:39 PM

      Tak jako si pletete lidskou tradici s církevní, tak koukám, že nemáte nejmenší pojem o tom, co to je dogma.
      -------------
      Dogmatem jsou lidmi přijaté věci víry, jako třeba, že "Nejsvětější římská Církev pevně věří, vyznává a káže, že nikdo mimo katolickou Církev, nejen pohané, ale také Židé, heretici a schizmatici nemohou být nikdy podílníky na věčném životě, ale že přijdou do věčného ohně ´připraveného ďáblu a jeho andělům," A přitom Boží SLovo tvrdí, že každý ať Řek či Žid kdo vzývá Ježíše bude spasen a ne jak to tvrdí dogma.
      Římanům 10,9-13
      "Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen. Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení, neboť Písmo praví: ‚Kdo v něho věří, nebude zahanben.‘ Není rozdílu mezi Židem a Řekem: Vždyť je jeden a týž Pán všech, štědrý ke všem, kdo ho vzývají, neboť ‚každý, kdo vzývá jméno Páně, bude spasen‘."

      Co je tedy více dogma nebo Boží Slovo?

      Vymazat
    8. "Co je tedy více dogma nebo Boží Slovo?"
      To si račte rozhodnout samo - obojí je od Boha.

      Vymazat
    9. TO VeritasinBiblia: nerozumím Vašim nelogicxkým spletencům a ani nechci. Jak jsem psal - račte si věřit, čemu a jak chcete a ponechejte laskavě římslkým katolíkům přinejmenším stejnou svobodu, ano?

      Vymazat
    10. add) Tomáš PavelApr 13, 2012 12:49 PM

      "Co je tedy více dogma nebo Boží Slovo?"
      To si račte rozhodnout samo - obojí je od Boha.
      ---------------
      Pokud dogma nepopírá Boží Slovo, tzn. Boha, tak je to v pořádku, ale dogmata, která se staví nad Boží Slovo jako zjevení a to Boží Sovo popírá, tak je to od ďábla

      Vymazat
    11. add) Tomáš PavelApr 13, 2012 12:51 PM

      TO VeritasinBiblia: nerozumím Vašim nelogicxkým spletencům a ani nechci. Jak jsem psal - račte si věřit, čemu a jak chcete a ponechejte laskavě římslkým katolíkům přinejmenším stejnou svobodu, ano?
      --------------------

      Souhlasím s tím, že spása je jen v Ježíši, církev nikoho nespasí, v církvi spása není a církev bez Ježíše je mrtvá církev.... takže dogmata bez potvrzení Božího Slova, tzn. samotného Ježíše, jsou mrtvá dogmata..... a jsou-li tato dogmata v římskokatolické církvi, protože tvrdíte, že útočíme na řk tak je něco špatně v tomto učení, protože nebojujeme proti jakékoliv církvi, ale učením a dogmatům, která jsou jen lidská a popírají živého Boha

      Vymazat
  2. No a copak je to takový problém zopakovat,když už? Nebo se za to stydíte?
    Matouš 10,32-33 " Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i já přiznám před svým Otcem v nebi,
    kdo mě však zapře před lidmi, toho i já zapřu před svým Otcem v nebi."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vaše trapné výzvy a provokace se mne dotýkají asi jako klokan v Austrálii.

      Vymazat
    2. P.S. a v souladu s Desaterem Božích přikázání neberu Boží jméno nadarmo.

      Vymazat
    3. Tomáš PavelApr 9, 2012 11:44 PM

      P.S. a v souladu s Desaterem Božích přikázání neberu Boží jméno nadarmo.
      --------------------------
      "neboť ‚každý, kdo by vzýval Pánovo jméno, bude zachráněn.‘" Římanům 10,13 ((KMS)

      Bez zvěstován Ježíše a mluvení o Něm a jemnování Ho nejde přivést lidi ke spáse.
      "Ale jak mohou vzývat toho, v něhož neuvěřili? A jak mohou uvěřit v toho, o kom neslyšeli? A jak mohou slyšet bez toho, kdo hlásá?" Římanům 10,14

      Matouš 10,32-33 " Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i já přiznám před svým Otcem v nebi, kdo mě však zapře před lidmi, toho i já zapřu před svým Otcem v nebi."

      Vymazat
    4. "Bez zvěstován Ježíše a mluvení o Něm a jemnování Ho nejde přivést lidi ke spáse."
      To máte pravdu. Proto rád chodím na mši svatou.

      Vymazat
    5. A co tam prosím zvěstujete a hlavně komu?I Ježíš prohlásil..„Lékaře nepotřebují zdraví, ale nemocní. Nepřišel jsem pozvat spravedlivé, ale hříšníky.“(Mk 2,17) Neměl by jste s tím zvěstováním vyjít ven mezi lidi?Ovšem pokud Ježíše neznáte a nemáte Ho ve svém srdci,není Vašim Pánem,těžko o Něm můžete mluvit..

      Vymazat
    6. add) Tomáš PavelApr 11, 2012 10:38 PM

      "Bez zvěstován Ježíše a mluvení o Něm a jemnování Ho nejde přivést lidi ke spáse."
      To máte pravdu. Proto rád chodím na mši svatou.
      -------------
      Zvěstujete Ježíše věřícím? Nemáme zvěstovat Ježíše nevěřícím?
      "Stačí, aby žák byl jako jeho učitel a sluha jako jeho pán. .... Co vám říkám ve tmě, povězte na světle; a co slyšíte v soukromí, hlásejte ze střech." Matouš 10,25a a 27

      Ježíš také kázal nevěřícím, kdekoliv a kdykoliv, a my máme být jako On

      Vymazat
    7. "VeritasinBibliaApr 12, 2012 07:36 AM
      A co tam prosím zvěstujete a hlavně komu?I Ježíš prohlásil..„Lékaře nepotřebují zdraví, ale nemocní. Nepřišel jsem pozvat spravedlivé, ale hříšníky.“(Mk 2,17) Neměl by jste s tím zvěstováním vyjít ven mezi lidi?Ovšem pokud Ježíše neznáte a nemáte Ho ve svém srdci,není Vašim Pánem,těžko o Něm můžete mluvit.."

      Nikoli, vážené nepřátelo Ježíše Krista. Ježíš chodil za svého pozemského života do Božího chrámu. Proto je dobré Ho následovat stejným skutkem. Boží Slovo a křesťanský život se má odrážet především ve skutcích, nikoli v honosných slovech podle vzoru Panny Marie: "L 2,51 Pak se s nimi vrátil do Nazareta a poslouchal je. Jeho matka uchovávala to vše ve svém srdci." a - jak se můžete dočíst - po vzoru Ježíše máme poslouchat i Pannu Marii.

      Vymazat
    8. Naštěstí Bůh nesídlí v chrámech zbudovaných lidskýma rukama..Skutky 7,48-50 "Avšak Nejvyšší nepřebývá v chrámech, vystavěných lidskýma rukama, jak praví prorok:
      Mým trůnem je nebe a země podnoží mých nohou! Jaký chrám mi můžete vystavět, praví Hospodin, a je vůbec místo, kde bych mohl spočinout?
      Což to všechno nestvořila má ruka?"
      Opakuji,k čemu to je ,to Vaše chození na mši..komu tam zvěstujete Ježíše?

      Vymazat
    9. Opakujte si, co chcete, to je Vaše věc.

      Vymazat
    10. add) Tomáš PavelApr 12, 2012 01:28 PM

      "VeritasinBibliaApr 12, 2012 07:36 AM
      A co tam prosím zvěstujete a hlavně komu?I Ježíš prohlásil..„Lékaře nepotřebují zdraví, ale nemocní. Nepřišel jsem pozvat spravedlivé, ale hříšníky.“(Mk 2,17) Neměl by jste s tím zvěstováním vyjít ven mezi lidi?Ovšem pokud Ježíše neznáte a nemáte Ho ve svém srdci,není Vašim Pánem,těžko o Něm můžete mluvit.."

      Nikoli, vážené nepřátelo Ježíše Krista. Ježíš chodil za svého pozemského života do Božího chrámu. Proto je dobré Ho následovat stejným skutkem. Boží Slovo a křesťanský život se má odrážet především ve skutcích, nikoli v honosných slovech podle vzoru Panny Marie: "L 2,51 Pak se s nimi vrátil do Nazareta a poslouchal je. Jeho matka uchovávala to vše ve svém srdci." a - jak se můžete dočíst - po vzoru Ježíše máme poslouchat i Pannu Marii.
      ----------------
      Ježíš v sobotu chodil do synagóg zvěstovat Boha Otce, ale zvěstoval ho mimo synagógy i ve všedních dnech a nám přikázal dělat to samé. Nechápu jak můžete tvrdit, že VeritasinBiblia je nepřítelem Ježíše, když celou dobu staví na Ježíši, na Božím Slově i na tom, že se má chodit do církve na shromáždění Božího lidu.

      Je blbost, že máme poslouchat pannu Marii, to nikde v Písmu není ani nás to Ježíš nikde neučil, naopak apoštol Petr nás nabádal, poslouchat Boha a ne lidi "Petr a apoštolové odpověděli: „Boha je třeba poslouchat více než lidi." (Skutky 5,29)

      Vymazat
    11. add) VeritasinBibliaApr 13, 2012 09:55 AM

      Naštěstí Bůh nesídlí v chrámech zbudovaných lidskýma rukama..Skutky 7,48-50 "Avšak Nejvyšší nepřebývá v chrámech, vystavěných lidskýma rukama, jak praví prorok:
      Mým trůnem je nebe a země podnoží mých nohou! Jaký chrám mi můžete vystavět, praví Hospodin, a je vůbec místo, kde bych mohl spočinout?
      Což to všechno nestvořila má ruka?"
      Opakuji,k čemu to je ,to Vaše chození na mši..komu tam zvěstujete Ježíše?

      add) Tomáš PavelApr 13, 2012 10:50 AM

      Opakujte si, co chcete, to je Vaše věc.
      ----------------

      Opakujeme Boží Slovo je absolutní pravda!!!!!

      Vymazat
  3. Aha,to znamená,že nemůžete prohlásit,že Ježíš je Vašim Pánem?
    Matouš 10,32-33 " Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i já přiznám před svým Otcem v nebi,
    kdo mě však zapře před lidmi, toho i já zapřu před svým Otcem v nebi."

    V podstatě to tedy znamená,že nemáte Ducha Svatého.."Proto vám zdůrazňuji, že žádný, kdo mluví z Ducha Božího, neřekne: „Ježíš buď proklet,“ a že nikdo nemůže říci: „Ježíš je Pán,“ leč v Duchu svatém." 1.Kor 12,3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to prohlašuji a rád - ale ne na stupidní příkazy nějakého anonyma na internetu, víme?

      Vymazat
    2. Nikdo Vám nic nepřikazuje,Vaše slova Vás usvědčují sama..Bojíte se prohlásit,že Ježíš je Vašim Pánem..a nezáleží na mém jméně,Vy si budete vždy hledat výmluvy,abyste to nemusel udělat..
      Matouš 10,32-33 " Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i já přiznám před svým Otcem v nebi,
      kdo mě však zapře před lidmi, toho i já zapřu před svým Otcem v nebi."

      Vymazat
    3. A umíte ještě něco jiného, než provokace a pokusy o osobní útoky, když nemáte rozumné argumenty?

      Vymazat
    4. Matouš 7,21 v kontextu
      — O pravém učedníku
      21 Ne každý, kdo mi říká ‚Pane, Pane‘, vejde do království nebeského; ale ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích.
      22 Mnozí mi řeknou v onen den: ‚Pane, Pane, což jsme ve tvém jménu neprorokovali a ve tvém jménu nevymítali zlé duchy a ve tvém jménu neučinili mnoho mocných činů?‘
      23 A tehdy jim prohlásím: ‚Nikdy jsem vás neznal; jděte ode mne, kdo se dopouštíte nepravosti.‘

      Vymazat
    5. A činit vůli nebeského Otce zřejmě znamená vstoupit do římskokatolické církve,neboť mimo ni není spásy,není-liž pravda? Jen nevím,kde je to v Písmu..

      Vymazat
    6. Tak si to laskavě najděte v komentářích u P. Jaroslava. Tam máte mnoho fundovaných odpovědí, protože to je teologicky velice vzdělaný kněz. A je tam i odkaz na verš v Písmu. Chce to jen nelenošit a vzdělávat se. Lenost je jedním z hlavních hříchů, který nevede ke spáse, ale do záhuby.

      Vymazat
    7. Nevím,proč to musím hledat v desítkách článků p .Jana,když mi to jednoduše můžete napsat Vy..ale Vy to nevíte a kromě toho jste zbabělec,bojíte se odpovědět na jakoukoliv otázku z jednoho prostého důvodu-neznáte odpověď!!

      "Avšak zbabělci, nevěrní, nečistí, vrahové, cizoložníci, zaklínači, modláři a všichni lháři najdou svůj úděl v jezeře, kde hoří oheň a síra. To je ta druhá smrt." Zjevení Janovo 21,8 (ČEP)
      "Avšak bázliví, nevěřící, ti, kdo propadli modlářské ohavnosti, vrahové, smilníci, kouzelníci, modloslužebníci a všichni lháři mají svůj díl v jezeře, které hoří ohněm a sírou, což je smrt druhá."Zj 21,8 (KMS)

      Vymazat
    8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    9. Na jednoduchou otázku jednoduchá odpověď - nejsem Váš poskok. Ale chápu Vás a nezávidím. Boj s pubertou je někdy hodně těžký, ale ani já jsem to neměl jednoduché. No vidíte - a tohle je jeden z části kříže, který máme nést za Kristem - viz Mt 16,24 a Mk 8,34 např zde: http://www.bibleserver.com/search/CEP/vezmi%20k%C5%99%C3%AD%C5%BE/1 a zkuste ten vyhledávač taky používat, když Vás zajímá, co kde v Písmu je - jak jsem říkal - lenost není rozhodně ovocem Ducha Svatého. Hezký den přeji.

      Vymazat
    10. add) Tomáš PavelApr 14, 2012 02:38 AM

      Na jednoduchou otázku jednoduchá odpověď - nejsem Váš poskok. Ale chápu Vás a nezávidím. Boj s pubertou je někdy hodně těžký, ale ani já jsem to neměl jednoduché. No vidíte - a tohle je jeden z části kříže, který máme nést za Kristem - viz Mt 16,24 a Mk 8,34 např zde: http://www.bibleserver.com/search/CEP/vezmi%20k%C5%99%C3%AD%C5%BE/1 a zkuste ten vyhledávač taky používat, když Vás zajímá, co kde v Písmu je - jak jsem říkal - lenost není rozhodně ovocem Ducha Svatého. Hezký den přeji.
      ------------------------------
      Bibli máme i v knižní podobě a v ní denodenně čteme a proto mnohé verše známe ....

      Jelikož nejste schopen dokázat Váš argument, že odpověď je na blogu pana Jaroslav (není tam), jinak by jste nás hravě usvědčil totuo odpovědí, ale sám odpovědi neznáte, krom toho jediného veše, že ne každý kdo mi říká Pane Pane, vejde do Božího království, nebojte dokonce anoi ten, kdo mu Pane neříká vůbec do toho království nevejde.... Pokud Ježíš není Pánem našich životů, jakákoliv náboženská aktivita je nám prd platná .....

      Vymazat
  4. Quote:
    Zmrtvýchvstání je doloženo i v nebiblických křesťanských písemnostech. V tzv. apoštolském vyznání víry, protože má původ v době apoštolů, je tato pravda obsažena ve slovech "...třetího dne vstal z mrtvých." Písmo svaté(bible) popisuje na řadě míst setkání apoštolů se zmrtvýchvstalým Ježíšem Kristem. Jsou evangelia pravdivá a zaslouží si naši víru, souhlas s tím, co popisují a svědectvím, jež podávají? Ten, kdo volá po důkazech, by měl vyžadovat důkazy podobné jako u každé další písemnosti. Pokud tak učiní, pak musí mít na paměti, že např. při četbě o bitvě na Bílé hoře a jiném se téměř nevolá: "Kde jsou důkazy?" "Ať lidé dokáží, že tak, jak je to zapsáno, to skutečně bylo." (P. Jaroslav Jan zde http://liturgickeotazky.blogspot.com/2012/04/co-plati-u-zmrtvychvstani.html)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš PavelApr 13, 2012 12:10 AM

      Quote:
      Zmrtvýchvstání je doloženo i v nebiblických křesťanských písemnostech. V tzv. apoštolském vyznání víry, protože má původ v době apoštolů, je tato pravda obsažena ve slovech "...třetího dne vstal z mrtvých." Písmo svaté(bible) popisuje na řadě míst setkání apoštolů se zmrtvýchvstalým Ježíšem Kristem. Jsou evangelia pravdivá a zaslouží si naši víru, souhlas s tím, co popisují a svědectvím, jež podávají? Ten, kdo volá po důkazech, by měl vyžadovat důkazy podobné jako u každé další písemnosti. Pokud tak učiní, pak musí mít na paměti, že např. při četbě o bitvě na Bílé hoře a jiném se téměř nevolá: "Kde jsou důkazy?" "Ať lidé dokáží, že tak, jak je to zapsáno, to skutečně bylo." (P. Jaroslav Jan zde http://liturgickeotazky.blogspot.com/2012/04/co-plati-u-zmrtvychvstani.html)
      -------------
      pro mne je Ježíš živým Bohem, jako Jeho Otec, protože nepotřebuji důkaz, že vstal z mrtvých, jen mnozí věří, že stále trpí a je na kříži, což je satanova lež

      Vymazat
  5. add) Tomáš PavelApr 13, 2012 10:48 AM

    Tak si to laskavě najděte v komentářích u P. Jaroslava. Tam máte mnoho fundovaných odpovědí, protože to je teologicky velice vzdělaný kněz. A je tam i odkaz na verš v Písmu. Chce to jen nelenošit a vzdělávat se. Lenost je jedním z hlavních hříchů, který nevede ke spáse, ale do záhuby.
    ----------------
    Nikde to tam není.

    OdpovědětVymazat
  6. "Všechna Boží řeč je protříbená, on je štítem těch, kteří se k němu utíkají. K jeho slovům nic nepřidávej, jinak tě potrestá a budeš shledán lhářem" Přísloví 30,5-6

    Kdo je Božím Slovem? Je to sám Ježíš:

    "Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží. Na plášti a na boku má napsáno jméno: Král králů a Pán pánů" Zjevení 19,13 a 18

    OdpovědětVymazat
  7. add) VeritasinBibliaApr 13, 2012 09:49 AM

    A činit vůli nebeského Otce zřejmě znamená vstoupit do římskokatolické církve,neboť mimo ni není spásy,není-liž pravda? Jen nevím,kde je to v Písmu..
    Vymazat
    Tomáš PavelApr 13, 2012 10:48 AM

    Tak si to laskavě najděte v komentářích u P. Jaroslava. Tam máte mnoho fundovaných odpovědí, protože to je teologicky velice vzdělaný kněz. A je tam i odkaz na verš v Písmu. Chce to jen nelenošit a vzdělávat se. Lenost je jedním z hlavních hříchů, který nevede ke spáse, ale do záhuby.
    -------------
    Chcete tím říci,že mimo římskokatolickou církev skutečně není spásy?

    OdpovědětVymazat
  8. Největší radost mám, když napíšu několik slov a protivníka to přinutí psát slohové práce.

    "Chcete tím říci,že mimo římskokatolickou církev skutečně není spásy?"
    Já jen poslouchám, co říká Kristus o jednom křtu ve jménu Otce, Syna a Ducha Svatého. A to není Váš problém, protože tolik nenávisti vůči římským katolíkům, co na tomto blogu předvádíte, nemá s Písmem, Bohem, křesťanstvím ani s Duchem Svatým naprosto nic společného. Křesťanství totiž není fanatismus, ale vztah lásky k živému Bohu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš PavelApr 14, 2012 06:50 AM

      Největší radost mám, když napíšu několik slov a protivníka to přinutí psát slohové práce.

      "Chcete tím říci,že mimo římskokatolickou církev skutečně není spásy?"
      Já jen poslouchám, co říká Kristus o jednom křtu ve jménu Otce, Syna a Ducha Svatého. A to není Váš problém, protože tolik nenávisti vůči římským katolíkům, co na tomto blogu předvádíte, nemá s Písmem, Bohem, křesťanstvím ani s Duchem Svatým naprosto nic společného. Křesťanství totiž není fanatismus, ale vztah lásky k živému Bohu.
      -------------
      Alespoň si přečtete i jiné verše z Písma než kdo my říká Pana Pane....

      Ježíš nikde neřekl, že spása je v Církvi, ale apoštol Pavel i Petr tvrdil, že je v Ježíši, takže mimo církev.....
      Opakuji již poněkolikáte, já miluji katolíky, modlím se za ně, a nemám proti nim vůbec nic, a pokud pane Tomáši nacházíte něco zde na tomto blogu, co uráží učení římskokatolické církve, protože tak hovoří Slovo, tak to probírejte s Bohem proč ve svém Slově tvrdí něco jiného než to učení, al enení to mířeno proti římksokatlolíkům.....
      Ano ale vztah s živým netrpícím Ježíšem, plný lásky a milosrdenství
      "Všechna Boží řeč je protříbená, on je štítem těch, kteří se k němu utíkají. K jeho slovům nic nepřidávej, jinak tě potrestá a budeš shledán lhářem" Přísloví 30,5-6

      Vymazat
  9. Nevím proč mi zdejší prostředí připomíná tohle místo v Písmu - jakákoli podobnost čistě náhodná:

    — Ježíš před Pilátem
    28 Od Kaifáše vedli Ježíše do místodržitelského paláce. Bylo časně zrána. Židé sami do paláce nevešli, aby se neposkvrnili a mohli jíst velikonočního beránka. 29 Pilát vyšel k nim ven a řekl: „Jakou obžalobu vznášíte proti tomu člověku?“ 30 Odpověděli: „Kdyby nebyl zločinec, nebyli bychom ti ho vydali.“ 31 Pilát jim řekl: „Vezměte si ho vy a suďte podle svého zákona!“ Židé mu odpověděli: „Nám není dovoleno nikoho popravit.“ 32 To aby se naplnilo slovo Ježíšovo, kterým naznačil, jakou smrtí má zemřít. 33 Pilát vešel opět do svého paláce, zavolal Ježíše a řekl mu: „Ty jsi král židovský?“ 34 Ježíš odpověděl: „Říkáš to sám od sebe, nebo ti to o mně řekli jiní?“ 35 Pilát odpověděl: „Jsem snad žid? Tvůj národ a velekněží mi tě vydali. Čím ses provinil?“ 36 Ježíš řekl: „Moje království není z tohoto světa. Kdyby mé království bylo z tohoto světa, moji služebníci by bojovali, abych nebyl vydán Židům; mé království však není odtud.“ 37 Pilát mu řekl: „Jsi tedy přece král?“ Ježíš odpověděl: „Ty sám říkáš, že jsem král. Já jsem se proto narodil a proto jsem přišel na svět, abych vydal svědectví pravdě. Každý, kdo je z pravdy, slyší můj hlas.“ 38 Pilát mu řekl: „Co je pravda?“ Po těch slovech vyšel opět k Židům a řekl jim: „Já na něm žádnou vinu nenalézám. 39 Je zvykem, že vám o Velikonocích propouštím na svobodu jednoho vězně. Chcete-li, propustím vám toho židovského krále.“ 40 Na to se dali do křiku: „Toho ne, ale Barabáše!“ Ten Barabáš byl vzbouřenec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jste se v tom našel, proto Vás to tak oslovilo, protože já zde vyvyšuji Boží Slovo a živého Ježíše

      Vymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)