sobota 7. dubna 2012

Každé zjevení rozsuzujte na základě Písma

Podívejme se do Písma, ať samo určí, zda je zjevení od Boha či ne

 

"Nejnovější Poselství z Medžugorje, 2. dubna 2012 [O] - Zjevení Panny Marie pro vizionářku Mirjanu" http://www.medjugorje.ws/cs/#latest-message

Mirjana during an apparition
Drahé děti, Jako Královna míru chci vám, svým dětem, dát mír, pravý mír, který přichází skrze srdce mého božského Syna. Jako matka prosím, aby ve vašich srdcích zavládla moudrost, pokora a dobrota, aby zavládl mír, aby zavládl můj Syn. Když můj Syn bude vladař ve vašich srdcích, budete moci pomoci druhým, aby ho poznali. Když vás nebeský mír ovládne, poznají ho ti, kteří ho hledají na špatných místech a způsobují tím bolest mému mateřskému srdci. Děti moje, budu mít velikou radost, když uvidím, že přijímáte moje slova a že mne chcete následovat. Nebojte se, nejste samy. Dejte mi své ruce a já vás povedu. Nezapomínejte na svoje pastýře. Modlete se, aby stále byli v myšlenkách s mým Synem, který je pozval, aby o něm svědčili. Děkuji vám.
Co praví Písmo:
1) Ježíš sám říká: "Nemyslete si, že jsem přišel na zem uvést pokoj; nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč" Matouš 10,34 (KMS)
  (...... dát mír, pravý mír, který přichází skrze srdce mého božského Syna.)
 "Neboť jsem přišel postavit syna proti jeho otci, dceru proti matce, snachu proti tchyni; a ‚nepřítelem člověka bude jeho vlastní rodina‘. Kdo miluje otce nebo matku víc nežli mne, není mne hoden; kdo miluje syna nebo dceru víc nežli mne, není mne hoden. Kdo nenese svůj kříž a nenásleduje mne, není mne hoden. Kdo nalezne svůj život, ztratí jej; kdo ztratí svůj život pro mne, nalezne jej" Matouš 10,35-39 (KMS)
Jak může uvádět mír a zároveň meč?  Jedno z toho není pravda.

2) "Kdykoli se však člověk obrátí k Pánu Ježíši, je závoj odstraněn. Ten Pán je Duch. Kde je Duch Pánův, tam je svoboda. A my všichni, spatřujíce s odhalenou tváří Pánovu slávu jako v zrcadle, jsme proměňováni v týž obraz, od slávy k slávě, jako od Pána Ducha." 2 Korintským 3,16-18  (KMS)
"Neboť Bůh, který řekl: ‚Z temnoty zazáří světlo,‘ zazářil v našich srdcích, aby osvítil lidi poznáním Boží slávy v osobě Ježíše Krista" 2 Korintským 4,6  (KMS)
....... Když můj Syn bude vladař ve vašich srdcích, budete moci pomoci druhým, aby ho poznali. 
Zde lze souhlasit, pokud nikdo další nebude vládnout našemu životu, než Ježíš Kristus
3) Koho jediného nemáme zarmucovat?
"A nezarmucujte Ducha Svatého Božího, jímž jste byli zapečetěni ke dni vykoupení." 
Efezským 4,30 (KMS)
(........... způsobují tím bolest mému mateřskému srdci.)
  
4) Je přece jediný Bůh a jediný prostředník mezi Bohem a lidmi, člověk Kristus Ježíš" 1 Timoteovi 2:5 "Tehdy Ježíš řekl svým učedníkům: „Chce-li kdo jít za mnou, ať zapře sám sebe, vezme svůj kříž a následuje mne." Matouš 16,24 (KMS)
( ......Děti moje, budu mít velikou radost, když uvidím, a že mne chcete následovat)
5) Ježíš řekl: "A hle, já jsem s vámi po všechny dny až do skonání tohoto věku. Amen.“  Matouš 28,20 (KMS) "Ježíš mu odpověděl: „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo, a můj Otec ho bude milovat; přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek" Jan 14,23 Takže kdo je s námi?   
(........Nebojte se, nejste samy)
6) Hospodin Bůh říká, že nás povede: "Povedu slepé cestou, kterou neznali, dám jim kráčet stezkami, které neznali. Temnotu před nimi proměním ve světlo a hrbolatá místa v rovinu. Toto jsou věci, které učiním a kterých nezanechám." Izajáš 42,16(KMS)
(.......Dejte mi své ruce a já vás povedu)

Boží Slovo je naším filtrem
Jak si můžeme být jisti, že tyto projevy jsou původem od Boha? Jak můžeme testovat tato zjevení, abychom se přesvědčili, že jsou skutečně tak přívětivá, jakými se zdají být? Musíme vše vyhodnocovat podle Božího Slova „Všechno prověřujte (zkušujte, přezkoumávejte, rozeznávejte); dobrého se držte“ (1 Tesalonickým 5,21). Bible je skutečně slovo od Boha a je našim jediným zdrojem, skrze který lze filtrovat jakékoliv duchovní tvrzení. „Posvěť je svou pravdou; tvé slovo je pravda.“ (Jan 17:17).
 

32 komentářů:

  1. Jistěže jsou zjevení od Boha. Jak jinak vysvětlujete Zjevení svatého Jana? Prosím Vás snažně - nechtě už těch nesmyslů dokazovat z Bible něco, co se děje po jejím sepsání. Copak nevidíte, jak to je trapné?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš PavelApr 7, 2012 05:21 PM

      Jistěže jsou zjevení od Boha. Jak jinak vysvětlujete Zjevení svatého Jana? Prosím Vás snažně - nechtě už těch nesmyslů dokazovat z Bible něco, co se děje po jejím sepsání. Copak nevidíte, jak to je trapné?
      ----------------------------
      Zjevení Jan je zapsáno v Písmu a jeho poslední slova zněla: "Já dosvědčuji každému, kdo slyší slova proroctví této knihy: Kdo k nim něco přidá, tomu přidá Bůh ran popsaných v této knize. A jestliže kdo ubere ze slov knihy tohoto proroctví, tomu Bůh odejme podíl na stromu života a místo ve svatém městě, jak se o nich píše v této knize." Zjevení 22,18-19

      A druhá velice zásadní věc je, že Boží ANO je ANO a NE je NE, proto nemůže tvrdit, že Ježíš přináší mír, když Ježíš sám pronesl, že přináší meč. Právě Písmo nám má ukázat, že proroctví je falešné.....protože nesedí s tím, co je v Písmu.

      Nebo chcete říci, že Ježíš LHAL?

      Vymazat
    2. "Nebo chcete říci, že Ježíš LHAL?"
      @Nikoli - Vy bludaříte a polopravdíte.

      Vymazat
    3. add)Tomáš PavelApr 8, 2012 11:27 AM

      "Nebo chcete říci, že Ježíš LHAL?"
      @Nikoli - Vy bludaříte a polopravdíte.
      --------------------
      Tak mi to vysvětlete, přináší Ježíš mír, nebo meč?
      Co je pravda a co lež?

      PS: "Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží." Zjevení 19,13

      JEHO JMÉNO J ESLOVO BOŽÍ!!!!!!!!!!!!!!!!

      Vymazat
  2. Ale jinak oceňuji čas a mistrovství s jakým se tu staví Písmo do role opozice proti čemukoliv, co není shodné s osobním stanoviskem pisatelete (stále o něm nevíme, zda je muž či žena - jak tajemné) tohoto blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. add) Tomáš PavelApr 7, 2012 06:04 PM

      Ale jinak oceňuji čas a mistrovství s jakým se tu staví Písmo do role opozice proti čemukoliv, co není shodné s osobním stanoviskem pisatelete (stále o něm nevíme, zda je muž či žena - jak tajemné) tohoto blogu.
      ----------------

      Písmo zde stavím, jen proti lživým slovům lidí .... Sola Scriptura ..... Boží Slovo jedinou autoritou

      Nejde zde o mne, ale o Ježíše, proto není důležitý pisatel, ale ten, o kterém se píše, JEŽÍŠ

      Vymazat
    2. "Písmo zde stavím, jen proti lživým slovům lidí .... Sola Scriptura ..... Boží Slovo jedinou autoritou"
      Umíte jednoduše odpovědět na tyto poměrně jednoduché otázky?
      a) Podle jakých kritérií vytváříte okruh lidí, kteří mají "lživá slova"?
      b) Kdo Vás tímto úkolem pověřil?
      c) Jaké "pravdivé skupiny lidí" jste mluvčí?
      d) Na jakém základě z tohoto okruhu lidí vyjímáte především sebe, ač jsem Vám mnohokrát dokázal, že je zde velké množství Vašich výroků a článků velice pochybných? Jde snad o výjimku z pravidel způsobem "zákon se nevztahuje na zákonodárce"?

      Vymazat
    3. add)
      Tomáš PavelApr 8, 2012 10:59 AM

      "Písmo zde stavím, jen proti lživým slovům lidí .... Sola Scriptura ..... Boží Slovo jedinou autoritou"
      Umíte jednoduše odpovědět na tyto poměrně jednoduché otázky?
      a) Podle jakých kritérií vytváříte okruh lidí, kteří mají "lživá slova"?
      b) Kdo Vás tímto úkolem pověřil?
      c) Jaké "pravdivé skupiny lidí" jste mluvčí?
      d) Na jakém základě z tohoto okruhu lidí vyjímáte především sebe, ač jsem Vám mnohokrát dokázal, že je zde velké množství Vašich výroků a článků velice pochybných? Jde snad o výjimku z pravidel způsobem "zákon se nevztahuje na zákonodárce"?
      ---------------
      Proč mám odpovídat na Vaše otázky, když jste se ani jednou neuráčl odpovědět na naše???? Ale nejsem Vy, takže odpovím:

      a) Podle jakých kritérií vytváříte okruh lidí, kteří mají "lživá slova"?
      TI KDO POPÍRAJÍ BOŽÍ SLOVO, JEŽÍŠE A JEHO DÍLO NA KŘÍŽI A UČÍ LŽIVÝM DOGMATŮM.....
      "Proč mou (Ježíšovou) řeč nechápete? Proto, že nemůžete snést mé slovo. Váš otec je ďábel a vy chcete dělat, co on žádá. On byl vrah od počátku a nestál v pravdě, poněvadž v něm pravda není. Když mluví, nemůže jinak než lhát, protože je lhář a otec lži." Jan 8,43-44
      Jan 8,47 "Kdo je z Boha, slyší Boží řeč. Vy proto neslyšíte, že z Boha nejste.“

      b) Kdo Vás tímto úkolem pověřil?
      "Před Bohem a Kristem Ježíšem, který bude soudit živé i mrtvé, tě zapřísahám pro jeho příchod a jeho království: Hlásej slovo Boží, ať přijdeš vhod či nevhod, usvědčuj,domlouvej, napomínej v trpělivém vyučování. Neboť přijde doba, kdy lidé nesnesou zdravé učení, a podle svých choutek si seženou učitele, kteří by vyhověli jejich přáním. Odvrátí sluch od pravdy a přikloní se k bájím. Avšak ty buď ve všem střízlivý, snášej útrapy, konej dílo zvěstovatele evangelia a cele se věnuj své službě. " 2Tim 4,1-5

      c) Jaké "pravdivé skupiny lidí" jste mluvčí?
      Jen dvě církve tvdí že jsou ty pravé a to Jehovisté a Římskokatolíci...
      Já jsem učedník Pána Ježíše Krista a nejsem mluvčí žádné skupiny lidí, ale jen obhajuji pravdu Božího Slova

      d) Na jakém základě z tohoto okruhu lidí vyjímáte především sebe, ač jsem Vám mnohokrát dokázal, že je zde velké množství Vašich výroků a článků velice pochybných? Jde snad o výjimku z pravidel způsobem "zákon se nevztahuje na zákonodárce"?
      LŽETE A VY TO VÍTE, NEDOKÁZAL JSTE JEDINOU PRAVDU Z BOŽÍHO SLOVA VYVRÁTIT, protože já stavím jedině na Písmu....(asi z Vašich komentářů udělám článek, ať je jasné co jste vůbec dokázal... máte zájem?)

      Zjevení 19,13 "Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží. "

      Vymazat
    4. Vy si můžete na svém osobním blogu přece dělat, co chcete "nejsem mluvčí žádné skupiny lidí". Já jsem dokázal hodně z oblasti, že jste naprosto mimo křesťanství (svévolně se nazýváte Kristovým učedníkem) Vy to pouze tvrdošíjně popíráte bez jakýchkoliv podkladů a důkazů. A hlavně - a to především - popíráte vlastní prohlášení o komentářích:

      "Zde je možno svobodně vyjádřit svůj názor i když se liší od mého, jen prosím o slušnost, držte se pravidla, jak chcete, aby se druzí chovali k vám, tak vy se chovejte k nim."

      Další Vaše lež a prohnanost:
      "Jen dvě církve tvdí že jsou ty pravé a to Jehovisté a Římskokatolíci...
      Já jsem učedník Pána Ježíše Krista a nejsem mluvčí žádné skupiny lidí, ale jen obhajuji pravdu Božího Slova"
      Opakovaně jste v komentářích uznalo, že Ježíš Kristus založil svoji Církev. Tímto prohlášením jasně popíráte Písmo. Tvrzením "ale jen obhajuji pravdu Božího Slova" jste naprosto mimo Kristovu Církev, takže jde pouze a jen o Vaše soukromé názory a náhledy nesouvisející nijak s Písmem. Zatímco se na tohle Vaše jednání plně vztahují všechny verše Písma o svévolnících. Jste v křeči a nikoliv v Bohu a Jeho Slově. Klidně si z mých komentářů nadělejte článků, kolik libo. Ale tím nic nedokážete, protože Vy neumíte nic jiného, než rebelovat, protestovat, otáčet Boží Slovo podle větrné korouhve a už vůbec neumíte diskutovat ve skutečné svobodě Božích dětí. Já chápu, že Vás to vytáčí, ale bez přijetí plné pravdy se budete vytáčet v křeči asi napořád. Je mi Vás upřímně líto, ale mohu se za Vás už jen modlit. A ještě něco; na blogu P. Jaroslava je Vaše pozvánka na tento blog. Vaše komentáře a články plné hulvátství vůči Kristově římskokatolické církvi svědčí pouze a jen ve Váš neprospěch.

      Žijte, jak umíte, protože Vám, coby svévolníkovi, už nic jiného, než vlastní nápady nezbývají.

      Ježíš Kristus řekl:
      Mt 5,44 Já však vám pravím: Milujte své nepřátele a modlete se za ty, kdo vás pronásledují,
      L 6,27 Ale vám, kteří mě slyšíte, pravím: Milujte své nepřátele. Dobře čiňte těm, kteří vás nenávidí.
      L 6,35 Ale milujte své nepřátele; čiňte dobře, půjčujte a nic nečekejte zpět. A vaše odměna bude hojná: budete syny Nejvyššího, neboť on je dobrý k nevděčným i zlým.
      A protože já rád činím nepřátelům dobře, žehnám Vám In nomine Patris et Filii et Spiritus sancti v souladu s dalším Kristovým Slovem:
      Mt 28,19 Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého.
      Vám stačí jen "jméno Ježíš". Ke správnému křtu je třeba celé Boží Trojice.

      /všechny citace Písma jsem použil z ekumenického překladu Bible www.bibleserver.com/

      Vymazat
    5. add) Tomáš PavelApr 8, 2012 04:40 PM

      Vy si můžete na svém osobním blogu přece dělat, co chcete "nejsem mluvčí žádné skupiny lidí". Já jsem dokázal hodně z oblasti, že jste naprosto mimo křesťanství (svévolně se nazýváte Kristovým učedníkem) Vy to pouze tvrdošíjně popíráte bez jakýchkoliv podkladů a důkazů. A hlavně - a to především - popíráte vlastní prohlášení o komentářích:
      -------------
      Pokud Boží Slovo není podklad ani důkaz, tak nevěříte Bohu, kterému já sloužím a to Jeho Synu Ježíš Kristu, tomu ukřižovánému a zmrtvých vstalému, jenž sedí po pravicí Boží a jehož jedno z jmen je Boží Slovo.
      "Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží. " Zj 19,13

      PRÁVĚ JSTE PŘIZNAL, ŽE BOŽÍM SLOVEM POHRDÁTE, A NENÍ DOSTATEČNÝM DŮKAZEM ŽIVÉHO BOHA.

      Vymazat
    6. ADD) Tomáš PavelApr 8, 2012 04:40 PM

      .........Další Vaše lež a prohnanost:
      "Jen dvě církve tvdí že jsou ty pravé a to Jehovisté a Římskokatolíci...
      Já jsem učedník Pána Ježíše Krista a nejsem mluvčí žádné skupiny lidí, ale jen obhajuji pravdu Božího Slova"
      Opakovaně jste v komentářích uznalo, že Ježíš Kristus založil svoji Církev. Tímto prohlášením jasně popíráte Písmo. Tvrzením "ale jen obhajuji pravdu Božího Slova" jste naprosto mimo Kristovu Církev, takže jde pouze a jen o Vaše soukromé názory a náhledy nesouvisející nijak s Písmem. Zatímco se na tohle Vaše jednání plně vztahují všechny verše Písma o svévolnících. Jste v křeči a nikoliv v Bohu a Jeho Slově. Klidně si z mých komentářů nadělejte článků, kolik libo. Ale tím nic nedokážete, protože Vy neumíte nic jiného, než rebelovat, protestovat, otáčet Boží Slovo podle větrné korouhve a už vůbec neumíte diskutovat ve skutečné svobodě Božích dětí. Já chápu, že Vás to vytáčí, ale bez přijetí plné pravdy se budete vytáčet v křeči asi napořád. Je mi Vás upřímně líto, ale mohu se za Vás už jen modlit. A ještě něco; na blogu P. Jaroslava je Vaše pozvánka na tento blog. Vaše komentáře a články plné hulvátství vůči Kristově římskokatolické církvi svědčí pouze a jen ve Váš neprospěch.
      -----------------
      Ano Ježíš je základem a hlavou círvke, ale určitě nezaložil církev Říma.... sbory vznikaly jak lidé uvěřili a nesly název města, kde vznikly, proto to byla církev všeobecná...KRISTOVCI

      Pokud Boží Svlovo Vás tak irituje, a usvědčuje, že Vaše víra na Nšm nestojí, tak raději tyto články nečtěte, protože Boží Slovo je autoritou těch, kdo Boha milují....Vy si jděte věřit v boha dogmat popírající Boží Slovo, tzn. Boha samotného

      "Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží. " Zj 19,13

      Vymazat
    7. add) ADD) Tomáš PavelApr 8, 2012 04:40 PM
      .......
      Žijte, jak umíte, protože Vám, coby svévolníkovi, už nic jiného, než vlastní nápady nezbývají.

      Ježíš Kristus řekl:
      Mt 5,44 Já však vám pravím: Milujte své nepřátele a modlete se za ty, kdo vás pronásledují,
      L 6,27 Ale vám, kteří mě slyšíte, pravím: Milujte své nepřátele. Dobře čiňte těm, kteří vás nenávidí.
      L 6,35 Ale milujte své nepřátele; čiňte dobře, půjčujte a nic nečekejte zpět. A vaše odměna bude hojná: budete syny Nejvyššího, neboť on je dobrý k nevděčným i zlým.
      A protože já rád činím nepřátelům dobře, žehnám Vám In nomine Patris et Filii et Spiritus sancti v souladu s dalším Kristovým Slovem:
      Mt 28,19 Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého.
      Vám stačí jen "jméno Ježíš". Ke správnému křtu je třeba celé Boží Trojice.
      ----------------

      Děkuji konečně mi žehnáte a nejen proklínáte, ale začínáte plnit Ježíšovy příkazy....
      "Ježíš Kristus je tentýž včera i dnes i na věky." Židům 13,8 Věřím v živého Boha a proto je stále stejný! Není potřeba nic přidávat, On je dokonalý, všemocný, všudypřítomný, Spravedlivý, Ochránce i Soudce, Laskavý, Milující a hlavně králů Král a Vítěz....

      KŘEST TEDY APOŠTOLOVÉ DĚLALI ŠPATNĚ A UŽ OD POČÁTKU JSOU NEPRÁVOPLATNÉ!!!!
      TO NEMŮŽETE POPŘÍT

      JE PSÁNO:Apoštol Pavel křtil: "Když to uslyšeli, dali se pokřtít ve jméno Pána Ježíše." Skutky 19,5

      "A to jste někteří byli. Dali jste se však obmýt, byli jste posvěceni, byli jste ospravedlněni ve jménu Pána Ježíše Krista a Duchem našeho Boha." 1.Korintským 6,11

      Apoštol Petr také křtil ve jméno Ježíše:
      "A dal pokyn, aby byli pokřtěni ve jméno Ježíše Krista. Potom jej pozvali, aby u nich zůstal několik dní." Skutky 10,48

      Nikdo z nich nekřtil ve jméno Boží Trojice!!!

      Vymazat
    8. Křeč a adrenalin není křesťanství.

      Vymazat
    9. add) Tomáš PavelApr 9, 2012 08:00 AM

      Křeč a adrenalin není křesťanství.
      ------------
      KŘEST TEDY APOŠTOLOVÉ DĚLALI ŠPATNĚ A UŽ OD POČÁTKU JSOU NEPRÁVOPLATNÉ!!!!
      TO NEMŮŽETE POPŘÍT

      JE PSÁNO:Apoštol Pavel křtil: "Když to uslyšeli, dali se pokřtít ve jméno Pána Ježíše." Skutky 19,5

      "A to jste někteří byli. Dali jste se však obmýt, byli jste posvěceni, byli jste ospravedlněni ve jménu Pána Ježíše Krista a Duchem našeho Boha." 1.Korintským 6,11

      Apoštol Petr také křtil ve jméno Ježíše:
      "A dal pokyn, aby byli pokřtěni ve jméno Ježíše Krista. Potom jej pozvali, aby u nich zůstal několik dní." Skutky 10,48

      Nikdo z nich nekřtil ve jméno Boží Trojice!!!

      Vymazat
    10. Křeč a adrenalin, co tu předvádíte, není křesťanství.

      Vymazat
    11. add Tomáš PavelApr 14, 2012 06:53 AM

      Křeč a adrenalin, co tu předvádíte, není křesťanství.
      ------
      Vy jste zde tvrdil, že jediný právoplatný křest je ve jménu svaté trojice, ale apoštolové to tak nedělali, takže KŘEST TEDY APOŠTOLOVÉ DĚLALI ŠPATNĚ A UŽ OD POČÁTKU JSOU NEPRÁVOPLATNÉ????? Podle učení, které hlásáte
      TO NEMŮŽETE POPŘÍT

      Vymazat
  3. ADD) kdohledanalezne (servus Jesus)Apr 8, 2012 11:58 AM

    add)Tomáš PavelApr 8, 2012 11:27 AM

    "Nebo chcete říci, že Ježíš LHAL?"
    @Nikoli - Vy bludaříte a polopravdíte.
    --------------------
    Tak mi to vysvětlete, přináší Ježíš mír, nebo meč?
    Co je pravda a co lež?

    PS: "Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží." Zjevení 19,13

    JAKO VŽDY JSTE NEODPOVĚDĚL, ŘEKNĚTE NYNÍ JASNĚ, PŘIŠEL PŘINÉST JEŽÍŠ MÍR, NEBO MEČ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Vaše stupidní, nelogické a zcela podujaté otázky už odpovídat nebudu.

      Vymazat
    2. add) Tomáš PavelApr 9, 2012 07:53 AM

      Na Vaše stupidní, nelogické a zcela podujaté otázky už odpovídat nebudu.
      -------------
      Neodpovídáte nikdy, není to nic překvapivého, důvodem je, že nevíte jak odpovědět, jinak by jste si již dávno podělil o tu správnou pravdu....

      PŘIŠEL PŘINÉST JEŽÍŠ MÍR, NEBO MEČ? Já popírám to, že přišel ustanovit mír, jak to tvrdí zjevení...

      Vymazat
    3. "důvodem je, že nevíte jak odpovědět, jinak by jste si již dávno podělil o tu správnou pravdu...."

      Připomínáte mi silně jednání "kolemjdoucích a velekněží":
      29 Kolemjdoucí ho uráželi: potřásali hlavou a říkali: „Ty, který chceš zbořit chrám a ve třech dnech jej postavit,
      30 zachraň sám sebe a sestup z kříže!“
      31 Podobně se mu mezi sebou posmívali velekněží spolu se zákoníky. Říkali: „Jiné zachránil, sám sebe zachránit nemůže.
      32 Ať nyní sestoupí z kříže, ten Mesiáš, král izraelský, abychom to viděli a uvěřili!“ Tupili ho i ti, kteří byli ukřižováni spolu s ním.

      Vymazat
    4. add) Tomáš PavelApr 11, 2012 10:46 PM

      "Ano můžete svobodně vyjádřit svůj názor, a v této svobodě můžeme my říci svůj názor, i když se liší od Vašeho, nebo má raději mazat vše s čím nesouhlasím, jak se to děje na stránkách Vašich římskokatolickývh přátel? To svoboda není."

      Ten blog je psán jako učebnice pro římské katolíky k prohloubení víry včetně komentářů. Už slovo "komentář" je rozdílné od slova "diskuze". Vy máte z komentářů diskuzi, P. Jaroslav ne. Nikdo neříká, že Vaše pojetí komentářů je špatné a stejně tak nemáte právo soudit použití komentářů jinde. Pokud to takto děláte a vidíte, nemáte křesťanskou lásku a svobodné jednání, protože upíráte svobodu použití komentářů jinému blogerovi.
      --------------------------

      PŘIŠEL PŘINÉST JEŽÍŠ MÍR, NEBO MEČ?

      Vymazat
    5. Meč i oheň. Ovšem je důležité vědět, jaký meč a jaký oheň. Rozhodně nejde o nic z pozemských měřítek a představ o ohni a meči:
      L 12
      49 Oheň jsem přišel uvrhnout na zemi, a jak si přeji, aby se už vzňal! 50 Křtem mám být pokřtěn, a jak je mi úzko, dokud se nedokoná! 51 Myslíte, že jsem přišel dát zemi pokoj? Ne, pravím vám, ale rozdělení! 52 Neboť od této chvíle bude rozděleno v jednom domě pět lidí: tři proti dvěma a dva proti třem; 53 budou rozděleni otec proti synu a syn proti otci, matka proti dceři a dcera proti matce, tchyně proti snaše a snacha proti tchyni.“

      Rovnou Vám odpovím i na další otázku - kde že je má křesťanská láska? U Boha.

      Jan 2,17 v kontextu
      14 V chrámu našel prodavače dobytka, ovcí a holubů i penězoměnce, jak sedí za stoly.
      15 Udělal si z provazů bič a všecky z chrámu vyhnal, i s ovcemi a dobytkem, směnárníkům rozházel mince, stoly zpřevracel
      16 a prodavačům holubů poručil: „Pryč s tím odtud! Nedělejte z domu mého Otce tržiště!“
      17 Jeho učedníci si vzpomněli, že je psáno: ‚Horlivost pro tvůj dům mne stráví.‘

      Jojo. Do kostelíčka na mši svatou a pro řádný křest a další svátosti je dobré choditi. A vyhýbati se různým kejklířům s Božím Slovem spasitelné jest.

      Vymazat
    6. add) Tomáš PavelApr 13, 2012 04:26 AM

      Meč i oheň. Ovšem je důležité vědět, jaký meč a jaký oheň. Rozhodně nejde o nic z pozemských měřítek a představ o ohni a meči:
      L 12
      49 Oheň jsem přišel uvrhnout na zemi, a jak si přeji, aby se už vzňal! 50 Křtem mám být pokřtěn, a jak je mi úzko, dokud se nedokoná! 51 Myslíte, že jsem přišel dát zemi pokoj? Ne, pravím vám, ale rozdělení! 52 Neboť od této chvíle bude rozděleno v jednom domě pět lidí: tři proti dvěma a dva proti třem; 53 budou rozděleni otec proti synu a syn proti otci, matka proti dceři a dcera proti matce, tchyně proti snaše a snacha proti tchyni.“

      Rovnou Vám odpovím i na další otázku - kde že je má křesťanská láska? U Boha.

      Jan 2,17 v kontextu
      14 V chrámu našel prodavače dobytka, ovcí a holubů i penězoměnce, jak sedí za stoly.
      15 Udělal si z provazů bič a všecky z chrámu vyhnal, i s ovcemi a dobytkem, směnárníkům rozházel mince, stoly zpřevracel
      16 a prodavačům holubů poručil: „Pryč s tím odtud! Nedělejte z domu mého Otce tržiště!“
      17 Jeho učedníci si vzpomněli, že je psáno: ‚Horlivost pro tvůj dům mne stráví.‘

      Jojo. Do kostelíčka na mši svatou a pro řádný křest a další svátosti je dobré choditi. A vyhýbati se různým kejklířům s Božím Slovem spasitelné jest.
      -------------------------
      Takže jste právě uznal, že Ježíš nepřijde a nepřichází přinést Mír, ale Meč!!! Zjevení panny Marie tedy lže

      Vymazat
  4. Přiznejte si to pane Tomáši Pavle,nejen že nechcete odpovídat..Vy ani nevíte jak máte odpovědět..čím lze vyvrátit pravdu Božího Slova?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čím lze vyvrátit pravdu Božího Slova? A že nevím, jak odpovědět? Boží pravdy nelze vyvrátit ničím. Ani tímto nesmyslným blogem ani Vašimi výmysly.

      Vymazat
    2. add) Tomáš PavelApr 9, 2012 01:40 PM

      Čím lze vyvrátit pravdu Božího Slova? A že nevím, jak odpovědět? Boží pravdy nelze vyvrátit ničím. Ani tímto nesmyslným blogem ani Vašimi výmysly.
      ---------------
      "Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží." Zjevení 19,13

      Vymazat
    3. Ad Zjevení 19,13
      Jistěže. Už v náboženství nás jako děti učili, že Bůh Otec, Bůh Syn a Bůh Duch Svatý se dá říci i jako Otec, Slovo, Láska. A pokud Vás irituje opakování slova Bůh, tak na tom nehledejte hloupé a tristní vysvětlení. Slovo Bůh je v podstatě jedno slovo pro tři božské osoby, na které se toto slovo vztahuje i jednotlivě, takže takto nazvat božské osoby není proti ničemu. Skutečnost, že Vám to vadí, jen dokazuje Vaši nevyzrálost v křesťanství a hlavně skutečnost, že postrádáte zdravý logický úsudek, což bývá znakem spíše rebelujících dospívajících dívek než někoho jiného. Ale oceňuji Vaši odvahu. S takovou chatrnou výbavou psát poučovací blog o Písmu Svatém, to si jen tak někdo netroufne. Otázkou otevřenou a dost důležitou zůstává, jestli to je odvaha správná v souladu s učením Ježíše Krista. Já tvrdím, že ne na základě tohoto Božího Slova:

      Matouš 7,21 v kontextu
      — O pravém učedníku
      21 Ne každý, kdo mi říká ‚Pane, Pane‘, vejde do království nebeského; ale ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích.
      22 Mnozí mi řeknou v onen den: ‚Pane, Pane, což jsme ve tvém jménu neprorokovali a ve tvém jménu nevymítali zlé duchy a ve tvém jménu neučinili mnoho mocných činů?‘
      23 A tehdy jim prohlásím: ‚Nikdy jsem vás neznal; jděte ode mne, kdo se dopouštíte nepravosti.‘
      — Podobenství o dvou stavitelích
      24 A tak každý, kdo slyší tato má slova a plní je, bude podoben rozvážnému muži, který postavil svůj dům na skále.
      25 Tu spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a vrhly se na ten dům; ale nepadl, neboť měl základy na skále.
      26 Ale každý, kdo slyší tato má slova a neplní je, bude podoben muži bláznivému, který postavil svůj dům na písku.
      27 A spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a obořily se na ten dům; a padl, a jeho pád byl veliký.“

      Vymazat
    4. add) Ad Zjevení 19,13
      Jistěže. Už v náboženství nás jako děti učili, že Bůh Otec, Bůh Syn a Bůh Duch Svatý se dá říci i jako Otec, Slovo, Láska. A pokud Vás irituje opakování slova Bůh, tak na tom nehledejte hloupé a tristní vysvětlení. Slovo Bůh je v podstatě jedno slovo pro tři božské osoby, na které se toto slovo vztahuje i jednotlivě, takže takto nazvat božské osoby není proti ničemu. Skutečnost, že Vám to vadí, jen dokazuje Vaši nevyzrálost v křesťanství a hlavně skutečnost, že postrádáte zdravý logický úsudek, což bývá znakem spíše rebelujících dospívajících dívek než někoho jiného. Ale oceňuji Vaši odvahu. S takovou chatrnou výbavou psát poučovací blog o Písmu Svatém, to si jen tak někdo netroufne. Otázkou otevřenou a dost důležitou zůstává, jestli to je odvaha správná v souladu s učením Ježíše Krista. Já tvrdím, že ne na základě tohoto Božího Slova:

      Matouš 7,21 v kontextu
      — O pravém učedníku
      21 Ne každý, kdo mi říká ‚Pane, Pane‘, vejde do království nebeského; ale ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích.
      22 Mnozí mi řeknou v onen den: ‚Pane, Pane, což jsme ve tvém jménu neprorokovali a ve tvém jménu nevymítali zlé duchy a ve tvém jménu neučinili mnoho mocných činů?‘
      23 A tehdy jim prohlásím: ‚Nikdy jsem vás neznal; jděte ode mne, kdo se dopouštíte nepravosti.‘
      — Podobenství o dvou stavitelích
      24 A tak každý, kdo slyší tato má slova a plní je, bude podoben rozvážnému muži, který postavil svůj dům na skále.
      25 Tu spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a vrhly se na ten dům; ale nepadl, neboť měl základy na skále.
      26 Ale každý, kdo slyší tato má slova a neplní je, bude podoben muži bláznivému, který postavil svůj dům na písku.
      27 A spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a obořily se na ten dům; a padl, a jeho pád byl veliký.“
      ------------
      Mě nevadí slovo Bůh, naopak můj nebeský tatínek je úžasný je mým Bohem znám Ho a to skrze Ježíše, protože bez Ježíše k Bohu Otci nevede žádná jiná cesta, to musíte uznat....
      Já jen tvrdím, že Bůh se nám tu zjevil v těle a to jako Ježíš, proto musíme milovat Ježíše, jinak nás nebude milovat Otec....

      Vymazat
    5. Vy toho tvrdíte tolik, že se tomu nedá rozumět. Jednou mne napadáte, že vyznávám 3 bohy, teď Vám slovo Bůh najednouo nevadí - jojo, nemáte to s tou pubértou snadné. Ale já se za Vás modlím, abyste ji zvládnulo pokud možno, co nejlépe.

      Vymazat
    6. add) Tomáš PavelApr 14, 2012 06:57 AM

      Vy toho tvrdíte tolik, že se tomu nedá rozumět. Jednou mne napadáte, že vyznávám 3 bohy, teď Vám slovo Bůh najednouo nevadí - jojo, nemáte to s tou pubértou snadné. Ale já se za Vás modlím, abyste ji zvládnulo pokud možno, co nejlépe.
      ----------------------
      Protože věřím v jediného Boha - Ježíše, Otce a Ducha svatého.
      To Vy jste tvrdil, že nikde v Písmu není, že Ježíš někoho skryl pod svéá křídla, je.li však Ježíš podstatou jediný Bůh, tak ty verše ze žalmů platí pro Něj.

      Vymazat
    7. Tak to víte - já vás trošku občas zkouším jako vy mne. Vy tu vyznáváte neplatný křest a to je v pořádku? Není. Je to hodně špatné.

      Vymazat
    8. add) Tomáš PavelApr 15, 2012 08:44 AM

      Tak to víte - já vás trošku občas zkouším jako vy mne. Vy tu vyznáváte neplatný křest a to je v pořádku? Není. Je to hodně špatné.
      ------------------------
      Přiznejte se, že jste to nevěděl, protože by jste tak nevyjel, že si vymýšlím. Ale Vy mi nedokážete vysvětlit proč apoštolové nekřtili jak učí dogma či učení řk? Podle Vás je totiž křest jen ve jméno Ježíše neplatný a přesto to jak Pavel tak Petr tak i ostatní apoštolové dělali a jste to Vy, kdo tvrdí, že je to špatně.

      Vymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)