neděle 4. listopadu 2012

Věříme v Boha a doufáme, že lidé nám pomohou

Ukřižovali zde Krista, nyní Chrám Božího hrobu dluží miliony za vodu

3. listopadu 2012  7:58
Podle křesťanské tradice byl na tomto místě ukřižován Ježíš Kristus. Chrám Božího hrobu v Jeruzalémě, který každý rok navštěvují tisíce poutníků z celého světa, má nyní problémy s účty. Jeruzalémské vodohospodářské společnosti dluží miliony za vodu.
Chrám Božího hrobu v Jeruzalémě (3. listopadu 2012) 

Chrám Božího hrobu v Jeruzalémě (3. listopadu 2012) | foto: Reuters
Chrám podle agentury Reuters dluží vodohospodářům devět milionů šekelů (asi 45,5 milionu korun). Řecké ortodoxní církvi, která posvátné místo spravuje, byl už obstaven bankovní účet.
Izraelský deník Maariv napsal, že tichá dohoda mezi řeckou pravoslavnou církví a bývalým jeruzalémským starostou mnoho let zajišťovala, že patriarchát za vodné pro chrám nebude muset platit. Podle vodohospodářů ale zákony takové výjimky neumožňují.

Hlavní sekretář řeckého pravoslavného patriarchátu arcibiskup Aristarchos uvedl, že církev chce faktury za vodu nyní platit. Dluh, který se táhne roky zpátky, by ale prý mohl být problém.
"Věříme v Boha a doufáme, že lidé nám pomohou," řekl. Patriarchát podle něj písemně kontaktoval izraelského prezidenta Šimona Perese a premiéra Benjamina Netanjahua. Církev také podle agentury AP zvažuje, že chrám, který je cílem tisíců poutníků, na protest na jeden den uzavře.
Chrám Božího hrobu leží v jeruzalémském Starém městě, na místě Golgoty, kde se v Kristově době popravovalo. Uctíván je také jako Ježíšův hrob.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/chram-boziho-hrobu-dluzi-miliony-za-vodu-fft-/zahranicni.aspx?c=A121103_075853_zahranicni_aha
Tento článek vyšel na idnes, je to svědectví církve, jak moc se dokáže spoléhat na toho, komu věří. Bůh sám jim nebude moci pomoc, protože On modloslužbu nenávidí. Není potřeba chodit na "posvátná místa" protože ten koho má církev skutečně uctívat, Ježíše Nazaretského, tak ten žije, není mezi mrtvými. "Já jsem první i poslední,ten živý; byl jsem mrtev – a hle, živ jsem na věky věků. Mám klíče od smrti i hrobu". Zjevení 1,17-18
Na hřbitov chodíme přece za těmi, co již nejsou mezi živými, ale Ježíš JE ŽIVÝ, kdo v Něj věří, tak věří tomu, že je nejen živý, ale že přebývá v jeho srdci. "Ježíš mu odpověděl: „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo, a můj Otec ho bude milovat; přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek" Jan 14,23.

Také, když se svým milovaným či blízským člověkem slavíme narozeniny (jeho narození) nechováme se k němu jak k právě narozenému miminku, ale užíváme si přítomnosti oslavence, kterého máme před sebou. Je pryč doba, kdy byl miminkem a tak je to i s naším Pánem Ježíšem. On nezůstal miminkem, On je živý králů Král a pánů Pán. Bylo by velmi neslušné se k Němu chovat jako k právě narozenému nemluvněti. Naopak, to že si uvědomujeme kým je a čím je právě v tuto chvíli pro nás, tak mu prokážeme svoji úctu a lásku.  "Ježíše Krista, věrného svědka, prvorozeného z mrtvých a vládce králů ze." Zjevení 1,5 Komu z nás by se líbilo, kdy se k nám lidé chovali jako k nemluvněti, když oslavují naše narozeniny a před nimi stojí někdo důležitý, vzácný a majestátný? Nikomu a přesto se takto chovají statisíce, milióny věřících, kteří si neuvědomují, kdo skutečně pro Ně Ježíš je, jinak by nechodili na místo Jeho narození, jako na svaté místo, nebrali by Boha, jako velmi slabé a nemohoucí nemluvně, protože jim nezůstal.

Pokud věřící vidí Ježíše stále viset na kříži, není jednoduché věřit, že je Živý a mezi námi, jáko Vítěz a Král. Proto uctívají mrtvého Boha, na kterého se  nemohou spolehnot a jejich víra jim velí "pomoz si sám, člověče, nebo ať pomohou farníci, aby církev utápějící se v majetku náhodou nemusela ze svého majetku něco vydat a zaplatit.
Ten kdo se spoléhá skutečně na Boha, nehledá pomoc u člověka. "Věřit Bohu znamená spolehnout se na to, v co doufáme, a být si jist tím, co nevidíme. K takové víře předků se Bůh přiznal svým svědectvím." Židům 11,1-2 "Bez víry však není možné zalíbit se Bohu. Kdo k němu přistupuje, musí věřit, že Bůh jest a že se odměňuje těm, kdo ho hledají" Židům 1,6"Lépe utíkat se k Hospodinu, než doufat v člověka." Žalm 118,8

  
Co říci závěrem? Křesťané, následovníci Ježíše služme živému Bohu, nedělejme mu ostudu svoji nevírou, kterou ukrýváme ve ctnost hluboké víry (nevěřící svět nás bedlivě sleduje) a  starejte se o Jeho chrám, které je naše tělo, ať jsme bez poskvrny v očekávání na Jeho druhý příchod. "Či snad nevíte, že vaše tělo je chrámem Ducha svatého, který ve vás přebývá a jejž máte od Boha? Nepatříte sami sobě! Bylo za vás zaplaceno výkupné. Proto svým tělem oslavujte Boha." 1.Korintským ,19-20 

Ježíš řekl:  "Já jsem Alfa i Omega, praví Pán Bůh, ten, který jest a který byl a který přichází, Všemohoucí" Zjevení 1,8.

Veřme Jeho Slovu, Písmu, které nám tu zanechal a které se za posledních 2000 let nezměnilo a je stále platné, aktuální a živé, jako je živý náš Bůh Ježíš Nazaretský, Syn Boží, protože On je tím Božím Slovem
"Má na sobě plášť zbrocený krví a jeho jméno je Slovo Boží.......Na plášti a na boku má napsáno jméno: Král králů a Pán pánů" Zjevení 19,13 a 16

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)