sobota 24. listopadu 2012

Papež Benedikt XVI tvrdí, že Boží Slovo lže, tedy podle něj je Bůh lhář

Papež Benedikt XVI tvrdí, že Ježíš se nenarodil v jeslích





Podívejme se do Písma: 

Bible je Slovo Boží, Téměř 4000x v samotném Starém Zákoně, čteme fráze jako Hospodin promluvil“,“Hospodin přikázal“. Apoštol Petr řekl, „Nikdy totiž nebylo vyřčeno proroctví z lidské vůle, nýbrž z popudu Ducha svatého mluvili lidé, poslaní od Boha.“ (2 Petrova 1:21) 
  
"Stalo se v oněch dnech, že vyšlo nařízení od císaře Augusta, aby byl po celém světě proveden soupis lidu. Tento první majetkový soupis se konal, když Sýrii spravoval Quirinius. Všichni se šli dát zapsat, každý do svého města. Také Josef se vydal z Galileje, z města Nazareta, do Judska, do města Davidova, které se nazývá Betlém, poněvadž byl z domu a rodu Davidova, aby se dal zapsat s Marií, která mu byla zasnoubena a čekala dítě. Když tam byli, naplnily se dny a přišla její hodina. I porodila svého prvorozeného syna, zavinula jej do plenek a položila do jeslí, protože se pro ně nenašlo místo pod střechou. A v té krajině byli pastýři pod širým nebem a v noci se střídali v hlídkách u svého stáda. Náhle při nich stál anděl Páně a sláva Páně se rozzářila kolem nich. Zmocnila se jich veliká bázeň. Anděl jim řekl: „Nebojte se, hle, zvěstuji vám velikou radost, která bude pro všechen lid. Dnes se vám narodil Spasitel, Kristus Pán, v městě Davidově. Toto vám bude znamením: Naleznete děťátko v plenkách, položené do jeslí.“ A hned tu bylo s andělem množství nebeských zástupů a takto chválili Boha: „Sláva na výsostech Bohu a na zemi pokoj mezi lidmi; Bůh v nich má zalíbení.“ Jakmile andělé od nich odešli do nebe, řekli si pastýři: „Pojďme až do Betléma a podívejme se na to, co se tam stalo, jak nám Pán oznámil.“ Spěchali tam a nalezli Marii a Josefa i to děťátko položené do jeslí. Když je spatřili, pověděli, co jim bylo řečeno o tom dítěti. Všichni, kdo to uslyšeli, užasli nad tím, co jim pastýři vyprávěli." Lukáš 2,1-18
V té době byly, kromě ovcí, všechny zvířata ve stájích, jejich vlastní osel, na kterém Marie přijela (těžko šla pěšky 160km z Nazareta do Betléma, když byla v 9-tém měsící těhotenství), tam byl také-asi těžko by ho nechali stát venku. Proto vím s jistotou, že ve stáji byl minimálně jeden osel. 
Jelikož bylo sčítání lidu, v ten okamžik, kdy nebylo ubytování ani pro pocestné Marii a Josefa, protože Jeruzalém byl plný lidí, taktéž i oslů a jiných zvířat, můžeme pochybovat o tom, že stáj ve kterém Marie porodila Ježíše,byla prázdná. Ledaže by se papež chystal na revoluční tvrzení, že se Ježíš nenarodil ve stáji, ale úplně jinde.... změna evangelia?
Apoštol Pavel to řekl jasně:
"Jiné evangelium ovšem není; jsou jen někteří lidé, kteří vás zneklidňují a chtějí evangelium Kristovo obrátit v pravý opak.Ale i kdybychom my nebo sám anděl z nebe přišel hlásat jiné evangelium než to, které jsme vám zvěstovali, budiž proklet!Jak jsem právě řekl, a znovu to opakuji: Jestliže vám někdo hlásá jiné evangelium než to, které jste přijali, budiž proklet" Galatským 1,7-9 
Před Bohem a Kristem Ježíšem, který bude soudit živé i mrtvé, tě zapřísahám pro jeho příchod a jeho království: Hlásej slovo Boží, ať přijdeš vhod či nevhod, usvědčuj, domlouvej, napomínej v trpělivém vyučování. Neboť přijde doba, kdy lidé nesnesou zdravé učení, a podle svých choutek si seženou učitele, kteří by vyhověli jejich přáním. Odvrátí sluch od pravdy a přikloní se k bájím. (2 Tm 4,1–4)
My nejsme jako mnozí, kteří kramaří s Božím slovem, nýbrž mluvíme upřímně, z Božího pověření a před tváří Boží v Kristu. (2 K 2,17)

Co je Bible?




Odpověď:
Odpověď: Slovo "Bible" pochází z latinských a řeckých slov znamenajících "kniha" - trefné jméno, poněvadž Bible je kniha pro všechny lidi, pro všechny doby. Je to kniha jako žádná jiná, ve třídě samé o sobě.

Bible obsahuje šedesátšest rozdílných knih. Patří mezi ně knihy zákona - jako Leviviticus a Deuteronomium; historické knihy - jako Ezdráš a Skutky; knihy poezie - jako Žalmy a Kazatel; prorocké knihy - jako Izaiáš a Zjevení; biografie - jako Matouš a Jan; a epištoly (formální dopisy) - jako Titovi a Židům.

Autoři

Bibli psalo asi 40 různých lidí v rozpětí asi 1500 let. Autoři byli králové, rybáři, kněží, vládní úředníci, rolníci, pastýři a lékaři. Tato všechna různorodost dělá neuvěřitelnou jednotu, pletouc různé témata dohromady.

Jednota v Bibli je důsledkem té skutečnosti, že má vlastně jednoho Autora - samého Boha. Bible je "vdechnutá Bohem" (2 Timoteovi 3:16 "Veškeré Písmo pochází z Božího Ducha a je dobré k učení, k usvědčování, k nápravě, k výchově ve spravedlnosti"). Lidé - autoři psali přesně to, co Bůh chtěl aby psali; a výsledkem je perfektní a svaté Boží Slovo (Žalm 12:7 "Co vysloví Hospodin, jsou slova ryzí, stříbro přetavené do kadlubu v zemi, sedmkráte protříbené."; 2 Petrova 1:21 "Nikdy totiž nebylo vyřčeno proroctví z lidské vůle, nýbrž z popudu Ducha svatého mluvili lidé, poslaní od Boha.").

Členění

Bible je rozdělena na dvě hlavní části: Starý Zákon a Nový Zákon. Stručně řečeno: Starý Zákon je příběhem národa a Nový Zákon je příběhem Člověka. Národ byl Božím způsobem přinesení Člověka - Ježíše Krista - na svět.

Starý Zákon popisuje založení a zachování Izraelského národa. Bůh slíbil použít Izrael k požehnání celého světa (Genesis 12:2-3). Když Izrael vznikl jako národ, Bůh mu vzbudil rodinu uvnitř toho národa skrze kterou přijde požehnání: rodinu Davida (Žalm 89:3-4). Potom, z Davidovy rodiny byl přislíben Člověk který měl přinést slíbené požehnání (Izaiáš 11:1-10).

Nový Zákon líčí příchod toho slíbeného Člověka. Jeho jméno bylo Ježíš, a On naplnil proroctví Starého Zákona,když žil svatý život, zemřel,aby se stal Spasitelem, a vstal z mrtvých.

Ústřední postava

Starý Zákon předpovídá Jeho příchod a připravuje půdu pro Jeho příchod na svět. Nový Zákon popisuje Jeho příchod a Jeho dílo - přinést spásu do našeho hříšného světa.

Ježíš je víc než jen historická postava; ve skutečnosti On je víc než jen člověk. On je Bůh v těle, a Jeho příchod byl nejdůležitější událostí v historii světa. Bůh sám se stal člověkem,aby nám dal čistý, srozumitelný obraz o tom, kdo On je. Jak Bůh vypadá? On je jako Ježíš; Ježíš je Bůh v lidské podobě (Jan 1:14 "A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn, plný milosti a pravdy.", 14:10 "Nevěříš, že já jsem v Otci a Otec je ve mně? Slova, která vám mluvím, nemluvím sám od sebe; Otec, který ve mně přebývá, činí své skutky.").

Stručné shrnutí

Bůh stvořil člověka a umístil jej v dokonalém prostředí; avšak člověk se Bohu vzbouřil a padl z toho, co s ním měl v úmyslu Bůh. Kvůli hříchu Bůh postavil svět pod kletbu,ale hned rozhýbal plán obnovy lidstva a celého svoření k jeho původní slávě.

Jako součást Jeho plánu spásy Bůh povolal Abraháma z Babylonie do Kanaánu (2000 let př.Kr.). Bůh slíbyl Abrahámovi, jeho synovi Izákovi, a jeho vnuku Jakobovi (také se jmenoval Izrael) že On požehná svět skrze jejich potomka. Židovská rodina se vystěhovala z Kanaánu do Egypta, kde se z ní stal národ.

Kolem 1400 po Kristu vedl Bůh potomky Izraele z Egypta pod vedením Mojžíše a dal jim Zaslíbenou Zemi, Kanán, do vlastnictví. Skrze Mojžíše dal Bůh Izraelskému lidu Zákon a učinil s nimi Smlouvu (testament). Pokud by zůstali věrní Bohu a nenásledovali modlářství okolních národů, byli by prosperovali. Pokud by opustili Boha a následovali modly, pak by Bůh zničil jejich národ.

Asi 400 let později, za vlády Davida a jeho syna Šalamouna, Izrael byl zpevněn v slavné a mocné království. Bůh slíbil Davidovi a Šalamounovi,že jejich potomek bude vládnout jako věčný král.

Po panování Šalamouna byl národ Izrael rozdělen. Deset severních kmenů se nazývalo "Izrael", a trvalo asi 200 let před tím než je Bůh soudil pro jejich modlářství. Asýrie vzala Izraele do zajetí asi 721 př.Kr. Dva kmeny na jihu byly nazývány "Juda," a trvaly trochu déle, ale nakonec se oba dva od Boha odvrátili. Babylon je zajal okolo 600 roku př.Kr.

Asi 70 let později Bůh milostivě přinesl zbytek zajatých zpátky do jejich země. Hlavní město Jeruzalém bylo obnoveno asi 444 př.Kr., a Izrael znovu zřídil národní identitu. Takto končí Starý Zákon.

Nový Zákon začíná asi 400 let později narozením Ježíše Krista v Betlémě. Ježíš byl potomkem slíbeným Abrahamovi a Davidovi, tím kdo splnil Boží plán spasit lidstvo a obnovit stvoření. Ježíš věrně dokončil své dílo - On zemřel za hřích a vstal z mrtvých. Kristova smrt je základem Nové Smlouvy (testamentu) se světem. Každý kdo věří v Ježíše bude spasen z hříchu a bude žít věčně.

Po svém vzkříšení poslal Ježíš své učedníky aby všude hlásali zprávu o Jeho životě a o Jeho moci spasit. Ježíšovi učedníci šli na všechny strany hlásajíc dobré zprávy o Ježíši a spáse. Procestovali Malou Asii, Řecko a celou Římskou říši. Nový zákon končí předpovědí Ježíšova návratu aby soudil nevěřící svět a osvobodil stvoření z kletby. 


3 komentáře:

  1. Papež neříká, že se mýlí Bible, on říká, že chyba nastala při vzniku (vytváření) nového kalendáře. Tím co papež říká, naopak potvrzuje to co uvádí Bible, protože zasazuje dobu Ježíšova narození do kontextu doby života krále Heroda, kdežto podle našeho současného kalendáře by se museli mýlit všichni historici, kteří přesně dokáží zařadit dobu vlády a života Heroda, ale ta nesedí s naším letopočtem, který se údajně odvíjí od narození Pána Ježíše. Papež Benedikt XVI. rozhodně není můj oblíbenec, ale myslím, že zveřejněním těchto informací udělal velmi odvážny krok k pravdě, která jde od hloupých legend zpět k Bibli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Milý Ignatiusi,

      já ve článku nepíši o letopočtu, ale o tom, že při narození Ježíše podle papeže nebyl v chlévě ani osel ani vůl, přestože Betlém byl zaplněn lidmi, kteří přišli na sčítání lidu, všechny hostince byly plné, a zvířata podle papeže asi stáli na parkovišti :o) nemyslíte? Tvrzení papeže je nebiblické a nelogické

      Vymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)