čtvrtek 20. února 2014

Zjevení panny Marie v Medjugorje 2.2.2014 ve světle Bible, Božího Slova



Lukášovo evangelium 16,19-31
"Byl jeden bohatý člověk, nádherně a vybraně se strojil a den co den skvěle hodoval. U vrat jeho domu lehával nějaký chudák, jménem Lazar, plný vředů, a toužil nasytit se aspoň tím, co spadlo ze stolu toho boháče; dokonce přibíhali psi a olizovali jeho vředy. I umřel ten chudák a andělé ho přenesli k Abrahamovi; zemřel i ten boháč a byl pohřben. A když v pekle pozdvihl v mukách oči, uviděl v dáli Abrahama a u něho Lazara. Tu zvolal: ‚Otče Abrahame, smiluj se nade mnou a pošli Lazara, ať omočí aspoň špičku prstu ve vodě a svlaží mé rty, neboť se trápím v tomto plameni.‘ Abraham řekl: ‚Synu, vzpomeň si, že se ti dostalo všeho dobrého už za tvého života, a Lazarovi naopak všeho zlého. Nyní on se tu raduje, a ty trpíš. A nad to vše jest mezi námi a vámi veliká propast, takže nikdo – i kdyby chtěl – nemůže přejít odtud k vám ani překročit od vás k nám.‘ Řekl: ‚Prosím tě tedy, otče, pošli jej do mého rodného domu, neboť mám pět bratrů, ať je varuje, aby také oni nepřišli do tohoto místa muk.‘ Ale Abraham mu odpověděl: ‚Mají Mojžíše a Proroky, ať je poslouchají!‘ On řekl: ‚Ne tak, otče Abrahame, ale přijde-li k nim někdo z mrtvých, budou činit pokání.‘ Řekl mu: ‚Neposlouchají-li Mojžíše a Proroky, nedají se přesvědčit, ani kdyby někdo vstal z mrtvých.‘“

Mají Mojžíše - zákon a Proroky, ať poslouchají je ... není třeba posílat mrtvé.
"Ať se u tebe nevyskytne nikdo, kdo by provedl svého syna nebo svou dceru ohněm, věštec obírající se věštbami, mrakopravec ani hadač ani čaroděj ani zaklínač ani ten, kdo se doptává duchů zemřelých, ani jasnovidec ani ten, kdo se dotazuje mrtvých. Každého, kdo činí tyto věci, má Hospodin v ohavnosti.
5.Mojžíšova 18,10-12
Panna Marie ZEMŘELA - tedy jakékoliv zprávy z říše mrtvých ja nám zapovězeno Bohem!!  
"Řeknou vám: „Dotazujte se duchů zemřelých a jasnovidců, kteří sípají a mumlají.“ Což se lid nemá dotazovat svého Boha? Na živé se má ptát mrtvých?"  Izajáš 8,19 
Boží SLOVO jasně mluví o tom, že nemáme nic přijímat od mrtvých, tedy ať se to zjeví i jako Marie (ta je mrtvá).  
Nyní rozeberme to, co nám tento anděl v obrazu Marie předal:

1)      Drahé děti! Mateřskou láskou si přeji vás naučit upřímnosti, protože si přeji, abyste ve svém působení, jako apoštolové, byli přesní, rozhodní a především upřímní.

Kdo nás má učit, kdo nás bude uvádět do veškeré pravdy? Marie a její mateřská láska?

Podívejme se, co řekl přímo Ježíš:

Jakmile však přijde on, Duch pravdy, uvede vás do veškeré pravdy, neboť nebude mluvit sám ze sebe, ale bude mluvit, co uslyší. A oznámí vám, co má přijít. On mě oslaví, neboť vám bude zvěstovat, co přijme ode mne. Všecko, co má Otec, jest mé. Proto jsem řekl, že vám bude zvěstovat, co přijme ode mne. Jan 16,13-15
Ano je to Duch svatý, ne žádné zjevení, ani zjevení „rádoby boží“ panny Marie

2)      Naplnění poznáním pod záštitou mého Syna a mne, budete mými apoštoly, kteří budou umět šířit slovo Boží ke všem těm, kteří o něm nevědí, a budete umět přejít překážky, které vám budou stát v cestě.

Čí apoštoly máme být? Čí učedníci? Co nás učil Ježíš? Máme být apoštoly panny Marie?

Matouš  28:19   „Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého“

Ježíš říká, získávejte mi, tedy přímo pro Ježíše, ne učedníky, či apoštoly Marie.


3)      Děti moje, s požehnáním na vás sestoupí milost Boží, a vy ji budete moci udržet půstem, modlitbou, pročištěním a usmířením.

Čí děti jsme? Patříme Marii a jsme její děti? Nebo skrze Ježíše jsme Boží děti?  Komu patříš Ježíši či zjevení Marie?

Kdo jsou Boží děti? Ježíš to řekl v Janovi 1,12-13 Těm pak, kteří ho přijali a věří v jeho jméno, dal moc stát se Božími dětmi. Ti se nenarodili, jen jako se rodí lidé, jako děti pozemských otců, nýbrž narodili se z Boha.“

Jak si můžeme udržet či získat milost Boží?

Písmo říká, že v Ježíši: 1. Korintským  1:4  „Stále za vás Bohu děkuji pro milost Boží, která vám byla dána v Kristu Ježíši



Všichni se oblečte v pokoru jeden vůči druhému, neboť ‚Bůh se staví proti pyšným, ale pokorným dává milost‘. Pokořte se tedy pod mocnou ruku Boží, aby vás povýšil v ustanovený čas. Všechnu ‚svou starost vložte na něj‘, neboť mu na vás záleží. Buďte střízliví! Buďte bdělí! Váš protivník, ďábel, obchází jako ‚lev řvoucí‘ a hledá, koho by pohltil. Vzepřete se mu, zakotveni ve víře, a pamatujte, že vaši bratří všude ve světě procházejí týmž utrpením jako vy. A Bůh veškeré milosti, který vás povolal ke své věčné slávě v Kristu, po krátkém utrpení vás obnoví, utvrdí, posílí a postaví na pevný základ. Jemu náleží panství na věky věků! Amen.“ 1 Petrův list 5,5-11

Jedině když zůstaneme-li v Ježíši, jsme schopni si udržet milost Boží, není možné si ji „vydupat“ vynutit na Bohu půstem (to je páka na naše tělo ne na Boha), ani modlitbou, vždyť jsme-li v Ježíši pak je náš život jednou velkou modlitbou. Naše skutky v tom nehrají žádnou roli, pokud žijeme jen ze svých sil a milost Boží nám to nepřinese.


4)      Budete mít činorodost, kterou od vás žádám. Modlete se za svoje pastýře, aby paprsek Boží milosti ozářil jejich cesty. Děkuji vám.

Máme poslouchat Boha, nebo lidi? Marie je pouhým člověkem, a zjevení které se zjevuje, není pravá Marie, která znala Boha, věděla, že si nesmí přivlastnit slávu, která patří jen Bohu. Toto zjevení mluví proti Písmu (vtělené SLOVO) proti Ježíši, proto není od Boha.

Ježíš po nás žádá: A řekl jim: „Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu stvoření. Kdo uvěří a přijme křest, bude spasen; kdo však neuvěří, bude odsouzen. Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém budou vyhánět démony a mluvit novými jazyky; budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je.“ Marek 16,15-18

„ Toto vám píšu, děti moje, abyste nehřešili. Avšak zhřeší-li kdo, máme u Otce přímluvce, Ježíše Krista spravedlivého.

On je smírnou obětí za naše hříchy, a nejenom za naše, ale za hříchy celého světa.

Podle toho víme, že jsme ho poznali, jestliže zachováváme jeho přikázání.

Kdo říká: ‚Poznal jsem ho,‘ a jeho přikázání nezachovává, je lhář a není v něm pravdy.

Kdo však zachovává jeho slovo, vpravdě v něm láska Boží dosáhla svého cíle. Podle toho poznáváme, že v něm jsme.

Kdo říká, že v něm zůstává, musí žít tak, jak žil on.

Nepíšu vám, moji milí, nové přikázání, ale přikázání staré, které jste měli od počátku; staré přikázání je to slovo, které jste slyšeli.

A přece vám píšu přikázání nové – vždyť se stalo skutečností v něm i ve vás, že tma ustupuje a pravé světlo již svítí.

Kdo říká, že je v světle, a přitom nenávidí svého bratra, je dosud ve tmě.

Kdo miluje svého bratra, zůstává ve světle a není nikomu kamenem úrazu.

Kdo nenávidí svého bratra, je ve tmě a ve tmě chodí; neví, kam jde, neboť tma mu oslepila oči.

Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.

Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci, že jste zvítězili nad Zlým.

Napsal jsem vám, děti, že jste poznali Otce. Napsal jsem vám, otcové, že jste poznali toho, který jest od počátku. Napsal jsem vám, mládenci, že jste silní a slovo Boží ve vás zůstává, a tak jste zvítězili nad Zlým.

Nemilujte svět ani to, co je ve světě. Miluje-li kdo svět, láska Otcova v něm není.

Neboť všechno, co je ve světě, po čem dychtí člověk a co chtějí jeho oči a na čem si v životě zakládá, není z Otce, ale ze světa.

A svět pomíjí i jeho chtivost; kdo však činí vůli Boží, zůstává na věky.“
1 List Janův 2,1-17
Proto věřme slovům Božího Slova, zaměřme se přímo na Ježíše, bez mezistupňů, protože jen Boží Slovo, Jen Ježíš je cesta k Pravému Bohu.

"Ježíš mu odpověděl: „Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne. Kdybyste znali mne, znali byste i mého Otce. .......... Kdo vidí mne, vidí Otce. ....." 
JAN 14,6-7 a 9

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)