pátek 14. června 2013

Existuje Bůh?


Můžeme poznat, že existuje Bůh?

Můžeme prokázat, že Bůh existuje? Odpověď na obě tyto otázky zní "ano". Nejenže je možné poznat, že Bůh existuje, ale můžeme ho také poznat. Existují tři vědecké zákony, které můžeme vzít v úvahu jako důkazy existence Boha. Co je na vědeckém zákonu zvláštní? Zákon je model vědy, který byl testován tisíckrát se stejnými výsledky a bez výjimek. Spolehlivé závěry a interpretace vědy musejí vyhovovat zákonům vědy. Vysvětlení, která zákonům vědy odporují, nejsou důvěryhodná. První zákon termodynamiky vede k závěru, že původ vesmíru lze nejlépe vysvětlit nadpřirozeným stvořením.

Následují čtyři argumenty svědčící ve prospěch nadpřirozeného stvoření vesmíru.

1.      První zákon termodynamiky konstatuje, že energii nelze vytvořit přirozenými prostředky. V současné době nebyly z tohoto zákona pozorovány žádné výjimky.

(Zákon zachování energie je jeden ze základních a nejčastěji používaných fyzikálních zákonů. Tento zákon (zjednodušeně řečeno) konstatuje, že energii nelze vyrobit ani zničit, ale pouze přeměnit na jiný druh energie.) http://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1kon_zachov%C3%A1n%C3%AD_energie


2.      Vesmír existuje jako energie v různých formách, jako například hmota, světlo, teplo a zvuk.

              (Vesmír je souhrnné označení veškeré hmoty, energie a časoprostoru, který je obsahuje.)       
                      http://cs.wikipedia.org/wiki/Vesm%C3%ADr
3.      Logickým závěrem, pokud jde o původ vesmíru, je, že byl stvořen nadpřirozeným způsobem.

4.      Musí být Bůh.

Typickou námitkou je, že stvoření nadpřirozeným způsobem nebylo dosud objeveno jako přírodní zákon. Za prvé je tento závěr odvozen logicky, ať už se odkazuje na jev  nadpřirozený nebo dosud neobjevený. Za druhé hypotéza, která by odporovala empiricky odvozenému přírodnímu zákonu, se příčí zdravému rozumu. Za třetí z toho vyplývá, že nejpřijatelnější je závěr o stvoření nadpřirozeným způsobem, neboť tento závěr není v rozporu se zákonem (první větou termodynamiky).

Další typickou námitkou je, že energie existovala vždy. To nás přivádí k dalšímu zákonu, k druhému zákonu termodynamiky.

1. Druhý zákon termodynamiky konstatuje, že v uzavřeném systému nevratně narůstá entropie (míra neuspořádanosti). To znamená, že v uzavřeném systému využitelná energie (uspořádanost) klesá a nelze ji zvětšit. Tento zákon stanoví, že nelze realizovat věčný stroj (perpetuum mobile).

(Druhý termodynamický zákon - Vyjadřuje skutečnost, že chladnější těleso nepředává teplo tělesu teplejšímu. Určuje tedy směr předávání tepelné energie.) http://cs.wikipedia.org/wiki/Termodynamick%C3%BD_z%C3%A1kon


2. Vesmír prožívá "tepelnou smrt", což znamená, že je uzavřeným systémem, který se pomalu odvíjí a spěje ke konci jako hodiny ve skříňce. Když se jednou odvinou, nelze je opět natočit. Tepelná smrt ukazuje na konečný bod, což znamená, že tu byl počátek.

3. Jestliže se vesmír odvíjí a nemůže být zase natažen, jak vznikl vesmír s energií potřebnou k tomu, aby se začal odvíjet? Logickým závěrem je, že vznikl nadpřirozeným způsobem.

4.    Musí být Bůh!

Typickou námitkou zde je, že druhý zákon platí pouze pro uzavřené systémy, avšak živé organismy jsou otevřenými systémy. Shora uvedený argument tedy platí pro vznik vesmíru, nikoli pro život a jeho druhy.

etím svědectvím ve prospěch existence Boha je existence, resp. vznik života.

1.      Všechny buňky pocházejí z buněk, které již předtím existovaly. Život vzniká ze života. V přírodě ani v laboratoři nebyly pozorovány žádné výjimky.

2. Veškeré živé entity existují jako jednobuněčné nebo mnohobuněčné organismy.

3. Logickým závěrem je, že buněčný život vznikl nadpřirozeně.

4. Musí být Bůh!


Trvat na přirozeném vzniku života je nesmyslné a není to v souladu s vědeckými zákony.

Spolehlivé závěry musí být v souladu se kony a poznatky dnešní doby. Závěr, že Bůh není, je nelogický a odporuje vědeckým poznatkům. Biochemik H. P. Yockey uvedl v časopise Journal oj Theoretical Biology: "Pokud jde o výskyt jediné molekuly ze skupiny cytochromu c, dokonce i deus ex machina (kdo náhle pomůže vyřešit svízelnou situaci) potřebuje
1036 (šancí), a to jen při správných podmínkách (a) po dobu 1 miliardy let... Člověk, který považuje náhodný výskyt cytochromu c za věrohodnou událost, musí mít neskutečnou víru." Ve světle matematického výpočtu pravděpodobnosti pro náhodný výskyt cytochromu c v řádu
1030 (což je holá nemožnost), je zcela absurdní závěr, že přirozený původ bílkovin nezbytných pro život je možný. Jestliže přirozený původ jednoduché bílkoviny je nemožný, čím více to platí pro celé buňky!

Biochemik Harald Morowitz napsal v knize Energy Flow in Biology (Tok energie v biologii), že z teoretického hlediska by nejjednodušší buňky k tomu, aby fungovaly, vyžadovaly minimálně 124 bílkovin. Vycházel tedy z tohoto pomyslného jednoduchého organismu a vypočítal, že pravděpodobnost jeho přirozené evoluce by byla 1 : 10340 000 000. Vědci strávili celá léta pokusy vytvořit život v laboratoři s nejsofistikovanějším vybavením v pečlivě řízených a inteligentně rozvržených experimentech. Jestliže ani za těchto podmínek nelze dát život dohromady, oč nemožnější je, aby se molekuly přirozeným způsobem sestavily v živé buňky!

Nejlepším vysvětlením pro původ života je nadpřirozené stvoření. Musí být Bůh!

Jediným rozumným závěrem, který je v souladu se zákony vědy a s dnešními poznatky je, že musí být Bůh. Popírat ho znamená popírat metodologii, historii, tradici, smysl a poznání vědy. Popřít Boha znamená odmítnout racionální myšlení a moc lidské argumentace k osvícení lidstva.

Uvažujte. Co je více nevědecké: věřit v Boha nebo v evoluci? Je vědečtější věřit v nadpřirozený nebo přirozený původ života? Dokážeme dospět k závěru, že Bůh existuje? Nebo musíme dát Boha do zkumavky a vyžadovat, aby své tvůrčí metody prokázal nejprve v laboratoři?

Viděli jste důkazy. Existuje Bůh nebo ne?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)