neděle 22. července 2012

Jak si uspořádat vztah s Bohem?

Jak si uspořádat vztah s Bohem?




Otázka: Jak si uspořádat vztah s Bohem?

Odpověď:
Abychom si mohli „správně” uspořádat svůj vztah s Bohem, musíme nejdřív pochopit, v čem je „problém”. Odpověď zní: hřích. „Zpronevěřili se všichni, zvrhli se do jednoho, nikdo nic dobrého neudělá, naprosto nikdo.” (Žalm 14:3). Vzbouřili jsme se proti Božím přikázáním: „Všichni jsme bloudili jako ovce.“ (Izajáš 53:6).

Špatná správa je, že odplata za hřích je smrt. „Zemře ta duše, která hřeší.” (Ezechiel 18:4). Dobrá správa zní, že milující Bůh se k nám sklonil, aby nám daroval spasení. Ježíš vyhlásil, že Jeho cílem je „hledat a spasit co zahynulo” (Lukáš 19:10), a tento cíl byl splněn na kříži, když řekl: Dokonáno jest!” (Jan 19:30).

Uspořádání vztahu s Bohem začíná přiznáním si svého hříchu. Pak je na řadě pokorné vyznání před Bohem (Izajáš 57:15) a rozhodnutí zřeknout se hříchu. „Ústy vyznáváme k spasení.” (Římanům 10:10).

Pokání musí doprovázet víra. Konkrétně víra, že Ježíšova zástupná smrt a zázračné vzkříšení jej dělají naším Spasitelem. „Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že Ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen.” (Římanům 10:9). Mnohé jiné pasáže mluví o nutnosti víry, jako například Jan 20:27; Skutky 16:31; Galatským 2:16;3:11, 26 a Efezským 2:8.

Uspořádání si tvého vztahu s Bohem tkví v tvé reakci na to, co Bůh pro tebe udělal. On poslal Spasitele, opatřil oběť, aby byly smazány tvé hříchy (Jan 1:29), a nabízí ti zaslíbení: „Kdo vzývá jméno Páně, bude zachráněn.” (Skutky 2:21).

Nádhernou ilustrací pokání a odpuštění je podobenství o marnotratném synu (Lukáš 15:11-32). Mladší syn prohýřil otcovo dědictví v hříchu (verš 13). Když uznal své provinění, rozhodl se vrátit domů (verš 18). Předpokládal, že již nikdy nebude považován za syna (verš 19), ale zmýlil se. Otec miloval rebelujícího syna po návratu tak jako předtím (verš 20). Odpustil mu všechno a uspořádal oslavu (verš 24).

Bůh je věrný a dodržuje své sliby včetně slibu odpuštění. „Ty, kdo úpěli, Hospodin slyšel, ze všech soužení je vysvobodil.” (Žalm 34:18).



Jestli si chceš uspořádat svůj vztah s Bohem, je tady krátká modlitba. Odříkání této ani jakékoli jiné modlitby tě nespasí. Jedině víra v Ježíše Krista ti může přinést odpuštění hříchů. Tato modlitba je jednoduchý způsob, jak vyjádřit svou víru v Boha a poděkovat Mu za darované odpuštění. „Bože, vím, že jsem zhřešil proti Tobě a zasluhuji trest. Ježíš Kristus však vzal na sebe trest, který jsem si zasloužil já, abych skrze víru získal odpuštění. Odvracím se od svého hříchu a vkládám svou důvěru v Tebe, že mě spasíš. Děkuji Ti za úžasnou milost a odpuštění. Amen.“
 http://www.gotquestions.org/Cesky/

33 komentářů:

  1. Kdyby to bylo takhle jednoduché, tak je svět plný křesťanů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je marné tady psát. Oni neuznávají svátosti, protože nejsou v Písmu. Ale - jak je vidět o téma vedle - oni mají právo uznávat, co není v Písmu a nám tohle právo upírají. A tomu se - tedy podle nich - prý říká "svobodná diskuze". :o)))

      Vymazat
    2. V Evangeliu přece svátosti jsou.
      Jirka

      Vymazat
    3. Prosím,kde jsou ty "svátosti"? Prosím o konkrétní odkazy v Písmu.Děkuji

      Vymazat
    4. Přesně v těch místech, která odmítáte.
      Jirka

      Vymazat
    5. Písmo = Bůh říká:
      "Těm pak, kteří ho přijali a věří v jeho jméno, dal moc stát se Božími dětmi. Ti se nenarodili, jen jako se rodí lidé, jako děti pozemských otců, nýbrž narodili se z Boha. " Jan 1,12-13

      A to lze jen jak je zase popsáno v Písmu a o svátosti nejde, jde o osobní vztah s Bohem skrze Ježíše Krista (Efezským 2,8-9 "Milostí tedy jste spaseni skrze víru. Spasení není z vás, je to Boží dar; není z vašich skutků, takže se nikdo nemůže chlubit."), protože mimo Ježíše není žádné spásy, příslušnost k církvi nás nespasí, skutky nás nespasí, my se nespasíme! Jediná cesta ke spáse je Ježíš, vyznáme-li mu své hříchy, když Ho učiníme svým jediným Pánem, budeme Ho milovat celým svým srdcem, celou svou silou, celou svou duší, celým svým životem a necháme Ho žít ve svých životech, tak, že již neotročíme světu a hříchu, ale zachováváme Jeho příkázání, chodime v Něm, žijeme v Něj a pro Něj, v tom je ta spása. Kvůli tomu Ježíš umřel, vstal zmrtvých a sedí po pravici Boží a to je to evangelium, dobrá zprava je, že spasení je pro každého a stačí jen:
      "Blízko tebe je slovo, v tvých ústech a ve tvém srdci‘; je to slovo víry, které zvěstujeme. Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen. Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení, neboť Písmo praví: ‚Kdo v něho věří, nebude zahanben.‘ Není rozdílu mezi Židem a Řekem: Vždyť je jeden a týž Pán všech, štědrý ke všem, kdo ho vzývají, neboť‚ každý, kdo vzývá jméno Páně, bude spasen‘. " Římanům 10,8-13

      Pro ty co chtějí mít za svoji spásu nějaké zásluhy, tak je tato cesta až příliš jednoduchá (úzká cesta), a proto nechtějí tento nezasloužený dar přijmout a odmítají tuto jedinou cestu a snaží se svoji spásu zasloužit, mít na ní podíl, ale to nejde, buď přijmeme co Bůh nabídl, nebo půjdeme tou širokou cestou, která jak víme vede do záhuby.... KDO CHCE BÝT SKUTEČNĚ SPASEN, SMÍŘEN S BOHEM, ŽÍT V JEHO NEUSTÁLÉ BLÍZSKOTI V LÁSCE A DUCHU, NEZBÝVÁ MU NEŽ SE POKOŘIT POD MOCNOU RUKU BOŽÍ A UZNAT, ŽE SI SVOJI SPÁSU NEZASLOUŽÍ A PŘIJMOUT JI JAKO NEJCENĚJŠÍ DAR PŘÍMO OD BOHA. POKOŘME SE PŘED BOHEM, ODEVZDEJME JEŽÍŠI CELÝ SVŮJ ŽIVOT, SVÉ SRDCE, NIC SI NEPONECHEJME A NECHME HO KRALOVAT A BOŽÍ KRÁLOVSTVÍ BUDE MEZI NÁMI, JAK ZASLÍBIL. A TO JE OČ TU BĚŽÍ ... NECH VSTOUPIT JEŽÍŠE DO SVÉHO ŽIVOTA, ZROĎ SE V NĚJ V BOŽÍ DÍTĚ A BUDEŠ SPASEN!!!!

      Vymazat
    6. Vážně jak kafemlejnek, Jirko. To je geniální označení!

      Vymazat
    7. add) Tomáš Pavel6. srpna 2012 2:15

      Vážně jak kafemlejnek, Jirko. To je geniální označení!
      ---------------
      Jistě Boží Slovo je pro Vás kafemlejnek, a zase nemáte jinou odpověď z Písma, tak se uchylujete k tak neoriginální odpovědi, mé mínění o Vás bylo vyšší, moc se omlouvám, ale Vy skutečně jste na tento blog nepřišel ukazovat pravdu skrze Boží Slovo, ale jen tvrdit jak nenavídím římskokatolíky, přestože jen věřím Božímu Slovu.

      Copak Boží Slovo lže? Co se Vám na Něm nelíbí?

      Písmo = Bůh říká:
      "Těm pak, kteří ho přijali a věří v jeho jméno, dal moc stát se Božími dětmi. Ti se nenarodili, jen jako se rodí lidé, jako děti pozemských otců, nýbrž narodili se z Boha. " Jan 1,12-13

      A to lze jen jak je zase popsáno v Písmu a o svátosti nejde, jde o osobní vztah s Bohem skrze Ježíše Krista (Efezským 2,8-9 "Milostí tedy jste spaseni skrze víru. Spasení není z vás, je to Boží dar; není z vašich skutků, takže se nikdo nemůže chlubit."), protože mimo Ježíše není žádné spásy, příslušnost k církvi nás nespasí, skutky nás nespasí, my se nespasíme! Jediná cesta ke spáse je Ježíš (Jan 14,6)

      Vymazat
  2. Pokání musí doprovázet víra. Konkrétně víra, že Ježíšova zástupná smrt a zázračné vzkříšení jej dělají naším Spasitelem. „Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že Ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen.”
    Právě protože je to tak jednoduché, tak to nikdo nechce udělat, chce si to zasloužit svými vlastními dobrými skutky, ale toto Ježíš nechtěl, On to nabízí všem a zdarma, jen vyžaduje lásku celým srdcem, myslí, silou a duší a pak poslušnost, to se však lidem nelíbí, chtějí mít nad svým životem vládu, nechtějí ji odevzdat Ježíši na 100% a to je největší problém, proč lidé nechtějí následovat Ježíše.
    P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě proto, že to je zcestné, to poctivý křesťan nedělá a využije svátost smíření ustanovenou Ježíšem Kristem v jediné apoštolské církvi:
      Jan20
      22 Po těch slovech na ně dechl a řekl jim: „Přijměte Ducha svatého.
      23 Komu odpustíte hříchy, tomu jsou odpuštěny, komu je neodpustíte, tomu odpuštěny nejsou.“

      Vymazat
    2. V tom případě platí i následující.."Když Ježíš spatřil matku a vedle ní učedníka, kterého miloval, řekl matce: „Ženo, hle, tvůj syn!“
      Potom řekl tomu učedníkovi: „Hle, tvá matka!“ V tu hodinu ji onen učedník přijal k sobě." Jan 19,26-27

      Takže Marie se stala Janovou matkou,anebo jak nám to předkládá řk.církev matkou všech..?

      Vymazat
    3. Kdo chce žít opravdu křesťansky podle Božího Slova a uspořádat si vztah s Bohem, ať žije podle vzoru Panny Marie, která v tomto směru žila naprosto dokonale a byla dána Vámi uvedeným veršem nové všeobecné apoštolské církvi ustanovené Ježíšem za Matku.

      Vymazat
    4. Prosím,kde je to psáno,že byla dána za matku? Existuje nějaký biblický odkaz? Děkuji za odpověď.
      VeritasinBiblia

      Vymazat
    5. Tomáš Pavel24. července 2012 16:57

      Právě proto, že to je zcestné, to poctivý křesťan nedělá a využije svátost smíření ustanovenou Ježíšem Kristem v jediné apoštolské církvi:
      Jan20
      22 Po těch slovech na ně dechl a řekl jim: „Přijměte Ducha svatého.
      23 Komu odpustíte hříchy, tomu jsou odpuštěny, komu je neodpustíte, tomu odpuštěny nejsou.“
      -----------------------------
      V tom případě,i modlitba Otče náš je určena jen pro kněze řk církve,neboť verš "A odpusť nám naše hříchy, neboť i my odpouštíme každému, kdo se proviňuje proti nám."(Lk 11,4),zřejmě platí jen pro ně,není-liž pravda,pane Tomáši?

      Vy neodpouštíte těm,kdo se proviní proti Vám?

      VeritasinBiblia

      Vymazat
    6. add) Tomáš Pavel 24. července 2012 16:57

      Právě proto, že to je zcestné, to poctivý křesťan nedělá a využije svátost smíření ustanovenou Ježíšem Kristem v jediné apoštolské církvi:
      Jan20
      22 Po těch slovech na ně dechl a řekl jim: „Přijměte Ducha svatého.
      23 Komu odpustíte hříchy, tomu jsou odpuštěny, komu je neodpustíte, tomu odpuštěny nejsou.“
      ------------
      Není to zcestné, ale biblické, kdo odpouští hříchy je Bůh. Ducha svatého má každý, kdo přijal Ježíše Krista. A proto smíření přijímám přímo od Boha skrze krev Ježíše, Boží Slovo mluví jasně:

      "Těm pak, kteří ho přijali a věří v jeho jméno, dal moc stát se Božími dětmi. Ti se nenarodili, jen jako se rodí lidé, jako děti pozemských otců, nýbrž narodili se z Boha. " Jan 1,12-13

      " Jestliže však chodíme v světle, jako on je v světle, máme společenství mezi sebou a krev Ježíše, jeho Syna, nás očišťuje od každého hříchu." 1 Janova 1,7

      "A to je to svědectví: Bůh nám dal věčný život, a ten život je v jeho Synu. Kdo má Syna, má život; kdo nemá Syna Božího, nemá život. Toto píšu vám, kteří věříte ve jméno Syna Božího, abyste věděli, že máte věčný život" 1 Janova 5,11-13

      "Neboť v Kristu Bůh usmířil svět se sebou. Nepočítá lidem jejich provinění a nám uložil zvěstovat toto smíření. Jsme tedy posly Kristovými, Bůh vám domlouvá našimi ústy; na místě Kristově vás prosíme: dejte se smířit s Bohem! Toho, který nepoznal hřích, kvůli nám ztotožnil s hříchem, abychom v něm dosáhli Boží spravedlnosti." 2 Korintským 5,19-21

      "Pojďte, projednejme to spolu , praví Hospodin. I kdyby vaše hříchy byly jako šarlat, zbělejí jako sníh, i kdyby byly rudé jako purpur, budou bílé jako vlna" Izajáš 1,18

      "jak je vzdálen východ od západu, tak od nás vzdaluje naše nevěrnosti" Žalm 103,12

      "Proto čiňte pokání a obraťte se, aby byly smazány vaše hříchy" Skutky 3,19-20a

      „Věř v Pána Ježíše, a budeš spasen ty i všichni, kdo jsou v tvém domě.“ Skutky 16,31

      ‚Toto je smlouva, kterou s nimi uzavřu po oněch dnech, praví Pán; dám své zákony do jejich srdce a vepíšu jim je do mysli; na jejich hříchy a nepravosti už nikdy nevzpomenu.‘ Tam, kde jsou hříchy odpuštěny, není už třeba přinášet za ně oběti." Židům 10,16-18

      "Toto vám píšu, děti moje, abyste nehřešili. Avšak zhřeší-li kdo, máme u Otce přímluvce, Ježíše Krista spravedlivého. On je smírnou obětí za naše hříchy, a nejenom za naše, ale za hříchy celého světa." 1. Janova 2,1-2

      Boží Slovo to říká jasně, zřetelně a pravdivě a já věřím Bohu

      Vymazat
    7. Leda tak nějakému bůžkovi bahennímu skřehotavému.

      Vymazat
    8. VeritasinBiblia: A nebylo vám zima?

      Pan Horníček kdysi vyprávěl, jak besedoval s dětmi o svých rolích. Přišla řeč i na Lucernu, kde hrál vodníka. Jeden chlapeček se zeptal: A pane Horníčku, nebylo vám v té vodě zima? Pan Horníček mu trpělivě vysvětlil, že filmový štáb zajistil pro natáčení ohřátou – nikoli ledovou – vodu, a zima mu tedy nebyla. Beseda pokračovala a na jejím konci tentýž chlapeček zvedl ruku a zeptal se: A pane Horníčku, nebylo vám v té vodě zima?

      (To je tak hezký, že jsem to musel taky použít "anonym" jistě promine).

      Vymazat
    9. add) Tomáš Pavel6. srpna 2012 2:12

      Leda tak nějakému bůžkovi bahennímu skřehotavému.
      --------------------------
      Věřím, že Ježíš je Boží Syn, je mým Pánem a Spasitelem, jen srkze Jeho obětovanou krev mám spasení, odpuštění svých hříchů, již nejsem v moci smrti, ale znovuzrozen do nového života, věřím, že Bůh Otec, poslal svého Syna Ježíše, aby každý kdo v Něj věří a poslouchá Ho a následuje bude spasen, kdo ne bude odsouzen. Veřím, že každé Boží dítě je naplněno Duchem svatým, že každé Boží dítě má ve svém sdrci příbytek Boha Otce a Ježíše Krista, a Oni skrze Ducha v něm přebývají. Věřím Božímu Slovu. Takovému Bohu já věřím, jistě nemá jeméno bahenní skřet, ale Ježíš Kristus můj Pán a král.

      Čemu věřím:
      1. Že Bible - Písmo svaté je jediným, vdechnutým a neomylným autoritativním Slovem Božím,
      2. že je jeden věčně existující trojjediný Bůh: Bůh Otec, Syn a Duch svatý,
      3. že Bůh je věčný, všemohoucí Stvořitel nebe i země, celého vesmíru a veškerého života,
      4. v Božství Ježíše Krista, jeho početí z Ducha svatého, narození z panny Marie, jeho bezhříšné lidství a dokonalý život, ve věčnou postačitelnost jeho smírčí a zástupné smrti na kříži, v jeho zmrtvýchvstání v těle, v jeho nanebevstoupení na pravici Otcovu a v jeho druhý příchod na zem v moci a slávě,
      5. v Ducha svatého jako Boží osobu, který byl seslán na věřící v den Letnic, což bylo počátkem živé Kristovy církve na zemi, a že Duch sv. působí dodnes ve stejné moci.

      Toto je má víra

      Vymazat
    10. A nebylo vám zima?
      Zina

      Vymazat
    11. add) Anonymní8. srpna 2012 2:30

      A nebylo vám zima?
      Zina
      -----------
      Co tím mám chápat? Vžyď toto je web o Ježíši, proto Ho budu stále vyznávat, jsem Jeho služebník a Boží dítě. Neco se Ti na mám vyznání nezdá?

      Vymazat
    12. Mt 7,6 Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, nebo je nohama zašlapou, otočí se a roztrhají vás.

      Vymazat
  3. VeritasinBiblia: A nebylo vám zima?

    Pan Horníček kdysi vyprávěl, jak besedoval s dětmi o svých rolích. Přišla řeč i na Lucernu, kde hrál vodníka. Jeden chlapeček se zeptal: A pane Horníčku, nebylo vám v té vodě zima? Pan Horníček mu trpělivě vysvětlil, že filmový štáb zajistil pro natáčení ohřátou – nikoli ledovou – vodu, a zima mu tedy nebyla. Beseda pokračovala a na jejím konci tentýž chlapeček zvedl ruku a zeptal se: A pane Horníčku, nebylo vám v té vodě zima?

    OdpovědětVymazat
  4. add) Tomáš Pave l3. srpna 2012 8:09

    Kdo chce žít opravdu křesťansky podle Božího Slova a uspořádat si vztah s Bohem, ať žije podle vzoru Panny Marie, která v tomto směru žila naprosto dokonale a byla dána Vámi uvedeným veršem nové všeobecné apoštolské církvi ustanovené Ježíšem za Matku.
    ---------------------
    Ačkoliv věděla Marie, že Ježíš je Boží Syn, neveřila, že vstane zmtvých, protože neběžela k hrobu Ho vítat, nebyla ani mezi ženami, co Ho šly pomazat olejem, taková to byla víra, brečela a truchlila, byla jen obyčejný člověk, a já chci následovat jen Boha samotného

    Ježíš jasně řekl čí víru máme následovat, a to Jeho v v Otce, a přesně takto to činíme. "Řekli mu: „Jak máme jednat, abychom konali skutky Boží?“Ježíš jim odpověděl: „Toto je skutek, který žádá Bůh: abyste věřili v toho, koho on poslal.“ Jan 6,28-29

    Vy si následujte víru panny Marie skrze ni však k Bohu nikdy nepřijdete, protože v Písmu stojí: "Ježíš mu odpověděl: „Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne." JAN 14,6

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíte, že se těch hadrových panáků, co tu na mne zkoušíte tasit, leknu? Možná jo - ale až zítra. Dnes už na to nemám čas. Tak hezky do boudičky, psíku, a neštěkat, když to není na zloděje!

      Vymazat
    2. "Ačkoliv věděla Marie, že Ježíš je Boží Syn, neveřila, že vstane zmtvých, protože neběžela k hrobu Ho vítat, nebyla ani mezi ženami, co Ho šly pomazat olejem, taková to byla víra, brečela a truchlila, byla jen obyčejný člověk, a já chci následovat jen Boha samotného"
      @ Až po smrti uvidíte tohoto "obyčejného člověka", jak kraluje Nebi i Zemi, nevím, co budete říkat. Asi soptit hněvem, jako teď. Nemyslete si, že Vám tuhle urážku vlastní Matky Ježíš odpustí. Ten své věrné nenechá posmívat. Co teprve svoji vlastní Matku, která "Boží Slovo uchovávala v srdci a rozjímala o něm", která Ho s nemalými oběťmi odchovala, doprovázela Ho na cestě kříže a kterou sám v Nebi korunoval…?
      Vy musíte hodně nenávidět lásku…
      Zina

      Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum,
      benedicta tu in mulieribus, et benedictus fructus
      ventris tui, Jesus;
      Sancta Maria, mater Dei ora pro nobis peccatoribus,
      nunc et in hora mortis nostrae.
      Amen

      Vymazat
    3. add) Tomáš Pavel6. srpna 2012 2:09

      Myslíte, že se těch hadrových panáků, co tu na mne zkoušíte tasit, leknu? Možná jo - ale až zítra. Dnes už na to nemám čas. Tak hezky do boudičky, psíku, a neštěkat, když to není na zloděje!
      ---------------
      Bojte se Boha! Boží pravdy, která je v Písmu! "Vždyť se všichni musíme ukázat před soudným stolcem Kristovým, aby každý dostal odplatu za to, co činil ve svém životě, ať dobré či zlé. Protože známe tuto bázeň před Pánem, přesvědčujeme lidi." 2 Korintským 5,10-11a

      Vymazat
    4. add) Anonymní6. srpna 2012 8:14

      "Ačkoliv věděla Marie, že Ježíš je Boží Syn, neveřila, že vstane zmtvých, protože neběžela k hrobu Ho vítat, nebyla ani mezi ženami, co Ho šly pomazat olejem, taková to byla víra, brečela a truchlila, byla jen obyčejný člověk, a já chci následovat jen Boha samotného"
      @ Až po smrti uvidíte tohoto "obyčejného člověka", jak kraluje Nebi i Zemi, nevím, co budete říkat. Asi soptit hněvem, jako teď. Nemyslete si, že Vám tuhle urážku vlastní Matky Ježíš odpustí. Ten své věrné nenechá posmívat. Co teprve svoji vlastní Matku, která "Boží Slovo uchovávala v srdci a rozjímala o něm", která Ho s nemalými oběťmi odchovala, doprovázela Ho na cestě kříže a kterou sám v Nebi korunoval…?
      Vy musíte hodně nenávidět lásku…
      Zina

      Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum,
      benedicta tu in mulieribus, et benedictus fructus
      ventris tui, Jesus;
      Sancta Maria, mater Dei ora pro nobis peccatoribus,
      nunc et in hora mortis nostrae.
      Amen
      -------------------
      Milá Zino, žasnu nad tvou latinou, asi je těžké se modlit v rodné řeči, jen je líto, že se nemodlíš ke skutečnému Bohu mělo by znít pouze Ave Jesus, bez Něj není spásy, Marie ji skutečně nezajistí, to je v Písmu, miluj nejvíce Ježíše, „‚Miluj Hospodina, Boha svého, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou myslí.‘" není tam místo pro nikoho jiného protože Bůh je žárlivě milující, pak je druhé přikázání "‚Miluj svého bližního jako sám sebe.‘" a takto máme milovat i Marii, tak jak milujeme sebe. Matouš 22,37-38

      Apoštol Jan byl v nebi a viděl kdo vše tam skutečně kraluje je udivující, že tak závažnou pravdu, kterou káže Řím není ve Zjevení uvedeno, ani jednou se Jan (tedy Duch svatý) nezmínil, že by tam kralovala Marie matka Ježíšova, pokud ano najdi mi ten verš, možná mi skutečně ušel a já pro oči nevidím. Věřím tomu, co Jan viděl a koho vše viděl kralovat, proto mne to nepřekvapí.

      Také by mne moc zajímalo, kde v Písmu je uvedeno, že Marie šla cestou kříže s Ježíšem? Asi to nebylo to pro Ducha svatého tak důležité, že to nenechal zaznamenat v Božím slově, nebo zase se jen jedná o mé přehlédnutí? Moc by mne ta pravda na základě biblických vešů zajímala, pokud je to skutečně tak, napiš mi odkaz a přiznám svoji chybu, proscím.

      Ježíš mi neodpustí jedinou urážku a to urážku Ducha svatého, vše ostatní je odpustitelné: "Amen, pravím vám, že všecko bude lidem odpuštěno, hříchy i všechna možná rouhání. Kdo by se však rouhal proti Duchu svatému, nemá odpuštění na věky, ale je vinen věčným hříchem.“" Marek 3,28-29

      Buď zdráv Bože Otče ve svém synu Ježíi Kristu, Tobě patří všechna sláva ičest. Tebe prosíme Ježíši, jenž jsi jediný prostředník mezi lidmi a Bohem, aby ses za nás přimlouval u našeho Otce v nebesích v každý čas.
      Amen

      "Je totiž jeden Bůh a jeden prostředník mezi Bohem a lidmi, člověk Kristus Ježíš, který dal sám sebe jako výkupné za všechny, jako svědectví v určený čas." 1. Timoteova 2,5-6
      nyní i v hodinu smrti naší.

      add) Vy musíte hodně nenávidět lásku…

      Bůh je láska, a protože miluji Boha, miluji i lásku a to Boží, tak ji dál zvěstuji, tu pravou Boží lásku, jenž je psaná v Písmu. Neříkám, že nemiluji Marii, miluji ji stejně jako své rodiče, své blízké, své přátelé, ale nikdy ji nebudu milovat jako Ježíše, jako Boha Otce!!!! V tom je láska, že jsme si zamilovali Ježíše: "A my jsme uvěřili a poznali lásku, kterou Bůh má k nám. Bůh je láska, a kdo zůstává v lásce, zůstává v Bohu a Bůh v něm." Jan 4,16

      Vymazat
    5. Kdybyste skutečně milovalo Boha, jak tvrdíte, tak nutně a logicky milujete Pannu Marii a budete si jí vážit. Kdyby pro nic jiného, tak pro její lásku k Božímu Slovu. Vy umíte jedině nenávidět všechny okolo, kteří mají větší a širší poznání. Vaše úzkoprsost a duchovní slepota Vás ženou do záhuby, protože tím hřešíte právě proti Duchu Svatému, a to je, jak správně píšete, neodpustitelný hřích.

      Já Vám záhubu nepřeji. Ještě je čas na plné obrácení se k Božím Pravdám. Ale čas běží a nečeká…
      Zina

      Vymazat
    6. add) Anonymní8. srpna 2012 2:28

      Kdybyste skutečně milovalo Boha, jak tvrdíte, tak nutně a logicky milujete Pannu Marii a budete si jí vážit. Kdyby pro nic jiného, tak pro její lásku k Božímu Slovu. Vy umíte jedině nenávidět všechny okolo, kteří mají větší a širší poznání. Vaše úzkoprsost a duchovní slepota Vás ženou do záhuby, protože tím hřešíte právě proti Duchu Svatému, a to je, jak správně píšete, neodpustitelný hřích.

      Já Vám záhubu nepřeji. Ještě je čas na plné obrácení se k Božím Pravdám. Ale čas běží a nečeká…
      Zina
      ------------------------------
      Ale já Marii miluji, neříkám, že nemiluji Marii, miluji ji a ctím stejně jako své rodiče, své blízké, své přátelé, ale nikdy ji nebudu milovat jako Ježíše, jako Boha Otce!!!! V tom je láska, že jsme si zamilovali Ježíše: "A my jsme uvěřili a poznali lásku, kterou Bůh má k nám. Bůh je láska, a kdo zůstává v lásce, zůstává v Bohu a Bůh v něm." Jan 4,16

      Právě proto se obracím jenom do Písma k Božím pravdám, nikde jinde je nenajdu, není to úzkoprsost, je to víra v to, že Bůh je pravda, není v Něm žádné lži a proto Boží Slovo nikdy nelže.

      Vymazat
    7. HA HA HA! Prý miluje! A jinde bezuzdně Panně Marii spílá" No ale tfui teuxel!
      Mt 7,6 Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, nebo je nohama zašlapou, otočí se a roztrhají vás.

      Vymazat
    8. add)Tomáš Pavel9. srpna 2012 23:05

      HA HA HA! Prý miluje! A jinde bezuzdně Panně Marii spílá" No ale tfui teuxel!
      Mt 7,6 Nedávejte psům, co je svaté. Neházejte perly před svině, nebo je nohama zašlapou, otočí se a roztrhají vás.
      ------------
      Ano té falešné, né matce Ježíše Božího Syna. Falěšná Boží Slovo ruší, a ta co vystuje jejím jméno to činí. Matku Ježíšovu já miluji a cítm, ale neucívám a nemodlím se k ní, ale jak sám řekl Bůh Otec, jedině Jeho uctívám a k Němu se modlím, protože je žárlivě milující.

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Tomáši, Boha Otce v nebesích Syna našeho Pána Ježíše, jste nazval bohem bahenním skřehotavým,protože na moje argumenty z Božího Slova, co neříkám já, ale samotný Bůh skrze Ducha svatého (citace ze svatého Písma), jste takto odpověděl:

    --- Kdohleda Nalezne5. srpna 2012 13:36

    add) Tomáš Pavel 24. července 2012 16:57

    Právě proto, že to je zcestné, to poctivý křesťan nedělá a využije svátost smíření ustanovenou Ježíšem Kristem v jediné apoštolské církvi:
    Jan20
    22 Po těch slovech na ně dechl a řekl jim: „Přijměte Ducha svatého.
    23 Komu odpustíte hříchy, tomu jsou odpuštěny, komu je neodpustíte, tomu odpuštěny nejsou.“
    ------------
    Není to zcestné, ale biblické, kdo odpouští hříchy je Bůh. Ducha svatého má každý, kdo přijal Ježíše Krista. A proto smíření přijímám přímo od Boha skrze krev Ježíše, Boží Slovo mluví jasně:

    "Těm pak, kteří ho přijali a věří v jeho jméno, dal moc stát se Božími dětmi. Ti se nenarodili, jen jako se rodí lidé, jako děti pozemských otců, nýbrž narodili se z Boha. " Jan 1,12-13

    " Jestliže však chodíme v světle, jako on je v světle, máme společenství mezi sebou a krev Ježíše, jeho Syna, nás očišťuje od každého hříchu." 1 Janova 1,7

    "A to je to svědectví: Bůh nám dal věčný život, a ten život je v jeho Synu. Kdo má Syna, má život; kdo nemá Syna Božího, nemá život. Toto píšu vám, kteří věříte ve jméno Syna Božího, abyste věděli, že máte věčný život" 1 Janova 5,11-13

    "Neboť v Kristu Bůh usmířil svět se sebou. Nepočítá lidem jejich provinění a nám uložil zvěstovat toto smíření. Jsme tedy posly Kristovými, Bůh vám domlouvá našimi ústy; na místě Kristově vás prosíme: dejte se smířit s Bohem! Toho, který nepoznal hřích, kvůli nám ztotožnil s hříchem, abychom v něm dosáhli Boží spravedlnosti." 2 Korintským 5,19-21

    "Pojďte, projednejme to spolu , praví Hospodin. I kdyby vaše hříchy byly jako šarlat, zbělejí jako sníh, i kdyby byly rudé jako purpur, budou bílé jako vlna" Izajáš 1,18

    "jak je vzdálen východ od západu, tak od nás vzdaluje naše nevěrnosti" Žalm 103,12

    "Proto čiňte pokání a obraťte se, aby byly smazány vaše hříchy" Skutky 3,19-20a

    „Věř v Pána Ježíše, a budeš spasen ty i všichni, kdo jsou v tvém domě.“ Skutky 16,31

    ‚Toto je smlouva, kterou s nimi uzavřu po oněch dnech, praví Pán; dám své zákony do jejich srdce a vepíšu jim je do mysli; na jejich hříchy a nepravosti už nikdy nevzpomenu.‘ Tam, kde jsou hříchy odpuštěny, není už třeba přinášet za ně oběti." Židům 10,16-18

    "Toto vám píšu, děti moje, abyste nehřešili. Avšak zhřeší-li kdo, máme u Otce přímluvce, Ježíše Krista spravedlivého. On je smírnou obětí za naše hříchy, a nejenom za naše, ale za hříchy celého světa." 1. Janova 2,1-2

    Boží Slovo to říká jasně, zřetelně a pravdivě a já věřím Bohu

    --- Tomáš Pavel6. srpna 2012 2:12

    Leda tak nějakému bůžkovi bahennímu skřehotavému.

    ----------
    PODLE VAŠEHO VYJÁDŘENÍ K BOŽÍMU SLOVU, JSOU TYTO CITACE BAHENNÍHO BŮŽKA SKŘEHOTAVÉHO, už chápu proč nevěříte Božímu Slovu, protože nevěříte ve stejného Boha jako já, Boha "já jsem" JHVH, Boha Otce našeho Pána Ježíše Krista Jeho Syna, toho co bude soudit každého z nás.

    Tomáši nemáte strach z Boha, když Jeho Slovo podrýváte a připisujete někomu jinému? A tomu skutečně věří všichni římskokatolíci?

    OdpovědětVymazat

Prosíme o respektování názorů ostatních diskutujících a dodržování pravidel slušného chování.
(Upozorňuji: tento blog neprezentuje učení žádné křesťanské denominace, ale Boží Slovo.)